Oke, ik kan het echt niet laten want in de afgelopen week heb ik behoorlijk veel gesprekken gehad met ruiters met een ‘probleem’ paard. Oftewel wat ik heel veel te horen kreeg is dat hun paard zich echt heel vervelend gedraagt. ‘Volgens mij heeft mijn paard dan echt het doel om mij eraf te gooien’.

 

⛔️  STOP  STOP STOP

 

Allereerst even deze feiten op een rij:
1. ) Je paard denkt niet zoals wij mensen, jouw paard beredeneerd niet zoals wij dat doen. En NEE, hij staat dus smorgens ook niet op met het idee ‘Vandaag ga ik mijn ruiter eens lekker zand laten happen’.
2. ) Een paard beredeneerd vanuit zijn natuurlijk instinct als vluchtdier zijnde. .
3. ) De oorzaak van ‘probleem’ gedrag zit hem 98% van de gevallen in een fysieke blokkade die niet altijd te achterhalen is op een röntgenfoto of onderzoek/behandeling van een osteopaat, chiropractor of fysiotherapeut maar zit in één van de lichaamssystemen/processen. In combinatie met het natuurlijke instinct en karakter kan dit voor extreem gedrag zorgen.
4. ) Hoe jouw paard zich gedraagt is niet hoe jouw paard is! Je paard gedraagt zich alleen zo, als er een onderliggende oorzaak is.
Heb jij een ”probleem” paard en zit je met je handen in het haar omdat je echt geen idee meer hebt wat je eraan kunt doen? Stuur me dan een bericht want grote kans dat ik je kan helpen om dit ‘probleem’ te verhelpen door de oorzaak aan te pakken!
Je dient wel in mijn werkgebied te wonen/staan met je paard. (Noord Holland onder Alkmaar, Zuid Holland, Noord Brabant, Noord – Limburg, Utrecht, Gelderland) Buiten mijn werkgebied kom ik niet! Het is in de meeste gevallen wel mogelijk om met je paard naar een locatie binnen mijn werkgebied te komen! Bekijk hier welke afspraak het beste past bij jouw situatie>

Leave a Reply

Your email address will not be published.