Omdat het met de gezondheid van mijn eigen paard niet goed ging, ben ik met het paard van mijn dochter gaan rijden. Ze had al even niet zoveel gedaan, dus ben ik rustig aan begonnen. Al snel begon ze heftig met haar hoofd te schudden, iets wat we tijdens buitenritjes ook wel eens zagen maar dan lang niet zo erg. Mijn instructrice vertelde mij over Janneke en ben toen eens gaan kijken op haar website. Het was me al snel duidelijk dat Janneke heel goed weet waar ze het over heeft!!
Ik ben gestart met de cursus, en door de heldere uitleg, het stap voor stap meegenomen te worden aan de hand van het E-book, het dagboek en de video's kreeg ik meer inzicht in het probleem van het paard van mijn dochter maar ook in de problemen die mijn eigen paard had. Alle evt. oorzaken van headshaking herkende ik in hem, terwijl hij geen headshaker was.
Ik ben beide paarden gaan masseren met de technieken die Janneke aan de hand van heel duidelijke video's demonstreert. Ook heb ik een afspraak gemaakt voor het paard van mijn dochter en later in overleg met Janneke ook voor mijn paard.
En inmiddels heb ik 2 blije paarden op stal. Met Dingly ben ik weer aan het rijden, ze heeft geen last meer, en Welty galoppeert weer vrolijk en fit naar de wei. Zo ontzettend blij dat Janneke op mijn pad kwam!!!
Eigenlijk zou iedere paardeneigenaar op de hoogte moeten zijn van de Headshaking Guide!
Xandri Puplichuizen
deelnemer Headshaking Guide / Paard Dingly
Onze pony is ergens van de winter begonnen met headshaken. Ik had het eerst niet door maar vooral met longeren werd het steeds erger. Ik ben toen gaan googelen op internet en kwam gelukkig meteen op de site van Janneke terecht. Ik heb eerst haar Masterclass bekeken en ik vond het fijn hoe Janneke alles uitlegt en benaderd. Ik heb diezelfde avond nog een afspraak gemaakt voor een eerste behandeling. Ook heb ik de Headshaking Guide besteld om in de tussenliggende periode zelf al aan de slag te kunnen gaan. Het voordeel daarvan was dat ik voor de eerste behandeling van Janneke zelf al een veel duidelijker beeld had van de klachten van onze pony en wanneer deze optreden. Ik ben ook de massage technieken gaan toepassen en merkte daar ook verschil. Onze pony ging voor het eerst sinds lange tijd zijn hals weer strekken tijdens het lopen/longeren. Inmiddels is Janneke bij ons langs geweest en dat was een hele bijzondere ervaring. Onze pony staat altijd “aan”, kijk maar naar de foto. Hij kan niet stil staan, zit overal aan en is altijd bezig met wat er om hem heen gebeurd. Tijdens de behandeling van Janneke zag ik hem voor het eerst helemaal ontspannen. Hij gaf hij zich helemaal aan haar over en hij heeft tijdens zijn hoofdmassage zeker een uur helemaal stil gestaan. Zo bijzonder. Ik kon ook meteen verandering zien in zijn lichaam. En natuurlijk het aller fijnste is dat hij meteen al na die eerste behandeling veel minder tics heeft. Ik ga zeker door voor een vervolg behandeling. Janneke echt super bedankt!
Henriette Tabbers
Pony: Scooter
Het hoofdschudden van mijn paard is zo erg dat
ik niet meer kan rijden. Gelukkig vond
ik de masterclass, en daarna was ik nog meer nieuwsgierig naar alle informatie
die Janneke geeft en heb ik me ook aangemeld voor de Headshaking Guide. Met
zeer veel interesse heb ik alles bestudeerd en de video uitleg bij de
massagetechnieken meerdere keren bekeken zodat ik deze zelf kon toepassen. Het
is een waardevolle cursus die veel inzicht geeft rond de problematiek van
headshaking. Fijn dat Janneke zich hier zo in heeft verdiept en de informatie met
ons op deze manier kan delen.
Meintje Breunesse
deelnemer Headshaking Guide / Paard: Vito
Mijn paard begon steeds
erger te schudden, en later veranderde dat schudden in een ongecontroleerde
tic. Dit was rond het voorjaar waardoor ik ervan overtuigd was
dat mijn paard pollenallergie had. Ik heb toen al zo'n beetje alles voor
pollenallergie geprobeerd, maar helaas zonder resultaat! Toen kwam ik bij de masterclass terecht en zodoende ben ik ook gestart met de Headshaking Guide. De cursus is op een hele fijne manier opgezet,
met duidelijke uitleg waardoor het makkelijk te volgen is. Ook de massagetechnieken zijn een erg fijne
aanvulling, dat gaf mijn paard duidelijk verlichting!
Sophie Vragender
deelnemer Headshaking Guide / Paard: Bento
Een woord, super interessant! Je kent allicht het gevoel er is iets met mijn paard, maar wat en hoe kan ik hem helpen. Een lief dier maar vanwaar die bepaalde gedragingen. Oke, ik had reeds mijn twijfels over sommige uitspraken bij verscheidene diagnoses , maar wat nu verder.... Dus gevolg we zijn dus volop het lijstje aan het afvinken.
Wat we reeds wisten bij hem zijn de gevoelige luchtwegen, maar wat uitblinkt is hoe hij kan genieten van de massage van de kauw spier. Eindelijk dan ontspanning... Intens dompel ik me verder in jouw overzichtelijke uitleg ,want geloof me ,al deze info moet ik eerst verwerken en verteren en dan testen we onze kennis.
Reina Wuyts
deelnemer Headshaking Guide / Paard Touch
Als eerste wil ik je bedanken voor de inzichten die je ons hebt gegeven. Door jou zijn we verder gaan kijken dan pollenallergie en hebben we al veel voor onze pony kunnen betekenen. We kunnen haar nu al geen headshaker meer noemen. We zijn nog maar sinds kort begonnen, maar het losmaken van haar hals heeft er al voor gezorgd dat ze niet meer schudt. We zijn nu net begonnen met de massage van haar hoofd.
Suzanne van der Locht
deelnemer Headshaking Guide / Paard Neya
Ik heb Janneke om hulp gevraagd omdat mijn lieve merrie maar bleef schudden met haar hoofd. Het was soms heel zielig om te zien. De dierenarts had mijn merrie al bekeken. Er bleek een kies in haar kaak te zitten welke aan het irriteren was. Die is er toen uitgesneden. Na deze behandeling bleef mijn merrie schudden. Ik heb zelf nog pollennetjes ect. geprobeerd maar niets hielp bij haar.
Janneke is toen bij ons gekomen en heeft mijn merrie behandeld. Mijn merrie had veel spanning in haar lijf en had veel druk op haar hoofd. Eerst vond ze de behandeling helemaal niks en gaande weg zag je dat Janneke haar vertrouwen won en dat ze rustiger werd. Janneke is echt een topper, neemt de tijd en werkt met veel rust en liefde voor het paard. Ze heeft mijn merrie volledig klachten vrij gekregen en ben haar daar ook eeuwig dankbaar voor.
Pamela Linschoten
Merrie Trea
Ik kan niet anders zeggen dan dat Janneke wonderhanden heeft! Mijn paard begon eerst met hoofdschudden en bij onze dierenarts kwam ik niet verder. Via een vriendin kwam ik bij Janneke terecht en in eerste instantie verwachtte ik er eerlijk niet zoveel van. (sorry Janneke)
Het is een enorm positieve ervaring geworden. Allerlei puzzelstukjes vielen op hun plek. Janneke heeft Pirano nooit onder het zadel gezien, en toch kon ze me precies vertellen waar ik tegenaan liep. Zijn slechte concentratie, dat schrikkerige en het hoofdschudden bleken allemaal verklaarbaar. Zelfs de moeite met de stelling en buiging kwamen aan bod. Nooit eerder had ik gedacht dat dit allemaal te maken zou hebben met hoofdpijn.
Na de eerste behandeling merkte ik direct verschil in het gelaat van mijn paard. Je zou haast zeggen, een verjongingskuur al is mijn paard nog helemaal niet oud. Zijn ogen staan openen, stralender, zijn uitdrukking zachter. En wat was hij blij. Hij begon anders te lopen, het schudden verdween al snel en ook in het rijden bleef hij maar verbeteren.
Pirano is in totaal 3 x behandeld en zit nog steeds super in zijn vel. Hij is vrolijk, meewerkend, soepel en dat maakt het een feest om mee te werken. Ik ga hem nu jaarlijks in onderhoud houden zodat we dit kunnen behouden, maar ik ben ontzettend blij met dit resultaat!
Ik zou het dus zeker aanraden wanneer je vermoed dat jouw paard hoofdpijn heeft, of ook tegen concentratieproblemen, spanning of scheefheid aanloopt. Het is zo de moeite waard en je krijgt er een heel dankbaar paard voor terug. Daarnaast is Janneke een ontzettend fijne meid, ze denkt met je mee en geeft je eerlijk advies waar je echt mee vooruit kunt.
Eva Houweling
Paard: Pirano
Met mijn pony Twister rijd ik recreatief aangespannen. Ik liep er tegenaan dat hij niet wilde buigen, met zijn mond altijd een beetje open liep in het tuig en onderweg soms heel erg kon schrikken terwijl hij doorgaans zéér betrouwbaar is. Janneke zorgt ervoor dat blokkades weg gaan en dat Twister minder spanning in zijn hoofd heeft waardoor hij rustiger en meer ontspannen is. Door het volgen van de cursus intuïtieve massage, kan ik hem tussen twee behandelingen in beter ondersteunen en kan ik, door het vele lichamelijke contact met het masseren, beter aan Janneke aangeven wat me opgevallen is. Daarnaast vindt Twister het masseren gewoon héérlijk 🙂
Het meest waardevol vind ik dat ik Twister door het masseren nog beter heb leren kennen en een nóg sterkere band met hem heb gekregen. Hij wijst nu zelfs ook aan waar hij gemasseerd wil worden.
Janneke heeft ongelooflijk veel kennis en werkt op een hele rustige manier, waarbij ze allerlei behandelwijzen combineert tot wat het beste past bij jouw paard/pony, met hele mooie resultaten. Daarom wil ik haar van harte bij jou aanbevelen. Vooral mijn man was in het begin nog sceptisch over wat Janneke doet. Dat is misschien ook niet zo gek als je nog onbekend bent met de werkwijze van Janneke. Maar als je dan opeens ribben 'uit ziet deuken' als ze op zijn kruis inwerkt en als je paard na een intensieve en hele dure behandelingsperiode in de reguliere geneeskunde nog steeds snottert en dit na een behandelperiode door Janneke gestopt is omdat blokkades verholpen zijn, verdwijnt het sceptische vanzelf.
Janneke kan precies uitleggen wat ze doet en waarom. Ik kan haar dat niet navertellen, maar zie wel duidelijk het resultaat. Paarden en pony's die door Janneke geholpen worden hebben geluk gehad, ik wens nog veel meer paarden en pony's hetzelfde toe.
Norma Rijswijk
Pony Twister
Sinds een aantal jaren stond mijn paard Crocus in de wei steeds meer te schudden met zijn hoofd. Ook met rijden ging hij s zomers steeds meer proesten en kriebelen met zijn neus. Als ik hem uit de wei haalde stond hij bij de drinkbak te headbangen zoals ik het noemde. Zielig en vervelend voor hem vond ik en ik wilde dat voor hem oplossen. Ik wilde geen medicijnen of zenuw stilleggen maar zoeken naar een andere oplossing.
Toen zag ik op Facebook de uitnodiging voor een masterclass van Ruiterbewust over Headshaking en bedacht me dat dat misschien wel wat zou kunnen zijn. Dus heb ik me aangemeld en gekeken. Ik zag er wel wat in omdat er in de reguliere zorg nog weinig bekend is over alles wat er zich in een hoofd afspeelt. Dus ik heb een intake afspraak gemaakt. Dat was een hele uitgebreide eerste sessie.
Na die eerste sessie zag ik maar ook mijn stalgenoten, dat de blik ban mijn paard veranderde. Hij keek daarvoor wat zorgelijk en gesloten. Ik ben dus door gegaan met het traject. Na een aantal behandelingen kreeg ik al filmpjes van de stalhouder dat Crocus heel rustig in de wei stond, nog wel bij de waterbak maar hij stond met zijn neus in de wind te ruiken naar wat er voorbij kwam. Daarna vond ik hem steeds meer gewoon gras etend met zijn vrienden.
Nu heb ik een vrolijk, blij paard wat super in zijn vel zit. Lichamelijk is hij erg veranderd en zijn blik is veel opener geworden. Ik ben blij dat ik bij Janneke terecht ben gekomen, want van een blij paard zonder pijn en zorgen word ik als eigenaar ook erg blij!
Lieselot Lauwaars
Paard Crocus
Mijn zelfgefokte achtjarige merrie Haya was altijd al onrustig met haar hoofd. Sinds 2 jaar is het zo erg dat ze zeker de helft van het jaar niet meer te rijden was. Een combinatie van zon, vliegen en pollen zorgde ervoor dat ze zo hard met haar hoofd schudde dat ze niet meer uitkeek waar ze liep en daardoor bijna door de afrastering ging. Daarnaast moest ik zelf uitkijken dat ik geen klap van haar hoofd meekreeg. Ze keerde steeds meer in zichzelf, wilde overal met haar hoofd tegenaan schuren, soms tot bloedens toe. Ook in de wei had ze het moeilijk en verkoos steeds vaker de stal boven de wei.
Voor mijn gevoel had ik al veel geprobeerd, waaronder: een op maat gemaakt zadel, een micklem hoofdstel, pollennetje, uv masker, osteopaat, craniosacraal, puur pollen, biologisch voer en bioresonantie therapie. Steeds vaker vroeg ik me af of dit voor Haya een leefbaar leven was of dat ik haar beter kon laten gaan...
Afgelopen voorjaar kwam ik het bericht van Janneke tegen en heb ik haar webinar gevolgd. Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten. Ik heb direct een afspraak gemaakt zowel met Janneke als tandarts Britt. Ik wilde het een kans geven en heb daarom voor de volledige aanpak gekozen, zoals Janneke het aanraadde.
Britt gaf aan dat de elektrische behandeling die Haya gehad had in het verleden de tanden en kiezen te glad had gemaakt, waardoor haar maalfunctie niet optimaal is. Tevens was de stand van het gebit niet goed, wat weer extra druk op de schedel gaf.
Na de eerste behandeling van Janneke merkte ik al verschil. Haya's beknepen uitdrukking verdween, haar lijf werd losser, haar hoofd stiller en ze begon zich steeds wat meer open te stellen voor haar omgeving. Tegenwerken werd steeds vaker meewerken.
Inmiddels na vier behandelingen kan ik in de volle zon ontspannen rijden en is haar hoofd nagenoeg stil. We hebben al veel mooie buitenritten gemaakt en een begin gemaakt met de dressuurtraining.
Ik had dit nooit durven dromen. Janneke heeft haar woorden waargemaakt. Haar behandelingen doet ze in alle rust, laat het paard "meedenken " in de te behandelen plekken. Dat is een wisselwerking die prachtig is om te zien. Ik waardeer haar duidelijke benadering over wat ze doet en wat ik kan verwachten. En last but not least is ze ook een heel fijn persoon, zeer betrokken en vol passie. Echt een topper!!!!
Marieke Löters
Paard: Haya
Edel heb ik inmiddels meer dan 5 jaar. We hebben al veel overwonnen maar de laatste jaren liep ik echt tegen verschillende dingen aan. En de ergste was toch headshaking. Wat vreselijk was dat. Bij Edel was het seizoensgebonden en ik wist me werkelijk waar geen raad meer. Ze schudde continu zo heftig alleen als ze of op stal stond of met haar hoofd echt aan de grond dan schudde ze niet. Alles maar werkelijk alles had ik al geprobeerd. Neusnetjes in verschillende soorten en maten, kruiden, etherische oliën, pilletjes, voeding, vliegen/uv-maskers, osteopathie. Zelfs speciaal poeder uit de UK maar ook dat hielp niet. Rijden ging niet. Nu wilde ze eigenlijk sowieso niet meer gereden worden en liep ze echt niet goed. Maar ze was al helemaal nagekeken en ook bloed onderzoek gedaan maar het wilde gewoon niet. We zaten zo diep in de put dat ik me had voorgenomen om als ze was bevallen van haar veulen en die afgespeeld kon worden dat ik haar dan helaas zou moeten in laten slapen. Het was echt erg dus.... Toen zag ik een keer op Facebook iets langs komen over headshaking en alles er omheen. Een gratis webinar van Janneke Ruiterbewust. Ik heb me gelijk ingeschreven, want dat had ik nog niet geprobeerd. Uiteraard kon ik niet wachten en ik zat aan het beeld gekluisterd. Veel herkenbare dingen dus ik dacht ja dat ga ik nog doen. Ze had ook gezegd dat ze werkte met een speciale tandarts die o.a het gebit uitgebalanceerd dus heb ik nog tijdens het webinar contact gezocht. Aan het einde van het webinar heb ik ook meteen een afspraak met Janneke ingepland. Gelukkig nog voor het echte seizoen begon dus ik was superblij alhoewel ik wel mijn twijfels had heel eerlijk gezegd. Want ja iedereen zegt en beloofd van alles maar helaas ook vaak zonder het gewenste resultaat. Maar goed dit moest en zou ik nog proberen. En wauw wat een verschil zeg. Al na de eerste behandeling een heel ander paard. Ze had daarvoor veel hoofdpijn en kon ook niet helemaal goed zien. Ze had veel trauma aan het hoofd waarschijnlijk door wat er in Ierland is gebeurd. Ze is voorheen ook voor de kar beleerd en daar is waarschijnlijk al veel misgegaan waardoor al haar spieren in het hoofd en kaak gedeelte zo ontzettend gespannen en strak waren. Daar is Janneke mee aan de gang gegaan en al na 1 sessie is alles een stuk beter. Zo loopt ze veel beter, is ze vrolijk en weer een gelukkig paard. Onder het zadel is ze nog niet geweest omdat ze drachtig was bij de eerste behandeling en inmiddels heeft ze haar veulen. Ze heeft nu 2 behandelingen gehad en na de eerste keer heeft ze al niet meer met haar hoofd geschud. Ik ben Janneke zo ontzettend dankbaar. Zij weet echt wat ze doet. Ze heeft zo ontzettend veel kennis. Ook is ze zo ontzettend fijn tegenover het paard zodat het paard ook echt ontspant. Ik raad Janneke zeker aan voor mensen die niet meer weten wat ze met hun paard aan moeten omdat ze zo aan het schudden zijn of als hun paard niet goed in zijn/haar vel zit!
Sylvia Emmerloot
Paard: Edel
Mijn paard begon zo’n 3 jaar geleden met headshaking. Hij
maakte een ‘rare’ tik met zijn hoofd, een soort snel ‘ja’ knikken. Hij deed dat
in de paddock en op een gegeven moment begon hij het ook tijdens het rijden te
doen. Via facebook ben ik bij Janneke terecht gekomen. Ik bekeek haar website
en begon Janneke te volgen op facebook. Ze schreef interessante stukken en ik
heb een webinar gevolgd waaruit ik kon opmaken dat ze heel goed weet waar ze
het over heeft. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze
wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun
paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te
sneller en vaak effectiever kun je handelen. Ik heb Janneke bij mijn paard
Chico gevraagd en zij heeft hem behandeld. Na de eerste keer kon ik direct na
de behandeling al verschil merken, tijdens het rijden was zijn tik al
aanzienlijk minder. Een paar weken later kreeg hij een tweede behandeling en na
deze behandeling was de tik tijdens het rijden nagenoeg over. Alleen in de
paddock deed hij het nog wel eens. Chico werd steeds losser in zijn lijf en in
de aanleuning werd hij steeds fijner. Chico is nu in onderhoud en het gaat echt
super goed met hem. Janneke behandelt het hele paard en dat kon ik goed merken.
Chico heeft diverse behandelingen van verschillende therapeuten gehad, maar hij
heeft nooit heel duidelijk verschil laten merken, maar nu was dat wel anders.
Behalve dat zijn tik steeds minder werd, werd hij in het rijden ook steeds
fijner. Ik ben hem weer gaan starten en nu rijden we ZZlicht. Dat had ik nooit
gedacht. Bovenal ben ik blij dat Janneke mijn Chico van zijn headshaking heeft
kunnen afhelpen. Ik heb weer een blij paard, waar ik heel fijn mee kan trainen.
Dank je wel Janneke!
Simone Lammers
Mijn complimenten over de Hoofdpijn Routekaart! Erg interessant en op een hele leuke en leerzame manier opgebouwd. Super ook met de massagetechnieken erbij!
Stephanie
deelnemer Hoofdpijn Routekaart
Ik heb met veel interesse deze cursus gevolgd, en ik heb daar ontzettend veel nieuwe inzichten uit opgedaan! Mijn paard geniet duidelijk van deze massage punten.
Jantine
deelnemer Hoofdpijn Routekaart
Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open met al deze informatie. nooit bij stilgestaan dat mijn paard hoofdpijn zou kunnen hebben. Fijn ook dat je leert wat je zelf kunt doen.
Esther
deelnemer Hoofdpijn Routekaart
Door deze cursus ben ik erachter gekomen dat mijn paard last had van hoofdpijn. Er vallen zoveel puzzelstukjes op hun plek. Ik ben blij met de fijne uitleg en filmpjes. De massagetechnieken vind mijn merrie helemaal geweldig, daar geniet ze van en ik zie haar daarin helemaal ontspannen.
Wendy
deelnemer Hoofdpijn Routekaart
Deze oefeningen vindt mijn paard geweldig! Hij heeft namelijk veel gehangen aan het halster en door de Hoofdpijn Check heb ik geleerd dat hij dat laat zien aan zijn scheve ogen. Echt een hele mooie module. Ik raad iedereen aan om deze ook eens bij Janneke te volgen. Ontzettend nuttig en leerzaam.
Chantal
cursist Hoofdpijn Routekaart
Inmiddels 35 jaar in de paarden, maar nooit geweten of bij stilgestaan dat een paard last kan hebben van hoofdpijn. In deze cursus wordt dat heel duidelijk uitgelegd op een begrijpbare manier. De cursus zit erg leuk, in elkaar, is makkelijk te volgen en heel bovenal super leerzaam!
Marieke
cursist Hoofdpijn Routekaart
De Hoofdpijn Routekaart was voor mij een openbaring! Nooit in al mijn bijna 50 jaar “in de paarden” bedacht dat een paard hoofdpijn zou kunnen hebben. De Routekaart geeft inzicht in het best complexe systeem van het paardenlichaam. Als je dat gaat zien en begrijpen, dan ga je dat ook bij anderen paarden herkennen. Vooral de massage-technieken zijn super, fijn uitgelegd en eindelijk iets wat je zelf kan doen .Als je dan ook nog ziet dat je paard enorm opknapt, met ondersteuning van Janneke uiteraard, wordt je erg blij!
Saskia
cursist Hoofdpijn Routekaart
Om eerlijk te zijn geloofde ik in eerste instantie niet dat een paard hoofdpijn zou kunnen hebben. Maar nadat Janneke me dit duidelijk kon uitleggen, herkende ik wel wat dingen bij mijn eigen paard. Al dacht ik toen nog dat dit vooral afkomstig was van zijn afstamming. (Jazz, dus dan weet je het wel). Ik was heel sceptisch, maar al snel bleek dat een hoop van die Jazz dingetjes ook hoofdpijn aangaven. Sinds ik ben gestart met de massage is mijn paard duidelijk veranderd en veel relaxter geworden. Eerst zien en dan pas geloven dus, maar ik ben om!
Christine
cursist Hoofdpijn Routekaart
Mijn paard is sensibel en tegelijkertijd een binnenvetter. Van buiten ziet hij er dus altijd relaxed uit, maar ik voelde al jaren dat hij spanning in zijn lijf had. Niets om de dierenarts voor te bellen maar wel iets om op te lossen zodat hij echt fijn in zijn vel zit en dat wij de volgende stap kunnen zetten. Janneke begreep wat ik bedoelde met deze spanning in zijn lijf. Met haar ondersteuning kan hij deze spanning laten afvloeien. Daardoor zit hij beter in zijn vel en hebben wij veel progressie kunnen boeken in onze training.
L. K.
Paard: Eastpoint
ik heb 2 jaar geleden mijn eerste paard gekocht. Een draver, hij heeft ongeveer 4 jaar op de baan gelopen. En was een half jaar onder het zadel toen ik m kocht. Doordat ik hem dressuurmatig aan het trainen en recht stellen ben , heeft hij gauw last van zijn spieren. Maar hij is ook snel een beetje gespannen. Toen ik de workshop "op gevoel je paard masseren" voorbij zag komen heb ik mij aangemeld. Het was een hele leuke en leerzame dag. Janneke gaf heel veel informatie over het paarden lichaam en de vooral de spieren. waar je op moet letten voordat je gaat masseren. Het praktische gedeelte deden we in tweetallen en konden we paarden ter plaatse gebruiken als je geen eigen paard bij je had. Janneke deed steeds een paar oefeningen voor ,dat legde ze heel duidelijk uit. We kregen een boekje waar alle informatie en oefeningen in staan. Ik heb het al een paar keer bij mijn paard kunnen doen, de massage vind hij erg fijn en het is ook goed voor de band met je paard. Ik kan Janneke echt aan bevelen ,ze heeft heel veel kennis en kan het heel goed over brengen. Dit was mijn eerste workshop bij Janneke maar ik hoop er nog meer te kunnen doen.
Sylvia Sonneveld.
deelnemer workshop 'Intuïtief masseren'.
Door Janneke haar uitleg ga je echt voelen wat er onder je gebeurd, waar de blokkade zit en hoe je deze op kan lossen. Ze kan heel goed het verschil uitleggen hoe het hoort te voelen en hoe niet.
Sowieso is Janneke een kei in de anatomie van het paardenlichaam. Ze weet als geen ander hoe het lichaam werkt en welke compensatie waar vandaan komt uit het lichaam.
Ze neemt je stapje voor stapje mee door het proces en maakt je heel bewust van je gevoel op een duidelijke en begrijpelijke manier.
Gerdy Molenaar
Paarden: Luna, Namoura en Annie.
Ik heb het geluk gehad om Janneke te kunnen helpen met het filmen van de online training, daarnaast heb ik geholpen aan het in elkaar zetten van haar werkboeken.
Dat was super leerzaam! Mijn kijk op paarden en hun welzijn is zo enorm veranderd! Ik heb geleerd hoe ik het welzijn van paarden kan ondersteunen & verbeteren met behulp van de massagetechnieken die ik van Janneke heb geleerd. Zo heb ik ook geleerd wat de goede manier van trainen van je paard is, dus het juiste gebruik van het hele lichaam van het paard, wat je moet zien en wat je hoort te voelen.
Janneke is echt heel duidelijk in haar uitleg en dat maakt het heel prettig om mee te werken. Ze vertelt je uitgebreid waar je op moet letten bij bijvoorbeeld beginnende blokkades. Haar manier van uitleggen is zo dat het voor iedereen aan te leren is!
Ik ben ervan overtuigd dat er zo veel paarden en hun eigenaren geholpen kunnen worden door de enorme passie en enthousiasme wat Janneke heeft in haar vak! Ze is echt een topper! Heel veel mensen kunnen van haar leren!
Nienke Kievit
Paard: Tim
Ik ben de online training begonnen om mezelf verder te ontwikkelen en mijn paard zelf meer te kunnen helpen. Ik ben ondertussen aan de derde module begonnen en ik begin het steeds leuker te vinden omdat ik ook steeds meer begin te begrijpen. Module 2 (de massage) vind ik ook geweldig. Heel goed en duidelijk uitgelegd met hele goede filmpjes. Mijn paard laat me zien dat ze er ook heel blij mee is. Sommige dingen vind ik nog wel lastig te zien maar hoe vaker ik het zie, hoe meer ik begin te zien. Ik ben heel tevreden en hoop mezelf nog verder te ontwikkelen.
Wilma Melissen
Paard: Roos
Mijn merrie was een pittige tante en maakte het werken met haar vrij lastig. Ze had een eigen wil en liet dit duidelijk blijken. stijl overeind komen achterover slaan hangen aan het halster dit is mede dankzij parelli helemaal goed gekomen. Zo kon ik weer heerlijk trainen voor de Endurance.
Helaas resulteerde dit in verschillende blokkades en een extreme vorm van headshaken tijdens rijden en longeren of wandelen. Daarnaast kon ze vliegen op en rondom haar hoofd niet verdragen en werd het gevaarlijk om met haar te rijden. Je gaat verschillende manieren bedenken om het probleem te verminderen, (lavendel, vliegenspray, supplementen, ander bit, ander hoofdstel, in het donker rijden, osteopaat enz) helaas werkte dit niet en was rijden niet meer te doen, zielig en gevaarlijk voor beide partijen.
Ik kwam in contact met Janneke door haar webinar eerste hulp bij headshaking. Na dit gevolgd te hebben enthousiast geworden over de manier waarop Janneke uitlegt waar dit vandaan komt en hoe het opgelost kan worden. Maar bleef hier toch wat sceptisch over hoe kan dit dan toch gaan helpen.
Toch besloten om een sessie te boeken, en wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Janneke is een vriendelijke rustige meid die echt je paard wil helpen. Ze heeft mijn merrie bekeken in stille stand en beweging ze nam enkele foto's en ging aan de slag met mijn merrie.
Ze vond het in het begin moeilijk om t los te laten en zich geheel over te geven. De rust en kunde van Janneke kwam langzaam binnen ik zag mijn merrie onder de handen van Janneke veranderen en ontspannen. Na de eerste behandeling was er in het aangezicht en de blik in de ogen al heel anders, tijdens het rijden was er minder paniek en minder shaken. Na het ontvangen van het een plan van aanpak de vervolg behandelingen geboekt. Mijn merrie is in zijn geheel een ander paard geworden en het fijnste het is geen Headshaker meer. Na deze ervaring wil ik niet meer anders dan Janneke voor het ondersteunen van mijn merrie. Op aanraden van Janneke ook paardentandarts Britt Bergers laten komen voor mijn merrie. Deze combinatie is de oplossing om je paard te helpen van Headshaking af te komen.
Kimberly Hulsbergen
Paard: Duke
Mijn merrie liep al enige tijd niet helemaal lekker. Het begon met een hikkeltje in de stap en dat veranderde al snel in kreupelheid. Ik besloot om op de kliniek met een kundige dierenarts haar te laten scannen. We kwamen er al snel achter dat onze merrie aan beide voorbenen een flinke peesblessure had. Dat was niet het enige want er werd ook artrose in het SI gewricht geconstateerd waar ze veel last van had. De dierenarts vertelde dat het al een wonder op zich zou wezen als we haar ooit weer pijnvrij zouden krijgen. Omdat ik het in eerste instantie niet gelijk op wilde geven hebben we haar op advies van de dierenarts op speciaal beslag laten zetten en Janneke erbij gehaald om haar lichaam te behandelen.
Al snel zagen we veranderingen in gedrag, lichaam en beweging. Ze werd steeds vrolijker, ging ruimer en sneller stappen en weer lekker gek doen in de paddock.
Op een gegeven moment barstte ze van de energie en werd stappen aan de hand een dingetje. Ze voelde zich blijkbaar heel goed en was echt helemaal klaar met het stappen. Ik besloot toen om bij een andere dierenarts een second opinion te doen over haar situatie. Tijdens dat onderzoek liep ze niet kreupel en waren de peesblessures zodanig hersteld dat we te horen kregen dat we haar rustig mochten opbouwen onder voorwaarde dat ze wel met regelmaat gecontroleerd zou worden op verbetering. In deze periode is Janneke haar steeds blijven behandelen en inmiddels heeft mijn dochter onze merrie zelfs weer uitgebracht in de sport. Ik ben ontzettend blij dat ik hierin steeds mijn eigen gevoel ben blijven volgen en dat ik Janneke er bij heb gehaald. Het was de investering meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden!
Diane v/d Wachter
Paard: Joy of Daylight
13 mei 2015 is mijn 4 jarige onbeleerde merrie Apache X Ferro röntgenologisch goedgekeurd. Ik was op dat moment in de wolken en had er enorm veel zin in om met mijn knappe merrie aan de slag te gaan. Maar ik werd al heel snel van de wolken afgeslagen (letterlijk). Binnen een week werd het een hel om met haar samen te werken. Ze liet zich constant achterover vallen (zelfs als ik haar naar de wei bracht), ontzettend panisch voor mensen en totaal niet te kalmeren.
Ik heb snel professionele hulp ingeschakeld. Ik had alle hoop gevestigd op de gedragsdeskundige die mijn merrie en mij zou beoordelen. Haar conclusie ‘’dit is een getraumatiseerd paard breng haar alsjeblieft terug naar waar jij haar gekocht hebt’’. En natuurlijk heb ik dat geprobeerd, er volgde bedreigingen naar mij toe ze zouden mij het leven zuur maken als ik dit paard terug kwam brengen.
Ik zat op dat moment met mijn handen in het haar niemand kon mij helpen en zelfs een paar grote namen hadden mij destijds geadviseerd om haar naar te slacht te brengen. Na heel veel bellen en zoeken ben ik bij stal Alie Vegter in Drenthe uit gekomen. Zij kon mij helpen met het zadelmak maken van mijn paard Geisje. Daar stond drie maanden voor zei ze. Maar ook Alie Vegter merkte al heel snel dat dit paard te veel getraumatiseerd was. Na ruim een halfjaar lukte het Alie om mijn paard zadelmak te krijgen en haar gedrag te resetten. Ik heb zelf een week training gehad hoe ik met mijn paard moest omgaan.
Maart 2016 heb ik mijn knappe merrie Geisje opgehaald uit Drenthe en kon ik eindelijk aan de slag. Ik had weer volle moed het was eindelijk gelukt om Geisje zadelmak te krijgen. Maar al snel voelde ik iets wat ik nog nooit eerder had gevoeld bij een paard. Extreme scheefheid en stugheid in haar lichaam. Na een halfjaar gereden te hebben op mijn paard volgde er stakingen. Ik had les van de oude trainer van Geisje die regelmatig naar Drenthe kwam om met haar te werken. Dus waar ging het dan fout? De stakingen werden alleen maar heftiger en heftiger. Ik heb toen van alles nog geprobeerd fysio behandelingen, osteopathie, dierenartsen maar niemand kon wat vinden.
Er riepen toentertijd veel mensen ‘’niet zeiken gewoon rijden en geef haar op haar flikker’’. Ik dacht ze hebben gelijk misschien moet ik inderdaad niet zo zeiken. Voor het eerst heb ik geluisterd naar deze mensen en toen ging het meega fout. Ze liet zich achterover vallen met zadel. Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd maar dit gedrag wil je niet als ruiter hebben.
Ik was klaar met dit paard en wilde haar naar de slacht brengen, dit paard is te getraumatiseerd om er mee te kunnen samenwerken. Mijn moeder vond dit geen goed plan en heeft mij gevraagd om Geisje aan haar te geven. Mijn moeder dacht wellicht, ze knapt wel op van dag en nacht op het land staan. Dat heb ik gedaan. Ik was toch mijn geld al kwijt. Na 4 maanden op het land te hebben gestaan zag Geis er ontzettend slecht uit. Geis was nog banger geworden van mensen en dus totaal niet benaderbaar.
Ik was net verhuisd van Rotterdam naar Maartensdijk. Mijn moeder heeft mij gevraagd Geis nog 1 kans te geven. Via via zijn wij bij trainingsstal Jose Breeden gekomen en zij zou voor mijn paard zorgen. Jose wist van het verhaal van Geisje en toch kon zij niet geloven dat dit gedrag wat zij vertoonde echt haar karakter zou zijn.
Na twee weken zei Jose ‘’jij moet een cranio sacraal therapeute laten komen ik denk dat jouw paard dat nodig heeft ’’. Ik had nog nooit gehoord over een cranio sacraal therapeute. Ik dacht toen, oke, ik geef het nog 1 kans en dan is het echt klaar. Janneke van Ruiterbewust kwam. Zij voelde direct ontzettend veel druk achter haar ogen, dus hoofdpijn! Janneke is twee uur bezig geweest met haar behandeling van Geis. Ik vond het maar een rare behandeling, hand oplegging bij een paard, en dit moet werken?
Na vijf dagen dat Geisje rust moest hebben mocht ik met haar aan het werk gaan. Dus ik deed dat en tot mijn verbazing, er was geen strijd. Ik zag een los paard dat voor het eerst haar neusje door het zand liet glijden. Ik wist niet wat ik zag! Ik had een totaal ander paard! Er volgde nog meer behandelingen en na elke behandeling zag ik mijn paard transformeren naar een leuker paard. Een paard die wel wil samenwerken met mij. Na de vierde behandeling, heeft Janneke een traumabehandeling gegeven. Tijdens deze behandeling kwam er enorm veel paniek en stress uit mijn paard maar Geis liet zich goed behandelen. Voor Janneke was dit ook een zware en bijzondere behandeling. Geis liet aan Janneke voelen hoeveel paniek en stress ze heeft ervaren waardoor ze is getraumatiseerd.
Zes weken later heeft Janneke weer een traumabehandeling gegeven en ook dit was weer een bijzondere behandeling. Na de traumabehandeling was Geis echt Geis. Het was echt een paard geworden zoals een paard behoord te zijn. Vrolijk, los, ondeugend en sociaal. Ik ben nu samen met mijn instructrice Jose Breeden weer aan het trainen om weer te kunnen rijden op mijn paard Geisje. Zonder juiste begeleiding en iemand die echt durft te kijken naar het paard, kom je er nog niet. Zonder Jose was ik niet bij Janneke gekomen en zonder Jose had ik nooit op het punt gestaan om weer überhaupt te denken aan rijden.
Beide personen hebben mij geleerd echt te kijken naar een paard, hoe voelt hij/ zij zich vandaag en wat ga ik er aan doen? Ga ik gewoon stomweg rijden omdat ik daar zin in heb of pas ik mijn training erop aan en ga ik ipv rijden, longeren of wandelen? En wat heeft mijn paard nodig om optimaal te kunnen presteren? Ik denk dat wij als ruiters goed moeten durven kijken en luisteren naar ons paard. De samenwerking tussen ruiter en paard zal veel sterker worden dan dat al is!
En ik heb geluk, dat ik mensen heb ontmoet die mij in deze gedachtegang meenemen. Hoe moet ik kijken naar het paard en hoe moet ik luisteren naar het paard.
Dus Janneke ontzettend bedankt dat jij mij een ander paard hebt kunnen geven door jouw behandelingen. Bedankt voor jouw wijze lessen/ informatie. Ik denk dat jij met jouw visie, trainingen en behandelingen een verandering zal maken in de paardenwereld!
Marieke Stolk
Paard: Geisje
Na iedere keer weer teleurgesteld te worden met rijden, was ik er klaar mee. Het werd meer een must dan een ontspannen bezigheid.
Het is nu precies een jaar geleden dat ik Candy kreeg. Mijn eigen paard was geblesseerd en moest voor lange tijd stil staan, ik had niks om te rijden en was opzoek naar een paard dat ik in de tussen tijd kon rijden. Na een lange zoektocht kwam ik bij Candy uit, een witte merrie, maar dan ook echt een merrie met al haar streken erbij.
In het begin verliep alles goed, Candy moest wel nog veel wennen omdat alles voor haar nieuw was. Ik volgde met Candy dressuur- en springles en was van plan om eind november, begin december mijn debuut in het B springen te maken. Helaas pakte deze planning niet zo uit. Candy ging steeds meer tegen werken, en kon ineens uit het niets 180 graden omslaan. Mijn eigen paard was daarentegen heel makkelijk dus ik was dit niet gewend.
Ik stak er veel tijd en werk in, omdat Candy op dat moment het enige was wat ik had. We hadden die tijd veel ups en down. De weken verliepen steeds anders. Maar begin februari ging het helemaal mis. Ik moest me echt bij elkaar rapen om in de wintermaanden s ’avonds te gaan rijden. Ik kreeg het gevoel dat ik het voor niks deed, ik stak mijn energie in Candy maar kreeg er totaal niks voor terug. Voordat ik Candy kon rijden, deed ik haar eerst longeren zodat ze goed moe was. Ik dacht dat dit de oplossing was, maar toch bleef Candy volkomen losgeslagen. Soms was er een dag dat het super ging, dan was ik blij en dacht ik ja het werkt. Echter was het de dag erna dan weer feest.
Ik was bang op Candy en dat voelde ze ook. Ze wist precies hoe ze mij kon pakken. Als ik Candy reed, zat ik er best verkrampt op. De 30 minuten van het rijden waren voor mij aftellen. Wanneer zou ze wegschieten, wanneer schrikt ze, moet ik echt galopperen? Deze vragen dwaalde allemaal door mijn hoofd. Ik was totaal niet bij het rijden maar met allemaal andere dingen bezig. Als Candy schrok, schrok ze niet echt als een normaal paard. Candy vloog van de ene naar de andere kant van de bak zonder dat daar aanleiding voor was. Ze was er onrustig en dit werd alleen maar erger. Ik stond op het punt er een einde aan te maken, ik vond het goed geweest. Totdat ik de naam van Janneke in de wandelgang hoorde.
Stalgenoten hadden ook problemen met hun paard en hadden de hulp van Janneke in geschakeld. Toen ik hoorde wat Janneke deed, dacht ik eerst dat het niet waar kon zijn. Na overleggen hebben mijn vader en ik besloten dat dit de laatste kans was, die we Candy gaven. Toen Janneke voor de eerste keer kwam merkte ze al direct Candy haar lichaam vol spanning zat. Met mijn spanning er ook nog eens bij was het een tikkende tijdbom die ieder moment af kon gaan.
Na de observatie van het rijden, werd al snel duidelijk dat er veel spanning in het lichaam van Candy zat. Ook stond haar rechteroog niet goed naar voren, waardoor ze een heel ander zicht had. Dit verklaarde een hoop. Na de eerste behandeling van Janneke zijn we rustig aan begonnen. Candy moest meer rust in haar lichaam en gang krijgen en naar verloop van tijd zagen we dat ook positief terug. Het ging steeds beter en er kwam veel meer rust. Ook ik zelf werd rustiger en zat ontspannen op het paard. Tijdens de tweede behandeling heeft Janneke, Candy op verschillende plaatsen gemasseerd zodat alles losser werd.
Stapje bij stapje gaat het de goede kant op. We zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar door Janneke heb ik wel een positief beeld over de toekomst gekregen. Ik ben Janneke onwijs dankbaar voor de hulp en zou haar iedereen aanraden!
Nina Mennen
Paard Candy
Mijn naam is Kelly Pellis en ik heb een ongelooflijk leuke en lieve Jazz merrie van inmiddels 12 jaar. Ik heb haar als veulen gekocht en heb echter nooit hele erge problemen met haar meegemaakt. Ze is altijd super werkwillig geweest en presteerde op wedstrijd ook altijd enorm goed. Inmiddels al weer een aantal jaren geleden kreeg ze hele vreemde klachten rond de zomer periodes.
Ze stond dan in een hoekje van haar stal en je kon zien dat ze heel erg had staan schrapen. Daarnaast waren er ook momenten dat ze heel erg met haar hoofd deed slaan/ schudden en haar ogen zagen eruit als een persoon met hooikoorts. Dit werd overigens ieder jaar alleen maar erger. In het begin een paar dagen en uiteindelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Ondertussen was er al een aantal keren een dierarts bij geweest. Die raden een vliegennetje etc. aan i.v.m. een allergie. Ik heb op een gegeven moment een andere dierenarts (een heel bekend en kundig persoon) gebeld omdat het niet meer te doen was. Ik weet niet precies meer wat deze allemaal zei maar het kwam er op neer dat ik acuut moest komen en dat het iets heel ergs kon zijn.
Nu ben ik gelukkig best nuchter als persoon en heb ik dus toch maar weer mijn vaste dierarts laten komen. Deze constateerde dat zij toch maar op medicijnen moest (a zoveel per maand) omdat het alleen maar erger werd. Vervolgens werden er ook nog eens andere (betere) vliegennetjes etc. aangeschaft. Inmiddels kon ze niet meer buiten want dan was het helemaal niet te doen en laten we het over het rijden maar niet hebben. Gelukkig reed ik in deze periode een aantal paarden voor iemand en zo kwam ik in contact met Janneke (zij stond daar op stal en behandelen de paarden die ik reed). Ik hoorde daar over Cranio Sacraal wat voor mij een totaal onbekend iets is. Ik heb me toen een beetje in gelezen en vond het maar een vreemd iets. Maar daarnaast dacht ik ook, wat hebben we te verliezen? Die pillen kosten me ook een vermogen.
Dus… mijn vader en ik samen op pad om mijn merrie te laten behandelen. Naar mijn idee vond ze het wel lekker dus dat was al een pluspuntje (eindelijk een beetje ontspanning in haar lijf). Ik merkte vrijwel direct verschil. Ze was in alles zo goed als weer haar zelf en heeft geen hele rare dingen meer vertoond. Ze is in totaal maar 2x behandeld.
Inmiddels zijn we 2 jaar verder en tot op de dag van vandaag heeft ze totaal geen last meer gehad. Mijn merrie, ik en mijn portemonnee zijn super blij en dankbaar met de hulp van Janneke! Ik raad het iedereen aan, die met een soort gelijk probleem zit.
Kelly Pellis
Paard: Be a Star
Na een tijdje dat we Babaloe hadden begon ze vaak weg te rennen onder het zadel en heel hoog te bokken. Ook sloeg ze ontzettend met haar hoofd tijdens het rijden.
Meerdere keren zadel na laten kijken en gebit, dierenarts meerdere malen geweest . We hebben zelfs haar rug en benen op de foto laten zetten maar daar was niets te vinden. Na een tijdje mocht mijn dochtertje haar ook niet meer aanraken met haar been om een beenhulp te geven. Zodra ze dat deed begon Babaloe heftig naar Britt d'r been te slaan. Wij weer naar de dierenarts en die vermoede maagzweren dus ook nog enige tijd op medicatie gehad maar het hielp niks.
Ik volgde Janneke al enige tijd op facebook en besloot om haar hulp in te schakelen want we wisten het anders ook niet meer omdat er medisch niks uit kwam. Babaloe is een jonge pony dus regelmatig kregen we te horen dat er eens iemand op moest die haar wel even aan zal pakken maar ons gevoel zei dat dit geen jeugdigheid was. We hebben Janneke laten komen en na de eerste behandeling mocht ze Britt haar been alweer aanleggen.
En nu 5 behandelingen verder kan Britt weer gewoon lekker met haar pony gaan rijden en mag ze ook gewoon haar been aanleggen zonder dat ze meteen een heftige bok en trap terug krijgt van Babaloe. Wij zijn zeer tevreden over Janneke super lief mens met engelen geduld voor je paardje. Onze behandelingen van 5 x zijn inmiddels afgelopen en we hebben een totaal andere pony terug gekregen. Wij zijn Janneke zeer dankbaar daarvoor.
Angelique v/d Willigen
Pony: Babalou
Hier het verhaal van mijn 15 jarige ruin die zo angstig en paniekerig was in het donker. In december 2016 kreeg ik van een stal genoot een melding via facebook over therapie dat dit zou helpen bij angstige paarden.
Die zelfde avond ben ik gaan zoeken en spitten bij Janneke op de site en binnen 24 uur had ik de eerste afspraak gemaakt.
Ik zat op dat moment wel echt een beetje met m’n handen in het haar. Ik wist echt niet meer wat ik met mijn paard Boy aan moest.
Een week later was het dan zo ver, Janneke kwam en het eerste wat ze zei was ‘als je naar z’n hoofd kijkt dan zie je scheefheid’ maar dat komt goed en inderdaad na de eerst behandeling stond die inderdaad een stuk rechter. Na 4 dagen rust mochten we weer langzaam op bouwen en jeetje wat heb ik een ander paard gekregen zeg! De paniek is weg, hij kan zelfs ontspannen en hij is relaxt in het donker. En met windkracht 8 en hij schrikt bijna niet meer. Hij lijkt ook een heeeel stuk gelukkiger.
Janneke, Boy en ik zijn je heel erg dankbaar
Daniëlle Nijhuys
Paard Boy
Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef schudden.
Ik werd gewezen op het webinar van Janneke over paarden met hoofdpijn en headshaking en dacht meteen: ‘dit moet ik gaan kijken!’ Toen het webinar afgelopen was maakte ik meteen een afspraak met Janneke. Meteen na de eerste afspraak zag ik al verschil! En ik was niet de enige, ook stalgenoten zagen het! Janneke is nu 3 keer geweest en mijn merrie is helemaal van het hoofdschudden af. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan haar gewoon rijden en ze staat weer heerlijk rustig buiten zonder met haar hoofd te schudden.
Ook heeft Janneke de rest van haar lichaam behandeld. Ik merk echt een onwijs verschil. Ze is minder stram en zit gewoon super in haar vel!
Ik ben Janneke onwijs dankbaar en zou haar ook echt aan iedereen aanraden!
Sascha
Paard Silver
Ongeveer een jaar geleden begon mijn pony Hercules te rommelen met zijn tong hij deed hem steeds links uit zijn mond en was vaak chagrijnig met poetsen en in zijn stal.
Nadat we al van alles hebben geprobeerd kwamen we op de site van Janneke terecht.
We dachten dat dat misschien wel iets zou zijn. Na twee behandelingen en haar advies opgevolgd te hebben met rijden was zijn tongprobleem weg.
Nu laten we hem nog eens om de zoveel tijd behandelen door Janneke voor onderhoud van zijn lichaam. Nu hebben we een meer tevreden pony op stal nu!
Bedankt Janneke!
Pleun Oosterbaan
Pony Hercules
Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Zadelmak zou zij zijn maar blijkbaar had er iemand 10x opgezeten, en was deze er ook 10x afgevallen. Het is een echte merrie, moeilijk in de omgang en ook eenkennig.
Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Mijn dochter heeft echt wel leren zitten/rijden op haar. Veel bokken en overal het verkeerde antwoord opgeven. Ik deed het grondwerk en longeren. Langzaamaan werd het steeds beter maar je moest ook nog op je hoede blijven. Een keer knipperen met je ogen en het ging weer fout. De spanning en het ontploffen vanuit het niets bleef wel.
Op een gegeven moment is mijn dochter met Missy over de kop geslagen na het springen van een hindernis. Missy struikelde en daar lagen ze met zijn tweeën. Hierna ging het bergafwaarts met Missy. Zij werd onhandelbaar zover dat ik eigenlijk besloot om haar weg te doen.
Janneke kwam eind augustus 2019 voor het eerst voor mijn paard Action. Die zat niet lekker in zijn vel en ik hoorde van mijn staleigenaresse dat Janneke daar de aangewezen persoon voor was. Action was na 1 behandeling al een ander paard. Daardoor wilde ik Missy ook nog een kans geven en liet Janneke in oktober 2019 voor het eerst voor Missy komen.
Daar kwam uit dat Missy heel veel hoofdpijn had, haar atlas stond scheef en zij had een paar haken op haar tanden terwijl ik 3 maanden daarvoor een tandarts had laten komen en dus in de veronderstelling was dat het gebit goed zou zijn. Zodra mijn dochter haar teugels aannam ontplofte Missy. Ik heb een andere tandarts laten komen, ze is verder behandeld en na de 3e behandeling hadden wij een totaal andere pony. Missy kijkt veel vriendelijker uit haar ogen, is veel toegankelijker/gemoedelijker. Het is en blijft natuurlijk wel een merrie, maar dat is prima!
Mijn dochter heeft haar nu in nog geen jaar tijd naar de M dressuur gereden. Springen, crossen, buitenrijden (zelfs alleen) Alles doen ze met elkaar en ze zijn nu dikke maatjes!
Heel blij met Janneke, Dankjewel !
Sandra Kloeth
Pony: Missy
Mijn ervaring over de Horse Photo Scan!
Eerst dacht ik "wat moet dit voorstellen". Maar mijn nieuwsgierigheid hield niet op. Toch maar de Horse Photo Scan aangevraagd. Na foto doorgestuurd te hebben kregen ik een volledig duidelijk rapport terug gestuurd met alle belemmeringen die Janneke zag. En voor mij wel bekend waren maar niet dat ik dacht dat het zo veel schade op kon leveren.
Na de belijning die Janneke in het beeld had toe gevoegd. Was het voor mij heel duidelijk te zien hoe veel scheef heden mijn merrie had. Na het rapport ben in meteen aan de slag gegaan met de tips die Janneke mij gaf. Doordat Janneke mij zo goed had op weg geholpen met dit rapport heb ik ook een Happy Athlete Scan ingepland om er voor te zorgen dat mijn merrie straks weer pijn en spannings vrij door het leven mag gaan. Na 2 behandelingen heb ik al een veel makkelijkere merrie dan voorheen. En merk ik zichtbaar dat ze veel lekkerder in haar vel zit en zich veel fijner daardoor voelt. Hierdoor ik mijn merrie veel makkelijker in omgang al geworden. We wachten met smart af wanneer de andere sessie weer komen zodat we straks weer lekker kunnen genieten van het rijden.
Marlijda Visser
Paard: Boliza
Ik kocht Farao (Canturano x Mary-Lyn) in 2016, hij was toen 6 jaar en sinds die tijd weet ik niet anders dat hij met z’n hoofd schudde. In het begin had hij ook last van z’n rug, dus ik heb dit bij dierenartsen, osteopaten en later ook door alternatieve geneeswijzen na laten kijken. Dit hielp, maar het schudden bleef. In de winter ging het beter dan in de zomer. Een neusnetje hielp ook niet altijd en soms was het zo erg, dat ik wel moest afstappen. Nageeflijk rijden lukte haast niet en ik had geaccepteerd, mijn paard kan dat niet. Desondanks hebben we soms ook gewoon springwedstrijden kunnen rijden, dan was zijn focus zo op de hindernis, dat ik bijna geen last had van het schudden. Een vriendinnetje zag op FB dat Janneke een webinar organiseerde over hoofdschuddende paarden. Mijn interesse was gewekt en na duidelijke uitleg begon het allemaal op z’n plek te vallen... ik moest Janneke ns uitnodigen! Ik stond er redelijk nuchter in, maar we zijn zo’n 4 behandelingen verder en wat een verbetering! Farao loopt makkelijk nageeflijk en ontspannen. We hebben zelfs een dressuurwedstrijd gewonnen! Iets wat ik voorheen nooit had gedacht. Zijn hele lijf is veel losser, hij is super wendbaar en krijgt eindelijk bespiering op de juiste plekken. Hoewel Farao de behandelingen van Janneke altijd een beetje ‘uittest’ (happen, jeuken en rekken) merk ik dat hij er zoveel gelukkiger van geworden is! Ik heb eindelijk een blij paard en ik ben blij baasje :)!
Kirsten Jacobs
Paard: Farao
Als nuchtere boerin en eigenares van zo n 20 jonge paarden heb ik al heel wat bijzondere dingen voorbij zien komen. Als knhs instructeur en examinator heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan over training, (rijtechnische) problemen herkennen en oplossen. Toen een knappe jonge Apache ruin een Headshaker begon te worden, heb ik anderhalf jaar de hoop gehad om het met de juiste training op te lossen. Het werd helaas niet beter. Uiteindelijk contact gezocht met Janneke, die langs kwam. En wat een positieve ervaring is dat geworden! Hij is ook veel beter, losser, ruimer gaan bewegen! Ook zijn uitstraling is totaal anders, veel rustiger en ontspannen. Ik vind het ontzettend interessant hoe zij naar een paard kijkt, heel anders als dat ik dat doe. Ik ben gewend vooral te letten op beenstanden, bouw, rug-gebruik, manier van bewegen, balans, scheefheid. Janneke kijkt verder, vertelt dingen waarvan ik niet wist dat het zo belangrijk is. Ze laat het ook zien en voelen. Heel bijzonder wat er met een paard gebeurt tijdens en ook na de behandeling.
Een ander paard, een dreamboy merrie heeft Janneke ook behandeld. Haar bevindingen kloppen precies met wat ik tegenkwam in de training: een paard wat moeilijk op gang kwam, en gedurende het rijden maar langzaam losser werd. En werd het niet beter, het begon elke dag hetzelfde. Daardoor kwamen we niet echt verder in de training. Van rust werd het niet beter maar slechter, wat ik heel vreemd vond. Janneke constateerde dat ze zich vasthield omdat ze vol zat met afvalstoffen. Na de behandeling was het resultaat ongelofelijk: ze kwam direct al veel makkelijker haar box uit, en ze loopt zoveel makkelijker en losser! En het mooiste is de blijdschap van dat paard: de eerste keer longeren na de behandeling begon ze heel voorzichtig te draven, (zoals ze gewend was) maar toen ze zelf voelde dat ze veel makkelijker kon lopen was het aandoenlijk om te zien hoe vrolijk ze werd, steeds een beetje harder, vrolijke bokkensprongen tussendoor, een enorm prethoofd, echt geweldig! Ik kan iedereen die ergens tegenaan loopt in de training Janneke van harte aanbevelen, het is het dubbel en dwars waard!
Ze legt uit wat ze ziet en wat ze doet, en je ziet ook je paard reageren op de behandeling. Absolute aanrader!!!
Marjolein Nieuwenhuis
Grandprix amazone, KNHS Instructeur Niv. 5, Examinator.
Contactgegevens
Ruiterbewust
Zuidbuitenpoldersekade 7
3329LA Dordrecht
KVK: 62176080