Het valt me echt op dat bijna iedere dressuurruiter een hele mooie droom heeft om succesvol te worden samen met zijn/haar paard! Maar wat me ook opvalt is dat vele ruiters dit maar beschouwen als een mooie droom, die waarschijnlijk nooit waarheid zal worden! Maar dat kan anders…

 

En ze hebben nog gelijk ook! Want als je verwacht dat succes aangewaaid komt of ooit op een dag voor de deur staat dan kom je er niet! Dan gaat het je inderdaad nooit lukken om jou droom waar te maken! Want succes vereist een klein beetje meer dan afwachten en niets doen!

 

Weet je waar ik helemaal van versteld sta? Dat er zo ontzettend veel ruiters spanning en/of angst ervaren met hun paard, en dat ze daar wel vanaf willen maar liever wachten tot het vanzelf wegwaait!

 

Effe serieus… HOE DAN?! Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij! Ik weet als geen ander hoe het is om angst en spanning te ervaren! Ook ik stond rillend als een rietje naast mijn paard als ik er op wilde stappen! Ook ik zat met een ingehouden adem, spanningslevel tot aan de dakspanten op mijn paard! Voor mijn ongeluk stapte ik op ieder paard, al waren ze zo gek als een deur het maakte mij echt niet uit! Na mijn ongeluk met mijn paard Stratford was een diepe angst mij de baas…

 

Althans niet voor lang! Want ik besloot dat angst niet het gevoel was dat ik wilde beleven iedere dag met mijn paard! Ik wilde weer plezier beleven samen met hem, ik wilde echt met hem samenwerken, ik wilde niets liever dan hem begrijpen en dat hij mij zou begrijpen! En toen besloot ik voor mezelf dat ik er echt alles aan zou doen om mijn angst te overwinnen!

 

Eerst ben ik toen op zoek gegaan naar mensen die mij konden helpen, maar al gauw kwam ik erachter dat hun methodes mij totaal niet hielpen! En toen iedereen ook nog zijn/haar ongevraagde meningen over mij heen gingen strooien toen besloot ik om een andere weg in te slaan! Ik was vastbesloten om dit te laten slagen en het is me uiteindelijk gelukt!

 

En geloof me maar als ik zeg dat ik ECHT ALLES heb geprobeerd! Ik weet inmiddels heel goed wat er vooral niet werkt! En gelukkig heb ik hierdoor ook geheel mijn eigen methode mogen ontwikkelen die WEL echt werkt! En deze methode heeft zich inmiddels bewezen voor tientallen ruiters! Een van de reacties die ik laatst kreeg van één van mijn klanten;
Sinds ik jou heb leren kennen is er een wereld voor me open gegaan! De angst en spanning die ik eerst nadrukkelijk heb ervaren iedere keer als ik op mijn paard stapte is volledig weg en heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen en ontspanning! Het is heerlijk om op deze ontspannen manier te kunnen samenwerken met mijn paard en we krijgen nu zelfs complimenten! 

 

Vorig jaar  organiseerde ik de eerste ronde van De Ideale Ruiter Challenge ‘Vorm een onverslaanbaar team met je paard’ waaraan ruim 1600 ruiters hebben deelgenomen!  En vorige week de 2e ronde van deze challenge! Vijf dagen lang heb ik ze overspoeld met mijn kennis en hele waardevolle tools zodat ze daarmee aan de slag konden gaan met hun paard.  En mijn bedrijf heet natuurlijk niet voor niets Ruiterbewust want tijdens de challenge heb ik veel ruiters zich bewust gemaakt van zichzelf en de invloed die zij hebben op hun paard. Ik heb deze ruiters geholpen om weer een stukje ontspanning te vinden, te werken aan het vertrouwen tussen ruiter en paard, om angst te laten afvloeien, om de samenwerking tussen ruiter en paard weer op gang te brengen, en de resultaten waren echt geweldig maar niet genoeg om al hun angst en spanning te laten verdwijnen! Daar komt nog veel meer bij kijken! Ze gaan straks allemaal tegen dingen aan lopen waarvan ze niet weten wat ze ermee moeten, de angst komt weer naar boven, de spanning stijgt maar vooralsnog roepen ze ; ik ga er eerst zelf wel mee aan de slag!

 

Meen je dit nou?

“Topruiters hebben ook een coach”

 

En in de meeste gevallen zelfs meerdere! En een beetje topruiter heeft het met zijn/haar paard echt wel goed voor elkaar. Een topruiter heeft geen grote vertrouwens issues of oneindig veel miscommunicaties met zijn/haar paard! Het verschil tussen een topruiter en een ‘gewone’ ruiter is de keuze voor succes! Een topruiter houdt zijn/haar doel voor ogen en werkt daar naar toe! Zelfs als er tegenslagen komen geeft hij/zijn nooit op en blijft hij/zij er voor de volle 100% ervoor gaan om ervoor te zorgen dat hij/zij z’n/haar doel behaald!
Topruiters hebben vaak verschillende coaches om ze verder te helpen, om zich bewust te worden van hun blinde vlekken omdat dat juist de ruimtes zijn om te verbeteren! Een topruiter wil altijd verbeteren! Terwijl ze anders ook wel mooie punten halen, maar ze behalen geen topscores!

 

Daarom ben ik zo gebrand op al die ruiters met angst die echt wel van die angst af willen maar toch denken; Ik doe het zelf wel! Dan kan ik je garanderen dat dat gedoemd is om te mislukken! In je ééntje zie je niet je blinde vlekken, val je in oude patronen en haalt niemand je daaruit! Niemand houd je die spiegel voor en kan je adviseren waar je naar toe wilt! Tja, je zou een bijrijder kunnen overwegen om je paard te rijden, maar die angst wordt daar niet minder om! Die angst blijft en als je straks zelf op je paard stapt en er gaat maar iets mis.. Dan is die angst nog steeds de baas over jou!

 

 Want ik weet dat ik jou kan helpen om dat onverslaanbare team te vormen samen met je paard! Ik kan jou helpen om die spanning die je nu ervaart om te zetten in ontspanning! Ik kan je helpen om van je angst af te komen. Ik kan je helpen om ervoor te zorgen dat jij weer die leider word voor jou paard!

 

Ik ben echt super enthousiast over het online coaching programma dat ik heb ontwikkeld speciaal om jou te helpen! Maar liefst 20 weken lang ontvang je wekelijks een opdracht die jou gaat helpen om echt voorgoed af te rekenen met de angst en de spanning die jij nu ervaart! Om nu ECHT dat onverslaanbare team te gaan vormen samen met je paard!

 

En nu kun je natuurlijk tientallen excuses bedenken waarom je het niet gaat doen zoals;
 • …Zo erg is het ook weer niet
 • … Ik ervaar geen probleem
 • …Ik ga het eerst zelf proberen en ik heb doorzettingsvermogen…

 

Maar de meeste dingen waar ik je over verteld hebt wist je al, je deed er alleen nooit wat mee! En wat maakt het nu anders dat je er nu wel wat mee gaat doen?

 

Als jij geen probleem zou ervaren dan had je nooit deelgenomen aan de challenge of aan de masterclass! Jij vormt nog GEEN onverslaanbaar team met je paard en dat is precies de reden waarom jij jezelf hebt ingeschreven! Jij wilt graag dat onverslaanbare team vormen met je paard maar je weet niet hoe! Het enige wat jij wil is dat;

 

 • Jij rust en vrijheid wilt ervaren als je met jouw paard bezig bent
 • ECHT volledig kunnen ontspannen samen met jouw paard
 • Helemaal jezelf zijn en je daar goed en vertrouwd bij voelen
 • Jouw paard blindelings vertrouwen en andersom
 • Het magische gevoel ervaren dat jij en jouw paard in elkaar versmelten
 • Dat jij en je paard elkaar volledig begrijpen
 • Samen mooie prestaties neerzetten met heel veel plezier
 • Genieten van iedere dag samen
Hoe gaaf zou dat zijn…? Om dat onverslaanbare team te vormen samen met je paard? En topruiters hebben ook een coach dus waarom jij niet? Op maandag 18 februari start een nieuwe ronde van mijn online coaching programma ‘Vorm een onverslaanbaar team met je paard’. Het online coaching programma waarbij ik je aan de hand neem en je help om stap voor stap een onverslaanbaar team te gaan vormen met je paard’.  Klik hier om alles over dit online coaching programma te lezen >>>

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.