Eerste hulp bij Headshaking

In deze online masterclass leer ik jou hoe jij in 5 stappen tot een oplossing komt voor jouw headshaker!

Help! Mijn paard is een headshaker!

Paniek!!!

Je paard is (plots) begonnen met hoofdschudden. Het begon eerst met af en toe wat schudden maar nu lijkt het alleen maar erger te worden.


Vol goede moed heb je al allerlei dingen geprobeerd, pollennetjes, UV kappen, supplementen, druppeltjes...  maar zonder het gewenste resultaat.


Waarschijnlijk ben je zelfs al bij de dierenarts geweest, maar ook dat lijkt op niets uit te lopen!


Wat nu?! Je staat met je handen in het haar toe te kijken hoe je paard lijdt aan deze aandoening. 


Je wordt er een beetje moedeloos van! Je paard zit duidelijk niet lekker in z'n vel.  


Er spelen allerlei scenario's door je hoofd. Je weet van gekkigheid niet meer wat je nu nog kunt doen of waar je uberhaupt moet beginnen!Stop!  Je bent hier aan het juiste adres...

Headshaking is mijn expertise...

Toen ik in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met een headshaker, bij één van mijn klanten. Haar paard schudde al een lange tijd, kon met droog en zonnig weer absoluut niet naar buiten. Toen al viel me op dat ze heel veel druk op haard hoofd leek te hebben. Maar er was iets waar ik mijn vinger niet op kon leggen. De klachten en haar reacties waren niet goed te doorgronden. 


Dat was waar mijn fascinatie voor het headshaking-syndroom ontstond. Er was in die tijd nog weinig over bekend, behalve dan dat dit veroorzaakt zou worden door de trigeminus zenuw. En dat zonlicht, UV straling en pollen mogelijk een rol zouden spelen.


Het was allemaal zo totaal onlogisch...


En daar begon mijn zoektocht. Ik kwam er al snel achter dat er naast de trigeminus zenuw nog maar liefst 11 andere zenuwen zijn die headshaking kunnen veroorzaken. En dat er dus nog veel meer vormen bestonden, dan waar ze bij de reguliere geneeskunde vanuit gaan. 


In de afgelopen jaren heb ik meer dan 400 headshakers onderzocht en behandeld. Steeds meer puzzelstukjes begonnen op hun plek te vallen. Ik heb hier ontzettend veel nieuwe inzichten opgedaan, waardoor ik ook verbanden kon gaan leggen en oorzaken kon achterhalen.


Het hebben van een headshaker is vaak frustrerend en tegelijkertijd ook overweldigend omdat de symptomen en klachten vaak 'vaag' kunnen overkomen, en je als eigenaar geen idee hebt waar je moet beginnen. 'Iedereen roept weer wat anders'. Zelf heb ik inmiddels ook twee headshakers gehad, welke beide in relatief korte tijd weer helemaal klachtenvrij waren. 


Van alle paarden die ik heb onderzocht en behandeld werd 95% klachtenvrij!


Er is dus nog hoop!  Maar dat betekend niet dat voor ieder paard de oplossing hetzelfde is. Daarom heb ik 5 stappen ontwikkeld waarin jij erachter gaat komen wat die oplossing voor jouw paard is! 


Ik deel ze met je in deze gratis online masterclass, welke je in 60 minuten tijd kunt bekijken! 


Geen vaag verhaal, maar pure logica en met een bewezen strategie.


Janneke Zijderveld


In deze gratis online masterclass:

Wat is nu eigenlijk het Headshaking-syndroom? Ik leg je in Jip en Janneke taal uit wat het verschil is tussen headshaking en 'onschuldig' hoofdschudden.
Waar het nog (te) vaak mis gaat in het vaststellen van de oorzaak van deze aandoening.
Welke dingen je eerst wilt uitsluiten voordat je allerlei ‘oplossingen’ gaat proberen.
Welke verschillende vormen er zijn van het headshaking-syndroom, en hoe je erachter komt om welke vorm het gaat bij je paard.
Welke onderliggende oorzaken er bijvoorbeeld achter deze klachten kunnen zitten en waarom het belangrijk is om dat eerst te achterhalen!
Wat jij als eigenaar kunt doen voor je paard, en welke 5 stappen je moet doorlopen om tot een echte oplossing te komen, waardoor je jouw paard weer schudvrij gaat krijgen!

Reacties van deelnemers aan deze online masterclass

"Ineens ging het licht aan! Nu snap ik eindelijk wat er aan de hand is bij mijn paard"
Barbara

"Een duidelijk verhaal met fijne onderbouwing. Hier kan ik wat mee"
Lotte

"Mijn inzicht was dat ik mezelf heb blindgestaard op het verkeerde stuk"
Ariëlle 

Waarschijnlijk herken je een aantal van deze symptomen bij je paard...

alles willen aanraken met de neus
overal in willen bijten
heftige reacties op vliegen
onwillekeurig slaan met het voorbeen
schrapen
slaan met het hoofd
volledig afgesloten voor de omgeving
maakt geen contact meer
neusvloeiing (loopneus)
traanogen
bolle ogen (kikkerogen)
overmatig briesen
bedrukte uitstraling
oncontroleerbaar (stuurloos of onbestuurbaar) tijdens training
heftige reacties op bijvoorbeeld licht, geluid, wind of.
begint te schudden bij aanspanning/ inspanning
allergie-achtige klachten
kan (soms) geen aanraking verdragen op het hoofd
vermagerde conditie
extreem gestrest
fysieke onbalans

Symptomen zijn vaak vaag en kunnen ook heel misleidend zijn. Zo zie ik veel mensen die zich blind staren op een vaag symptoom waardoor ze zich totaal op de verkeerde vorm focussen en nooit tot een oplossing komen.  Voorkom dat je onnodig je geld over de balk smijt aan producten en middelen die toch niet gaan helpen! Kies voor een bewezen strategie vanuit logica! 


In mijn online masterclass deel ik deze met je (gratis). 

al meer dan 

deelnemers gingen je voor 

beoordeeld met:

Ben jij er klaar voor om het hoofdschudden van je paard op te lossen?

Je bent niet de enige die worstelt met de situatie van een headshaker! Er zijn honderden, misschien zelfs wel duizenden paarden die lijden aan het headshaking-syndroom! Gelukkig ben je hier aan het juiste adres want met deze masterclass geef ik je 5 stappen om tot een passende oplossing te komen voor je paard!

In 60 minuten neem ik je mee door de wereld van het headshaking-syndroom en deel ik alle belangrijke en relevante informatie die jij als eigenaar nodig hebt om je paard van het headshaken af te krijgen! Je kunt deze masterclass direct gratis bekijken!

Ik heb de masterclass gevolgd waaruit ik kon opmaken dat ze heel goed weet waar ze het over heeft. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te sneller en vaak effectiever kun je handelen. 

Simone 

Afgelopen voorjaar kwam ik het bericht van Janneke tegen en heb ik haar webinar gevolgd. Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten. Ik wilde het een kans geven en heb daarom voor de volledige aanpak gekozen, zoals Janneke het aanraadde.

Marieke

Janneke heeft ongelooflijk veel kennis en werkt op een hele rustige manier, waarbij ze allerlei behandelwijzen combineert tot wat het beste past bij jouw paard/pony, met hele mooie resultaten. Daarom wil ik haar van harte bij jou aanbevelen.

Norma

Eindelijk van het hoofdschudden af!

Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef schudden.

Ik werd gewezen op het webinar van Janneke over paarden met hoofdpijn en headshaking en dacht meteen: ‘dit moet ik gaan kijken!’ Toen het webinar afgelopen was maakte ik meteen een afspraak met Janneke.
Meteen na de eerste afspraak zag ik al verschil! En ik was niet de enige, ook stalgenoten zagen het! Janneke is nu 3 keer geweest en mijn merrie is helemaal van het hoofdschudden af. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan haar gewoon rijden en ze staat weer heerlijk rustig buiten zonder met haar hoofd te schudden.
Ook heeft Janneke de rest van haar lichaam behandeld. Ik merk echt een onwijs verschil. Ze is minder stram en zit gewoon super in haar vel!

Ik ben Janneke onwijs dankbaar en zou haar ook echt aan iedereen aanraden!

Sascha

Ik merkte vrijwel direct verschil

Mijn naam is Kelly Pellis en ik heb een ongelooflijk leuke en lieve Jazz merrie van inmiddels 12 jaar. Ik heb haar als veulen gekocht en heb echter nooit hele erge problemen met haar meegemaakt. Ze is altijd super werkwillig geweest en presteerde op wedstrijd ook altijd enorm goed. Inmiddels al weer een aantal jaren geleden kreeg ze hele vreemde klachten rond de zomer periodes. Ze stond in een hoekje van haar stal en je kon zien dat ze heel erg had staan schrapen. Daarnaast waren er ook momenten dat ze heel erg met haar hoofd deed slaan/ schudden en haar ogen zagen eruit als een persoon met hooikoorts. Dit werd overigens ieder jaar alleen maar erger. In het begin een paar dagen en uiteindelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Ondertussen was er al een aantal keren een dierarts bij geweest. Die raden een vliegennetje etc. aan ivm een allergie. Ik heb op een gegeven moment een andere dierenarts (een heel bekend en kundig persoon) gebeld omdat het niet meer te doen was. Ik weet niet precies meer wat deze allemaal zei maar het kwam er op neer dat ik acuut moest komen en dat het iets heel ergs kon zijn. Nu ben ik gelukkig best nuchter als persoon en heb ik dus toch maar weer mijn vaste dierarts laten komen. Deze constateerde dat zij toch maar op medicijnen moest (a zoveel per maand) omdat het alleen maar erger werd. Vervolgens werden er ook nog eens andere (betere) vliegennetjes etc. aangeschaft. Inmiddels kon ze niet meer buiten want dan was het helemaal niet te doen en laten we het over het rijden maar niet hebben. Gelukkig reed ik in deze periode een aantal paarden voor iemand en kwam ik in contact met Janneke (zij stond daar op stal en behandelen de paarden die ik reed). Ik hoorde daar over Cranio Sacraal wat voor mij een totaal onbekend iets is. Heb mij een beetje in gelezen en vond het maar een vreemd iets. Maar daarnaast dacht ik wat hebben we te verliezen en die pillen kosten me ook een vermogen. Dus… mijn vader en ik samen op pad om mijn merrie te laten behandelen. Naar mijn idee vond ze het wel lekker dus dat was al een pluspuntje (eindelijk een beetje ontspanning in haar lijf). Ik merkte vrijwel direct verschil. Ze was in alles zo goed als weer haar zelf en heeft geen hele rare dingen meer vertoond. Ze is in totaal maar 2x behandeld. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en tot op de dag van vandaag heeft ze totaal geen last meer gehad. Mijn merrie, ik en mijn portemonnee zijn super blij en dankbaar met de hulp van Janneke! Ik raad het iedereen aan, die met een soort gelijk probleem zit. Het is een kleine uitgave wat een enorm groot verschil kan maken!

Kelly Pellis

dressuuramazone - Paard: Be a Star

Hoofdschud problemen

Mijn paard heeft veel problemen gehad aan haar hoofd, ik kocht haar als import paard met een ingegroeid halster ze heeft daardoor littekens aan haar hoofd, ze hing nogal vaak aan haar halster, ze is gevallen in de trailer, ze is gevallen in een sloot en kreeg aan beide oren oorontstekingen, ze heeft een open verbinding van een kieswortel naar een sinus. Dus alles bij haar is hoofd gerelateerd. In de loop der jaren veel medische problemen kunnen oplossen maar wat er steeds gebeurde was als ze spanning ervoer dan uitte zich dat via haar hoofd met dus hoofdschudden en niet zoals een typische headshaker doet maar echt als een hond van links naar rechts alsof ze iets uit haar oren probeerde te schudden. Soms zo erg dat ze bijna met haar hoofd ergens tegen aan sloeg, de bakrand bv. Het was bij haar dus ook voornamelijk als we aan het werk gingen en ik herkende een patroon. Door een seminar van Janneke kreeg ik info waar ik al heel lang naar zocht want bij Ginger bleek ook dat er ook andere klachten speelde die we ook niet onder controle kregen maar geen betekenis leken te hebben wbt dat schudden. Ze is erg gevoelig voor ontstekingen en heeft een slechte weerstand, is heel vaak snotterig heeft dus vaak oogontstekingen, heeft last van veel licht. Allemaal wel wat vage klachten. Door dat seminar leerde ik dat veel van dit soort problemen toch misschien wel te verhelpen zouden kunnen zijn. Ik ben erg sceptisch maar sta altijd open om dingen te proberen. Dus na het seminar kon je een afspraak maken en dus een traject afspreken om te kijken of dit op te lossen was. De afspraak plannen ging erg makkelijk en ik moest een vragenlijst invullen. Toen Janneke voor de eerste behandeling kwam was het voor Ginger wel even lastig zich over te geven. Ze heeft in de afgelopen jaren veel pijn ervaren en is wat wantrouwig. Daar ging Janneke erg goed mee om en al snel gaf Ginger zich over. Soms was een stuk in de behandeling lastig want dan kwam er duidelijk wat los en gaf Janneke haar de tijd zodat ze even kon bijkomen. En dat is wel een van de dingen die ik enorm fijn van Janneke vind ze is echt bezig je paard te helpen en neemt overal ruim de tijd voor. Ook haar kennis deelt ze graag met je en je kan haar alles vragen. Wat en hoe ze het doet echt geen idee maar de rest van de kudde kwam ook even mee genieten en stonden allemaal mee te gapen hahaha. Dat het vertrouwen zo groeide bleek wel uit de volgende behandeling dat Ginger er gewoon bij ging liggen en Janneke zelf ook moest gaan liggen om verder te behandelen. Heel mooi om te zien. Wat ik meteen na de eerste behandeling zag was de dat vorm van haar hoofd veranderde echt best wel creepy ze had van die deukjes boven haar ogen en die waren opeens gevuld?? Hoe dan! Helaas hebben we rijtechnisch na die eerste keer niet heel veel kunnen doen want Gin kreeg een hoefzweer waardoor we even niks konden Maar na de 2e behandeling en daarna weer oppakken voelde ik (en ik rijd met de saddleclip) dat ze veel meer in balans liep, de allergrootste verandering was dat de galop veel meer bevestigd werd. Ze vind de linkergalop enorm moeilijk en ze sprong vaak verkeerd aan maar ik voelde het dan ook niet. Maar nu ineens werd dus het veel duidelijker en sprong ze 9 van de 10 goed aan maar als die een keer het toch fout ging dan voelde ik het meteen wat best raar was. Na de 3e behandeling was ze heel even nog wat wiebelig maar liep ze zo fijn en ruim dat ik het gevoel had op een dressuur paard te rijden ipv een clydesdale kruising. Wat ik ook merkte is dat ze ook in haar doen en laten stabieler is geworden. Ze woont in een hele grote kudde van zo’n 80 paarden en is zelf best dominant maar dat toonde ze nauwelijks. Ik zie nu dat ze meer en meer haar plek opeist en zich beter beweegt in de kudde. Wat ook bizar was is dat ze onlangs zo vreselijk hengstig is geweest wat ze nog nooit zo heeft getoond. Ze werd het altijd keurig maar nooit toonde ze dat dus. Het lijkt dus of de behandelingen van Janneke iets met haar hebben gedaan waardoor ze zich toch werkelijk lekkerder in haar vel voelt. Het extreme hoofdschudden heb ik niet meer gezien, maar ik rijd ook erg weinig maar toch. Wat ik wel een keer had en dat was voor mij wel bewijs dat er echt iets verandert is. Ik reed met Ginger in de bak en er was iets waardoor ze spanning opbouwde, ik zag haar aanstalten maken om dus te schudden en ze maakte een soort schudbeweging maar opeens was het stil bewoog ze haar hoofd niet meer alsof er een reset was geweest van een oude gewoonte…onee niet doen…heel raar maar wel waar. Dus ja ik denk dat Janneke een hoop hoofdpijn en ongemak bij haar heeft weg gehaald haar hoofd ziet er anders uit en zelfs mijn man (geen paarden kenner) zei toen hij Ginger weer eens zag jeetje ze ziet er niet meer zo vermoeid uit!!! En daar ben ik eens op gaan lettten en inderdaad haar hele oogstand is anders ze kijkt veel meer met open ogen rond!! Wij zijn dus echt heel erg blij en dankbaar voor wat Janneke kan!

Hellen en Ginger

Blije paarden!

Als nuchtere boerin en eigenares van zo n 20 jonge paarden heb ik al heel wat bijzondere dingen voorbij zien komen. Als knhs instructeur en examinator heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan over training, (rijtechnische) problemen herkennen en oplossen. Toen een knappe jonge Apache ruin een headshaker begon te worden, heb ik anderhalf jaar de hoop gehad om het met de juiste training op te lossen. Het werd helaas niet beter. Uiteindelijk contact gezocht met Janneke, die langs kwam. En wat een positieve ervaring is dat geworden! Mijn lieve ruin is vrijwel helemaal gestopt met headshaken, ( en het was zo erg dat hij onbestuurbaar was)maar dat is niet het enige.Hij is ook veel beter, losser, ruimer gaan bewegen! Ook zijn uitstraling is totaal anders, veel rustiger en ontspannen. Ik vind het ontzettend interessant hoe zij naar een paard kijkt, heel anders als dat ik dat doe. Ik ben gewend vooral te letten op beenstanden, bouw,ruggebruik, manier van bewegen, balans, scheefheid. Janneke kijkt verder, vertelt dingen waarvan ik niet wist dat het zo belangrijk is. Ze laat het ook zien en voelen.heel bijzonder wat er met een paard gebeurt tijdens en ook na de behandeling. Een ander paard, een dreamboy merrie heeft janneke ook behandeld. Haar bevindingen kloppen precies met wat ik tegenkwam in de training: een paard wat moeilijk op gang kwam, en gedurende het rijden maar langzaam losser werd. En werd het niet beter, het begon elke dag hetzelfde. Daardoor kwamen we niet echt verder in de training.Van rust werd het niet beter maar slechter, wat ik heel vreemd vond. Janneke constateerde dat ze zich vasthield omdat ze vol zat met afvalstoffen. Na de behandeling was het resultaat ongelofelijk: ze kwam direct al veel makkelijker haar box uit, en ze loopt zoveel makkelijker en losser! En het mooiste is de blijdschap van dat paard: de eerste keer longeren na de behandeling begon ze heel voorzichtig te draven, (zoals ze gewend was) maar toen ze zelf voelde dat ze veel makkelijker kon lopen was het aandoenlijk om te zien hoe vrolijk ze werd, steeds een beetje harder, vrolijke bokkensprongen tussendoor, een enorm prethoofd,echt geweldig! Ik kan iedereen die ergens tegenaanloopt in de training Janneke van harte aanbevelen, het is het dubbel en dwars waard!
Ze legt uit wat ze ziet en wat ze doet, en je ziet ook je paard reageren op de behandeling. Absolute aanrader!!!

Marjolein nieuwenhuis

Trainer, knhs instructeur 5 en examinator - Stal annas hoeve

Haya, 8 jaar, (v.Apache)

Mijn zelfgefokte achtjarige merrie Haya was altijd al onrustig met haar hoofd. Sinds 2 jaar is het zo erg dat ze zeker de helft van het jaar niet meer te rijden was. Een combinatie van zon, vliegen en pollen zorgde ervoor dat ze zo hard met haar hoofd schudde dat ze niet meer uitkeek waar ze liep en daardoor bijna door de afrastering ging. Daarnaast moest ik zelf uitkijken dat ik geen klap van haar hoofd meekreeg. Ze keerde steeds meer in zichzelf, wilde overal met haar hoofd tegenaan schuren, soms tot bloedens toe. Ook in de wei had ze het moeilijk en verkoos steeds vaker de stal boven de wei.
Voor mijn gevoel had ik al veel geprobeerd, waaronder: een op maat gemaakt zadel, een micklem hoofdstel, pollennetje, uv masker, osteopaat, craniosacraal, puur pollen, biologisch voer en bioresonantie therapie. Steeds vaker vroeg ik me af of dit voor Haya een leefbaar leven was of dat ik haar beter kon laten gaan…
Afgelopen voorjaar kwam ik het bericht van Janneke tegen en heb ik haar webinar gevolgd. Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten.
Ik heb direct een afspraak gemaakt zowel met Janneke als tandarts Britt. Ik wilde het een kans geven en heb daarom voor de volledige aanpak gekozen, zoals Janneke het aanraadde.
Britt gaf aan dat de elektrische behandeling die Haya gehad had in het verleden de tanden en kiezen te glad had gemaakt, waardoor haar maalfunctie niet optimaal is. Tevens was de stand van het gebit niet goed, wat weer extra druk op de schedel gaf.
Na de eerste behandeling van Janneke merkte ik al verschil. Haya’s beknepen uitdrukking verdween, haar lijf werd losser, haar hoofd stiller en ze begon zich steeds wat meer open te stellen voor haar omgeving. Tegenwerken werd steeds vaker meewerken.
Inmiddels na vier behandelingen kan ik in de volle zon ontspannen rijden en is haar hoofd nagenoeg stil. We hebben al veel mooie buitenritten gemaakt en een begin gemaakt met de dressuurtraining.
Ik had dit nooit durven dromen. Janneke heeft haar woorden waargemaakt. Haar behandelingen doet ze in alle rust, laat het paard “meedenken ” in de te behandelen plekken. Dat is een wisselwerking die prachtig is om te zien. Ik waardeer haar duidelijke benadering over wat ze doet en wat ik kan verwachten. En last but not least is ze ook een heel fijn persoon, zeer betrokken en vol passie. Echt een topper!!!!

Marieke Lötters

  

In 5 stappen naar de oplossing voor jouw headshaker!

Niet langer...alles uitproberen, in de hoop dat er misschien een magische pil bij zit...

Ga aan de slag met logische stappen en een bewezen strategie!

Bekijk de masterclass!

© Copyright Ruiterbewust.  All Rights Reserved.

Spaces are limited! Reserve your spot now

Enter your email to save your place on the webinar

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Naar wie mag ik de masterclass toesturen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons  Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close
error: Auteursrecht