Soms zou je willen dat je paard kon praten

Soms zou je willen dat je paard kon praten

Kon mijn paard maar praten, dan zou het zoveel makkelijker zijn!

 

Je wil niet weten hoeveel ik die zin te horen krijg. En hoewel ik altijd goed snap wat mijn klanten hiermee bedoelen ben ik toch altijd blij dat mijn paard niet echt kan praten. Ik bedoel.. Hij zou een soort het wandelend dagblad zijn of The Story aangezien hij alles in en rondom stal altijd in de gaten houdt. Hij zou de oren van m’n hoofd af kletsen.

 

Een paard praat dan weliswaar niet zoals wij mensen, maar hij verteld een hoop. De kunst is om te leren herkennen wat je paard aangeeft. Om de kleine signalen op te kunnen vangen en te weten wat er gaande is, zonder je paard te vermenselijken. Een paard is een paard, en geen mensen. Wij denken vanuit ons verleden, ervaringen ect. Ons paard reageert alleen op wat er nu is in het moment.

 

Een paard communiceert wel degelijk. Hij praat dus wel met je alleen niet in mensentaal. Ik wordt veelal de ‘paardenfluisteraar’ genoemd en meestal door mensen, vrienden en kennissen die zelf niets meer paarden hebben.

 

Eerst vond ik dat een rare enigszins vage en zweverige term. Maar inmiddels snap ik wat ze ermee bedoelen. Ik vertaal veelal voor mijn klanten de communicatie van een paard. Ik maak ruiters bewust van wat hun paard nu precies bedoelt, waarom een paard zich op een bepaalde manier gedraagt of waarom hij op een bepaalde manier beweegt.

 

Maar hoe kun jij nu ervoor gaan zorgen dat jij jouw paard beter leert begrijpen?

 

Het antwoord is heel simpel! Je paard leeft in het hier en nu en reageert op wat er nu is. Jij als mens bent vaak heel druk met opleiding, werk, huishouden, eten koken, vrienden, en to do lijstjes. Je laat je vaak meeslepen door emoties, onderdrukt bepaalde gevoelens ect. Je paard voelt dit en zal dit dus ook altijd aan je laten zien. Als je luistert tenminste.. Meestal ben je te druk met andere dingen.

 

In ieder geval dit is wat je kunt doen.

 

Kom in de hier en nu modus! Laat alles wat er is en wat er speelt gewoon zijn! Even niet nadenken over alles wat je moet doen maar gewoon voelen en ervaren. Laat het stil worden in en om je heen. Voel wat er in je lichaam speelt en ontspan je hoofd en je lijf. Ga vandaag eens 15 minuten met je paard doorbrengen in de weide of paddock waarin je alles helemaal stil laat worden. Waarbij je jouw gedachten rustig voorbij laat drijven en je hoofd niet met de gedachtes aan de haal laat gaan. Creëer een moment waarop je volledig in het hier en nu bent. En kijk eens wat dat doet voor jezelf maar ook voor je paard. Ga terug naar je gevoel en durf dat te volgen. Je zult merken dat je in deze ‘hier en nu modus’ ineens je paard veel beter begint aan te voelen en gaat begrijpen.

 

Heel veel succes en laat hieronder nog even weten hoe dat is gegaan

 

En mocht je hier nou meer over willen leren? Of heb je er gewoon wat hulp bij nodig? Laat je dan op de wachtlijst zetten voor de workshop ‘Intuïtieve massage’ Dan ontvang jij als eerste een bericht wanneer de nieuwe datum bekend is  Stuur een pb naar deze pagina! (Zelf ben ik van 18 t/m 24 juli afwezig maar zodra je jouw naam en mailadres hebt gestuurd zorg ik dat jij op die wachtlijst kom) Via chatbericht naar de Ruiterbewust Facebookpagina of e-mail: info@ruiterbewust.nl

Delen met anderen

Related Posts

Hoop of hopeloos? Headshaking bij paarden.
Happy Athlete
Hoop of hopeloos? Headshaking bij paarden.

Het zogenoemde headshakingsyndroom komt steeds meer voor bij paarden. Eigenaren zoeken wanhopig naar een oplossing, geven veel geld uit aan allerlei supplementen, behandelmethodes of injecties met steroïden maar met weinig tot geen resultaat.   Wat weten we eigenlijk over de oorzaak van het headshaken? En wat zeggen dierenartsen en behandelaars

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked.*

Maak van jouw dressuurpaard een echte Happy Athlete in drie maanden!

“Gratis online training met video’s en opdrachten voor ambitieuze dressuurruiters die alles uit hun dressuurpaard willen halen”

Volg Ruiterbewust op facebook