Ontdek of jouw paard last van hoofdpijn heeft!

Op een eenvoudige manier, stap voor stap hoofdpijn bij je paard leren herkennen, voorkomen en verminderen.  

Mijn paard was levensgevaarlijk levensgevaarlijk door hoofdpijn!

 Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot den treure toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoek aan de kliniek en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysio, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupunctuur maar er kwam helemaal niets uit…

Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuwe stalgenoot en zij hoorde mij aan.. Ik ken iemand, geen idee wat ze precies doet maar mocht dat nu niets zijn.. dan moet je vooraf al besluiten om dan echt te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd…

Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?

BINGO!!!!! Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oorzaak en oplossing voor mijn paard Wat bleek, mijn paard had last van hoofdpijn!  En daarin vond ik mijn allergrootste passie en missie. Inmiddels ben ik ruim 8 jaar actief als therapeut voor paarden gericht op hoofdproblematiek en heb ik al meer dan 2000 paarden geholpen om weer goed in hun vel te komen!

Ik vind het ontzettend interessant hoe zij naar een paard kijkt, heel anders als dat ik dat doe. Ik ben gewend vooral te letten op beenstanden, bouw, rug-gebruik, manier van bewegen, balans, scheefheid. Janneke kijkt verder, vertelt dingen waarvan ik niet wist dat het zo belangrijk is.

Marjolein Nieuwenhuis

Grandprix amazone en KNHS Instructeur 5, Examinator.

Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten.  Ik waardeer haar duidelijke benadering over wat ze doet en wat ik kan verwachten. En last but not least is ze ook een heel fijn persoon, zeer betrokken en vol passie. Echt een topper!!!!

Marieke Löters

Dressuuramazone Z 

Janneke is echt een expert. Ze ziet meteen wat er niet goed is aan  de lichaamshouding van het paard en legt snel verbanden. Dit betekend dat je binnen een paar minuten weet wat er aan de hand kan zijn met je paard. Je kunt je paard met een gerust hart aan haar toevertrouwen.

Ilaria Caputo

Recreatieruiter en paardencoach

Wat weet jij over het hoofd van je paard?

Voorkom dat je paard jarenlang rondloopt met hoofdpijn zonder dat je daar zelf enig idee van had!
Leer stap voor stap op een eenvoudige manier om hoofdpijn bij je paard te herkennen.
Ontdek hoe hoofdpijn jouw paard kan belemmeren en welke impact het heeft op het gedrag en de beweging van je paard.
Precies weten wat er aan de hand is in het hoofd van je paard bij klachten zoals bijv. spanning, schrikreacties of tongproblemen
Krijg inzicht in een heleboel 'vage klachten' waardoor je je paard beter begrijpt, en vooral ook handvatten geeft voor een oplossing.
Leer ook hoe jij hoofdpijn bij jouw paard kunt gaan voorkomen. 
Ontvang diverse massagetechnieken waarmee je jouw paard direct kunt gaan ondersteunen en hoofdpijn kan verminderen.
Ontdek hoe je weer een gezond, fit en goed functionerend paard krijgt!

Ontdek hoe jij hoofdpijn bij jouw paard op een eenvoudige manier kunt herkennen. Leer hoe jij dit kunt voorkomen en verminderen om je paard gelukkig en gezond te houden

Hoofdpijn Check

Met de Hoofdpijn Check neem ik je stap voor stap mee, langs de verschillende herkenningspunten van hoofdpijn. Ik doe je voor hoe jij kunt testen of jouw paard last heeft van hoofdpijn, wat je wel en niet wilt zien aan het hoofd van je paard. Daarnaast ontvang je ook een handige checklist zodat je ieder punt op eenvoudige wijze kunt gaan beoordelen.

Leer hoe je hoofdpijn bij je eigen paard kunt gaan herkennen. 
Ontdek wat je wel en niet wilt zien aan het hoofd van je paard.
Inclusief handige checklist

Masterclass 'Wat verteld de scheefheid op het hoofd van je paard'.

In deze masterclass neem ik je nog wat verder mee in de betekenissen achter de scheefheden op het hoofd van je paard zodat je precies weet, wat je paard ervaart en hoe dit is ontstaan.

Je krijgt dus meer inzicht in je paard. 
Je begrijpt hoe deze hoofdpijn/druk je paard belemmerd. 
Je begrijpt nog beter, waar je op kunt letten bij je paard.

E-book 'Het paardenhoofd, en alles wat jij daar als paardeneigenaar over moet weten'. 

In dit e-book deel ik alles over het paardenhoofd, wat jij als eigenaar zou moeten weten. Zo neem ik je mee in de uiteenlopende signalen van hoofdpijn in de omgang, gedrag, beweging, aan het hoofd zelf. Gewoon in begrijpelijke taal, met duidelijke uitleg over wat er aan de hand is en hoe op te lossen!

Je leert over de verschillende vormen van hoofdpijn 
Duidelijke uitleg over signalen, klachten incl. oorzaak en oplossing.
Interessante weetjes over hoofdpijn bij paarden

Hoofdpijn Toolkit

Met de Hoofdpijn Toolkit beschik jij over diverse massagetechnieken voor op het hoofd van je paard. Ik laat je zien hoe jij eenvoudig je paard kunt masseren, op welke plekken en welke impact dit heeft.

Leer hoofdpijn te verminderen/voorkomen. 
Zelf je paard kunnen ondersteunen en hoofdpijn verminderen
Verbeter je band met je paard,  door te masseren

Bonus 'Het belang van een goede paardentandarts'

Deze masterclass met paardentandarts Jolien de Rechter heb ik als een extra bonus toegevoegd aan de Hoofdpijn Routekaart. Hierin bespreken we de rol van het gebit bij hoofdpijn klachten, en waarom het zo belangrijk is om een goede paardentandarts te hebben. Daarnaast leer je ook waar je op moet letten bij het vinden van een goede paardentandarts.

Al je vragen over de paardentandarts beantwoord. 
Duidelijkheid over het oplossen van gebitsgerelateerde klachten.
Extra aanvulling op het management van je paard.

Deze oefeningen vindt mijn paard geweldig! Hij heeft namelijk veel gehangen aan het halster en door de Hoofdpijn Check heb ik geleerd dat hij dat laat zien aan zijn scheve ogen. Echt een hele mooie module. Ik raad iedereen aan om deze ook eens bij Janneke te volgen. Ontzettend nuttig en leerzaam.

Chantal

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Inmiddels 35 jaar in de paarden, maar nooit geweten of bij stilgestaan dat een paard last kan hebben van hoofdpijn. In deze cursus wordt dat heel duidelijk uitgelegd op een begrijpbare manier. De cursus zit erg leuk, in elkaar, is makkelijk te volgen en heel bovenal super leerzaam!

Marieke

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Door deze cursus ben ik erachter gekomen dat mijn paard last had van hoofdpijn. Er vallen zoveel puzzelstukjes op hun plek. Ik ben blij met de fijne uitleg en filmpjes. De massagetechnieken vind mijn merrie helemaal geweldig, daar geniet ze van en ik zie haar daarin helemaal ontspannen. 

Wendy

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Hoofdpijn Routekaart in een notendop!

Leer stap voor stap en op een eenvoudige manier hoe je hoofdpijn kunt herkennen bij je paard. 
Ontdek welke impact dit heeft op je paard en hoe dit je paard belemmerd in zowel gedrag als training.
Precies weten wat er zich afspeelt in het hoofd van je paard, en wat je daar het beste aan kunt doen.
Ontvang diverse massagetechnieken waarmee je jouw paard direct kunt gaan ondersteunen en hoofdpijn kan verminderen.
Ontdek welke dingen niet in mogen ontbreken in het management van jouw paard voor een gebalanceerd hoofd.

Onmisbare kennis en tools voor iedere ruiter, trainer en paardeneigenaar! Meld je aan voor slechts € 47,- excl. btw en ontvang direct onbeperkt toegang tot de hele cursus!

85 deelnemers zijn je voor

Enkele reacties van deelnemers:

Mijn complimenten over de Hoofdpijn Routekaart! Erg interessant en op een hele leuke en leerzame manier opgebouwd. Super ook met de massagetechnieken erbij!

Stephanie

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Ik heb met veel interesse deze cursus gevolgd, en ik heb daar ontzettend veel nieuwe inzichten uit opgedaan! Mijn paard geniet duidelijk van deze massage punten.

Jantine

deelnemer  Hoofdpijn Routekaart

Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open met al deze informatie. nooit bij stilgestaan dat mijn paard hoofdpijn zou kunnen hebben. Fijn ook dat je leert wat je zelf kunt doen.

Esther

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Meest gestelde vragen:

Heb ik een bepaalde kennis nodig om deze cursus te volgen?

Nee, dat is niet nodig. Ik heb deze cursus zo ontwikkeld dat het voor iedereen te volgen is. 

Daarmee bedoel ik dat ik steeds alles stap voor stap uitleg, en gewoon in jip en janneke taal die voor iedereen begrijpbaar is.

Hoe gaat het precies in z'n werk?

Na je aanmelding ontvang je direct toegang tot de cursus. Je ontvangt een e-mail met daarin de praktische uitleg over de online omgeving en de cursus.  Alle onderdelen van de cursus blijven beschikbaar voor je, dus zelfs als je niet gelijk tijd hebt, kun je op en later moment er altijd mee verder gaan of bijvoorbeeld nog eens alle lessen blijven herhalen. 

Ik heb niet veel tijd, dus hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?

Het bekijken van deze online training duurt ongeveer 4 uur. Dan heb je alle video's en opdrachten een keer bekeken. Je kunt ze natuurlijk altijd in etappes bekijken of op een later moment nog eens terug kijken. Je bepaald dus altijd nog zelf hoeveel tijd je eraan besteed.

Hoelang blijf ik toegang houden tot deze cursus?

Je houdt onbeperkt toegang, dat wil zeggen voor altijd! Zelfs als je nu niet direct tijd hebt, dan kun je de cursus op een later moment gewoon bekijken en volgen of nog eens herhalen. 

Heb ik voor deze cursus iets nodig?

Je hebt niet specifiek iets nodig. Zo lang je maar internet hebt op een computer, laptop, ipad of telefoon dan kun je deze cursus al eenvoudig bekijken. Eventueel zou je ook de app kunnen downloaden voor op je telefoon zodat je de opdrachten en video's bij je paard kunt bekijken maar dat is een optie.

Leer ik ook wat ik kan doen als mijn paard hoofdpijn blijkt te hebben?

Jazeker, eerst neem ik je mee in de oorzaak en dan adviseer ik je ook per onderdeel wat je het beste kunt doen voor je paard. Je leert daarnaast ook hoe je zelf je paard kunt ondersteunen en dus eventuele hoofdpijn al kunt voorkomen of verminderen.

Ik ben een digibeet, kan ik de cursus dan wel volgen?

Ons gebruikersplatform is digibeet proof! Heel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en je ziet ook steeds precies waar je gebleven bent. Je hebt dus 0 technische kennis nodig. En nadat je jezelf hebt aangemeld ontvang je direct een mail met uitleg over je account. (Zelfs het aanmaken van je account is met één druk op de knop geregeld). Dus maak je daar geen zorgen over, anders kun je ons altijd een e-mail sturen op; info@ruiterbewust.nl

Is dit inclusief of exclusief BTW?

De prijs die wordt weergegeven is de prijs van deze cursus. Dat is exclusief het btw percentage van 21 procent dat door de Belastingdienst over het bedrag wordt belast. Dit percentage wordt in het betaalproces automatisch toegevoegd en later uitbetaald aan de belastingdienst. 

De Hoofdpijn Routekaart was voor mij een openbaring! Omdat mijn paard ging headshaken was ik op zoek naar een oplossing, daar de reguliere weg mij niet verder kon helpen. Nooit in al mijn bijna 50 jaar “in de paarden” bedacht dat een paard hoofdpijn kon hebben. De routekaart gaf en geeft inzichten in het best complexe systeem in een paardenlichaam en als je dan gaat zien en begrijpen wat er allemaal kan gebeuren , dat je paard enorm opknapt, met ondersteuning van Janneke uiteraard, wordt je erg blij! Ook ga ik van andere paarden herkennen dat er wellicht iets aan de hand is en raad hun mensen aan om er eens over na te denken. De routekaart kijk ik regelmatig door en zie steeds wat nieuws. Vooral de massagetechnieken zijn super, fijn uitgelegd en iets wat je zelf kan doen .

Let wel, de hulp Janneke is uitermate belangrijk, ik ben namelijk geen therapeut, alleen iemand die haar paard wil helpen en dat met de routekaart goed kan doen.  

Saskia

deelnemer Hoofdpijn Routekaart

Aan de slag met de Hoofdpijn Routekaart!

Je krijgt direct onbeperkt toegang tot de cursus. (Voor altijd)
Je kunt deze cursus op je eigen tempo volgen, waar en wanneer je wilt.
Je krijgt inzicht in het welzijn van je paard en hoe je dit kunt verbeteren.
Je leert hoe je hoofdpijn bij je paard kunt herkennen, voorkomen verminderen en oplossen.
Je ontvangt video's, een checklist, een e-book, massagetechnieken + bonussen!

ontvang direct toegang

error: Auteursrecht