Ontdek wat het hoofd van jouw paard te vertellen heeft.


Organiseer een workshop bij jou op stal of de vereniging

Mijn missie met deze workshop

Het paardenhoofd is nog altijd het meest onderschatte lichaamsdeel van een paard. Onbegrijpelijk, zeker als je weet wat er zich allemaal afspeelt in het hoofd en wat dit allemaal kan vertellen over het welzijn van onze paarden.  

Wist je dat er heel veel paarden rondlopen met een flinke dosis hoofdpijn? Maar helaas worden de signalen niet goed herkent en dat is een groot probleem. Nog veel te vaak wordt gedacht dat dit iets te maken heeft met een bepaalde afstamming of wordt het als karakter bestempeld. Mensen plakken allerlei labels op hun paard, en bouwen daar hele verhalen omheen. Weliswaar zonder de verkeerde bedoelingen maar door een groot gebrek aan kennis.  

Sinds 2015 zet ik me in om ruiters bewuster te maken over het welzijn van hun paard en heb ik mij volledig gespecialiseerd in hoofdpijn bij het paard. Ik houd me op dagelijkse basis bezig met het behandelen van hoofdpijn klachten zoals bijvoorbeeld (extreme) spanning, agressie en het headshaking-syndroom. 

Daarnaast geef ik regelmatig gratis online masterclasses, en heb ik ook een aantal online programma's ontwikkeld met betrekking tot paardenwelzijn. Hieruit is ook het idee voor deze workshop ontstaan zodat ik nog meer ruiters op een laagdrempelige manier kan bereiken met deze onmisbare kennis en praktische tools. 

Verandering begint bij bewustzijn en daar zet ik me graag voor in.

Janneke Zijderveld.

maximaal aantal deelnemers:

Een leuke interactieve workshop met waardevolle informatie en praktische tools die de kennis van paardeneigenaren direct upgraden en het paardenwelzijn direct verhogen.

We doorlopen de belangrijkste basis kennis van het paardenhoofd.

We nemen de belangrijkste herkenningspunten door van mogelijke problemen die er spelen. 

Rijtechnische problemen die verklaarbaar zijn in het paardenhoofd en hoe je dit kunt ontdekken

Ik leer je hoe je deze kennis om kunt zetten in iets praktisch zodat je zelf je paard kunt ondersteunen

Je leert 7 massagetechnieken voor op het hoofd van je paard om bijv. hoofdpijn te verminderen en voorkomen en het welzijn van je paard te verbeteren.

Inclusief lesmateriaal in de vorm van handouts.  

+ certificaat van deelname

Het was een hele leuke en leerzame dag. Janneke gaf heel veel informatie over het paarden lichaam en de vooral de spieren. waar je op moet letten voordat je gaat masseren. Het praktische gedeelte deden we in tweetallen en konden we paarden ter plaatse gebruiken als je geen eigen paard bij je had. Janneke deed steeds een paar oefeningen voor ,dat legde ze heel duidelijk uit. We kregen een boekje waar alle informatie en oefeningen in staan. Ik heb het al een paar keer bij mijn paard kunnen doen, de massage vind hij erg fijn en het is ook goed voor de band met je paard.
Ik kan Janneke echt aan bevelen ,ze heeft heel veel kennis en kan het heel goed over brengen.
Dit was mijn eerste workshop bij Janneke maar ik hoop er nog meer te kunnen doen.  

Sylvia Sonneveld


Door Janneke haar uitleg ga je echt voelen wat er onder je gebeurd, waar de blokkade zit en hoe je deze op kan lossen. Ze kan heel goed het verschil uitleggen hoe het hoort te voelen en hoe niet. 

Sowieso is Janneke een kei in de anatomie van het paardenlichaam. Ze weet als geen ander hoe het lichaam werkt en welke compensatie waar vandaan komt uit het lichaam.

Ze neemt je stapje voor stapje mee door het proces en maakt je heel bewust van je gevoel op een duidelijke en begrijpelijke manier.

Gerdy Molenaar


Workshop: Het paardenhoofd

Ontdek wat het hoofd van jouw paard te vertellen heeft.

Organiseer deze workshop bij jou op stal of vereniging!

Datum: (In overleg en enkel op vrijdag of zaterdag)

Tijden: Keuze uit 9:30 t/m 13:00uur of 13:30 t/m 17:00 uur

Locatie: Te plannen binnen mijn werkgebied (Zuid Holland, Noord Brabant, Utrecht of Gelderland). Er zijn een aantal eisen waar de locatie aan dient te voldoen zoals een ruimte voor theorie/uitleg en een plek om overdekt te kunnen staan.  Stallen voor de paarden e.d.

Paarden: Eigen paarden meebrengen. 

Aantal deelnemers: Minimaal 10 - Maximaal 16 personen.

Cursusmateriaal: Handouts en certificaat van deelname.

Kledingvoorschriften deelnemers: Het is verplicht om stalschoenen of veiligheidsschoenen te dragen gedurende de workshop.

Investering: € 45, -per deelnemer.

Neem contact met ons op!

Vul hieronder het contactformulier in dan nemen we z.s.m. contact met je op.


Close
error: Auteursrecht