Ontdek hoe de problemen die jij ervaart met jouw paard op te lossen zijn. Kom erachter wat deze klachten veroorzaakt en hoe je dit het beste opgelost kan worden zodat jij binnenkort weer echt kunt genieten samen met jouw paard!

Je wilt gewoon weer genieten met je paard!

  • Je paard is alles voor je maar momenteel vooral een zorgenkindje. In plaats dat jullie samen echt genieten van elkaar ben je constant bezig om ‘problemen’ op te lossen maar tot nu toe nog niet met het gewenste resultaat.
  • Je wil niets liever dan om jouw paard echt goed in z’n vel te zien zitten als een echte Happy Athlete maar dat lukt nog niet zo goed.
  • Je hebt al van alles geprobeerd maar met weinig of geen resultaat en je bent nu eigenlijk wel klaar met deze hele situatie. Er moet NU een oplossing komen!

Dit is wat er gebeurde toen ik besloot om voor de laatste keer nog iets te proberen...

Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot treurens toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoekje aan de dierenarts en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysiotherapie, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupuntuur maar er kwam helemaal niets uit… Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuw stalgenootje en zij hoorde mij aan.. Ik weet misschien wel iets, ik weet niet wat het precies is maar dat zou nog wat kunnen zijn. En mocht het nu niets zijn, dan moet je nu vooraf besluiten om dan te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd.
Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?
BINGO!!!!!
Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oplossing voor mijn paard! En dat niet alleen want ik vond mijn allergrootste passie en missie in dit leven. Inmiddels ben ik alweer zo’n 5 jaar actief als therapeut voor paarden en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden. Door al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij het behandelen van honderden paarden zie ik heel snel al welke problemen een paard heeft en weet ik ook hoe deze opgelost kunnen worden.

Ik help jou te ontdekken wat de klachten van jouw paard veroorzaakt en het vinden van een passende oplossing voor jou en je paard.

In de volgende situaties kan ik iets voor jou en jouw paard betekenen:

Aanleuningsproblemen (Happy Athlete Scan)
Balansproblemen    (Happy Athlete Scan of Revalidatie Scan)
Blessures     (Revalidatie Scan)
Extreme spanning   (Happy Athlete Scan)
Headshaking syndroom     (Headshaking Scan)
Kreupelheden (Revalidatie Scan)
Neurologische aandoeningen   (Revalidatie Scan)
Rijtechnische problemen    (Happy Athlete Scan)
Stalgebreken   (Hoofdpijn Scan)

Laten we samen eens kijken wat ik voor je kan betekenen!

Revalidatie Scan
Jouw paard hersteld, gezond en blij!
Zoveel meer dan een behandeling!
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 2 uur
Op jouw eigen locatie (binnen mijn werkgebied)
Bewegingsanalyse aan de hand (stap)
Uitgebreide palpatie om compensatiepatronen in kaart te brengen
Testen van de balans en zintuigen
Intensieve behandeling
Revalidatie Scan Rapport met samenvatting van de bevindingen
Advies met een herstelplan
Meer hierover
Headshaking Scan
Een gelukkig en gezond paard vrij van headshaking!
Ik help je in het vinden van het juiste herstelproces van jouw paard.
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 1 uur en 3 kwartier
Op jouw eigen locatie
Het testen van de balans en zintuigen van je paard
Het analyseren van de symmetrie en het vaststellen van de schedelcompressie
Onderzoeken of de symptomen overeen komen met de schedelcompressie
Een kort kauw onderzoek om de rol van het gebit vast te stellen.
Een simpele bewegingsanalyse om de compensatiepatronen volledig in beeld te krijgen.
Behandeling van 60 minuten om diepliggende schade te achterhalen en triggers vast te stellen en verlichting te geven
Meer hierover
Hoofdpijn Scan
Weer een rustig, ontspannen en lief paard in de omgang!
Ik help jouw paard van de Hoofdpijn af!
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 1,5 uur
Op jouw eigen locatie
Het testen van de balans en zintuigen van je paard
Het analyseren van de symmetrie en het vaststellen van de hoofdpijn
Onderzoeken op in welke situaties het ‘gedrag’ wordt getriggert.
Een simpele bewegingsanalyse om de compensatiepatronen in beeld te krijgen.
Behandeling om de hoofdpijn te verlichten en meer balans terug te brengen in hoofd en lichaam.
Meer hierover

Al meer dan 400+ anderen gingen je voor...

Sylvia en Edel

Edel heb ik inmiddels meer dan 5 jaar. We hebben al veel overwonnen maar de laatste jaren liep ik echt tegen verschillende dingen aan. En de ergste was toch headshaking. Wat vreselijk was dat. Bij Edel was het seizoensgebonden en ik wist me werkelijk waar geen raad meer. Ze schudde continu zo heftig alleen als

Sandra en Tatum

Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Zadelmak zou zij zijn maar blijkbaar had er iemand 10x opgezeten, en was deze er ook 10x afgevallen. Het is een echte merrie, moeilijk in de omgang en ook eenkennig. Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Mijn dochter heeft echt wel

Kirsten en Farao

Ik kocht Farao (Canturano x Mary-Lyn) in 2016, hij was toen 6 jaar en sinds die tijd weet ik niet anders dat hij met z’n hoofd schudde. In het begin had hij ook last van z’n rug, dus ik heb dit bij dierenartsen, osteopaten en later ook door alternatieve geneeswijzen na laten kijken. Dit hielp,

Haya, 8 jaar, (v.Apache)

Mijn zelfgefokte achtjarige merrie Haya was altijd al onrustig met haar hoofd. Sinds 2 jaar is het zo erg dat ze zeker de helft van het jaar niet meer te rijden was. Een combinatie van zon, vliegen en pollen zorgde ervoor dat ze zo hard met haar hoofd schudde dat ze niet meer uitkeek waar

Hellen en Ginger

Mijn paard heeft veel problemen gehad aan haar hoofd, ik kocht haar als import paard met een ingegroeid halster ze heeft daardoor littekens aan haar hoofd, ze hing nogal vaak aan haar halster, ze is gevallen in de trailer, ze is gevallen in een sloot en kreeg aan beide oren oorontstekingen, ze heeft een open

Nina Mennen

Na iedere keer weer teleurgesteld te worden met rijden, was ik er klaar mee. Het werd meer een must dan een ontspannen bezigheid. Het is nu precies een jaar geleden dat ik Candy kreeg. Mijn eigen paard was geblesseerd en moest voor lange tijd stil staan, ik had niks om te rijden en was opzoek

Laten we samen eens kijken wat ik voor je kan betekenen!

Revalidatie Scan
Jouw paard hersteld, gezond en blij!
Zoveel meer dan een behandeling!
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 2 uur
Op jouw eigen locatie (binnen mijn werkgebied)
Bewegingsanalyse aan de hand (stap)
Uitgebreide palpatie om compensatiepatronen in kaart te brengen
Testen van de balans en zintuigen
Intensieve behandeling
Revalidatie Scan Rapport met samenvatting van de bevindingen
Advies met een herstelplan
Meer hierover
Headshaking Scan
Een gelukkig en gezond paard vrij van headshaking!
Ik help je in het vinden van het juiste herstelproces van jouw paard.
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 1 uur en 3 kwartier
Op jouw eigen locatie
Het testen van de balans en zintuigen van je paard
Het analyseren van de symmetrie en het vaststellen van de schedelcompressie
Onderzoeken of de symptomen overeen komen met de schedelcompressie
Een kort kauw onderzoek om de rol van het gebit vast te stellen.
Een simpele bewegingsanalyse om de compensatiepatronen volledig in beeld te krijgen.
Behandeling van 60 minuten om diepliggende schade te achterhalen en triggers vast te stellen en verlichting te geven
Meer hierover
Hoofdpijn Scan
Weer een rustig, ontspannen en lief paard in de omgang!
Ik help jouw paard van de Hoofdpijn af!
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 1,5 uur
Op jouw eigen locatie
Het testen van de balans en zintuigen van je paard
Het analyseren van de symmetrie en het vaststellen van de hoofdpijn
Onderzoeken op in welke situaties het ‘gedrag’ wordt getriggert.
Een simpele bewegingsanalyse om de compensatiepatronen in beeld te krijgen.
Behandeling om de hoofdpijn te verlichten en meer balans terug te brengen in hoofd en lichaam.
Meer hierover

Volg Ruiterbewust op facebook