Sylvia en Edel

Sylvia en Edel

Edel heb ik inmiddels meer dan 5 jaar. We hebben al veel overwonnen maar de laatste jaren liep ik echt tegen verschillende dingen aan.
En de ergste was toch headshaking. Wat vreselijk was dat. Bij Edel was het seizoensgebonden en ik wist me werkelijk waar geen raad meer.
Ze schudde continu zo heftig alleen als ze of op stal stond of met haar hoofd echt aan de grond dan schudde ze niet. Alles maar werkelijk alles had ik met al aan gedaan.
Denk aan neusnetjes, ja zelfs verschillende soorten ,merken lengtes en zelfs verschillende kleuren, het mocht niet baten. Allerlei kruiden, etherisch oliën,pilletjes,voeding,vliegenmasker met neusflap of franjes en zelfs een theedoek geknipt en aan het halster gemaakt , osteopathie maar niks leek te werken. Ook heb ik spul uit Engeland laten komen wat een soort poederlaagje in de neus vormt . Rijden ging niet. Nou wilde ze eigenlijk sowieso niet meer gereden worden en liep ze echt niet goed. Maar ze was al helemaal nagekeken en bloed onderzoek maar het wilde gewoon niet.
We zaten zo diep in de put dat ik me had voorgenomen om als ze was bevallen van haar veulen en die afgespeeld kon worden dat ik haar dan helaas zou moeten in laten slapen. Het was echt erg dus…. Toen zag ik een keer op Facebook iets langs komen over headshaking en alles er omheen.
Een gratis webinar van Janneke Zijderveld van Ruiterbewust. Gelijk ingeschreven want ja dat had ik nog niet geprobeerd. Uiteraard kon ik niet wachten en ik zat aan het beeld gekluisterd.  Veel herkenbare dingen dus ik dacht ja dat ga ik nog doen. Ze had ook gezegd dat ze werkte met een speciale tandarts die o.a het gebit uitbalanceerd dus tijdens de webinar,sorry Janneke , gelijk contact mee gezocht.
Aan het einde van het webinar heb ik ook meteen een afspraak met Janneke ingepland. Gelukkig nog voor het echte seizoen begon dus ik was superblij alhoewel ik wel mijn twijfels had heel eerlijk gezegd. Want ja iedereen zegt en beloofd van alles maar helaas ook vaak zonder het gewenste resultaat. Maar goed dit moest en zou ik nog proberen. En wauw wat een verschil zeg. Al na de eerste behandeling een ander paard.
Ze had daarvoor veel hoofdpijn en kon ook niet helemaal goed zien. Ze had veel trauma aan het hoofd waarschijnlijk door wat er in Ierland is gebeurd. Ze is voorheen ook voor de kar beleerd en daar is waarschijnlijk al veel misgegaan waardoor al haar spieren in het hoofd en kaak gedeelte zo ontzettend gespannen en strak waren. Daar is Janneke mee aan de gang gegaan en al na 1 behandeling is alles een stuk beter.
Ze loopt ook weer veel beter. Ze is vrolijk,wil ook lopen en is weer een gelukkig paard.
Onder het zadel is ze nog niet geweest omdat ze drachtig was bij de eerste behandeling en inmiddels heeft ze haar veulen. Ze heeft nu 2 behandelingen gehad en na de eerste keer heeft ze al niet meer met haar hoofd geschud. Ik ben Janneke zo ontzettend dankbaar.
Zij weet echt wat ze doet. Ze heeft zo ontzettend veel kennis. Ook is ze zo ontzettend fijn tegenover het paard zodat het paard ook echt ontspant.
Janneke raad ik snap ook echt aan voor mensen die niet meer weten wat ze met hun paard moeten omdat ze zo aan het schudden zijn met zijn of haar hoofd of niet willen lopen of niet regelmatig. Of als een paard niet happy in zijn of haar paard zit

Maak van jouw dressuurpaard een echte Happy Athlete in drie maanden!

“Gratis online training met video’s en opdrachten voor ambitieuze dressuurruiters die alles uit hun dressuurpaard willen halen”

Volg Ruiterbewust op facebook