Lees hier de ervaringen van mijn klanten

Mijn merrie liep al enige tijd niet helemaal lekker. Het begon met een hikkeltje in de stap en dat veranderde al snel in kreupelheid. Ik besloot om op de kliniek met een kundige dierenarts haar te laten scannen. We kwamen er al snel achter dat onze merrie aan beide voorbenen een flinke peesblessure had. Dat was niet het enige want er werd ook artrose in het SI gewricht geconstateerd waar ze veel last van had. De dierenarts vertelde dat het al een wonder op zich zou wezen als we haar ooit weer pijnvrij zouden krijgen.  Omdat ik het in eerste instantie niet gelijk op wilde geven hebben we haar op advies van de dierenarts op speciaal beslag laten zetten en Janneke erbij gehaald om haar lichaam te behandelen. Al snel zagen we veranderingen in gedrag, lichaam en beweging. Ze werd steeds vrolijker, ging ruimer en sneller stappen en weer lekker gek doen in de paddock.

Op een gegeven moment barstte ze van de energie en werd stappen aan de hand een dingetje. Ze voelde zich blijkbaar heel goed en was echt helemaal klaar met het stappen. Ik besloot toen om bij een andere dierenarts een second opinion te doen over haar situatie. Tijdens dat onderzoek liep ze niet  kreupel en waren de peesblessures zodanig hersteld dat we te horen kregen dat we haar rustig mochten opbouwen onder voorwaarde dat ze wel met regelmaat gecontroleerd zou worden op verbetering. In deze periode is Janneke haar steeds blijven behandelen en inmiddels heeft mijn dochter onze merrie zelfs weer uitgebracht in de sport. Ik ben ontzettend blij dat ik hierin steeds mijn eigen gevoel ben blijven volgen en dat ik Janneke er bij heb gehaald. Het was de investering meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden!

Diane en Melanie v/d Wachter

Paard: Joy of daylight

Ongeveer een jaar geleden begon mijn pony Hercules te rommelen met zijn tong hij deed hem steeds links uit zijn mond en was vaak chagerijnig met poetsen en in zn stal

Na van alles geprobeerd te hebben kwamen we op de site van janneke
Misschien zou dat wat zijn
Na 2 keer behandelen en ook advies met rijden was het tong probleem weg
Nu wordt hij nog om de zoveel tijd behandeld door janneke en we hebben en meer tevreden pony op stal nu

Bedankt Janneke

Pleun oosterbaan

Edel heb ik inmiddels meer dan 5 jaar. We hebben al veel overwonnen maar de laatste jaren liep ik echt tegen verschillende dingen aan.
En de ergste was toch headshaking. Wat vreselijk was dat. Bij Edel was het seizoensgebonden en ik wist me werkelijk waar geen raad meer.
Ze schudde continu zo heftig alleen als ze of op stal stond of met haar hoofd echt aan de grond dan schudde ze niet. Alles maar werkelijk alles had ik met al aan gedaan.

Denk aan neusnetjes, ja zelfs verschillende soorten ,merken lengtes en zelfs verschillende kleuren, het mocht niet baten. Allerlei kruiden, etherisch oliën,pilletjes,voeding,vliegenmasker met neusflap of franjes en zelfs een theedoek geknipt en aan het halster gemaakt , osteopathie maar niks leek te werken. Ook heb ik spul uit Engeland laten komen wat een soort poederlaagje in de neus vormt . Rijden ging niet. Nou wilde ze eigenlijk sowieso niet meer gereden worden en liep ze echt niet goed. Maar ze was al helemaal nagekeken en bloed onderzoek maar het wilde gewoon niet.

We zaten zo diep in de put dat ik me had voorgenomen om als ze was bevallen van haar veulen en die afgespeeld kon worden dat ik haar dan helaas zou moeten in laten slapen. Het was echt erg dus…. Toen zag ik een keer op Facebook iets langs komen over headshaking en alles er omheen.
Een gratis webinar van Janneke Zijderveld van Ruiterbewust. Gelijk ingeschreven want ja dat had ik nog niet geprobeerd. Uiteraard kon ik niet wachten en ik zat aan het beeld gekluisterd.  Veel herkenbare dingen dus ik dacht ja dat ga ik nog doen. Ze had ook gezegd dat ze werkte met een speciale tandarts die o.a het gebit uitbalanceerd dus tijdens de webinar,sorry Janneke , gelijk contact mee gezocht.
Aan het einde van het webinar heb ik ook meteen een afspraak met Janneke ingepland. Gelukkig nog voor het echte seizoen begon dus ik was superblij alhoewel ik wel mijn twijfels had heel eerlijk gezegd. Want ja iedereen zegt en beloofd van alles maar helaas ook vaak zonder het gewenste resultaat. Maar goed dit moest en zou ik nog proberen. En wauw wat een verschil zeg. Al na de eerste behandeling een ander paard.
Ze had daarvoor veel hoofdpijn en kon ook niet helemaal goed zien. Ze had veel trauma aan het hoofd waarschijnlijk door wat er in Ierland is gebeurd. Ze is voorheen ook voor de kar beleerd en daar is waarschijnlijk al veel misgegaan waardoor al haar spieren in het hoofd en kaak gedeelte zo ontzettend gespannen en strak waren. Daar is Janneke mee aan de gang gegaan en al na 1 behandeling is alles een stuk beter.
Ze loopt ook weer veel beter. Ze is vrolijk,wil ook lopen en is weer een gelukkig paard.

Onder het zadel is ze nog niet geweest omdat ze drachtig was bij de eerste behandeling en inmiddels heeft ze haar veulen. Ze heeft nu 2 behandelingen gehad en na de eerste keer heeft ze al niet meer met haar hoofd geschud. Ik ben Janneke zo ontzettend dankbaar.
Zij weet echt wat ze doet. Ze heeft zo ontzettend veel kennis. Ook is ze zo ontzettend fijn tegenover het paard zodat het paard ook echt ontspant.
Janneke raad ik snap ook echt aan voor mensen die niet meer weten wat ze met hun paard moeten omdat ze zo aan het schudden zijn met zijn of haar hoofd of niet willen lopen of niet regelmatig. Of als een paard niet happy in zijn of haar paard zit

Sylvia van Emmerloot

13 mei 2015 is mijn 4 jarige onbeleerde merrie Apache X Ferro röntgenologisch goedgekeurd. Ik was op dat moment in de wolken en had er enorm veel zin in om met mijn knappe merrie aan de slag te gaan. Maar ik werd al heel snel van de wolken afgeslagen (letterlijk). Binnen een week werd het een hel om met haar samen te werken. Ze liet zich constant achterover vallen (zelfs als ik haar naar de wei bracht), ontzettend panisch voor mensen en totaal niet te kalmeren.

Ik heb snel professionele hulp ingeschakeld. Ik had alle hoop gevestigd op de gedragsdeskundige die mijn merrie en mij zou beoordelen. Haar conclusie ‘’dit is een getraumatiseerd paard breng haar alsjeblieft terug naar waar jij haar gekocht hebt’’. En natuurlijk heb ik dat geprobeerd, er volgde bedreigingen naar mij toe ze zouden mij het leven zuur maken als ik dit paard terug kwam brengen.

Ik zat op dat moment met mijn handen in het haar niemand kon mij helpen en zelfs een paar grote namen hadden mij destijds geadviseerd om haar naar te slacht te brengen. Na heel veel bellen en zoeken ben ik bij stal Alie Vegter in Drenthe uit gekomen. Zij kon mij helpen met het zadelmak maken van mijn paard Geisje. Daar stond drie maanden voor zei ze. Maar ook Alie Vegter merkte al heel snel dat dit paard te veel getraumatiseerd was. Na ruim een halfjaar lukte het Alie om mijn paard zadelmak te krijgen en haar gedrag te resetten. Ik heb zelf een week training gehad hoe ik met mijn paard moest omgaan.

Maart 2016 heb ik mijn knappe merrie Geisje opgehaald uit Drenthe en kon ik eindelijk aan de slag. Ik had weer volle moed het was eindelijk gelukt om Geisje zadelmak te krijgen. Maar al snel voelde ik iets wat ik nog nooit eerder had gevoeld bij een paard. Extreme scheefheid en stugheid in haar lichaam. Na een halfjaar gereden te hebben op mijn paard volgde er stakingen. Ik had les van de oude trainer van Geisje die regelmatig naar Drenthe kwam om met haar te werken. Dus waar ging het dan fout? De stakingen werden alleen maar heftiger en heftiger. Ik heb toen van alles nog geprobeerd fysio behandelingen, osteopathie, dierenartsen maar niemand kon wat vinden.

Er riepen toentertijd  veel mensen ‘’niet zeiken gewoon rijden en geef haar op haar flikker’’. Ik dacht ze hebben gelijk misschien moet ik inderdaad niet zo zeiken. Voor het eerst heb ik geluisterd naar deze mensen en toen ging het meega fout. Ze liet zich achterover vallen met zadel. Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd maar dit gedrag wil je niet als ruiter hebben.

Ik was klaar met dit paard en wilde haar naar de slacht brengen, dit paard is te getraumatiseerd om er mee te kunnen samenwerken. Mijn moeder vond dit geen goed plan en heeft mij gevraagd om Geisje aan haar te geven. Mijn moeder dacht wellicht, ze knapt wel op van dag en nacht op het land staan. Dat heb ik gedaan. Ik was toch mijn geld al kwijt. Na 4 maanden op het land te hebben gestaan zag Geis er ontzettend slecht uit. Geis was nog banger geworden van mensen en dus totaal niet benaderbaar.

Ik was net verhuisd van Rotterdam naar Maartensdijk. Mijn moeder heeft mij gevraagd Geis nog 1 kans te geven. Via via zijn wij bij trainingsstal Jose Breeden gekomen en zij zou voor mijn paard zorgen. Jose wist van het verhaal van Geisje en toch kon zij niet geloven dat dit gedrag wat zij vertoonde echt haar karakter zou zijn.

Na twee weken zei Jose ‘’jij moet een cranio sacraal therapeute laten komen ik denk dat jouw paard dat nodig heeft ’’. Ik had nog nooit gehoord over een cranio sacraal therapeute. Ik dacht toen, oke, ik geef het nog 1 kans en dan is het echt klaar. Janneke van Ruiterbewust kwam. Zij voelde direct ontzettend veel druk achter haar ogen, dus hoofdpijn! Janneke is twee uur bezig geweest met haar behandeling van Geis. Ik vond het maar een rare behandeling, hand oplegging bij een paard, en dit moet werken?

Na vijf dagen dat Geisje rust moest hebben mocht ik met haar aan het werk gaan. Dus ik deed dat en tot mijn verbazing, er was geen strijd. Ik zag een los paard dat voor het eerst haar neusje door het zand liet glijden. Ik wist niet wat ik zag! Ik had een totaal ander paard! Er volgde nog meer behandelingen en na elke behandeling zag ik mijn paard transformeren naar een leuker paard. Een paard die wel wil samenwerken met mij. Na de vierde behandeling, heeft Janneke een traumabehandeling gegeven. Tijdens deze behandeling kwam er enorm veel paniek en stress uit mijn paard maar Geis liet zich goed behandelen. Voor Janneke was dit ook een zware en bijzondere behandeling. Geis liet aan Janneke voelen hoeveel paniek en stress ze heeft ervaren waardoor ze is getraumatiseerd.

Zes weken later heeft Janneke weer een traumabehandeling gegeven en ook dit was weer een bijzondere behandeling. Na de traumabehandeling was Geis echt Geis. Het was echt een paard geworden zoals een paard behoord te zijn. Vrolijk, los, ondeugend en sociaal. Ik ben nu samen met mijn instructrice Jose Breeden weer aan het trainen om weer te kunnen rijden op mijn paard Geisje. Zonder juiste begeleiding en iemand die echt durft te kijken naar het paard, kom je er nog niet. Zonder Jose was ik niet bij Janneke gekomen en zonder Jose had ik nooit op het punt gestaan om weer überhaupt te denken aan rijden.

Beide personen hebben mij geleerd echt te kijken naar een paard, hoe voelt hij/ zij zich vandaag en wat ga ik er aan doen? Ga ik gewoon stomweg rijden omdat ik daar zin in heb of pas ik mijn training erop aan en ga ik ipv rijden, longeren of wandelen? En wat heeft mijn paard nodig om optimaal te kunnen presteren? Ik denk dat wij als ruiters goed moeten durven kijken en luisteren naar ons paard. De samenwerking tussen ruiter en paard zal veel sterker worden dan dat al is!

En ik heb geluk, dat ik mensen heb ontmoet die mij in deze gedachtegang meenemen. Hoe moet ik kijken naar het paard en hoe moet ik luisteren naar het paard.

Dus Janneke ontzettend bedankt dat jij mij een ander paard hebt kunnen geven door jouw behandelingen. Bedankt voor jouw wijze lessen/ informatie. Ik denk dat jij met jouw visie, trainingen en behandelingen een verandering zal maken in de paardenwereld!

Marieke Stolk

Paard: Geisje

Ik kocht Farao (Canturano x Mary-Lyn) in 2016, hij was toen 6 jaar en sinds die tijd weet ik niet anders dat hij met z’n hoofd schudde. In het begin had hij ook last van z’n rug, dus ik heb dit bij dierenartsen, osteopaten en later ook door alternatieve geneeswijzen na laten kijken. Dit hielp, maar het schudden bleef. In de winter ging het beter dan in de zomer. Een neusnetje hielp ook niet altijd en soms was het zo erg, dat ik wel moest afstappen. Nageeflijk rijden lukte haast niet en ik had geaccepteerd, mijn paard kan dat niet. Desondanks hebben we soms ook gewoon springwedstrijden kunnen rijden, dan was zijn focus zo op de hindernis, dat ik bijna geen last had van het schudden. Een vriendinnetje zag op FB dat Janneke een webinar organiseerde over hoofdschuddende paarden. Mijn interesse was gewekt en na duidelijke uitleg begon het allemaal op z’n plek te vallen… ik moest Janneke ns uitnodigen! Ik stond er redelijk nuchter in, maar we zijn zo’n 4 behandelingen verder en wat een verbetering! Farao loopt makkelijk nageeflijk en ontspannen. We hebben zelfs een dressuurwedstrijd gewonnen! Iets wat ik voorheen nooit had gedacht. Zijn hele lijf is veel losser, hij is super wendbaar en krijgt eindelijk bespiering op de juiste plekken. Hoewel Farao de behandelingen van Janneke altijd een beetje ‘uittest’ (happen, jeuken en rekken) merk ik dat hij er zoveel gelukkiger van geworden is! Ik heb eindelijk een blij paard en ik ben blij baasje :)!

Kirsten Jacobs

Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef schudden.

Ik werd gewezen op het webinar van Janneke over paarden met hoofdpijn en headshaking en dacht meteen: ‘dit moet ik gaan kijken!’ Toen het webinar afgelopen was maakte ik meteen een afspraak met Janneke.
Meteen na de eerste afspraak zag ik al verschil! En ik was niet de enige, ook stalgenoten zagen het! Janneke is nu 3 keer geweest en mijn merrie is helemaal van het hoofdschudden af. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan haar gewoon rijden en ze staat weer heerlijk rustig buiten zonder met haar hoofd te schudden.
Ook heeft Janneke de rest van haar lichaam behandeld. Ik merk echt een onwijs verschil. Ze is minder stram en zit gewoon super in haar vel!

Ik ben Janneke onwijs dankbaar en zou haar ook echt aan iedereen aanraden!

Sascha

Mijn paard heeft veel problemen gehad aan haar hoofd, ik kocht haar als import paard met een ingegroeid halster ze heeft daardoor littekens aan haar hoofd, ze hing nogal vaak aan haar halster, ze is gevallen in de trailer, ze is gevallen in een sloot en kreeg aan beide oren oorontstekingen, ze heeft een open verbinding van een kieswortel naar een sinus. Dus alles bij haar is hoofd gerelateerd. In de loop der jaren veel medische problemen kunnen oplossen maar wat er steeds gebeurde was als ze spanning ervoer dan uitte zich dat via haar hoofd met dus hoofdschudden en niet zoals een typische headshaker doet maar echt als een hond van links naar rechts alsof ze iets uit haar oren probeerde te schudden. Soms zo erg dat ze bijna met haar hoofd ergens tegen aan sloeg, de bakrand bv. Het was bij haar dus ook voornamelijk als we aan het werk gingen en ik herkende een patroon. Door een seminar van Janneke kreeg ik info waar ik al heel lang naar zocht want bij Ginger bleek ook dat er ook andere klachten speelde die we ook niet onder controle kregen maar geen betekenis leken te hebben wbt dat schudden. Ze is erg gevoelig voor ontstekingen en heeft een slechte weerstand, is heel vaak snotterig heeft dus vaak oogontstekingen, heeft last van veel licht. Allemaal wel wat vage klachten. Door dat seminar leerde ik dat veel van dit soort problemen toch misschien wel te verhelpen zouden kunnen zijn. Ik ben erg sceptisch maar sta altijd open om dingen te proberen. Dus na het seminar kon je een afspraak maken en dus een traject afspreken om te kijken of dit op te lossen was. De afspraak plannen ging erg makkelijk en ik moest een vragenlijst invullen. Toen Janneke voor de eerste behandeling kwam was het voor Ginger wel even lastig zich over te geven. Ze heeft in de afgelopen jaren veel pijn ervaren en is wat wantrouwig. Daar ging Janneke erg goed mee om en al snel gaf Ginger zich over. Soms was een stuk in de behandeling lastig want dan kwam er duidelijk wat los en gaf Janneke haar de tijd zodat ze even kon bijkomen. En dat is wel een van de dingen die ik enorm fijn van Janneke vind ze is echt bezig je paard te helpen en neemt overal ruim de tijd voor. Ook haar kennis deelt ze graag met je en je kan haar alles vragen. Wat en hoe ze het doet echt geen idee maar de rest van de kudde kwam ook even mee genieten en stonden allemaal mee te gapen hahaha. Dat het vertrouwen zo groeide bleek wel uit de volgende behandeling dat Ginger er gewoon bij ging liggen en Janneke zelf ook moest gaan liggen om verder te behandelen. Heel mooi om te zien. Wat ik meteen na de eerste behandeling zag was de dat vorm van haar hoofd veranderde echt best wel creepy ze had van die deukjes boven haar ogen en die waren opeens gevuld?? Hoe dan! Helaas hebben we rijtechnisch na die eerste keer niet heel veel kunnen doen want Gin kreeg een hoefzweer waardoor we even niks konden Maar na de 2e behandeling en daarna weer oppakken voelde ik (en ik rijd met de saddleclip) dat ze veel meer in balans liep, de allergrootste verandering was dat de galop veel meer bevestigd werd. Ze vind de linkergalop enorm moeilijk en ze sprong vaak verkeerd aan maar ik voelde het dan ook niet. Maar nu ineens werd dus het veel duidelijker en sprong ze 9 van de 10 goed aan maar als die een keer het toch fout ging dan voelde ik het meteen wat best raar was. Na de 3e behandeling was ze heel even nog wat wiebelig maar liep ze zo fijn en ruim dat ik het gevoel had op een dressuur paard te rijden ipv een clydesdale kruising. Wat ik ook merkte is dat ze ook in haar doen en laten stabieler is geworden. Ze woont in een hele grote kudde van zo’n 80 paarden en is zelf best dominant maar dat toonde ze nauwelijks. Ik zie nu dat ze meer en meer haar plek opeist en zich beter beweegt in de kudde. Wat ook bizar was is dat ze onlangs zo vreselijk hengstig is geweest wat ze nog nooit zo heeft getoond. Ze werd het altijd keurig maar nooit toonde ze dat dus. Het lijkt dus of de behandelingen van Janneke iets met haar hebben gedaan waardoor ze zich toch werkelijk lekkerder in haar vel voelt. Het extreme hoofdschudden heb ik niet meer gezien, maar ik rijd ook erg weinig maar toch. Wat ik wel een keer had en dat was voor mij wel bewijs dat er echt iets verandert is. Ik reed met Ginger in de bak en er was iets waardoor ze spanning opbouwde, ik zag haar aanstalten maken om dus te schudden en ze maakte een soort schudbeweging maar opeens was het stil bewoog ze haar hoofd niet meer alsof er een reset was geweest van een oude gewoonte…onee niet doen…heel raar maar wel waar. Dus ja ik denk dat Janneke een hoop hoofdpijn en ongemak bij haar heeft weg gehaald haar hoofd ziet er anders uit en zelfs mijn man (geen paarden kenner) zei toen hij Ginger weer eens zag jeetje ze ziet er niet meer zo vermoeid uit!!! En daar ben ik eens op gaan lettten en inderdaad haar hele oogstand is anders ze kijkt veel meer met open ogen rond!! Wij zijn dus echt heel erg blij en dankbaar voor wat Janneke kan!

Hellen en Ginger

Mijn zelfgefokte achtjarige merrie Haya was altijd al onrustig met haar hoofd. Sinds 2 jaar is het zo erg dat ze zeker de helft van het jaar niet meer te rijden was. Een combinatie van zon, vliegen en pollen zorgde ervoor dat ze zo hard met haar hoofd schudde dat ze niet meer uitkeek waar ze liep en daardoor bijna door de afrastering ging. Daarnaast moest ik zelf uitkijken dat ik geen klap van haar hoofd meekreeg. Ze keerde steeds meer in zichzelf, wilde overal met haar hoofd tegenaan schuren, soms tot bloedens toe. Ook in de wei had ze het moeilijk en verkoos steeds vaker de stal boven de wei.
Voor mijn gevoel had ik al veel geprobeerd, waaronder: een op maat gemaakt zadel, een micklem hoofdstel, pollennetje, uv masker, osteopaat, craniosacraal, puur pollen, biologisch voer en bioresonantie therapie. Steeds vaker vroeg ik me af of dit voor Haya een leefbaar leven was of dat ik haar beter kon laten gaan…
Afgelopen voorjaar kwam ik het bericht van Janneke tegen en heb ik haar webinar gevolgd. Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten.
Ik heb direct een afspraak gemaakt zowel met Janneke als tandarts Britt. Ik wilde het een kans geven en heb daarom voor de volledige aanpak gekozen, zoals Janneke het aanraadde.
Britt gaf aan dat de elektrische behandeling die Haya gehad had in het verleden de tanden en kiezen te glad had gemaakt, waardoor haar maalfunctie niet optimaal is. Tevens was de stand van het gebit niet goed, wat weer extra druk op de schedel gaf.
Na de eerste behandeling van Janneke merkte ik al verschil. Haya’s beknepen uitdrukking verdween, haar lijf werd losser, haar hoofd stiller en ze begon zich steeds wat meer open te stellen voor haar omgeving. Tegenwerken werd steeds vaker meewerken.
Inmiddels na vier behandelingen kan ik in de volle zon ontspannen rijden en is haar hoofd nagenoeg stil. We hebben al veel mooie buitenritten gemaakt en een begin gemaakt met de dressuurtraining.
Ik had dit nooit durven dromen. Janneke heeft haar woorden waargemaakt. Haar behandelingen doet ze in alle rust, laat het paard “meedenken ” in de te behandelen plekken. Dat is een wisselwerking die prachtig is om te zien. Ik waardeer haar duidelijke benadering over wat ze doet en wat ik kan verwachten. En last but not least is ze ook een heel fijn persoon, zeer betrokken en vol passie. Echt een topper!!!!

Marieke Lötters

Mijn ervaring over de foto scan rapport.
Eerst dacht ik wat zou dit voor kunnen stellen. Maar mijn nieuwsgierigheid hield niet op. Toch maar de foto scan rapport aangevraagd. Na foto doorgestuurd te hebben kregen ik een volledig duidelijk rapport terug gestuurd met alle belemmeringen die janneke zag. En voor mij wel bekend waren maar niet dat ik dacht dat het zo veel schade op kon leveren. Na de belijning die Janneke in het beeld had toe gevoegd. Was het voor mij heel duidelijk te zien hoe veel scheef heden mijn merrie had. Na het rapport ben in meteen aan de slag gegaan met de tips die Janneke mij gaf. Doordat Janneke mij zo goed had op weg geholpen met dit rapport heb ik ook een happy Athlete Scan aangevraagd om er voor te zorgen dat mijn merrie straks weer pijn en spannings vrij door het leven mag gaan. Na 2 behandelingen heb ik al een veel makkelijkere merrie dan voorheen. En merk ik zichtbaar dat ze veel lekkerder in haar vel zit en zich veel fijner daardoor voelt. Hierdoor ik mijn merrie veel makkelijker in omgang al geworden. We wachten met smart af wanneer de andere sessie weer komen zodat we straks weer lekker kunnen genieten van het rijden.

Marlijda Visser Woort

Na iedere keer weer teleurgesteld te worden met rijden, was ik er klaar mee. Het werd meer een must dan een ontspannen bezigheid.

Het is nu precies een jaar geleden dat ik Candy kreeg. Mijn eigen paard was geblesseerd en moest voor lange tijd stil staan, ik had niks om te rijden en was opzoek naar een paard dat ik in de tussen tijd kon rijden. Na een lange zoektocht kwam ik bij Candy uit, een witte merrie, maar dan ook echt een merrie met al haar streken erbij.

In het begin verliep alles goed, Candy moest wel nog veel wennen omdat alles voor haar nieuw was. Ik volgde met Candy dressuur- en springles en was van plan om eind november, begin december mijn debuut in het B springen te maken. Helaas pakte deze planning niet zo uit. Candy ging steeds meer tegen werken, en kon ineens uit het niets 180 graden omslaan. Mijn eigen paard was daarentegen heel makkelijk dus ik was dit niet gewend. Ik stak er veel tijd en werk in, omdat Candy op dat moment het enige was wat ik had. We hadden die tijd veel ups en down. De weken verliepen steeds anders. Maar begin februari ging het helemaal mis. Ik moest me echt bij elkaar rapen om in de wintermaanden s ’avonds te gaan rijden. Ik kreeg het gevoel dat ik het voor niks deed, ik stak mijn energie in Candy maar kreeg er totaal niks voor terug. Voordat ik Candy kon rijden, deed ik haar eerst longeren zodat ze goed moe was. Ik dacht dat dit de oplossing was, maar toch bleef Candy volkomen losgeslagen. Soms was er een dag dat het super ging, dan was ik blij en dacht ik ja het werk. Echter was het de dag erna dan weer feest. Ik was bang op Candy en dat voelde ze ook. Ze wist precies hoe ze mij kon pakken. Als ik Candy reed, zat ik er best verkrampt op. De 30 minuten van het rijden waren voor mij aftellen. Wanneer zou ze wegschieten, wanneer schrikt ze, moet ik echt galopperen? Deze vragen dwaalde allemaal door mijn hoofd. Ik was totaal niet bij het rijden maar met allemaal andere dingen bezig. Als Candy schrok, schrok ze niet echt als een normaal paard. Candy vloog van de ene naar de andere kant van de bak zonder dat daar aanleiding voor was. Ze was er onrustig en dit werd alleen maar erger. Ik stond op het punt er een einde aan te maken, ik vond het goed geweest. Totdat ik de naam van Janneke in de wandelgang hoorde.

Stalgenoten hadden ook problemen met hun paard en hadden de hulp van Janneke in geschakeld. Toen ik hoorde wat Janneke deed, dacht ik eerst dat het niet waar kon zijn. Na overleggen hebben mijn vader en ik besloten dat dit de laatste kans was, die we Candy gaven. Toen Janneke voor de eerste keer kwam merkte ze al direct Candy haar lichaam vol spanning zat. Met mijn spanning er ook nog eens bij was het een tikkende tijdbom die ieder moment af kon gaan. Na de observatie van het rijden, werd al snel duidelijk dat er veel spanning in het lichaam van Candy zat. Ook stond haar rechteroog niet goed naar voren, waardoor ze een heel ander zicht had. Dit verklaarde een hoop. Na de eerste behandeling van Janneke zijn we rustig aan begonnen. Candy moest meer rust in haar lichaam en gang krijgen en naar verloop van tijd zagen we dat ook positief terug. Het ging steeds beter en er kwam veel meer rust. Ook ik zelf werd rustiger en zat ontspannen op het paard. Tijdens de tweede behandeling heeft Janneke, Candy op verschillende plaatsen gemasseerd zodat alles losser werd.

Stapje bij stapje gaat het de goede kant op. We zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar door Janneke heb ik wel een positief beeld over de toekomst gekregen. Ik ben Janneke onwijs dankbaar voor de hulp en zou haar iedereen aanraden!

Nina Mennen

Mijn naam is Kelly Pellis en ik heb een ongelooflijk leuke en lieve Jazz merrie van inmiddels 12 jaar. Ik heb haar als veulen gekocht en heb echter nooit hele erge problemen met haar meegemaakt. Ze is altijd super werkwillig geweest en presteerde op wedstrijd ook altijd enorm goed. Inmiddels al weer een aantal jaren geleden kreeg ze hele vreemde klachten rond de zomer periodes. Ze stond in een hoekje van haar stal en je kon zien dat ze heel erg had staan schrapen. Daarnaast waren er ook momenten dat ze heel erg met haar hoofd deed slaan/ schudden en haar ogen zagen eruit als een persoon met hooikoorts. Dit werd overigens ieder jaar alleen maar erger. In het begin een paar dagen en uiteindelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Ondertussen was er al een aantal keren een dierarts bij geweest. Die raden een vliegennetje etc. aan ivm een allergie. Ik heb op een gegeven moment een andere dierenarts (een heel bekend en kundig persoon) gebeld omdat het niet meer te doen was. Ik weet niet precies meer wat deze allemaal zei maar het kwam er op neer dat ik acuut moest komen en dat het iets heel ergs kon zijn. Nu ben ik gelukkig best nuchter als persoon en heb ik dus toch maar weer mijn vaste dierarts laten komen. Deze constateerde dat zij toch maar op medicijnen moest (a zoveel per maand) omdat het alleen maar erger werd. Vervolgens werden er ook nog eens andere (betere) vliegennetjes etc. aangeschaft. Inmiddels kon ze niet meer buiten want dan was het helemaal niet te doen en laten we het over het rijden maar niet hebben. Gelukkig reed ik in deze periode een aantal paarden voor iemand en kwam ik in contact met Janneke (zij stond daar op stal en behandelen de paarden die ik reed). Ik hoorde daar over Cranio Sacraal wat voor mij een totaal onbekend iets is. Heb mij een beetje in gelezen en vond het maar een vreemd iets. Maar daarnaast dacht ik wat hebben we te verliezen en die pillen kosten me ook een vermogen. Dus… mijn vader en ik samen op pad om mijn merrie te laten behandelen. Naar mijn idee vond ze het wel lekker dus dat was al een pluspuntje (eindelijk een beetje ontspanning in haar lijf). Ik merkte vrijwel direct verschil. Ze was in alles zo goed als weer haar zelf en heeft geen hele rare dingen meer vertoond. Ze is in totaal maar 2x behandeld. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en tot op de dag van vandaag heeft ze totaal geen last meer gehad. Mijn merrie, ik en mijn portemonnee zijn super blij en dankbaar met de hulp van Janneke! Ik raad het iedereen aan, die met een soort gelijk probleem zit. Het is een kleine uitgave wat een enorm groot verschil kan maken!

Kelly Pellis

dressuuramazone

Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Zadelmak zou zij zijn maar blijkbaar had er iemand 10x opgezeten, en was deze er ook 10x afgevallen. Het is een echte merrie, moeilijk in de omgang en ook eenkennig.

Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Mijn dochter heeft echt wel leren zitten/rijden op haar. Veel bokken en overal het verkeerde antwoord opgeven. Ik deed het grondwerk en longeren. Langzaamaan werd het steeds beter maar je moest ook nog op je hoede blijven. Een keer knipperen met je ogen en het ging weer fout. De spanning en het ontploffen vanuit het niets bleef wel.

Op een gegeven moment is mijn dochter met Missy over de kop geslagen na het springen van een hindernis. Missy struikelde en daar lagen ze met zijn tweeën. Hierna ging het bergafwaarts met Missy. Zij werd onhandelbaar zover dat ik eigenlijk besloot om haar weg te doen.

Janneke kwam eind augustus 2019 voor het eerst voor mijn paard Action. Die zat niet lekker in zijn vel en ik hoorde van mijn staleigenaresse dat Janneke daar de aangewezen persoon voor was. Action was na 1 behandeling al een ander paard. Daardoor wilde ik Missy ook nog een kans geven en liet Janneke in oktober 2019 voor het eerst voor Missy komen.

Daar kwam uit dat Missy heel veel hoofdpijn had, haar atlas stond scheef en zij had een paar haken op haar tanden terwijl ik 3 maanden daarvoor een tandarts had laten komen en dus in de veronderstelling was dat het gebit goed zou zijn. Zodra mijn dochter  haar teugels aannam ontplofte Missy. Ik heb een andere tandarts laten komen, ze is verder behandeld en na de 3e behandeling hadden wij een totaal andere pony. Missy kijkt veel vriendelijker uit haar ogen, is veel toegankelijker/gemoedelijker. Het is en blijft natuurlijk wel een merie, maar dat is prima!

Mijn dochter heeft haar nu in nog geen jaar tijd naar de M dressuur gereden. Springen, crossen, buitenrijden (zelfs alleen) Alles doen ze met elkaar en ze zijn nu dikke maatjes!

 

Heel blij met Janneke, Dankjewel !

Sandra en Tatum

Pony Missy

Als nuchtere boerin en eigenares van zo n 20 jonge paarden heb ik al heel wat bijzondere dingen voorbij zien komen. Als knhs instructeur en examinator heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan over training, (rijtechnische) problemen herkennen en oplossen. Toen een knappe jonge Apache ruin een headshaker begon te worden, heb ik anderhalf jaar de hoop gehad om het met de juiste training op te lossen. Het werd helaas niet beter. Uiteindelijk contact gezocht met Janneke, die langs kwam. En wat een positieve ervaring is dat geworden! Mijn lieve ruin is vrijwel helemaal gestopt met headshaken, ( en het was zo erg dat hij onbestuurbaar was)maar dat is niet het enige.Hij is ook veel beter, losser, ruimer gaan bewegen! Ook zijn uitstraling is totaal anders, veel rustiger en ontspannen. Ik vind het ontzettend interessant hoe zij naar een paard kijkt, heel anders als dat ik dat doe. Ik ben gewend vooral te letten op beenstanden, bouw,ruggebruik, manier van bewegen, balans, scheefheid. Janneke kijkt verder, vertelt dingen waarvan ik niet wist dat het zo belangrijk is. Ze laat het ook zien en voelen.heel bijzonder wat er met een paard gebeurt tijdens en ook na de behandeling. Een ander paard, een dreamboy merrie heeft janneke ook behandeld. Haar bevindingen kloppen precies met wat ik tegenkwam in de training: een paard wat moeilijk op gang kwam, en gedurende het rijden maar langzaam losser werd. En werd het niet beter, het begon elke dag hetzelfde. Daardoor kwamen we niet echt verder in de training.Van rust werd het niet beter maar slechter, wat ik heel vreemd vond. Janneke constateerde dat ze zich vasthield omdat ze vol zat met afvalstoffen. Na de behandeling was het resultaat ongelofelijk: ze kwam direct al veel makkelijker haar box uit, en ze loopt zoveel makkelijker en losser! En het mooiste is de blijdschap van dat paard: de eerste keer longeren na de behandeling begon ze heel voorzichtig te draven, (zoals ze gewend was) maar toen ze zelf voelde dat ze veel makkelijker kon lopen was het aandoenlijk om te zien hoe vrolijk ze werd, steeds een beetje harder, vrolijke bokkensprongen tussendoor, een enorm prethoofd,echt geweldig! Ik kan iedereen die ergens tegenaanloopt in de training Janneke van harte aanbevelen, het is het dubbel en dwars waard!
Ze legt uit wat ze ziet en wat ze doet, en je ziet ook je paard reageren op de behandeling. Absolute aanrader!!!

Marjolein nieuwenhuis

Trainer, knhs instructeur 5 en examinator

Na een tijdje dat we Babaloe hadden begon ze vaak weg te rennen onder het zadel en heel hoog te bokken
Ook sloeg ze ontzettend met haar hoofd tijdens het rijden.

Meerdere keren zadel na laten kijken en gebit, dierenarts meerdere malen geweest we hebben d’r rug en benen op de foto laten zetten maar was niks te vinden. Na een tijdje mocht mijn dochtertje haar ook niet meer aanraken met haar been om te drijven zodra ze dat deed begon Babaloe heftig naar Britt d’r been te slaan. Wij weer naar de dierenarts en die vermoede maagzweren dus enige tijd op medicatie gehad maar het hielp niks.

Ik volgde Janneke al enige tijd op Fb en besloot om haar hulp in te schakelen want we wisten het anders ook niet meer als er medisch niks uit kwam. Babaloe is een jonge pony dus regelmatig kregen we te horen dat er eens iemand op moest die haar wel even aan zal pakken maar ons gevoel zei dat dat het niet was.  We hebben Janneke laten komen en na de eerste behandeling mocht ze d’r been alweer aanleggen

En nu 5 behandelingen verder kan Britt weer gewoon lekker met haar pony gaan rijden en mag ze ook gewoon d’r been aanleggen zonder dat ze meteen een heftige bok en trap terug krijgt van Babaloe. Wij zijn zeer tevreden over Janneke super lief mens met engelen geduld voor je paardje. Onze behandelingen van 5 x zijn inmiddels afgelopen en we hebben een totaal andere pony terug gekregen. Wij zijn Janneke zeer dankbaar daarvoor.

Angelique van Willigen

Hier het verhaal van mijn 15 jarige ruin die zo angstig en paniekerig was in het donker. In december 2016 kreeg ik van een stal genoot een melding via facebook over therapie dat dit zou helpen bij angstige paarden die avond ben ik gaan zoeken en spitten bij Janneke op de site en binnen 24 uur had ik de eerste afspraak gemaakt. Ik zat echt wel een beetje met m’n handen in het haar want wist  echt niet meer wat ik met hem aan moest Een week later was het dan zo ver, Janneke kwam en het eerste wat ze zei was ‘als je naar z’n hoofd kijkt dan zie je scheefheid’ maar dat komt goed en inderdaad na de eerst behandeling stond die een stuk rechter.  Na 4 dagen rust weer langzaam op bouwen en jeetje wat heb ik een ander paard gekregen zeg, de paniek is weg, hij kan ontspannen en hij is relaxt in het donker.  En met windkracht 8 en hij schrikt bijna niet meer Hij lijkt ook een heeeel stuk gelukkiger Janneke boy en ik zijn je heel erg dankbaar

Daniëlle Nijhuys

Paard: Boy
  

Contactgegevens

Ruiterbewust

Vinkenpolderweg 17a

2952AV Alblasserdam

KVK: 62176080