(in deze vraagstelling heb ik het over de behandelingen die ik zelf faciliteer, en spreek ik dus niet voor een fysio, osteopaat, e.d.)
 
 
Met de verschillende behandelmethodes die ik hanteer kan ik heel veel problemen oplossen. Echter er zijn een paar gevallen waarin ik een paard niet behandel:
 
1.) Een paard met een recente (schedelbasis) fractuur. Pas na 6-8 weken na de breuk kan je paard worden behandeld. Als jouw paard een schedelbasisfractuur heeft is het raadzaam om eerst een CT Scan te laten maken.
 
2.) Paarden met (vermoedelijk)  Aneurysma, toevallen, TIA (Transient Ischemic Attack) worden enkel in overleg behandeld.
 
3.) Wanneer een paard tumoren in de schedel heeft wordt dit paard niet behandeld. Er is namelijk nooit getest wat dit doet met de tumoren (ook zachte weefsels) waardoor ik liever daar niets mee doe.

 


  2 replies to "In welke gevallen mag een paard niet behandeld worden?"

  • Joanne ten Klooster

   Hallo Janneke,
   Ik belande per toeval op jou site. Ik rijd op dit moment op een paard wat zz dressuur heeft GeloPen ze is 14 jaar en komt waarschijnlijk te koop. Ik ben 50+ en zit voor het eersr sinds een paar jaar weer op een paard. Dit paard is super braaf zolang ze gewoon aan de lange teugel loopt. Zodra je haar vraagt iets na te geven krult ze de nek op neemt het bit niet aan en gaat hele korte pasjes maken. Zodra je de hand los laat stapt ze weer vlot voorwaarts. Kortom gewoon met lange teugel rijden gaat prima. Ik vindt dit toch vreemd lijkt net of ze iets vast heeft zitten de eigenaresse is een goede ruiter en heeft osteopaat erbij gehad, tandarts enz. Volgens mij ook nekfoto,s? Het lijkt ook niet alsof ze pijn heeft. Toch trIkkerd mij dit. Ik wil haar misschien kopen als recreatiepaard maar wil wel dat zE gezond is. Ben jij al eens zoiets tegengekomen? Volgende week heb ik weer les en probeer er dan achter te komen wanneer dit is begonnen. Heel graag zou ik iets van je horen. Met vriendelijke groet Joanne

   • Janneke

    Hallo Joanne,

    Bedankt voor je bericht! Allereerst dat je dit zo durft te delen vind ik al heel dapper. Maar ik kan deze situatie onmogelijk op basis van deze informatie beoordelen zonder aannames te doen vanwege belangrijke informatie die ontbreekt. Dit wil ik je wel zeggen, het gaat hier om een combinatie van rijtechnisch en fysieke blokkades. Ja het komt dus zeker vaker voor maar je moet dit een beetje in beide partijen zoeken. Succes verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.