Let op: Vanwege een verandering in de bedrijfsvoering neem ik per januari '24 geen nieuwe klanten meer aan buiten de deelnemers van mijn (nieuwe) programma's. 

Heeft jouw paard last van hoofdpijn? 

Ik help je paard van de hoofdpijn af Ik help je paard van de hoofdpijn af

Herken jij één of meerdere situaties bij jouw paard?

Je paard heeft enorm veel moeite om zich te concentreren. Hij wil het liefst alles zien en heeft echt de spanningsboog van een goudvis. 
Alhoewel jouw paard z'n oortjes erop heeft staan, heeft jouw paard toch een lege blik. Hij maakt niet echt contact.  
Je paard heeft liever niet dat je aan z'n hoofd zit. Zodra je aanstalten maakt met je hand, dan ontwijkt hij deze of begint hij van zich af te bijten.
Niks is veilig in de buurt van je paard. Hij wil het liefst alles vastpakken en overal in happen.
Je paard heeft moeite met het verwerken van prikkels. Zodra er teveel prikkels komen dan ontstaat er kortsluiting.
Het ene moment is alles koek en ei, en het volgende moment is jouw paard ineens gefrustreerd, agressief of gespannen.
Je paard loopt op onverklaarbare wijze kreupel/onregelmatig. Er is onderzoek gedaan, maar daar kwam helemaal niets uit. 
Je paard is vaak afwezig, sluit zich af van de omgeving en lijkt niet echt gelukkig. 

Als je één of meerdere van deze situaties herkent dan is er een hele grote kans dat jouw paard dus last heeft van Hoofdpijn.  Helaas is een aspirientje niet voldoende om dit op te lossen. Lees daarom nog even verder... 

Mijn paard was levensgevaarlijk door hoofdpijn!

 Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot den treure toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoek aan de kliniek en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysio, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupunctuur maar er kwam helemaal niets uit…

Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuwe stalgenoot en zij hoorde mij aan.. Ik ken iemand, geen idee wat ze precies doet maar mocht dat nu niets zijn.. dan moet je vooraf al besluiten om dan echt te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd…

Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?

BINGO!!!!! Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oorzaak en oplossing voor mijn paard Wat bleek, mijn paard had last van hoofdpijn!  En daarin vond ik mijn allergrootste passie en missie. Inmiddels ben ik sinds 2015 actief als therapeut voor paarden gespecialiseerd in hoofdproblematiek en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden. Door alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het behandelen van duizenden paarden, kan ik problemen snel herleiden en een passende oplossing vinden!

ruim

jaar ervaring

inmiddels meer dan

paarden behandeld

"Een compleet beeld van de oorzaak van de klachten die je ervaart met je paard inclusief stappenplan om van jouw paard weer een echte Happy Athlete te maken"

Ontdek hoe jij weer een gezond en blij paard krijgt
Kom erachter hoe hoofdpijn jouw paard heeft beïnvloed  
Heldere stappen om het veroorzakende probleem aan te pakken.  
Direct al verlichting voor je paard en vermindering van de klachten
Een blauwdruk van het hoofd van je paard
De investering van de Hoofdpijn Scan bedraagt € 222,- excl. gedeelde reiskosten.
Extra: Hoofdpijn Scan Rapport, waar je alle bevindingen kunt teruglezen en inclusief stappenplan voor je paard.

Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Ze zou zadelmak zijn, maar blijkbaar was er 10 keer opgezeten en er ook alle 10 keer weer afgevlogen. Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Missy deed veel bokken en overal het verkeerde antwoord opgeven. Ik deed het grondwerk en longeren. Langzaamaan werd het steeds beter maar je moest ook nog op je hoede blijven. Een keer knipperen met je ogen en het ging weer fout. De spanning en het ontploffen vanuit het niets bleef wel. Op een gegeven moment is mijn dochter met Missy over de kop geslagen. Missy struikelde en daar lagen ze met zijn tweeën. Hierna ging het alleen maar bergafwaarts. Missy werd onhandelbaar en ik had eigenlijk besloten om haar weg te doen.

Toen kwam Janneke bij ons op stal, voor mijn eigen paard wilde ik ook Missy een kans geven. Ik hoorde van mijn staleigenaresse dat Janneke daar de aangewezen persoon voor was. Daar kwam uit dat Missy veel hoofdpijn had, haar atlas stond scheef en ze had een paar haken op haar tanden. (terwijl de tandarts 3 maanden eerder geweest was). Nadat de tandarts weer geweest was, is Missy verder behandeld en na totaal 3 behandelingen hebben we een totaal andere pony. Ze kijkt veel vriendelijker uit haar ogen, is ook veel toegankelijker/gemoedelijker. Mijn dochter heeft haar nu in nog geen jaar tijd naar de M dressuur gereden. Springen, crossen, buitenrijden (zelfs alleen) Alles doen ze met elkaar en ze zijn nu dikke maatjes!

Heel blij met Janneke, Dankjewel !

Sandra Kloeth

Pony: Missy

Je wilt gewoon weer een gezond en gelukkig paard!

Je wil dolgraag veel plezier beleven aan je paard. Maar dan moet je paard wel goed in z'n vel zitten, en geen last hebben van hoofdpijn.

Maar hoe krijg je die hoofdpijn weg? Dat is voor nu de vraag!

Er bestaan honderden uiteenlopende klachten die ontstaan vanuit hoofdpijn en dat maakt het alles behalve makkelijker. 

Gelukkig hoef je daar niet zelf je hoofd over te breken, maar help ik je graag om een compleet beeld te krijgen van het hoofd van je paard.

Tijdens de Hoofdpijn Scan combineer ik onderzoek en behandeling om zo een compleet beeld te krijgen van de klachten en oplossing voor jouw paard.

Lees hieronder nog even verder en plan een afspraak in.

Deze combinatie van onderzoek en behandeling gaat veel verder dan enkel het hoofd van je paard, maar zal juist ook een positieve impact hebben op het gedrag en de algehele beweging van je paard. 

Er wordt gekeken naar het paard als geheel en naar wat het paard specifiek nodig heeft om ervoor te zorgen dat je paard weer vrij van hoofdpijnklachten wordt en weer een echte Happy Athlete!

Een aantal voorbeelden van voor en na de Hoofdpijn Scan

Ik kan niet anders zeggen dan dat Janneke wonderhanden heeft! Mijn paard begon eerst met hoofdschudden en bij onze dierenarts kwam ik niet verder. Via een vriendin kwam ik bij Janneke terecht en in eerste instantie verwachtte ik er eerlijk niet zoveel van. (sorry Janneke) 

Het is een enorm positieve ervaring geworden. Allerlei puzzelstukjes vielen op hun plek. Janneke heeft Pirano nooit onder het zadel gezien, en toch kon ze me precies vertellen waar ik tegenaan liep. Zijn slechte concentratie, dat schrikkerige en het hoofdschudden bleken allemaal verklaarbaar. Zelfs de moeite met de stelling en buiging kwamen aan bod.  Nooit eerder had ik gedacht dat dit allemaal te maken zou hebben met hoofdpijn.

Na de eerste behandeling merkte ik direct verschil in het gelaat van mijn paard.  Je zou haast zeggen, een verjongingskuur al is mijn paard nog helemaal niet oud. Zijn ogen staan openen, stralender, zijn uitdrukking zachter. En wat was hij blij. Hij begon anders te lopen, het schudden verdween al snel en ook in het rijden bleef hij maar verbeteren.

Pirano is in totaal 3 x behandeld en zit nog steeds super in zijn vel. Hij is vrolijk, meewerkend, soepel en dat maakt het een feest om mee te werken. Ik ga hem nu jaarlijks in onderhoud houden zodat we dit kunnen behouden, maar ik ben ontzettend blij met dit resultaat!

Ik zou het dus zeker aanraden wanneer je vermoed dat jouw paard hoofdpijn heeft, of ook tegen concentratieproblemen, spanning of scheefheid aanloopt. Het is zo de moeite waard en je krijgt er een heel dankbaar paard voor terug.


Daarnaast is Janneke een ontzettend fijne meid, ze denkt met je mee en geeft je eerlijk advies waar je echt mee vooruit kunt.

Eva Houweling

Paard: Pirano

Hoofdpijn Scan

Voor de Hoofdpijn Scan kom ik bij je langs om je paard te onderzoeken en vervolgens te behandelen.  

Deze intake afspraak duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats bij jou op stal. Mits je binnen mijn werkgebied woont/staat met je paard. (werkgebied: Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland)

De investering van de Hoofdpijn Scan bedraagt € 222,- excl. reiskosten. 
Extra:  Hoofdpijn Scan Rapport 

Dit is wat je kunt verwachten van de Hoofdpijn Scan

Intake

Voorafgaand aan de Hoofdpijn Scan ontvang je een e-mail met daarin de link naar het intake formulier. Door deze zo concreet mogelijk in te vullen, kan ik me voorafgaand aan onze afspraak al inlezen in je paard en me zo optimaal mogelijk voorbereiden

Een duidelijk startpunt
Kan ik gerichter je paard onderzoeken
Zodat ik vervolgens effectiever te werk gaan gaan

Onderzoek

Op basis van de door jou aangeleverde informatie ga ik kijken of het beeld dat jouw paard laat zien, klopt met wat er in het hoofd en lichaam van je paard te vinden is.

Dit doe ik door het uitvoeren van diverse testen, palpatie, een kauwonderzoek, het beoordelen van de symmetrie, en een bewegingsanalyse. 

Ik kijk nauwkeurig naar het hoofd, maar ook zeker naar de rest van het lichaam zodat we een totaalbeeld krijgen van wat er speelt bij je paard.

Een totaalbeeld van je paard, en duidelijkheid over de klachten. 
Komen we achter de oorzaak van de klachten
Krijgen we een compleet beeld van de benodigde aanpak.

Behandeling

Na het onderzoek ga ik over tot de behandeling van je paard. Op basis van hoe je paard reageert en de veranderingen in het lichaam kan ik een inschatting maken van wat jouw paard precies nodig heeft.

Vermindering van klachten en verlichting van hoofdpijn 
Meer ontspanning en bewegingsvrijheid voor je paard
Het herstelproces wordt in gang gezet!

Stappenplan

Na de behandeling kan ik op basis van alle informatie, de bevindingen en reacties van het lichaam een stappenplan opstellen specifiek voor jouw paard met als doel: Een paard zonder hoofdpijn!

Rust in je hoofd omdat je een duidelijk plan hebt voor je paard.
Weer hoop voor een mooie toekomst voor jou en jouw paard
Niet machteloos toekijken maar zelf bijdragen aan het herstel.

Een allesomvattende afspraak die ervoor zorgt dat je in één klap duidelijk krijgt over hoe jouw paard ervoor staat!

Mijn eigen unieke methode

Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen gevolgd met allerlei invalshoeken.  Daarin miste ik heel vaak nog de anatomische onderbouwing, het leggen van verbanden wat er toe leidde dat ik zelf ben gaan onderzoeken hoe specifieke klachten in elkaar zitten. Vanuit daar is ook mijn eigen methode NTT ontstaan waarmee ik het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleer, en door middel van zachte aanrakingen op specifieke activatiepunten invloed kan uitoefenen op het zenuwstelsel, de organen, bindweefsel, spieren, pezen, botten en lichaamsprocessen en systemen.
Het hele lichaam van een paard is opgebouwd uit diverse lagen en systemen waarin allerlei informatie bestaande uit spanningen, blokkades en trauma’s worden opgeslagen. Tijdens een behandeling help ik je paard om al die opgeslagen spanningen, blokkades en trauma’s los te maken zodat jouw paard zijn/haar lichaam kan herstellen. Daar is vertrouwen voor nodig vanuit het paard, en daarom staan rust, respect en vertrouwen dan ook centraal tijdens iedere sessie. 
*Het is niet mogelijk om in één behandeling alle schade uit het lichaam van je paard te halen. Daarom zal ik je na deze Hoofdpijn Scan een passend vervolg traject adviseren.

Rust, respect en vertrouwen staan centraal tijdens iedere sessie!

Veel gestelde vragen over de Hoofdpijn Scan

Hoe weet ik of mijn paard echt hoofdpijn heeft?

Hoofdpijn bij paarden komt heel vaak voor maar wordt nog lang niet altijd herkent. Er zijn verschillende manieren om dit te kunnen herkennen bij je paard zoals bijvoorbeeld aan het hoofd zelf, in het gedrag van je paard en juist ook de training. Ik heb tientallen artikelen geschreven over het onderwerp hoofdpijn. Zoals bijvoorbeeld '7 dingen waaraan je hoofdpijn bij je paard kunt gaan herkennen'. Daarnaast heb hier recent ook een online cursus over ontwikkeld speciaal voor paardeneigenaren. Je leert hier niet alleen hoe je hoofdpijn bij je paard kunt gaan herkennen, maar ook hoe je het kunt voorkomen, verminderen en oplossen.  Klik hier voor meer informatie over deze online cursus.

Hieronder heb ik een opsomming gezet waarbij hoofdpijn dus de onderliggende oorzaak is. Herken jij jouw paard hierin? Plan dan zeker een afspraak in om je paard van de hoofdpijn af te helpen. En mocht je jouw paard zelf willen ondersteunen adviseer ik de online cursus.

  1. Concentratieproblemen
  2. Bijterig gedrag
  3. Agressief gedrag
  4. Lusteloos
  5. Geen contact maken
  6. Afwezig tonen
  7. Erg druk/gespannen zijn
  8. Tandenknarsen
  9. Niet aangeraakt willen worden op het hoofd
  10. Veel jeuk aan het hoofd
  11. Over alert op de omgeving
  12. Overgevoelig op geluid
  13. Overgevoelig op licht
  14. Tongproblemen
  15. Aanleuningsproblemen
  16. Luchtzuigen
  17. Weven
  18. Schrapen.
  19. Met het hoofd tegen de muur slaan
  20. Grote kuilen boven de ogen
  21. Bolle ogen (kikkerogen)
  22. Donkere ogen
  23. Blauwe gloed over het oog
  24. Veel knipperen met de ogen
  25. Spanning afknauwen
  26. Gapen bij het indoen van het hoofdstel
  27. Niet meer kunnen ontspannen
  28. Onverklaarbare kreupelheid
  29. Het vastzetten van de bovenlijn

Hoeveel kost de Hoofdpijn Scan? 

De investering voor de Hoofdpijn Scan bedraagt € 222,- dat is inclusief 21% btw. (het bedrag dat de belastingdienst erover heft.) Bij het maken van een afspraak worden de reiskosten van de desbetreffende regio direct meegerekend. Je betaald altijd gedeelde reiskosten over het maximale aantal afspraken, dus nooit de volle mep!

Hoe gaat dat in z'n werk met eventuele vervolgbehandelingen?

Dat is vooraf natuurlijk nooit helemaal te zeggen. Ieder paard is uniek. Niet alleen in karakter maar ook hoe de schade in het hoofd en lichaam van je paard is opgebouwd. Tijdens de Hoofdpijn Scan probeer ik daar een compleet beeld van te maken waarbij we kijken naar wat is er nodig voor het paard om weer goed te kunnen functioneren?!

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bepaalde dingen uitgesloten moeten worden of dat je paard eerst naar de tandarts moet. Afhankelijk van hoe een paard reageert in zijn lichaam, hoeveel schade er zit zijn dus ook de behandelingen die nog nodig zijn om je paard helemaal goed te krijgen. 

Daarom werk ik een compleet stappenplan uit voor je paard, waar jij vervolgens mee aan de slag kunt. Je ontvangt ook een vervolgaanbod helemaal afgestemd op jouw paard. Je zit dus nog nergens aan vast na deze afspraak.

In de meeste gevallen zijn de klachten relatief snel te verhelpen. Denk aan 2 -3 vervolgbehandelingen. Ik zal je zoiezo nooit meer dan 4 vervolgbehandelingen adviseren. Dat komt eigenlijk zelden voor, dan moeten er dusdanig veel en heftige klachten zijn. De kosten zijn afhankelijk van je locatie en wat er nodig is voor het paard. Die krijg je dus gepresenteerd in een mooi vervolgaanbod en dan kun je altijd nog de keuze maken of je ermee verder wilt gaan. 

Geef je garantie?

Dit vind ik altijd een leuke vraag om te ontvangen. Ik beantwoord deze vraag altijd door het stellen van een wedervraag...

Kun jij mij garanderen dat je paard:

Nooit meer gaat hangen aan het halster

Nooit meer zijn/haar hoofd stoot

Nooit een klap krijgt van een ander paard

Nooit meer stress krijgt

Geen schade oploopt in welke vorm dan ook?

Je kunt dit mij niet garanderen. Sterker nog, van heel veel ongelukjes van onze paarden weten we niet af doordat we er niet 24/7 bij zijn. Ik kan je wel garanderen dat ik mijn uiterste best doe, en nog een beetje meer om jouw paard van zijn/haar klachten af te helpen. Maar daarbij heb jij als eigenaar ook een verantwoordelijkheid daarin te nemen door je paard op de best mogelijke vorm te ondersteunen en de bovenstaande dingen te voorkomen.

Het gedrag van mijn paard is niet iedere dag hetzelfde, is deze Scan dan geschikt?

Dat is best makkelijk te verklaren want ook wij hebben onze goede en minder goede dagen. Iemand met migraine heeft bijvoorbeeld niet iedere dag een migraine aanval. Dit heeft ook te maken met factoren van buitenaf. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jouw paard iedere dag dezelfde signalen laat zien. 

Ik heb al zoveel geprobeerd, Wat pak jij anders aan?

Je bent echt niet de enige, en ooit stond ik ook in jouw schoenen. Ook ik heb jaren geleden van alles geprobeerd om het probleem dat ik ervaarde met mijn paard te kunnen verklaren en op te lossen. De meeste mensen die bij me komen zijn ten einde raad en ik ben dan zo’n beetje hun laatste redmiddel. I know that feelingIk heb dus ook aan de andere kant gestaan. Het grootste verschil zit hem in de oorzaakgerichte aanpak. Het probleem zit nooit op één plek maar is een compleet patroon. In de praktijk zie en hoor ik veel verhalen waaruit blijkt dat een stuk anatomische en biomechanische kennis mist. Als je niet weet hoe een paard hoort te functioneren, dan kun je een paard ook niet echt goed helpen. Ik heb veel kennis op gedaan, niet alleen in alle opleidingen maar ook doordat ik door de loop der jaren heel veel ‘vage klachten’ heb uitgeplozen, net zo lang heb gedokterd tot ik de oorzaak vond. Inmiddels zelfs duizenden paarden succesvol heb behandeld. En iets wat niet mag ontbreken, het doen van dissecties. Ooit de reden dat ik geen dierenarts ben geworden, maar nu pluis ik achter elkaar hele hoofden uit elkaar. En dat klinkt luguber, maar alleen zo leer je waar je mee werkt en krijg je een veel beter beeld van wat zich binnen het hoofd van een paard afspeelt.




In welke gevallen mag een paard niet worden behandeld?

Met de diverse behandelmethodes die ik hanteer kan ik heel veel problemen oplossen. Echter er zijn een paar gevallen waarin ik een paard niet behandel:
1. Een paard met een recente (schedelbasis) fractuur. Pas na 6-8 weken na de breuk kan je paard worden behandeld. Als jouw paard een schedelbasisfractuur heeft is het raadzaam om eerst een CT Scan te laten maken.
    2. Paarden met (vermoedelijk)  Aneurysma, toevallen, TIA (Transient Ischemic Attack) worden enkel in overleg behandeld.

    3. Wanneer een paard tumoren in de schedel heeft wordt dit paard niet behandeld.




    Hoe gaat het verder na de Hoofdpijn Scan? 

    Dat is vooraf natuurlijk lastig te zeggen. Ieder paard is anders een ook al zet je bij wijze van 10 paarden op een rij met dezelfde klachten dan kan de aanpak voor ieder paard anders zijn. Het is ontzettend belangrijk om je te realiseren dat we met de Hoofdpijn Scan vooral gaan kijken, wat is er aan de hand en hoe kan dit opgelost worden voor jouw paard. In principe krijg je dus na deze afspraak het antwoord op deze vraag. 
    Als de klachten bij jouw paard te verklaren zijn, de mogelijke triggers en oorzaken zijn vastgesteld dan bedenken we een plan van aanpak. Voor de één houd dit in dat zijn/haar paard eerst naar een speciale tandarts moet voor een ander paard kan dit betekenen dat de focus ligt bij het weer gezond maken van het lichaam door bijvoorbeeld te beginnen met een detoxkuur. Bij weer een ander paard kan het zo zijn dat er beter direct overgegaan kan worden op de behandeling en bij een volgend paard zelfs dat er nader onderzoek gedaan moet worden middels bijvoorbeeld een CT Scan. Afhankelijk van wat er bij jouw paard van belang is zal ik je een passend vervolgtraject adviseren. In de meeste gevallen zijn de klachten met nog een aantal vervolgbehandelingen op te lossen. 

    Helaas... het plannen van een afspraak is niet langer mogelijk...

    Na jarenlang fulltime onderweg te zijn geweest, heel veel uren te hebben gemaakt bleef mijn to do lijst alleen nog maar groeien, tot op het punt dat ik genoodzaakt wat om het roer om te gooien. Dat houd in dat ik mijn hele bedrijf inclusief mijn aanbod helemaal heb omgegooid. 

    In plaats van alles zelf uitvoeren, kies ik nu bewust voor het begeleiden. Dat helpt jou als eigenaar aan duidelijkheid, bewustzijn en een goede voorbereiding, evenals tools om jouw paard zelf te gaan ondersteunen. Dit zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook dat het aantal professionele behandelingen dat jouw paard nodig heeft flink omlaag gaat. 

    Achter de schermen werk ik daarom aan een nieuw programma over het paardenhoofd en de problematiek die daaruit ontstaat voor jou als paardeneigenaar. De verwachting is dat deze omstreeks maart '24 online komt.

    Close
    error: Auteursrecht