Eerste hulp bij Headshaking

In deze online masterclass leer ik jou hoe jij in 5 stappen tot een oplossing komt voor jouw headshaker!

Help! Mijn paard is een headshaker!

Paniek!!!

Je paard is (plots) begonnen met hoofdschudden. Het begon eerst met af en toe wat schudden maar nu lijkt het alleen maar erger te worden.


Vol goede moed heb je al allerlei dingen geprobeerd, pollennetjes, UV kappen, supplementen, druppeltjes...  maar zonder het gewenste resultaat.


Waarschijnlijk ben je zelfs al bij de dierenarts geweest, maar ook dat lijkt op niets uit te lopen!


Wat nu?! Je staat met je handen in het haar toe te kijken hoe je paard lijdt aan deze aandoening. 


Je wordt er een beetje moedeloos van! Je paard zit duidelijk niet lekker in z'n vel.  


Er spelen allerlei scenario's door je hoofd. Je weet van gekkigheid niet meer wat je nu nog kunt doen of waar je uberhaupt moet beginnen!Stop!  Je bent hier aan het juiste adres...

Headshaking is mijn expertise...

Toen ik in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met een headshaker, bij één van mijn klanten. Haar paard schudde al een lange tijd, kon met droog en zonnig weer absoluut niet naar buiten. Toen al viel me op dat ze heel veel druk op haard hoofd leek te hebben. Maar er was iets waar ik mijn vinger niet op kon leggen. De klachten en haar reacties waren niet goed te doorgronden. 


Dat was waar mijn fascinatie voor het headshaking-syndroom ontstond. Er was in die tijd nog weinig over bekend, behalve dan dat dit veroorzaakt zou worden door de trigeminus zenuw. En dat zonlicht, UV straling en pollen mogelijk een rol zouden spelen.


Het was allemaal zo totaal onlogisch...


En daar begon mijn zoektocht. Ik kwam er al snel achter dat er naast de trigeminus zenuw nog maar liefst 11 andere zenuwen zijn die headshaking kunnen veroorzaken. En dat er dus nog veel meer vormen bestonden, dan waar ze bij de reguliere geneeskunde vanuit gaan. 


In de afgelopen jaren heb ik meer dan 700 headshakers onderzocht en behandeld. Steeds meer puzzelstukjes begonnen op hun plek te vallen. Ik heb hier ontzettend veel nieuwe inzichten opgedaan, waardoor ik ook verbanden kon gaan leggen en oorzaken kon achterhalen.


Het hebben van een headshaker is vaak frustrerend en tegelijkertijd ook overweldigend omdat de symptomen en klachten vaak 'vaag' kunnen overkomen, en je als eigenaar geen idee hebt waar je moet beginnen. 'Iedereen roept weer wat anders'. Zelf heb ik inmiddels ook twee headshakers gehad, welke beide in relatief korte tijd weer helemaal klachtenvrij waren. 


Van alle paarden die ik heb onderzocht en behandeld werd 95% klachtenvrij!


Er is dus nog hoop!  Maar dat betekend niet dat voor ieder paard de oplossing hetzelfde is. Daarom heb ik 5 stappen ontwikkeld waarin jij erachter gaat komen wat die oplossing voor jouw paard is! 


Ik deel ze met je in mijn gratis online masterclass. 


Geen vaag verhaal, maar pure logica en met een bewezen strategie.


Janneke Zijderveld


In deze gratis online masterclass:

Wat is nu eigenlijk het Headshaking-syndroom? Ik leg je in Jip en Janneke taal uit wat het verschil is tussen headshaking en 'onschuldig' hoofdschudden.
Waar het nog (te) vaak mis gaat in het vaststellen van de oorzaak van deze aandoening.
Welke dingen je eerst wilt uitsluiten voordat je allerlei ‘oplossingen’ gaat proberen.
Welke verschillende vormen er zijn van het headshaking-syndroom, en hoe je erachter komt om welke vorm het gaat bij je paard.
Welke onderliggende oorzaken er bijvoorbeeld achter deze klachten kunnen zitten en waarom het belangrijk is om dat eerst te achterhalen!
Wat jij als eigenaar kunt doen voor je paard, en welke 5 stappen je moet doorlopen om tot een echte oplossing te komen, waardoor je jouw paard weer schudvrij gaat krijgen!

Reacties van deelnemers aan deze online masterclass

"Ineens ging het licht aan! Nu snap ik eindelijk wat er aan de hand is bij mijn paard"
Barbara

"Een duidelijk verhaal met fijne onderbouwing. Hier kan ik wat mee"
Lotte

"Mijn inzicht was dat ik mezelf heb blindgestaard op het verkeerde stuk"
Ariëlle 

Waarschijnlijk herken je een aantal van deze symptomen bij je paard...

alles willen aanraken met de neus
overal in willen bijten
heftige reacties op vliegen
onwillekeurig slaan met het voorbeen
schrapen
slaan met het hoofd
volledig afgesloten voor de omgeving
maakt geen contact meer
neusvloeiing (loopneus)
traanogen
bolle ogen (kikkerogen)
overmatig briesen
bedrukte uitstraling
oncontroleerbaar (stuurloos of onbestuurbaar) tijdens training
heftige reacties op bijvoorbeeld licht, geluid, wind of.
begint te schudden bij aanspanning/ inspanning
allergie-achtige klachten
kan (soms) geen aanraking verdragen op het hoofd
vermagerde conditie
extreem gestrest
fysieke onbalans

Symptomen zijn vaak vaag en kunnen ook heel misleidend zijn. Zo zie ik veel mensen die zich blind staren op een vaag symptoom waardoor ze zich totaal op de verkeerde vorm focussen en nooit tot een oplossing komen.  Voorkom dat je onnodig je geld over de balk smijt aan producten en middelen die je paard toch niet verder gaan helpen.

Liever aan de slag op basis van een logische en bewezen strategie?


al meer dan 

deelnemers gingen je voor 

beoordeeld met:

Ben jij er klaar voor om het hoofdschudden van je paard op te lossen?

Je bent niet de enige die worstelt met de situatie van een headshaker! Er zijn honderden, misschien zelfs wel duizenden paarden die lijden aan het headshaking-syndroom! Gelukkig ben je hier aan het juiste adres want met deze masterclass geef ik je 5 stappen om tot een passende oplossing te komen voor je paard!

In een uurtje van je tijd neem ik je mee door de wereld van het headshaking-syndroom en deel ik de 5 stappen met jou die jij als eigenaar nodig hebt om je paard klachtenvrij te krijgen! Je kunt deze masterclass direct gratis bekijken!

Ik heb de masterclass gevolgd waaruit ik kon opmaken dat ze heel goed weet waar ze het over heeft. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te sneller en vaak effectiever kun je handelen. 

Simone 

Afgelopen voorjaar kwam ik het bericht van Janneke tegen en heb ik haar webinar gevolgd. Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten. Ik wilde het een kans geven en heb daarom voor de volledige aanpak gekozen, zoals Janneke het aanraadde.

Marieke

Janneke heeft ongelooflijk veel kennis en werkt op een hele rustige manier, waarbij ze allerlei behandelwijzen combineert tot wat het beste past bij jouw paard/pony, met hele mooie resultaten. Daarom wil ik haar van harte bij jou aanbevelen.

Norma

In 5 stappen naar de oplossing voor jouw headshaker!

Niet langer...alles uitproberen, in de hoop dat er misschien een magische pil bij zit...

Ga aan de slag met logische stappen en een bewezen strategie!

© Copyright Ruiterbewust.  All Rights Reserved.

Helaas!
Deze masterclass is tijdelijk niet beschikbaar.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het vernieuwen van de masterclass, en een vernieuwd aanbod. De verwachting is dat de nieuwe masterclass omstreeks 4 September online komt te staan. 

Close

Naar wie mag ik de masterclass toesturen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons  Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close

Wil je de masterclass gratis volgen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons  Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close
error: Auteursrecht