Ontdek hoe de problemen die jij ervaart met jouw paard op te lossen zijn. Kom erachter wat deze klachten veroorzaakt en hoe je dit het beste opgelost kan worden zodat jij binnenkort weer echt kunt genieten samen met jouw paard!

Je wilt gewoon weer genieten met je paard!

  • Je paard is alles voor je maar momenteel vooral een zorgenkindje. In plaats dat jullie samen echt genieten van elkaar ben je constant bezig om ‘problemen’ op te lossen maar tot nu toe nog niet met het gewenste resultaat.
  • Je wil niets liever dan om jouw paard echt goed in z’n vel te zien zitten als een echte Happy Athlete maar dat lukt nog niet zo goed.
  • Je hebt al van alles geprobeerd maar met weinig of geen resultaat en je bent nu eigenlijk wel klaar met deze hele situatie. Er moet NU een oplossing komen!

Dit is wat er gebeurde toen ik besloot om voor de laatste keer nog iets te proberen...

Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot treurens toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoekje aan de dierenarts en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysiotherapie, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupuntuur maar er kwam helemaal niets uit… Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuw stalgenootje en zij hoorde mij aan.. Ik weet misschien wel iets, ik weet niet wat het precies is maar dat zou nog wat kunnen zijn. En mocht het nu niets zijn, dan moet je nu vooraf besluiten om dan te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd.
Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?
BINGO!!!!!
Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oplossing voor mijn paard! En dat niet alleen want ik vond mijn allergrootste passie en missie in dit leven. Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren actief als therapeut voor paarden en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden.

Ik help jou te ontdekken wat de klachten van jouw paard veroorzaakt en het vinden van een passende oplossing voor jou en je paard.

In de volgende situaties kan ik iets voor jou en jouw paard betekenen:

Neurologische aandoeningen
Rijtechnische problemen
Stalgebreken

Laten we samen eens kijken wat ik voor je kan betekenen!

Revalidatie Scan
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 2 uur
Op jouw eigen locatie
Bewegingsanalyse van je paard
Uitgebreide palpatie
Testen van de balans en zintuigen
Behandeling
Revalidatie Scan Rapport
Advies met plan van aanpak
Meer hierover

Al meer dan 300+ anderen gingen je voor...

Ik heb een ander paard!

13 mei 2015 is mijn 4 jarige onbeleerde merrie Apache X Ferro röntgenologisch goedgekeurd. Ik was op dat moment in de wolken en had er enorm veel zin in om met mijn knappe merrie aan de slag te gaan. Maar ik werd al heel snel van de wolken afgeslagen (letterlijk). Binnen een week werd het een hel om met haar samen te werken. Ze liet zich constant achterover vallen (zelfs als ik haar naar de wei bracht), ontzettend panisch voor mensen en totaal niet te kalmeren.

Ik heb snel professionele hulp ingeschakeld. Ik had alle hoop gevestigd op de gedragsdeskundige die mijn merrie en mij zou beoordelen. Haar conclusie ‘’dit is een getraumatiseerd paard breng haar alsjeblieft terug naar waar jij haar gekocht hebt’’. En natuurlijk heb ik dat geprobeerd, er volgde bedreigingen naar mij toe ze zouden mij het leven zuur maken als ik dit paard terug kwam brengen.

Ik zat op dat moment met mijn handen in het haar niemand kon mij helpen en zelfs een paar grote namen hadden mij destijds geadviseerd om haar naar te slacht te brengen. Na heel veel bellen en zoeken ben ik bij stal Alie Vegter in Drenthe uit gekomen. Zij kon mij helpen met het zadelmak maken van mijn paard Geisje. Daar stond drie maanden voor zei ze. Maar ook Alie Vegter merkte al heel snel dat dit paard te veel getraumatiseerd was. Na ruim een halfjaar lukte het Alie om mijn paard zadelmak te krijgen en haar gedrag te resetten. Ik heb zelf een week training gehad hoe ik met mijn paard moest omgaan.

Maart 2016 heb ik mijn knappe merrie Geisje opgehaald uit Drenthe en kon ik eindelijk aan de slag. Ik had weer volle moed het was eindelijk gelukt om Geisje zadelmak te krijgen. Maar al snel voelde ik iets wat ik nog nooit eerder had gevoeld bij een paard. Extreme scheefheid en stugheid in haar lichaam. Na een halfjaar gereden te hebben op mijn paard volgde er stakingen. Ik had les van de oude trainer van Geisje die regelmatig naar Drenthe kwam om met haar te werken. Dus waar ging het dan fout? De stakingen werden alleen maar heftiger en heftiger. Ik heb toen van alles nog geprobeerd fysio behandelingen, osteopathie, dierenartsen maar niemand kon wat vinden.

Er riepen toentertijd  veel mensen ‘’niet zeiken gewoon rijden en geef haar op haar flikker’’. Ik dacht ze hebben gelijk misschien moet ik inderdaad niet zo zeiken. Voor het eerst heb ik geluisterd naar deze mensen en toen ging het meega fout. Ze liet zich achterover vallen met zadel. Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd maar dit gedrag wil je niet als ruiter hebben.

Ik was klaar met dit paard en wilde haar naar de slacht brengen, dit paard is te getraumatiseerd om er mee te kunnen samenwerken. Mijn moeder vond dit geen goed plan en heeft mij gevraagd om Geisje aan haar te geven. Mijn moeder dacht wellicht, ze knapt wel op van dag en nacht op het land staan. Dat heb ik gedaan. Ik was toch mijn geld al kwijt. Na 4 maanden op het land te hebben gestaan zag Geis er ontzettend slecht uit. Geis was nog banger geworden van mensen en dus totaal niet benaderbaar.

Ik was net verhuisd van Rotterdam naar Maartensdijk. Mijn moeder heeft mij gevraagd Geis nog 1 kans te geven. Via via zijn wij bij trainingsstal Jose Breeden gekomen en zij zou voor mijn paard zorgen. Jose wist van het verhaal van Geisje en toch kon zij niet geloven dat dit gedrag wat zij vertoonde echt haar karakter zou zijn.

Na twee weken zei Jose ‘’jij moet een cranio sacraal therapeute laten komen ik denk dat jouw paard dat nodig heeft ’’. Ik had nog nooit gehoord over een cranio sacraal therapeute. Ik dacht toen, oke, ik geef het nog 1 kans en dan is het echt klaar. Janneke van Ruiterbewust kwam. Zij voelde direct ontzettend veel druk achter haar ogen, dus hoofdpijn! Janneke is twee uur bezig geweest met haar behandeling van Geis. Ik vond het maar een rare behandeling, hand oplegging bij een paard, en dit moet werken?

Na vijf dagen dat Geisje rust moest hebben mocht ik met haar aan het werk gaan. Dus ik deed dat en tot mijn verbazing, er was geen strijd. Ik zag een los paard dat voor het eerst haar neusje door het zand liet glijden. Ik wist niet wat ik zag! Ik had een totaal ander paard! Er volgde nog meer behandelingen en na elke behandeling zag ik mijn paard transformeren naar een leuker paard. Een paard die wel wil samenwerken met mij. Na de vierde behandeling, heeft Janneke een traumabehandeling gegeven. Tijdens deze behandeling kwam er enorm veel paniek en stress uit mijn paard maar Geis liet zich goed behandelen. Voor Janneke was dit ook een zware en bijzondere behandeling. Geis liet aan Janneke voelen hoeveel paniek en stress ze heeft ervaren waardoor ze is getraumatiseerd.

Zes weken later heeft Janneke weer een traumabehandeling gegeven en ook dit was weer een bijzondere behandeling. Na de traumabehandeling was Geis echt Geis. Het was echt een paard geworden zoals een paard behoord te zijn. Vrolijk, los, ondeugend en sociaal. Ik ben nu samen met mijn instructrice Jose Breeden weer aan het trainen om weer te kunnen rijden op mijn paard Geisje. Zonder juiste begeleiding en iemand die echt durft te kijken naar het paard, kom je er nog niet. Zonder Jose was ik niet bij Janneke gekomen en zonder Jose had ik nooit op het punt gestaan om weer überhaupt te denken aan rijden.

Beide personen hebben mij geleerd echt te kijken naar een paard, hoe voelt hij/ zij zich vandaag en wat ga ik er aan doen? Ga ik gewoon stomweg rijden omdat ik daar zin in heb of pas ik mijn training erop aan en ga ik ipv rijden, longeren of wandelen? En wat heeft mijn paard nodig om optimaal te kunnen presteren? Ik denk dat wij als ruiters goed moeten durven kijken en luisteren naar ons paard. De samenwerking tussen ruiter en paard zal veel sterker worden dan dat al is!

En ik heb geluk, dat ik mensen heb ontmoet die mij in deze gedachtegang meenemen. Hoe moet ik kijken naar het paard en hoe moet ik luisteren naar het paard.

Dus Janneke ontzettend bedankt dat jij mij een ander paard hebt kunnen geven door jouw behandelingen. Bedankt voor jouw wijze lessen/ informatie. Ik denk dat jij met jouw visie, trainingen en behandelingen een verandering zal maken in de paardenwereld!

Marieke Stolk

Paard: Geisje

Marjolein Nieuwenhuis

Als nuchtere boerin en eigenares van zo n 20 jonge paarden heb ik al heel wat bijzondere dingen voorbij zien komen. Als knhs instructeur en examinator heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan over training, (rijtechnische) problemen herkennen en oplossen. Toen een knappe jonge Apache ruin een headshaker begon te worden, heb ik

Sascha Thur

Eindelijk van het hoofdschudden af! Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef schudden. Ik werd

Pleun Oosterbaan

Ongeveer een jaar geleden begon mijn pony Hercules te rommelen met zijn tong hij deed hem steeds links uit zijn mond en was vaak chagrijnig met poetsen en in z’n stal. Na van alles geprobeerd te hebben kwamen we op de site van Janneke Misschien zou dat wat zijn Na 2 keer behandelen en ook

Angelique van Willigen

Na een tijdje dat we Babaloe hadden begon ze vaak weg te rennen onder het zadel en heel hoog te bokken Ook sloeg ze ontzettend met haar hoofd tijdens het rijden. Meerdere keren zadel na laten kijken en gebit, dierenarts meerdere malen geweest we hebben d’r rug en benen op de foto laten zetten maar

Linda Kluiwstra

Onze 17 jarige arabier ruin ging steeds slechter lopen. Hij liep steeds iets onregelmatig en onzuiver.  We kregen steeds meer problemen met de galop en ook wilde hij niet ontspannen in zijn lichaam waardoor het steeds verder achteruit ging. Van alles hebben we geprobeerd. Dierenartsen konden niets vinden wat deze symptomen konden verklaren, en ook

Kelly Pellis

Mijn naam is Kelly Pellis en ik heb een ongelooflijk leuke en lieve Jazz merrie van inmiddels 12 jaar. Ik heb haar als veulen gekocht en heb echter nooit hele erge problemen met haar meegemaakt. Ze is altijd super werkwillig geweest en presteerde op wedstrijd ook altijd enorm goed. Inmiddels al weer een aantal jaren

Marieke Stolk

13 mei 2015 is mijn 4 jarige onbeleerde merrie Apache X Ferro röntgenologisch goedgekeurd. Ik was op dat moment in de wolken en had er enorm veel zin in om met mijn knappe merrie aan de slag te gaan.   Maar ik werd al heel snel van de wolken afgeslagen (letterlijk). Binnen een week werd

Channah Both

Van mij krijgt Janneke en dikke 10! mijn paarden zijn gek op haar, en het belangrijkste is dat de behandelingen duidelijk nut hebben, ze knappen er elke keer weer van op! Daarnaast helpt ze met alles wat ze kan. Ze is een topper! en ik raad dit zeker aan iedereen aan! 

Romy Tito

Wat ben ik blij dat Janneke mijn paardje behandeld! Heb hem nu een aantal keren laten behandelen en wat is die daar van opgeknapt zeg! Zeker een aanrader voor iedereen!

Jamila Knuppe

Toen ik vorig jaar mijn nieuwe maar ook groene aanwinst gekocht heb. Heb ik Janneke laten komen. Mijn paard stond net 1 maand in Nederland komt uit Spanje en wilde hem laten behandelen. Ik wilde hem om diverse redenen laten behandelen namelijk 1. Hij was net verhuisd vanuit Spanje 2. Klaar maken om zadelmak te

Marijke Korrel

Ik heb mee gedaan aan de challange en masterclass van Janneke. Mijn probleem lag in de angst met het opstappen. Door de challange kwam ik er achter dat ik toch nog niet genoeg de leiding nam, er werd een spiegel voor mij gehouden waardoor ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Iets wat

Petra Aanen

We weten zeker dat onze ‘echte merrie’ van voor de behandelingen dezelfde is als die van erna maar we kunnen met eigen ogen zien dat ze van buiten en van binnen veranderd is. Fantasties is rustiger en gehoorzamer bij spanning en gooit niet meer extreem met haar hoofd, het lijkt er voorzichtig op dat we

Laten we samen eens kijken wat ik voor je kan betekenen!

Revalidatie Scan
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 2 uur
Op jouw eigen locatie
Bewegingsanalyse van je paard
Uitgebreide palpatie
Testen van de balans en zintuigen
Behandeling
Revalidatie Scan Rapport
Advies met plan van aanpak
Meer hierover

Weet je niet goed welk afspraaktype het meest geschikt is voor je?

Vul dan deze vragenlijst in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Dit  is bedoeld voor ruiters die bereid zijn te investeren in een Happy Athlete of Revalidatie Scan maar nog een vraag hebben.

Volg Ruiterbewust op facebook

"Gratis online training met video's en opdrachten voor ambitieuze dressuurruiters die alles uit hun dressuurpaard willen halen"
  • Ontdek hoe jouw paard nog veel beter kan gaan bewegen dan dat hij/zij nu doet

  • Leer hoe jij effectiever kunt trainen samen met je paard zodat jullie sneller ontwikkelen

  • Ontvang de meest waardevolle en tegelijkertijd onmisbare achtergrond kennis die jouw prestaties verbeteren

  • Begrijp je paard beter dan ooit te voren en versterk jullie samenwerking

  • Kom erachter hoe jij het management van jouw dressuurpaard als Happy Athlete kunt optimaliseren

Ja, ik wil meedoen!