Let op: Vanwege een verandering in de bedrijfsvoering neem ik per januari '24 geen nieuwe klanten meer aan buiten de deelnemers van mijn vernieuwde programma's. 

Ontspannen? Dat kan mijn paard niet...

Ontspannen staat niet in het woordenboek van je paard! Althans... nog niet, want de kans is groot dat met een beetje hulp ook jij en jouw paard eindelijk ontspannen kunnen rijden! Zelfs al is jouw paard soms net een hoogspanningsmast!

Bloed, zweet en tranen... maar nog steeds ervaar je...

een rommelige aanleuning..
de tong van je paard om de haverklap buitenboord hangt...
een strakke bovenlijn die maar niet wil ontspannen
je ervaart een hikkeltje alsof je paard op de handrem staat
beenhulpen die niet op de juiste manier doorkomen
dat je paard soms aanvoelt als een betonblok
ondertreden vanuit de achterhand? Hou er maar over op!
veel spanning, die maar niet wil afvloeien
moeite met stelling en/of lengtebuiging
scheefheid waar je niet tegenop kunt met rechtrichten.
je paard heeft de concentratieboog van een ... pinquin

En zo zijn er nog wel een aantal dingen te noemen, die jouw ervan weerhouden om echt lekker ontspannen paard te kunnen rijden!

Als dit herkenbaar voor je was, lees dan nog even verder... 

Je bent namelijk niet de enige...

Ik weet als geen ander hoe het is om een gespannen paard te hebben. Zelf heb ik jarenlang te maken gehad met een enorm opstapprobleem. Zodra ik op mijn paard stapte, veranderde hij in één of andere rodeostier en was blijven zitten bijna nooit een optie. Toch geloofde ik ergens niet dat mijn paard echt gemeen was, of mij niet op zijn rug wilde hebben. Er moest iets zijn waardoor hij zo reageerde. Zijn gedrag moest gewoon verklaarbaar zijn. Dus begon mijn zoektocht naar iets wat ons kon helpen. Het maakte me op dat moment niet meer uit wie of wat er moest komen helpen, maar de oorzaak zou hoe dan ook boven water komen, had ik besloten.

Afijn, verschillende professionals verder sloeg de twijfel toe. Inmiddels hoorde ik al ruim anderhalf jaar hoe stom ik wel was om iedere dag weer mijn leven te wagen op ‘dat gekke beest’. Bijna had ik het opgegeven. Tot ik besloot om voor de allerlaatste keer iets te proberen. En je raadt het al; dat werkte dus wel.

Eerlijk gezegd had ik toen nog niet het vertrouwen dat het echt ging werken en vooral bleef werken. In de weken na de tweede behandeling heb ik echt dagelijks verbluft op mijn super relaxte paard gezeten. Hoe kan dit? Daarna begon ik te zien hoeveel paarden er eigenlijk uit balans zijn en dat ze daardoor vaak bepaald gedrag vertonen, wat door mensen wordt bestempelt als  ‘dat hoort erbij’, of ‘zo is mijn paard gewoon!’

Één ding weet je heel zeker... hier ben je klaar mee!

Om steeds bezig te zijn met het voorkomen van explosies
Nooit eens verder komen dat het proberen je paard te laten ontspannen
Je paard er tevergeefs van proberen te overtuigen dat de spoken en bakkabouters helemaal niet echt zijn en dat hij gewoon kan lopen
Van hartverzakkingen die je krijgt als je paard weer eens 'schrikt'.
Die handrem die je er met al het gas van de wereld er nog niet uitgereden krijgt.
Je paard die maar niet echt los door zijn lijf gaat bewegen en steeds meer op een betonblok lijkt. 

Ik vond de combinatie van het meekijken in de training en de behandeling voor mijn paard erg fijn. Janneke gaf me verschillende aanwijzingen tijdens het rijden die al direct voor meer ontspanning zorgde en ook tips om na de afspraak extra op te letten en aan de slag te gaan. Mijn paard bleek de behandeling ook wel echt nodig te hebben, en het verschil was enorm. Zijn oogopslag was na de behandeling al totaal anders, net als zijn lijf.  Nu zijn we een aantal weken verder en kunnen we al veel meer ontspanning vinden, en wordt de hele training juist ook leuker. 

Lisa V.

Paard: Bonami

Ik kan wel zeggen dat er veel puzzelstukjes op de plek zijn gevallen na onze afspraak. Ik ben me er heel bewust van geworden wat mijn invloed is op mijn merrie en met de tips die ik heb gekregen kan ik dat nu al heel eenvoudig veranderen. Mijn paard begon direct al anders te lopen en toen is ze daarna ook nog helemaal onderzocht en behandeld. Haar hele lichaam is behoorlijk veranderd, want mijn zadel moest ook echt weer worden aangepast na deze behandeling. Mijn merrie is veel relaxter geworden, en ook ruimer gaan bewegen.  

Milou Rijswijk

Paard: Next in Line

Ontdek hoe jij de vicieuze cirkel van spanning nu ook echt kunt gaan doorbreken zodat ook jij eindelijk ontspannen kunt gaan paardrijden!

Weer echt kunnen genieten met je paard...

Na een lange dag op je werk of school, lekker tot rust komen en opladen bij je paard. Gewoon kunnen opstappen, wegrijden en al je zorgen vergeten. Heerlijk kunnen trainen met een ontspannen, werkwillig en soepel paard. Samen door de baan of het bos heen swingen. Samenwerken als een team, en vooral met en van elkaar genieten. 

Dat is wat je graag zou willen, en het klinkt allemaal zo eenvoudig... maar eerst zijn er nog wat hobbels te overwinnen!

Iedere combinatie is uniek, en spanning kan zich dan ook op 1001 manieren uiten. Daarom kijk ik daarin graag met je mee, naar wat jullie nodig hebben om weer tot die echte ontspanning te komen samen met je paard.

Tijdens de Happy Athlete Scan, kijk ik een stukje mee in jullie training  en geef ik je tools en handvatten om spanning al direct te laten afvloeien. Daarnaast combineer ik onderzoek en behandeling om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat je paard nodig heeft om ook weer echt te kunnen ontspannen.

Lees hieronder nog even verder en plan direct een afspraak in!

Happy Athlete Scan

Tijdens een Happy Athlete Scan kom ik bij je langs voor een combinatie van een uitgebreid onderzoek, waarbij ik met je meekijk in de training, je paard onderzoek en aansluitend behandel.

Deze intake afspraak duurt ongeveer  ± 3 uur en vindt plaats bij jouw op stal, mits je binnen mijn werkgebied woont/staat met je paard. (Zuid Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland). 

De investering van de Happy Athlete Scan bedraagt € 333,- excl. gedeelde reiskosten. 
EXTRA:  Happy Athlete Scan rapport, waarin je de bevindingen kunt teruglezen en ook vervolgstappen voor je zijn uitgewerkt. 

Dit kun je verwachten van de Happy Athlete Scan

Intake

Voorafgaand aan de Happy Athlete Scan ontvang je een e-mail met daarin de link naar het intake formulier. Door deze zo concreet mogelijk in te vullen, kan ik me voorafgaand aan onze afspraak al inlezen in je paard en me zo optimaal mogelijk voorbereiden

Een duidelijk startpunt
Waarin ik gericht met je mee kan kijken 
De klachten die je ervaart kan onderzoeken
Zodat ik vervolgens effectiever te werk gaan gaan

Training

We starten deze intake afspraak met een stukje training. Ik kijk hierin met je mee naar wat er precies gebeurt, en geef je tools en handvatten die jij nodig hebt om je paard direct al te kunnen verbeteren. Ik begeleidt je zodat je ook na deze afspraak zelfstandig aan de slag kunt met je paard op een ontspannen manier

Je bent je bewuster van de invloed die je hebt op je paard 
Je beschikt over tools en handvatten om meer ontspanning te ervaren
Je hebt nu een doelgevoel wat je kunt nastreven 
Je weet waar je de komende tijd aandacht aan mag besteden

Onderzoek

Op basis van je vraagstuk  ga ik kijken of het beeld dat jouw paard laat zien, klopt met wat er in het hoofd en lichaam van je paard te vinden is.

Dit doe ik door het uitvoeren van diverse testen, palpatie,  het beoordelen van de symmetrie, en een bewegingsanalyse. 

Ik kijk nauwkeurig naar het hoofd, maar ook zeker naar de rest van het lichaam zodat we een totaalbeeld krijgen van wat er speelt bij je paard.

Een totaalbeeld van je paard, en duidelijkheid over de klachten. 
Komen we achter de oorzaak van de klachten van je paard
Brengen we de elementen van oplossing in beeld!
Begrijp je ook veel beter hoe je paard functioneert 

Behandeling

Na het onderzoek ga ik over tot de behandeling van je paard. Op basis van hoe je paard reageert en de veranderingen in het lichaam kan ik een inschatting maken van wat jouw paard precies nodig heeft.

Vermindering van klachten en verlichting van pijn 
Meer ontspanning en bewegingsvrijheid voor je paard
Het herstelproces wordt in gang gezet!

Stappenplan

Na de behandeling kan ik op basis van alle informatie, de bevindingen en reacties van het lichaam een stappenplan opstellen specifiek voor jouw paard met als doel: Een losgelaten, soepel en vooral ontspannen paard!

Rust in je hoofd omdat je een duidelijk plan hebt voor je paard.
Weer hoop voor een mooie toekomst voor jou en jouw paard
Niet machteloos toekijken maar zelf bijdragen aan het herstel.
Zicht op een ontspannen paard!

EXTRA: Happy Athlete Scan Rapport

Je ontvangt binnen enkele werkdagen na de Happy Athlete Scan een samenvattend rapport in je inbox.  Ik weet uit ervaring dat er nogal veel op je afkomt en dat je mogelijk niet alles onthoud. Dat is geen enkel probleem want je kunt dit  op een later moment nog eens rustig doorlezen.

Precies weten wat er aan de hand is bij je paard
Alle bevindingen samengevat in begrijpelijke taal
Duidelijke vervolgstappen, helemaal voor je uitgewerkt

Na iedere keer weer teleurgesteld te worden met rijden, was ik er klaar mee. Het werd meer een must dan een ontspannen bezigheid.  Candy ging steeds meer tegen werken, en kon ineens uit het niets 180 graden omslaan.  Toen Janneke voor de eerste keer kwam merkte ze al direct Candy haar lichaam vol spanning zat. Met mijn spanning er ook nog eens bij was het een tikkende tijdbom die ieder moment af kon gaan.  Na de observatie van het rijden, werd al snel duidelijk dat er veel spanning in het lichaam van Candy zat. Ook stond haar rechteroog niet goed naar voren, waardoor ze een heel ander zicht had. Dit verklaarde een hoop. Na de eerste behandeling van Janneke zijn we rustig aan begonnen. Candy moest meer rust in haar lichaam en gang krijgen en naar verloop van tijd zagen we dat ook positief terug. Het ging steeds beter en er kwam veel meer rust. Ook ik zelf werd rustiger en zat ontspannen op het paard.

Nina Mennen

Paard Candy.

Onze pony begon te rennen en bokken onder het zadel. We hebben van alles laten nakijken zoals bijv; haar zadel, het gebit, controle door de dierenarts inclusief foto's van haar hals en rug laten maken. Na een tijdje mocht mijn dochtertje haar ook niet meer aanraken met haar been om te drijven zodra ze dat deed begon ze heftig naar het been te slaan. Ik volgde Janneke al enige tijd op Fb en besloot om haar hulp in te schakelen want we wisten het anders ook niet meer als er medisch niks uit kwam.  Omdat het een jonge pony was, kregen we regelmatig te horen dat er eens iemand op moest die haar wel even aan zal pakken. Maar ons gevoel zei dat dat het niet was.  We hebben Janneke laten komen en na de eerste behandeling mocht ze d'r been alweer aanleggen

Wij zijn zeer tevreden over Janneke super lief mens met engelen geduld voor je paardje. Onze behandelingen zijn inmiddels afgelopen en we hebben een totaal andere pony terug gekregen. Wij zijn Janneke zeer dankbaar daarvoor.

Angelique van de Willigen

Pony: Babaloe

Hier het verhaal van mijn 15 jarige ruin die zo angstig en paniekerig was in het donker. In december 2016 kreeg ik van een stal genoot een melding via facebook over therapie dat dit zou helpen bij angstige paarden die avond ben ik gaan zoeken en spitten bij Janneke op de site en binnen 24 uur had ik de eerste afspraak gemaakt. Ik zat echt wel een beetje met m’n handen in het haar want wist  echt niet meer wat ik met hem aan moest Een week later was het dan zo ver, Janneke kwam en het eerste wat ze zei was ‘als je naar z’n hoofd kijkt dan zie je scheefheid’ maar dat komt goed en inderdaad na de eerst behandeling stond die een stuk rechter.  Na 4 dagen rust weer langzaam op bouwen en jeetje wat heb ik een ander paard gekregen zeg, de paniek is weg, hij kan ontspannen en hij is relaxt in het donker.  En met windkracht 8 en hij schrikt bijna niet meer Hij lijkt ook een heeeel stuk gelukkiger Janneke boy en ik zijn je heel erg dankbaar

Daniëlle Nijhuys

Paard Boy

Van strak, stijf en gespannen naar ontspanning, souplesse en samen genieten!

Je paard is ontspannen maar alert en staat fijn aan de hulpen. Je paard kan zich super goed concentreren tijdens de training en pakt moeiteloos nieuwe oefeningen op. Je paard is soepel en beweegt met souplesse en gemak. De training gaat met sprongen vooruit en je krijgt regelmatig complimenten over je paard!

Dit is wat het jou gaat opleveren...

Handvatten en tools om de spanning van je paard te kunnen laten afvloeien.
Oefeningen die jou als ruiter gaan helpen te ontspannen en de leiding over je paard te nemen
Een duidelijk beeld over hoe de vicieuze cirkel van spanning tussen jou en je paard ontstaat en in stand gehouden word. 
Je begrijpt nu waarom je paard zich zo gespannen gedraagt en hebt meer inzicht over hoe dit allemaal is veroorzaakt.
Je paard is na de Happy Athlete Scan al weer een stuk meer ontspannen en zichtbaar blijer.
Je weet nu precies welke stappen jij en je paard moeten ondernemen om totale ontspanning te bereiken
Je voelt jezelf opgelucht omdat eindelijk het licht in de tunnel zichtbaar is geworden!
Je hebt er weer vertrouwen in dat het jou en jouw paard gaat lukken om ontspanning te vinden en te behouden.

Voor eens en altijd de vicieuze cirkel van spanning doorbreken en eindelijk weer ontspannen kunnen paardrijden met plezier!

Veelgestelde vragen over de Happy Athlete Scan

Hoe weet ik of de Happy Athlete Scan geschikt is voor mij? 

Deze Happy Athlete Scan is speciaal bedoeld voor ruiters die vastlopen in de training met hun paard door bijvoorbeeld spanning, omdat je paard staakt en je geen idee hebt waarom. Of omdat je paard niet los en soepel door zijn lijf beweegt en bijvoorbeeld moeite heeft met nageven, ondertreden of stelling en buiging.  Tijdens de Happy Athlete Scan kijken we of er een verklaring is voor het probleem dat je ervaart en welke oplossing daar het beste bij past. 

Hoe gaat het verder na de Happy Athlete Scan?

Tijdens deze afspraak kijken we naar wat er voor jouw paard nodig is om weer een goede basis te creëren en op basis daarvan maken we een plan van aanpak. Ik zal je een passend vervolgaanbod doen welke je toegestuurd krijgt per e-mail. Je kunt deze rustig doorlezen om vervolgens te beslissen of je hiermee verder wilt gaan. 

Moet ik nog ergens rekening mee houden voor een Happy Athlete Scan?

Ja zeker, het is belangrijk dat je voorafgaand aan de afspraak niet al uren bezig bent om je paard te poetsen, wassen of dergelijke. Omdat de afspraak zelf al 3 uur duurt vergt dat al behoorlijk wat geduld en focus van je paard. Natuurlijk is het fijn als een paard schoon is, maar zorg dat je dat vooraf geen uren kost anders gaat dit ten koste van de behandeling.

Het laatste deel van deze afspraak bestaat uit de behandeling. Omdat deze behandeling een grote impact heeft op het lichaam van je paard en met name het zenuwstelsel heeft je paard even wat hersteltijd nodig.  In de meeste gevallen adviseer ik 3-5 dagen rust na de behandeling voordat een paard op een rustige manier weer mag worden opgepakt. Plan dus in de eerste 1,5 week na deze sessie even geen les of wedstrijden in en je paard mag ook niet springen. 

Mijn paard staat buiten je werkgebied, wat nu? 

Helaas moet ik je teleurstellen en betekend dit dat ik niet bij je langs kom voor een afspraak.  

Kan ik ook op een andere manier betalen?

Om je afspraak te bevestigen is betaling een vereiste. Je kunt dit op twee manieren doen namelijk via IDeal of met je creditcard. Er zijn geen andere manieren mogelijk om deze afspraak te voldoen. Wij hanteren geen contant of andere betaalmethoden dan de twee bovenstaande opties. 

Waarom duurt deze afspraak zo lang, en is dat bij iedere afspraak zo? 

Nee, niet iedere afspraak duurt drie uur. De Happy Athlete Scan is eigenlijk een hele uitgebreide intake afspraak waarbij het onderzoek en het opstarten van de behandeling in één afspraak zit verwerkt. We starten deze afspraak met het meekijken in de training, en vervolgens zal ik je paard onderzoeken. Omdat er op verschillende gebieden gekeken word naar je paard, diverse test en analyses worden uitgevoerd en je paard aansluitend wordt behandeld duurt dit ongeveer drie uur. Maar daarna heb je wel een concreet beeld van je paard. 

Zit ik ergens aan vast na deze Happy Athlete Scan? 

Nee, zeker niet. Op het moment dat ik je ergens mee kan helpen en afhankelijk van wat jouw paard nodig heeft doe ik je een voorstel voor een passend traject. Je krijgt dit per e-mail toegestuurd en kunt dit even rustig doorlezen. Je kunt daarna opnieuw besluiten of dat je verder gaat ja of nee. 

Waar moet ik naartoe voor deze Happy Athlete Scan?

In principe vind deze gewoon plaats bij jou op stal mits je binnen mijn werkgebied woont. De volgende gebieden vallen onder mijn werkgebied: Zuidelijke deel van Noord Holland (Onder Alkmaar), Zuid Holland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant). Deze provincies zijn opgesplitst in verschillende regio's om de reistijd/kosten minimaal te houden en zodat ik op tijd op afspraken kan verschijnen. Check daarom eerst onder welke regio jou stal valt en of dit binnen mijn werkgebied is. 

 

Hoe zit dat met eventuele vervolgafspraken?

Je zou deze Happy Athlete Scan kunnen zien als de eerste stap. Ik kan voorafgaand namelijk niet zeggen wat jouw paard nodig heeft, daarvoor moet ik eerst zelf een onderzoek doen. Tijdens de Happy Athlete Scan kijk ik een stukje met je mee in de training, voer ik een bewegingsanalyse uit, test ik de balans en zintuigen en palpeer ik het lichaam. Om die manier komen we er achter wat al wel of nog niet goed werkt en waar de oorzaak van de problemen zich bevind. Het laatste deel van de Happy Athlete Scan is een behandeling. Door deze behandeling krijgt je paard niet alleen verlichting en meer ontspanning maar kan ik ook nog eventueel meer diepliggende blokkades traceren,  weten we hoe het lichaam van je paard reageert en daarna weten we dus ook wat er nog nodig is voor je paard om een goede basis te creëren. Je ontvangt daarna dus een vervolgaanbod wat echt bij jou en je paard past. 

Helaas... het plannen van een afspraak is niet langer mogelijk...

Na jarenlang fulltime onderweg te zijn geweest, heel veel uren te hebben gemaakt bleef mijn to do lijst alleen nog maar groeien, tot op het punt dat ik genoodzaakt wat om het roer om te gooien. Dat houd in dat ik mijn hele bedrijf inclusief mijn aanbod helemaal heb omgegooid.

In plaats van alles zelf uitvoeren, kies ik nu bewust voor het begeleiden. Dat helpt jou als eigenaar aan duidelijkheid, bewustzijn en een goede voorbereiding, evenals tools om jouw paard zelf te gaan ondersteunen. Dit zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook dat het aantal professionele behandelingen dat jouw paard nodig heeft flink omlaag gaat.

Close
error: Auteursrecht