Loopt jouw paard niet goed vanwege een blessure of onbekende oorzaak? Tijdens een Revalidatie Scan onderzoek ik of de problemen die je nu ervaart met je paard te verklaren zijn door beperkingen en blokkades in het bewegingsmechanisme. Aansluitend zal ik je paard behandelen en een advies geven over verdere plan van aanpak bij je paard. Deze Scan is voor jou bedoeld..
Bestond het maar... Die ene magische knop waarmee je je paard zou kunnen resetten. 1 druk op de knop en dat daarmee alles weer als nieuw en gezond zou zijn.
Maar helaas, die bestaat niet.
Je paard heeft regelmatig wat, de ene keer trapt hij weer een ijzer af en loopt hij weer een paar dagen niet goed. Of die keer dat hij weer ging hangen aan z'n halster en daarmee heel z'n nek en bovenlijn vastzette. Soms zou je liever je paard beschermen tegen alles wat er mis kan gaan. Gewoon helemaal inpakken in bubbeltjes plastic en veilig bewaren... Maar eerlijk... dat is geen leven voor een paard en niet waar jij jouw paard ooit voor hebt gekocht.
Mijn merrie liep al enige tijd niet helemaal lekker. Het begon met een hikkeltje in de stap en dat veranderde al snel in kreupelheid. Ik besloot om op de kliniek met een kundige dierenarts haar te laten scannen. We kwamen er al snel achter dat onze merrie aan beide voorbenen een flinke peesblessure had. Dat was niet het enige want er werd ook artrose in het SI gewricht geconstateerd waar ze veel last van had. De dierenarts vertelde dat het al een wonder op zich zou wezen als we haar ooit weer pijnvrij zouden krijgen. Omdat ik het in eerste instantie niet gelijk op wilde geven hebben we haar op advies van de dierenarts op speciaal beslag laten zetten en Janneke erbij gehaald om haar lichaam te behandelen. Al snel zagen we veranderingen in gedrag, lichaam en beweging. Ze werd steeds vrolijker, ging ruimer en sneller stappen en weer lekker gek doen in de paddock.
Op een gegeven moment barstte ze van de energie en werd stappen aan de hand een dingetje. Ze voelde zich blijkbaar heel goed en was echt helemaal klaar met het stappen. Ik besloot toen om bij een andere dierenarts een second opinion te doen over haar situatie. Tijdens dat onderzoek liep ze niet kreupel en waren de peesblessures zodanig hersteld dat we te horen kregen dat we haar rustig mochten opbouwen onder voorwaarde dat ze wel met regelmaat gecontroleerd zou worden op verbetering. In deze periode is Janneke haar steeds blijven behandelen en inmiddels heeft mijn dochter onze merrie zelfs weer uitgebracht in de sport. Ik ben ontzettend blij dat ik hierin steeds mijn eigen gevoel ben blijven volgen en dat ik Janneke er bij heb gehaald. Het was de investering meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden.
Diane en Melanie v/d Wachter
Paard: Joy of Daylight
Linda Kluiwstra
Paard: No Limit
De Revalidatie Scan is echt bedoeld voor paarden die bijvoorbeeld een blessure hebben of vanwege een onbekende reden kreupel of onregelmatig lopen. Heeft jouw paard geen van die klachten dan is deze Revalidatie Scan niet geschikt voor je paard.
Tijdens deze afspraak kijken we naar wat er voor jouw paard nodig is om weer een goede basis te creëren en op basis daarvan maken we een plan van aanpak. Ik zal je een passend vervolgaanbod doen welke je toegestuurd krijgt per e-mail. Je kunt deze rustig doorlezen om vervolgens te beslissen of je hiermee verder wilt gaan.
Ja zeker, het is belangrijk dat je voorafgaand aan de afspraak niet al uren bezig bent om je paard te poetsen, wassen of dergelijke. Omdat de afspraak zelf al 2 uur duurt vergt dat al behoorlijk wat geduld en focus van je paard. Natuurlijk is het fijn als een paard schoon is, maar zorg dat je dat vooraf geen uren kost anders gaat dit ten koste van de behandeling.
Het laatste deel van deze afspraak bestaat uit de behandeling. Omdat deze behandeling een grote impact heeft op het lichaam van je paard en met name het zenuwstelsel heeft je paard even wat hersteltijd nodig. In de meeste gevallen adviseer ik 3-5 dagen rust na de behandeling voordat een paard op een rustige manier weer mag worden opgepakt en een eventueel opbouwschema weer mag volgen.
Helaas moet ik je teleurstellen en betekend dit dat ik niet bij je langs kom voor een afspraak. En nee, ook niet als je net 5 minuten over de grens bevind. Er is altijd iemand net 5 minuten verderop dus ik moet ergens mijn grenzen stellen. Wat wel een mogelijkheid is om naar één van mijn behandellocaties.
Gedurende de restricties rondom het Coronavirus heeft dit dus ook invloed op mijn behandellocaties en kan het zijn dat er minder datums beschikbaar zijn of dat de locaties zijn gesloten voor een bepaalde tijd.
Om je afspraak te bevestigen is betaling een vereiste. Je kunt dit op twee manieren doen namelijk via IDeal of met je creditcard. Er zijn geen andere manieren mogelijk om deze afspraak te voldoen. Wij hanteren geen contant of andere betaalmethoden dan de twee bovenstaande opties.
Nee, niet iedere afspraak duurt twee uur. De Revalidatie Scan is eigenlijk een hele uitgebreide intake afspraak waarbij het onderzoek en het opstarten van de behandeling in één afspraak zit verwerkt. Omdat er op verschillende gebieden gekeken word naar je paard, diverse test en analyses worden uitgevoerd en je paard aansluitend wordt behandeld duurt dit ongeveer twee uur. Maar daarna heb je wel een concreet beeld van je paard.
Nee, zeker niet. Op het moment dat ik je ergens mee kan helpen en afhankelijk van wat jouw paard nodig heeft doe ik je een voorstel voor een passend traject. Je krijgt dit per e-mail toegestuurd en kunt dit even rustig doorlezen. Je kunt daarna opnieuw besluiten of dat je verder gaat ja of nee.
In principe vind deze gewoon plaats bij jou op stal of op één van mijn behandellocaties. Indien je een afspraak op een specifieke behandel locatie hebt geboekt dan krijg je in de bevestigingsmail het adres te zien waar je wordt verwacht.
Je zou deze Revalidatie Scan kunnen zien als de eerste stap. Ik kan voorafgaand namelijk niet zeggen wat jouw paard nodig heeft, daarvoor moet ik eerst zelf een onderzoek doen. Tijdens de Revalidatie Scan voer ik een bewegingsanalyse uit, test ik de balans en zintuigen en palpeer ik het lichaam. Om die manier komen we er achter wat al wel of nog niet goed werkt en waar de oorzaak van de problemen zich bevind. Het laatste deel van de Revalidatie Scan is een behandeling. Door deze behandeling krijgt je paard niet alleen verlichting en meer ontspanning maar kan ik ook nog eventueel meer diepliggende blokkades traceren, weten we hoe het lichaam van je paard reageert en daarna weten we dus ook wat er nog nodig is voor je paard om een goede basis te creëren. Je ontvangt daarna dus een vervolgaanbod wat echt bij jou en je paard past. Daarnaast ontvang je wanneer je kiest voor een vervolg ook een account voor de online klantomgeving. Door in te loggen in de online klantomgeving kun je eenvoudig je vervolgafspraken inplannen.