SPECIALE NAZOMER AANBIEDING
€ 300,- korting

Jouw paard als Echte Happy Athlete

Met mijn training 'Happy Athlete Plan' leer ik je hoe je dit bereikt!

Meld je aan voor slechts € 147,-

Hoe heerlijk zou het zijn om iedere keer als je op je paard stapt met een grote glimlach alleen maar kan genieten. Je paard loopt als een zonnetje en is soepel en ontspannen. Je ervaart een mooie lichte verbinding met de mond van je paard en je paard staat fijn aan de hulpen. Jullie zijn als het ware helemaal aan elkaar versmolten en voelen elkaar feilloos aan!
Een magisch gevoel!!

"Ik kom heel veel problemen tegen die voorkomen hadden kunnen worden"

Tijdens mijn dagelijkse werk als therapeut gespecialiseerd in hoofdpijn kom ik steeds meer situaties tegen die voorkomen hadden kunnen worden. Van vage kreupelheden tot extreme spanning en zelfs sommige vormen van het headshakingsyndroom. 

Wat ik merk is dat ruiters vaak al langer het gevoel hebben dat er iets niet klopt, maar simpelweg niet weten in welke richting ze het moeten zoeken.

Er is een groot gebrek aan kennis bij ruiters, trainers en paardeneigenaren en daarom heb ik de online training Happy Athlete Plan gecreëerd met daarin de drie belangrijkste basis ingrediënten voor een echte Happy Athlete! 

Deze online training geeft jou als ruiter/trainer waardevolle tools om problemen in een vroegtijdig stadium te leren herkennen en daarin ook zelf je paard al te ondersteunen door middel van massage en met effectieve en vriendelijke manier van trainen!

Ik wil met deze online training bereiken dat er meer bewustzijn komt in de paardensport en dat het welzijn van onze paarden verbeterd.


Voorkom blessures of andere ellende bij je paard

Verbeter de balans en souplesse van je paard

Krijg meer inzicht in je het gedrag en welzijn van je paard

Verbeter de band en connectie met je paard

Leer om zelf je paard te ondersteunen met massage 

Ontvang meer trainingsinzicht en optimaliseer je training

Met meer zelfvertrouwen het welzijn van je paard managen

Effectiever trainen met sneller resultaat 


Zo top dit, super makkelijk om zelf te doen en met een topresultaat. Mijn paard was kreupel en liep scheef met haar achterbeen. Doordat ik precies wist waar ik moest masseren, ben ik hiermee aan de slag gegaan met deze technieken en mijn paard loopt weer top. Ik kon het eerst niet geloven maar ze loopt nu nog steeds super. 

Marijke 

deelnemer


Ik heb mezelf een tijdje geleden aangemeld omdat ik heel erg nieuwsgierig was en ik moet zeggen ik ben aangenaam verast. Alles is helemaal tot in de detail uitgewerkt in een logische volgorde met duidelijke uitleg. Het leuke is dat er ook nog steeds nieuwe extra lessen en bonussen worden toegevoegd en vragen zijn altijd welkom.

Mariska

deelnemer 


Ik ben de online training begonnen om mezelf verder te ontwikkelen en mijn paard zelf meer te kunnen helpen. Ik ben ondertussen aan de derde module begonnen en ik begin het steeds leuker te vinden omdat ik ook steeds meer begin te begrijpen. Module 2 (de massage) vind ik ook geweldig. Heel goed en duidelijk uitgelegd met hele goede filmpjes. Mijn paard laat me zien dat ze er ook heel blij mee is. Sommige dingen vind ik nog wel lastig te zien maar hoe vaker ik het zie, hoe meer ik begin te zien. Ik ben heel tevreden en hoop mezelf nog verder te ontwikkelen.

Wilma

deelnemer

Meld je aan voor slechts € 147,-

Leer van mijn kennis en ervaring

Ik ben al zo'n beetje heel mijn leven actief in de paardensport. Eerst voor de lol, later als instructeur, stalruiter en in samenwerking met dierenartsen en uiteindelijk ben ik in 2014 door toedoen van mijn eigen paard de therapiewereld ingerold als behandelaar.

In de afgelopen 7 jaar heb ik duizenden paarden behandeld met allerlei uiteenlopende klachten en daarin veel kennis opgedaan over biomechanica. De laatste jaren heb ik mijzelf volledig gespecialiseerd in hoofdpijn bij paarden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan extreme spanning, headshaking en agressief gedrag.

Extreme klachten zijn vaak ook te voorkomen, als we tenminste bereid zijn om beter te luisteren naar de signalen die onze paarden ons geven. En niet alleen de extreme klachten, maar een hele lange lijst aan klachten zijn heel vaak gewoon te voorkomen. Waarom zou je dat niet doen? 

Alle belangrijke elementen die ik in mijn hele paardensport carrière heb geleerd en ondervonden heb ik samengevat in een aantal basisprincipes die ik heb uitgewerkt tot een complete online training!

Deze online training is er voor jou als ruiter, trainer en/of paardeneigenaar om jou hierin te helpen!

SPECIALE NAZOMER AANBIEDING
€ 300,- korting

Meld je aan voor slechts € 147,-

Happy Athlete Plan

De drie basis  ingrediënten voor een echte Happy Athlete!

Iedere ruiter loopt er wel eens tegenaan.. Zo'n punt in de training waarvan je geen idee hebt hoe je verder moet! Train je gewoon stug door of laat je je zadel nakijken of je paard even fysiek checken? Blokkades zijn vaak al heel lang aanwezig voordat een paard klachten begint te vertonen. In deze online training leer ik je de drie belangrijkste basisprincipes zodat jij vervelende situaties als blessures kunt voorkomen! In deze online training leer je

Wat kun je verwachten van deze online training? 

Module 1: Breng je paard in kaart

We beginnen eerst met een stukje bewegingsleer waardoor jij vroegtijdig spanningen en blokkades kunt herkennen. Ik leer je waar je op moet letten, hoe jij dit kunt testen bij jouw paard.

Module 2: Masseer je paard soepel en ontspannen

Zodra je weet hoe dat jouw paard zich vooruit beweegt, compenseert en of jouw paard last heeft van spanningen en blokkades is het tijd om je paard op een gerichte manier te ondersteunen met massagetechnieken.

Module 3: Paardvriendelijk effectief trainen

Nadat je een Blueprint hebt gemaakt waarin je de sterke en minder sterke punten in kaart hebt gebracht en daarnaast bent begonnen met het ondersteunen van je paard is het tijd om gerichter te trainen.

Meld je aan voor slechts € 147,-

Wat tref je aan in deze online training 'Happy Athlete Plan'

Case study's 

Een aantal voorbeeld casussen op beeld waarin ik je concrete voorbeelden van afwijkingen in de beweging laat zien. 

Bewegingsleer

Leren hoe een paard hoort te bewegen zodat je op tijd kunt ontdekken als dat niet het geval is en daarop kunt reageren.

Blokkades

Ik laat je zien hoe jij blokkades en spanningen vroegtijdig kunt herkennen zodat je op tijd de juiste hulp kunt inschakelen. 

Compensatiepatronen

Je leert hoe je kunt zien of en hoe jouw paard compenseert zodat je hierop kunt inspelen in de training en het management.

Oorzaken achterhalen

Een probleem ontstaat niet zomaar, daar gaat een lang proces aan vooraf. Je leert om de oorzaak te achterhalen.

Wat speelt er fysiek

Je komt erachter wat er fysiek speelt bij je paard wat invloed heeft op het gedrag en welzijn van je paard. 

Massage Technieken

Je krijgt hele eenvoudige maar effectieve massagetechnieken die jij kunt toepassen op de gebieden waarin je paard nog niet optimaal beweegt.

Rijtechnisch 'oplossen'

Doordat je een compleet beeld hebt gekregen van je paard kun je nu met hulp van video's de training van je paard gerichter aanpakken.

Blueprint

Je hebt als het ware een blueprint van je paard waarin je nu duidelijk hebt wat de sterke punten en de aandachtspunten zijn bij jouw paard. 

Vragen die je nu misschien nog hebt...

Kan ik deze online training ook per Module aanschaffen? 

Mijn antwoord daarop is nee. Als ik deze training per deel zou aanbieden dan zou dat het doel van deze online training onderuit halen. Het is mijn doel om jou als ruiter/eigenaar van een paard meer inzicht te geven in het welzijn van je paard en je te helpen om je paard tot een echte Happy Athlete te maken en daarom bevat deze online training de 3 basis ingrediënten voor een echte Happy Athlete!

Ik ben geen dressuurruiter, kan ik deze online training dan wel volgen?

Je hoeft geen dressuurruiter te zijn om deze online training te volgen. Het doel van deze online training is echt om van jouw paard een echte Happy Athlete te maken en daarvoor gebruiken we de basisprincipes. Ongeacht of je nu in het bos rijdt of springt met je paard. Zolang je op je paard zit is deel 3 ook iets voor jou. 

Is deze training ook geschikt voor mij als instructeur/jurylid?

Ja! Ik wil met deze online training structureel iets veranderen in de paardensport en dat is namelijk dat we het welzijn van onze paarden echt voorop gaan stellen. In deze online training leer ik jou hoe je een paard kunt beoordelen, welke oefeningen je paard kunnen verbeteren en hoe jij kunt ontdekken waar de potentie ligt voor je paard. Natuurlijk kun je het geleerde ook echt gaan toepassen in de praktijk, en kun je bijvoorbeeld de ruiters tip geven over hoe ze het beste met de situatie van hun paard om kunnen gaan. Deze kennis geeft een extra dimensie aan de kennis waar je nu al over beschikt en kan potentieel heel veel ruiters en paarden helpen om een blessure of andere vervelende klachten te voorkomen!

Moet ik een bepaald niveau hebben om deze training te volgen? 

Nee, dat is het allermooiste. Of je nu Grandprix rijd of gewoon voor de lol! Het is juist de onmisbare kennis die behoort tot de basis van onze paardensport en die ieder paard nodig heeft ongeacht het niveau waarop je rijdt. 

Ik heb de workshop al gevolgd, is deze online training dan wel iets voor mij? 

Jazeker, deze online training bevat namelijk nog veel meer verdiepende informatie die je nog beter gaat helpen om massage beter in te zetten. Daarnaast bevat deze online training ook iets andere technieken, of zijn de technieken anders uitgelegd en uitgevoerd. Bovendien bestaat deze online training uit veel meer dan enkel massagetechnieken. Zo laat ik je in Module 1 precies zien hoe jij blokkades vroegtijdig kunt herkennen, leer je in module 2 om massage nog effectiever in te zetten en in Module 3 leer ik je ook hoe jij hier rijtechnisch goed mee om kunt gaan op een paardvriendelijke en effectieve manier!

Ik kan mijn paard momenteel niet rijden, is deze online training dan iets voor mij? 

Deze online training is voornamelijk gericht op het voorkomen van blessures of andere vervelende situaties. Maar juist ook als jouw paard momenteel niet te rijden is door bijvoorbeeld een blessure kun je in ieder geval al aan de slag met de eerste twee modules. Zodra je je paard weer oppakt kun je ook de oefeningen en opdrachten van Module 3 uitvoeren. 

Mijn paard is een Headshaker, is deze training dan geschikt?

Headshaking is nooit het enige probleem wat een paard heeft. Ondanks dat de zenuwbeklemming misschien bevind in het hoofd, er zal altijd iets van scheefheid en spanning te vinden zijn in het lichaam. Juist ook dan kan het heel waardevol zijn om je paard extra te ondersteunen in het lichaam en de bewegingen zodanig te optimaliseren dat jouw paard beter in zijn lichaam komt te zitten. Als jouw paard ondanks deze klachten nog wel rijdbaar is kun je ook aan de slag met de 3e module waarin je leert om effectief te gaan trainen op een paardvriendelijke manier.  

Hoelang houd ik toegang tot deze online training? 

Onbeperkt! Je schaft deze online training nu aan en houdt toegang zolang deze online training bestaat. Stel je voor dat je de training nu al eens doorloopt en volgend jaar toch tegen een probleem aan loopt, dan is het super fijn om alle lessen nogmaals te bekijken zodat je de juiste aanpak vindt op dat moment bij jouw paard en precies kunt zien hoe jij jouw paard het allerbest kunt ondersteunen. 

Hoelang duurt een gemiddelde les? 

Het gemiddelde van een les ligt ongeveer rond de 5 tot 10 minuten. Dit hebben we expres zo opgezet zodat je je steeds goed kunt concentreren en de informatie goed in je op kunt nemen. Je kunt de lessen ook altijd opnieuw bekijken of teruglezen in je werkboek als je dit fijner vindt. Daarnaast hebben we rekening gehouden met diverse leermethode en daarom is ook steeds ieder stapje van twee kanten benaderd zodat je dit bijvoorbeeld kunt vertalen van je gevoel tijdens de training of juist hetgeen wat je ziet aan je paard! 

Ik ben een digibeet, kan ik deze online training dan wel volgen? 

Ja, gelukkig wel! Deze online omgeving is heel gebruiksvriendelijk en je hebt echt 0 technische kennis voor nodig. Daarnaast beschikt de online omgeving over een Helpdesk waar je terecht kunt met je vragen. Super handig voor als je ergens niet helemaal uitkomt 😉

Hoe werkt deze online training?  

Je meld je aan en krijgt automatisch een e-mail toegestuurd met een link waarin jij je eigen account kunt aanmaken. Nadat je je account hebt aangemaakt, log je in en kun je direct beginnen. 

Deze online training is heel zorgvuldig opgebouwd in een specifieke volgorde. Je begint gewoon bij de eerste Module en gaat zo één voor één door de lessen. Als je een les hebt voltooid kun je dit aanvinken en zie je de eerstvolgende keer dat je inlogt precies waar je gebleven bent. 

Daarnaast beschikt deze online training ook nog over een Community waarin je samen met andere deelnemers bijvoorbeeld je inzichten kunt delen, je vragen kunt stellen en ook van elkaar kunt leren. Zo kun je de opdrachten delen, video's van je eigen paard en vragen aan deelnemers om even mee te kijken. Zelf kun je ook meekijken met anderen en daardoor leer je dus ook weer 😉 Win Win situatie dus!

Wat als ik een vraag heb?

Je kunt met je vragen terecht bij de Helpdesk in de online omgeving. Daarnaast heb je ook toegang tot de community waarin je kunt sparren met andere deelnemers en is Janneke ook daarin aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Werkt dit ook voor mijn paard?

Jazeker, en deze kennis is ook nog eens essentieel voor jou als eigenaar of ruiter.  Janneke werkt al jarenlang met deze technieken en leert deze daarnaast ook aan haar leerlingen en cursisten. Het is dus een bewezen methode en alles is zodanig uitgedacht en uitgewerkt dat het heel makkelijk uit te voeren is!

Wat zit er allemaal bij deze online training inbegrepen?

Deze online training is zorgvuldig opgebouwd in een specifieke volgorde. We raden je zeker aan om te beginnen bij het begin omdat je op die manier de juiste informatie ontvangt op het juiste moment 😉

Iedere module bestaat uit video's en een werkboek waarin alles stap voor stap staat uitgelegd. Daarnaast vindt je in de online omgeving ook nog een aantal bonussen met extra informatie die perfect aansluiten op de lessen uit de module! 

Daarnaast beschikt de online training nog over een community waarin je kunt sparren met andere deelnemers en ook met elkaar kunt meekijken naar bijvoorbeeld bepaalde opdrachten. Heel handig voor als je vragen hebt! 

Uiteraard kun je je vragen stellen in de groep. Janneke zal regelmatig proberen alle vragen te beantwoorden 😉 

Daarnaast zullen er ook af en toe wat dingen worden uitgebreid en aangevuld. Je krijgt ook automatisch toegang tot deze updates en hoeft hier dus verder niets extra's voor te betalen. 

Wat heb ik nodig om deze online training te kunnen volgen? 


Voornamelijk een goed werkende internetverbinding! Je kunt alle modules en lessen online bekijken. Bij enkele opdrachten wordt je gevraagd om bijvoorbeeld je paard te filmen of een foto te maken. Dit kan heel eenvoudig met je smartphone en met behulp van bijvoorbeeld een stalgenootje!

Meld je aan voor slechts € 147,-