Als je één of meerdere van deze situaties herkent dan is er een hele grote kans dat jouw paard dus last heeft van Hoofdpijn. Helaas is een aspirientje niet voldoende om dit op te lossen. Lees daarom nog even verder...
Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot den treure toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoek aan de kliniek en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysio, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupunctuur maar er kwam helemaal niets uit…
Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuwe stalgenoot en zij hoorde mij aan.. Ik ken iemand, geen idee wat ze precies doet maar mocht dat nu niets zijn.. dan moet je vooraf al besluiten om dan echt te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd…
Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?
BINGO!!!!! Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oorzaak en oplossing voor mijn paard! Wat bleek, mijn paard had last van hoofdpijn! En daarin vond ik mijn allergrootste passie en missie. Inmiddels ben ik sinds 2015 actief als therapeut voor paarden gespecialiseerd in hoofdproblematiek en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden. Door alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het behandelen van duizenden paarden, kan ik problemen snel herleiden en een passende oplossing vinden!
ruim
jaar ervaring
inmiddels meer dan
paarden behandeld
Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Ze zou zadelmak zijn, maar blijkbaar was er 10 keer opgezeten en er ook alle 10 keer weer afgevlogen. Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Missy deed veel bokken en overal het verkeerde antwoord opgeven. Ik deed het grondwerk en longeren. Langzaamaan werd het steeds beter maar je moest ook nog op je hoede blijven. Een keer knipperen met je ogen en het ging weer fout. De spanning en het ontploffen vanuit het niets bleef wel. Op een gegeven moment is mijn dochter met Missy over de kop geslagen. Missy struikelde en daar lagen ze met zijn tweeën. Hierna ging het alleen maar bergafwaarts. Missy werd onhandelbaar en ik had eigenlijk besloten om haar weg te doen.
Toen kwam Janneke bij ons op stal, voor mijn eigen paard wilde ik ook Missy een kans geven. Ik hoorde van mijn staleigenaresse dat Janneke daar de aangewezen persoon voor was. Daar kwam uit dat Missy veel hoofdpijn had, haar atlas stond scheef en ze had een paar haken op haar tanden. (terwijl de tandarts 3 maanden eerder geweest was). Nadat de tandarts weer geweest was, is Missy verder behandeld en na totaal 3 behandelingen hebben we een totaal andere pony. Ze kijkt veel vriendelijker uit haar ogen, is ook veel toegankelijker/gemoedelijker. Mijn dochter heeft haar nu in nog geen jaar tijd naar de M dressuur gereden. Springen, crossen, buitenrijden (zelfs alleen) Alles doen ze met elkaar en ze zijn nu dikke maatjes!
Heel blij met Janneke, Dankjewel !
Sandra Kloeth
Pony: Missy
Je wil dolgraag veel plezier beleven aan je paard. Maar dan moet je paard wel goed in z'n vel zitten, en geen last hebben van hoofdpijn.
Maar hoe krijg je die hoofdpijn weg? Dat is voor nu de vraag!
Er bestaan honderden uiteenlopende klachten die ontstaan vanuit hoofdpijn en dat maakt het alles behalve makkelijker.
Gelukkig hoef je daar niet zelf je hoofd over te breken, maar help ik je graag om een compleet beeld te krijgen van het hoofd van je paard.
Tijdens de Hoofdpijn Scan combineer ik onderzoek en behandeling om zo een compleet beeld te krijgen van de klachten en oplossing voor jouw paard.
Lees hieronder nog even verder en plan een afspraak in.
Deze combinatie van onderzoek en behandeling gaat veel verder dan enkel het hoofd van je paard, maar zal juist ook een positieve impact hebben op het gedrag en de algehele beweging van je paard.
Er wordt gekeken naar het paard als geheel en naar wat het paard specifiek nodig heeft om ervoor te zorgen dat je paard weer vrij van hoofdpijnklachten wordt en weer een echte Happy Athlete!
Ik kan niet anders zeggen dan dat Janneke wonderhanden heeft! Mijn paard begon eerst met hoofdschudden en bij onze dierenarts kwam ik niet verder. Via een vriendin kwam ik bij Janneke terecht en in eerste instantie verwachtte ik er eerlijk niet zoveel van. (sorry Janneke)
Het is een enorm positieve ervaring geworden. Allerlei puzzelstukjes vielen op hun plek. Janneke heeft Pirano nooit onder het zadel gezien, en toch kon ze me precies vertellen waar ik tegenaan liep. Zijn slechte concentratie, dat schrikkerige en het hoofdschudden bleken allemaal verklaarbaar. Zelfs de moeite met de stelling en buiging kwamen aan bod. Nooit eerder had ik gedacht dat dit allemaal te maken zou hebben met hoofdpijn.
Na de eerste behandeling merkte ik direct verschil in het gelaat van mijn paard. Je zou haast zeggen, een verjongingskuur al is mijn paard nog helemaal niet oud. Zijn ogen staan openen, stralender, zijn uitdrukking zachter. En wat was hij blij. Hij begon anders te lopen, het schudden verdween al snel en ook in het rijden bleef hij maar verbeteren.
Pirano is in totaal 3 x behandeld en zit nog steeds super in zijn vel. Hij is vrolijk, meewerkend, soepel en dat maakt het een feest om mee te werken. Ik ga hem nu jaarlijks in onderhoud houden zodat we dit kunnen behouden, maar ik ben ontzettend blij met dit resultaat!
Ik zou het dus zeker aanraden wanneer je vermoed dat jouw paard hoofdpijn heeft, of ook tegen concentratieproblemen, spanning of scheefheid aanloopt. Het is zo de moeite waard en je krijgt er een heel dankbaar paard voor terug.
Daarnaast is Janneke een ontzettend fijne meid, ze denkt met je mee en geeft je eerlijk advies waar je echt mee vooruit kunt.
Eva Houweling
Paard: Pirano
Voor de Hoofdpijn Scan kom ik bij je langs om je paard te onderzoeken en vervolgens te behandelen.
Deze intake afspraak duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats bij jou op stal. Mits je binnen mijn werkgebied woont/staat met je paard. (werkgebied: Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland)
Voorafgaand aan de Hoofdpijn Scan ontvang je een e-mail met daarin de link naar het intake formulier. Door deze zo concreet mogelijk in te vullen, kan ik me voorafgaand aan onze afspraak al inlezen in je paard en me zo optimaal mogelijk voorbereiden
Op basis van de door jou aangeleverde informatie ga ik kijken of het beeld dat jouw paard laat zien, klopt met wat er in het hoofd en lichaam van je paard te vinden is.
Dit doe ik door het uitvoeren van diverse testen, palpatie, een kauwonderzoek, het beoordelen van de symmetrie, en een bewegingsanalyse.
Ik kijk nauwkeurig naar het hoofd, maar ook zeker naar de rest van het lichaam zodat we een totaalbeeld krijgen van wat er speelt bij je paard.
Na het onderzoek ga ik over tot de behandeling van je paard. Op basis van hoe je paard reageert en de veranderingen in het lichaam kan ik een inschatting maken van wat jouw paard precies nodig heeft.
Na de behandeling kan ik op basis van alle informatie, de bevindingen en reacties van het lichaam een stappenplan opstellen specifiek voor jouw paard met als doel: Een paard zonder hoofdpijn!
Een allesomvattende afspraak die ervoor zorgt dat je in één klap duidelijk krijgt over hoe jouw paard ervoor staat!
Hoe weet ik of mijn paard echt hoofdpijn heeft?
Hieronder heb ik een opsomming gezet waarbij hoofdpijn dus de onderliggende oorzaak is. Herken jij jouw paard hierin? Plan dan zeker een afspraak in om je paard van de hoofdpijn af te helpen. En mocht je jouw paard zelf willen ondersteunen adviseer ik de online cursus.
Hoeveel kost de Hoofdpijn Scan?
De investering voor de Hoofdpijn Scan bedraagt € 222,- dat is inclusief 21% btw. (het bedrag dat de belastingdienst erover heft.) Bij het maken van een afspraak worden de reiskosten van de desbetreffende regio direct meegerekend. Je betaald altijd gedeelde reiskosten over het maximale aantal afspraken, dus nooit de volle mep!
Hoe gaat dat in z'n werk met eventuele vervolgbehandelingen?
Dat is vooraf natuurlijk nooit helemaal te zeggen. Ieder paard is uniek. Niet alleen in karakter maar ook hoe de schade in het hoofd en lichaam van je paard is opgebouwd. Tijdens de Hoofdpijn Scan probeer ik daar een compleet beeld van te maken waarbij we kijken naar wat is er nodig voor het paard om weer goed te kunnen functioneren?!
Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bepaalde dingen uitgesloten moeten worden of dat je paard eerst naar de tandarts moet. Afhankelijk van hoe een paard reageert in zijn lichaam, hoeveel schade er zit zijn dus ook de behandelingen die nog nodig zijn om je paard helemaal goed te krijgen.
Daarom werk ik een compleet stappenplan uit voor je paard, waar jij vervolgens mee aan de slag kunt. Je ontvangt ook een vervolgaanbod helemaal afgestemd op jouw paard. Je zit dus nog nergens aan vast na deze afspraak.
In de meeste gevallen zijn de klachten relatief snel te verhelpen. Denk aan 2 -3 vervolgbehandelingen. Ik zal je zoiezo nooit meer dan 4 vervolgbehandelingen adviseren. Dat komt eigenlijk zelden voor, dan moeten er dusdanig veel en heftige klachten zijn. De kosten zijn afhankelijk van je locatie en wat er nodig is voor het paard. Die krijg je dus gepresenteerd in een mooi vervolgaanbod en dan kun je altijd nog de keuze maken of je ermee verder wilt gaan.
Geef je garantie?
Dit vind ik altijd een leuke vraag om te ontvangen. Ik beantwoord deze vraag altijd door het stellen van een wedervraag...
Kun jij mij garanderen dat je paard:
Nooit meer gaat hangen aan het halster
Nooit meer zijn/haar hoofd stoot
Nooit een klap krijgt van een ander paard
Nooit meer stress krijgt
Geen schade oploopt in welke vorm dan ook?
Je kunt dit mij niet garanderen. Sterker nog, van heel veel ongelukjes van onze paarden weten we niet af doordat we er niet 24/7 bij zijn. Ik kan je wel garanderen dat ik mijn uiterste best doe, en nog een beetje meer om jouw paard van zijn/haar klachten af te helpen. Maar daarbij heb jij als eigenaar ook een verantwoordelijkheid daarin te nemen door je paard op de best mogelijke vorm te ondersteunen en de bovenstaande dingen te voorkomen.
Het gedrag van mijn paard is niet iedere dag hetzelfde, is deze Scan dan geschikt?
Ik heb al zoveel geprobeerd, Wat pak jij anders aan?
In welke gevallen mag een paard niet worden behandeld?
3. Wanneer een paard tumoren in de schedel heeft wordt dit paard niet behandeld.
Hoe gaat het verder na de Hoofdpijn Scan?