Effectief revalideren tot een Happy Athlete!

Ontdek welke onderliggende problemen de blessure veroorzaken waar je op dit moment tegenaan loopt, pak ze bij de kern aan en zet het herstelproces in gang. 

Van probleemgeval naar Happy Athlete!

Loopt jouw paard niet goed vanwege een blessure of onbekende oorzaak? Tijdens een Revalidatie Scan onderzoek ik of de problemen die je nu ervaart met je paard te verklaren zijn door beperkingen en blokkades in het bewegingsmechanisme. Aansluitend zal ik je paard behandelen en een advies geven over verdere plan van aanpak bij je paard.  Deze Scan is voor jou bedoeld..

Als je paard een (zware) blessure heeft opgelopen
Als je paard vanwege onbekende oorzaak 'kreupel' loopt.
Als je paard recent een zwaar ongeluk heeft gehad  waardoor hij/zij niet meer gereden  kan worden.

Als je paard recent geopereerd en nog herstellende is
Steeds opnieuw dezelfde 'blessure' ontwikkeld 
Af en aan niet helemaal zuiver loopt

Verder kijken dan de uiting van het probleem

Wanneer er een peesblessure is geconcludeerd bij je paard helpt een rustperiode om de pees te laten herstellen. De pees word niet verder belast en kan dus gaan genezen. Maar de oorzaak van de peesblessure blijft in het lichaam aanwezig. Je paard compenseert dus nog steeds en wanneer je paard weer belast word door training zal de blessure zich opnieuw gaan ontwikkelen. Wanneer je paard een blessure aan het andere ‘gezonde’ been heeft ontwikkeld wil dat dus zeggen dat je paard het been van de vorige blessure heeft ontlast en het gezonde been heeft overbelast waardoor ook hier zich een peesblessure is gaan ontwikkelen.  Een rustperiode zal de oorzaak van de blessures niet wegnemen en daarom is het belangrijk om goed te kijken naar waar je paard aan het compenseren is. 
Ik bevrijd jouw paard van de compensatiepatronen, spanningen, blokkades en trauma’s in het lichaam!
Ik zorg ervoor dat jouw paard beter in z’n vel komt zodat hij zich fijn voelt in zijn lichaam waardoor hij vrijer kan bewegen en meer rust ervaart!
Ik help jou en jouw paard om weer echt te revalideren tot een Happy Athlete zodat jullie  (straks) zorgeloos de training weer kunnen oppakken

"Er is nooit maar één onderliggend probleem, maar een onderliggend patroon"

Soms zou je je paard willen verpakken in bubbeltjes plastic zodat hem niets overkomt...

Bestond het maar... Die ene magische knop waarmee je je paard zou kunnen resetten. 1 druk op de knop en dat daarmee alles weer als nieuw en gezond zou zijn.

Maar helaas, die bestaat niet.

Je paard heeft regelmatig wat, de ene keer trapt hij weer een ijzer af en loopt hij weer een paar dagen niet goed. Of die keer dat hij weer ging hangen aan z'n halster en daarmee heel z'n nek en bovenlijn vastzette. Soms zou je liever je paard beschermen tegen alles wat er mis kan gaan. Gewoon helemaal inpakken in bubbeltjes plastic en veilig bewaren... Maar eerlijk... dat is geen leven voor een paard en niet waar jij jouw paard ooit voor hebt gekocht. 

Zorgeloos weer kunnen genieten van je paard... Dat wil je!

Niet steeds bezig zijn met alles wat maar fout kan gaan en wat goed herstel in de weg staat. 
Niet meer dat verschrikkelijke trage opbouwschema met drie  rondjes draven linksom en rechtsom.
Gewoon weer aan alles zien en voelen dat je paard gezond is en dat jullie samen de wereld aankunnen. 
Onbezorgd kunnen rijden en trainen met je paard
Genieten van een rondje boscrossen of het rijden van een clinic of een wedstrijd

Je paard weer revalideren tot een echte Happy Athlete begint bij de Revalidatie Scan

De Revalidatie Scan in een notendop

Ik kom bij je langs op stal om kennis te maken met jou en je paard. Vervolgens zal ik je paard uitgebreid onderzoeken (palperen) om te ontdekken in hoeverre jouw paard compenserende is, waar de blokkades, spanningen zitten opgeslagen en of er sprake is van een eventueel trauma. Natuurlijk deel ik deze bevindingen met je, zal ik je ook gerichte vragen stellen om te kijken of hetgeen wat ik opmerk overeenkomt met wat jij als eigenaar/ruiter/trainer hebt waargenomen. Aansluitend zal ik je paard behandelen op de compensatiepatronen, spanningen en blokkades om al meer ontspanning en ruimte in het lichaam te brengen. Na de behandeling adviseer ik je over de verdere aanpak.

Dit is wat deze Revalidatie Scan jou gaat brengen...

Je hebt een duidelijk beeld wat de klachten van jouw paard hebben veroorzaakt.
Je ervaart rust en vertrouwen omdat je duidelijkheid hebt over hoe jouw paard ervoor staat, omdat je nu weet of en hoe de klachten bij je paard op te lossen zijn.
Je ziet direct na de eerste behandeling al verschil bij je paard in gedrag en beweging.
Je weet welke stappen je nu kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw paard weer optimaal functioneert.

Mijn paard tegen alle verwachtingen in weer terug in de sport!

Mijn merrie liep al enige tijd niet helemaal lekker. Het begon met een hikkeltje in de stap en dat veranderde al snel in kreupelheid. Ik besloot om op de kliniek met een kundige dierenarts haar te laten scannen. We kwamen er al snel achter dat onze merrie aan beide voorbenen een flinke peesblessure had. Dat was niet het enige want er werd ook artrose in het SI gewricht geconstateerd waar ze veel last van had. De dierenarts vertelde dat het al een wonder op zich zou wezen als we haar ooit weer pijnvrij zouden krijgen.  Omdat ik het in eerste instantie niet gelijk op wilde geven hebben we haar op advies van de dierenarts op speciaal beslag laten zetten en Janneke erbij gehaald om haar lichaam te behandelen. Al snel zagen we veranderingen in gedrag, lichaam en beweging. Ze werd steeds vrolijker, ging ruimer en sneller stappen en weer lekker gek doen in de paddock.

Op een gegeven moment barstte ze van de energie en werd stappen aan de hand een dingetje. Ze voelde zich blijkbaar heel goed en was echt helemaal klaar met het stappen. Ik besloot toen om bij een andere dierenarts een second opinion te doen over haar situatie. Tijdens dat onderzoek liep ze niet  kreupel en waren de peesblessures zodanig hersteld dat we te horen kregen dat we haar rustig mochten opbouwen onder voorwaarde dat ze wel met regelmaat gecontroleerd zou worden op verbetering. In deze periode is Janneke haar steeds blijven behandelen en inmiddels heeft mijn dochter onze merrie zelfs weer uitgebracht in de sport. Ik ben ontzettend blij dat ik hierin steeds mijn eigen gevoel ben blijven volgen en dat ik Janneke er bij heb gehaald. Het was de investering meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden.

Diane en Melanie v/d Wachter

Paard: Joy of Daylight

No Limit is een heel ander paard geworden...

Onze 17 jarige arabier ruin ging steeds slechter lopen. Hij liep steeds iets onregelmatig en onzuiver.  We kregen steeds meer problemen met de galop en ook wilde hij niet ontspannen in zijn lichaam waardoor het steeds verder achteruit ging. Van alles hebben we geprobeerd. Dierenartsen konden niets vinden wat deze symptomen konden verklaren, en ook de hoefsmid vond niets in zijn hoeven wat een probleem aanduidde. Na de afspraak zagen we al heel snel wat veranderingen bij No Limit en dus besloten we om door te gaan met de stap die we genomen hadden. Voordat we begonnen aan het  traject liepen we hier tegenaan; 
No Limit liep krabbelig met korte passen, Hij liep erg onregelmatig, wilde niet nageven en had moeite met aanspringen en in galop blijven. Hij was erg strak in zijn mond, opende zijn mond steeds en gooide zijn tong over het bit. We hadden groten problemen om het zadel passend te krijgen. Volgens de zadelmaker was dit zelfs onmogelijk.
Inmiddels heeft No Limit een aantal behandelingen gehad en hebben er al veel veranderingen plaats gevonden:
Hij is veel relaxter geworden en daardoor ook veel liever in de omgang. Hij loopt stukken ruimer en zuiver.  Hij loopt vele malen losser en soepeler door zijn lichaam. Tijdens de controle van de zadelmaker werd het verschil heel duidelijk. De zadelmaker was heel blij en inmiddels kunnen we weer zonder gelpad met een goed passend zadel rijden omdat hij zoveel beter beweegt. No Limit kan veel makkelijker buigen en stelling aannemen. Ook zijn lichaamshouding is veranderd. Zo is zijn hals stukken breder geworden en mooier van vorm. Voorheen had  hij een puntige billen,  uitstekende heupbotten en nu heeft hij ronde billen. Hij kan zich nu al veel makkelijker dragen.

Linda Kluiwstra

Paard: No Limit

Praktische informatie

De Revalidatie Scan is een combinatie van onderzoek en behandeling. De afspraak duurt 1 uur en 3 kwartier en wordt gefaciliteerd bij jou op stal mits je natuurlijk binnen mijn werkgebied woont. (Zuid Holland, Utrecht, Noord Brabant en Gelderland) De provincies zijn opgesplitst in regio's met een vaste beschikbaarheid.  Controleer dus eerst in welke regio je zit. 
De investering bedraagt € 157,- excl. 21% btw
Je betaald GEEN reiskosten. Omdat dit onze eerste afspraak is neem ik de reiskosten op mijn rekening!
Na de Revalidatie Scan krijg je een passend vervolgtraject aangeboden dat helemaal is afgestemd op de behoefte van je paard. 

Veelgestelde vragen over de Revalidatie Scan

Hoe weet ik of de Revalidatie Scan geschikt is voor mijn paard?

De Revalidatie Scan is echt bedoeld voor paarden die bijvoorbeeld een blessure hebben of vanwege een onbekende reden kreupel of onregelmatig lopen.  Heeft jouw paard geen van die klachten dan is deze Revalidatie Scan niet geschikt voor je paard. 

Hoe gaat het verder na deze Revalidatie Scan?

Tijdens deze afspraak kijken we naar wat er voor jouw paard nodig is om weer een goede basis te creëren en op basis daarvan maken we een plan van aanpak. Ik zal je een passend vervolgaanbod doen welke je toegestuurd krijgt per e-mail. Je kunt deze rustig doorlezen om vervolgens te beslissen of je hiermee verder wilt gaan.   

Moet ik nog ergens rekening mee houden voor een Revalidatie Scan?

Ja zeker, het is belangrijk dat je voorafgaand aan de afspraak niet al uren bezig bent om je paard te poetsen, wassen of dergelijke. Omdat de afspraak zelf al 2 uur duurt vergt dat al behoorlijk wat geduld en focus van je paard. Natuurlijk is het fijn als een paard schoon is, maar zorg dat je dat vooraf geen uren kost anders gaat dit ten koste van de behandeling.

Het laatste deel van deze afspraak bestaat uit de behandeling. Omdat deze behandeling een grote impact heeft op het lichaam van je paard en met name het zenuwstelsel heeft je paard even wat hersteltijd nodig.  In de meeste gevallen adviseer ik 3-5 dagen rust na de behandeling voordat een paard op een rustige manier weer mag worden opgepakt en een eventueel opbouwschema weer mag volgen. 

Mijn paard staat buiten je werkgebied, wat nu?

Helaas moet ik je teleurstellen en betekend dit dat ik niet bij je langs kom voor een afspraak.  Wat wel een mogelijkheid zou zijn is dat je naar één van mijn behandellocaties toe komt. Deze staan aangegeven in mijn online agenda als 'Behandellocatie (Plaats). 

Gedurende de restricties rondom Covid 19 en Rhino heeft dit dus ook invloed op mijn behandellocaties en kan het zijn dat er minder datums beschikbaar zijn of dat de locaties zijn gesloten voor een bepaalde tijd. 

Kan ik ook op een andere manier betalen? 

Om je afspraak te bevestigen is betaling een vereiste. Je kunt dit op twee manieren doen namelijk via IDeal of met je creditcard. Er zijn geen andere manieren mogelijk om deze afspraak te voldoen. Wij hanteren geen contant of andere betaalmethoden dan de twee bovenstaande opties.   

Duurt iedere afspraak zo lang?  

Nee, niet iedere afspraak duurt 1 uur en 3 kwartier. De Revalidatie Scan is eigenlijk een uitgebreide intake afspraak waarbij het onderzoek en het opstarten van de behandeling in één afspraak zit verwerkt. Omdat er op verschillende gebieden gekeken word naar je paard, diverse test en analyses worden uitgevoerd en je paard aansluitend wordt behandeld duurt dit ongeveer 1  en 3 kwartier. Maar daarna heb je wel een concreet beeld van je paard.   

Zit ik ergens aan vast na deze Revalidatie Scan?  

Nee, zeker niet. Op het moment dat ik je ergens mee kan helpen en afhankelijk van wat jouw paard nodig heeft doe ik je een voorstel voor een passend traject. Je krijgt dit per e-mail toegestuurd en kunt dit even rustig doorlezen. Je kunt daarna opnieuw besluiten of dat je verder gaat ja of nee.   

Moet ik ergens naar toe voor deze Revalidatie Scan? 

In principe vind deze gewoon plaats bij jou op stal of op één van mijn behandellocaties. Indien je een afspraak op een specifieke behandel locatie hebt geboekt dan krijg je in de bevestigingsmail het adres te zien waar je wordt verwacht.   

Hoe zit dat met eventuele vervolgafspraken?   

Je zou deze Revalidatie Scan kunnen zien als de eerste stap. Ik kan voorafgaand namelijk niet zeggen wat jouw paard nodig heeft, daarvoor moet ik eerst zelf een onderzoek doen. Tijdens de Revalidatie Scan voer ik een bewegingsanalyse uit, test ik de balans en zintuigen en palpeer ik het lichaam. Om die manier komen we er achter wat al wel of nog niet goed werkt en waar de oorzaak van de problemen zich bevind. Het laatste deel van de Revalidatie Scan is een behandeling. Door deze behandeling krijgt je paard niet alleen verlichting en meer ontspanning maar kan ik ook nog eventueel meer diepliggende blokkades traceren,  weten we hoe het lichaam van je paard reageert en daarna weten we dus ook wat er nog nodig is voor je paard om een goede basis te creëren. Je ontvangt daarna dus een vervolgaanbod wat echt bij jou en je paard past. Daarnaast ontvang je wanneer je kiest voor een vervolg ook een account voor de online klantomgeving. Door in te loggen in de online klantomgeving kun je eenvoudig je vervolgafspraken inplannen.  

PLAN EENVOUDIG ONLINE JE AFSPRAAK IN

Bewaar je accountgegevens op een veilige plek zodat je deze in het vervolg kunt gebruiken.

Close