Kan een paard  hoofdpijn hebben? hoofdpijn hebben?

Je hebt er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar ook paarden kunnen last hebben van hoofdpijn. Er zijn zelfs behoorlijk veel paarden die dagelijks moeten functioneren met hoofdpijn, maar dan zonder paracetamolletje! 


Maar hoe kom je erachter of je paard hoofdpijn heeft?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je paard last heeft van hoofdpijn zoals bijvoorbeeld door signalen in gedrag, beweging of aan het hoofd zelf. 

Wist je dat er wel meer dan 100 klachten kunnen ontstaan vanuit hoofdpijn? Toch wordt hoofdpijn vaak helemaal niet herkent, omdat veel klachten nog tot karakter of een bepaalde afstamming worden bestempeld. 

Best zielig als je dan bedenkt dat je paard misschien al wel al die tijd al rondloopt met hoofdpijn! 

Tijd om daar verandering in te gaan brengen! Doe de Hoofdpijn Tool en ontdek. 

Inmiddels 35 jaar in de paarden, maar nooit eerder bij stilgestaan dat een paard last kan hebben van hoofdpijn. Heel interessant en vooral duidelijk uitgelegd!

Marieke

Mijn eigen paard was levensgevaarlijk door hoofdpijn!

Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot den treure toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoek aan de kliniek en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysio, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupunctuur maar er kwam helemaal niets uit…

Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuwe stalgenoot en zij hoorde mij aan.. Ik ken iemand, geen idee wat ze precies doet maar mocht dat nu niets zijn.. dan moet je vooraf al besluiten om dan echt te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd…

Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?

BINGO!!!!! Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oorzaak en oplossing voor mijn paard!  Wat bleek, mijn paard had last van hoofdpijn!  En daarin vond ik mijn allergrootste passie en missie. Inmiddels ben ik sinds 2015 actief als therapeut voor paarden met hoofdpijn en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden. Door alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het behandelen van duizenden paarden, kan ik problemen snel herleiden en een passende oplossing vinden!

Daarnaast deel ik graag een stukje kennis met jou als paardenliefhebber om zoveel mogelijk paarden te kunnen helpen!

Wist jij dit over hoofdpijn bij paarden?

meer dan

 klachten

ontstaan vanuit hoofdpijn

Er 'onverklaarbare' kreupelheden kunnen ontstaan vanuit hoofdpijn?

dat zeker

 / 10 

druk op het hoofd hebben

Dat paarden zelfs agressief gedrag kunnen vertonen door hoofdpijn?

dat ongeveer

% van de klachten

niet wordt herkent?

Dat tongproblemen worden veroorzaakt door hoofdpijn?

Voorkom dat je paard rondloopt met hoofdpijn!

Op iedere stal waar ik kom, kan ik altijd zo wel een paar paarden aanwijzen met hoofdpijn. Toch zijn eigenaren en ruiters zich hier vaak nauwelijks van bewust.

Ik hoor dan vaak ook allerlei argumenten zoals;

Ik dacht dat mijn paard altijd knarste omdat hij een Jazz is.
Ik dacht dat dit een typisch dravers trekje was 
Ik heb altijd gedacht dat mijn paard gewoon chagrijnig was.
Typisch merrie gedrag, het niet laten aanraken op haar hoofd!
Dat bijterige zag ik altijd als hengstengedrag!

Daarom vindt ik het ontzettend belangrijk om mijn kennis over hoofdpijn bij paarden met jou te delen, zodat jij;

Signalen van hoofdpijn eenvoudig kunt herkennen
Ontdekt of je paard wel/geen hoofdpijn heeft
Tips in handen hebt om hoofdpijn bij je paard te voorkomen
Leert wat je zelf kunt doen om hoofdpijn te verminderen
Inzicht krijgt in hoe hoofdpijn een paard kan belemmeren
Wat je moet doen als je paard hoofdpijn blijkt te hebben

Deel deze masterclass met je paardenvriendinnen en stalgenoten!

Delen via whatsapp 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Of via social media

Naar wie mag ik de masterclass toesturen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons  Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close

Naar wie mag ik deze masterclass toesturen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close
error: Auteursrecht