Happy Athlete Plan

De drie basis  ingrediënten voor een echte Happy Athlete!

Iedere ruiter loopt er wel eens tegenaan.. Zo'n punt in de training waarvan je geen idee hebt hoe je verder moet! Train je gewoon stug door of laat je je zadel nakijken of je paard even fysiek checken? Blokkades zijn vaak al heel lang aanwezig voordat een paard klachten begint te vertonen. In deze online training leer ik je de drie belangrijkste basisprincipes zodat jij vervelende situaties als blessures kunt voorkomen! In deze online training leer je

Signalen van pijn en ongemak herkennen
Bewegingsbeperkingen en blokkades vroegtijdig herkennen
Meer inzicht in het gedrag en welzijn van je paard
Hoe je zelf je paard je paard kunt ondersteunen
Welke professional je in moet schakelen bij welk probleem
Paardvriendelijke effectieve rijtechnische oefeningen 
Inzicht in de juiste trainingsopbouw voor jouw paard

Maak van jouw paard een echte Happy Athlete!

Een Happy Athlete is een paard dat top in zijn/haar vel zit. Die moeiteloos oefeningen uitvoert en een krachtige, correcte beweging heeft. Daarnaast is een echte Happy Athlete vooral ontspannen, alert, vriendelijk, open, rustig, soepel, recht, los, vrolijk en bereid om te werken!


Hoe heerlijk zou het zijn om iedere keer als je op je paard stapt een grote glimlach echt helemaal aan het genieten bent en jezelf een topruiter voelt. Je paard loopt als een zonnetje en is soepel en ontspannen. Je ervaart een mooie lichte verbinding met de mond van je paard en je paard staat fijn aan de hulpen. Jullie begrijpen elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Samen ervaren jullie de eenvoud van de dressuur en dat is echt een magisch gevoel!Blokkades vroegtijdig herkennen? 

Een groot probleem is dat we de symptomen van een blokkade vaak wel herkennen maar niet voor wat dit echt is. Die keer dat je paard even niet lekker loopt en je besluit door te rijden. Dat hikkeltje in de draf, moeite met stelling en of lengtebuiging. Het laten ondertreden van de achterhand. De meeste ruiters rijden stug door en dwingen daarmee onbewust hun paard om verder door te compenseren.

Blessures komen meer en meer voor. Sterker nog ik hoor steeds vaker dat dit heel normaal is. En dat is het niet. Ik bedoel hier niet de blessures die acuut ontstaan door trauma's (ongelukken). De meeste blessures ontstaan namelijk door overcompensatie. Omdat we de signalen die onze paarden geven dus niet oppikken als teken van een blokkade maar er even doorheen willen trainen. Het (vroegtijdig) herkennen van blokkades is dus essentieel om je paard gezond te houden en om op een paard vriendelijke manier te blijven trainen!

Zelf je paard ondersteunen met massage

Ieder paard, ongeacht de leeftijd, discipline of het niveau kan wel wat extra ondersteuning gebruiken. Daar kun jij als eigenaar/ruiter een belangrijke rol in spelen door je paard regelmatig te masseren. 

Daarnaast is het natuurlijk fijn dat als je weet dat je er iets niet helemaal lekker zit bij je paard dat je daar direct al op kunt inspelen en je paard verlichting kunt bieden.

De impact van een ondersteunende massage wordt zelfs nog groter als je die gericht gaat toepassen op de aandachtspunten bij jouw paard. Je helpt je paard dan heel gericht om soepeler en meer ontspannen te worden.

Door je paard te masseren krijg jij bovendien nog veel meer inzicht in het gedrag en welzijn van je paard en het heeft een positieve invloed op de band die je hebt met je paard. Ook geeft het je een beter beeld over hoe je hier je dagelijkse training kunt aanpassen. 


Paardvriendelijk en effectief trainen

Iedereen roept 'van achter naar voren rijden' maar in de praktijk doen we bijna allemaal andersom. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat heel veel paarden tegen bepaalde bewegingsbeperkingen en blokkades aan lopen waardoor ze niet optimaal kunnen functioneren. Als mens hebben we de neiging om alles te controleren en daarom vaak teveel ons paard in 'bedwang' te willen houden waardoor we niet echt meer van achteren naar voren rijden. 

Ik geloof oprecht dat iedereen zijn/haar paard vanuit de beste bedoelingen traint en daarom wil ik je laten zien hoe jij op een paardvriendelijke manier de training net iets anders in kunt steken met gerichte oefeningen voor bepaalde knelpunten zodat je je training kunt gaan optimaliseren. 

Leer van mijn kennis en kunde!

In de afgelopen 7 jaar heb ik honderden paarden behandeld met allerlei uiteenlopende klachten. Ik heb me de laatste jaren gespecialiseerd in paarden met hoofdpijn en headshaking. Extreme klachten zijn ook te voorkomen, als we tenminste bereid zijn om beter te luisteren naar de signalen die onze paarden ons geven. Alle belangrijke elementen die ik in mijn hele paardensport carrière heb geleerd en ondervonden heb ik samengevat in een aantal basisprincipes die ik heb uitgewerkt tot een complete online training!

Tools om blokkades vroegtijdig te herkennen
Video's met uitleg
Bewegingsleer met bewegingspunten
Compensatiepatronen in kaart brengen
Inzicht krijgen in het welzijn van je paard
Het management van je paard optimaliseren
Zelf je paard kunnen ondersteunen met effectieve massagetechnieken
Op een paard vriendelijke maar effectieve manier trainen

Wat tref je aan in deze online training 'Happy Athlete Plan'

Case study's 

Een aantal voorbeeld casussen op beeld waarin ik je concrete voorbeelden van afwijkingen in de beweging laat zien. 

Bewegingsleer

Leren hoe een paard hoort te bewegen zodat je op tijd kunt ontdekken als dat niet het geval is en daarop kunt reageren.

Blokkades

Ik laat je zien hoe jij blokkades en spanningen vroegtijdig kunt herkennen zodat je op tijd de juiste hulp kunt inschakelen. 

Compensatiepatronen

Je leert hoe je kunt zien of en hoe jouw paard compenseert zodat je hierop kunt inspelen in de training en het management.

Oorzaken achterhalen

Een probleem ontstaat niet zomaar, daar gaat een lang proces aan vooraf. Je leert om de oorzaak te achterhalen.

Wat speelt er fysiek

Je komt erachter wat er fysiek speelt bij je paard wat invloed heeft op het gedrag en welzijn van je paard. 

Massage Technieken

Je krijgt hele eenvoudige maar effectieve massagetechnieken die jij kunt toepassen op de gebieden waarin je paard nog niet optimaal beweegt.

Rijtechnisch 'oplossen'

Doordat je een compleet beeld hebt gekregen van je paard kun je nu met hulp van video's de training van je paard gerichter aanpakken.

Blueprint

Je hebt als het ware een blueprint van je paard waarin je nu duidelijk hebt wat de sterke punten en de aandachtspunten zijn bij jouw paard. 

Wat kun je verwachten van deze online training? 

Module 1: Breng je paard in kaart

We beginnen eerst met een stukje bewegingsleer waardoor jij vroegtijdig spanningen en blokkades kunt herkennen. Ik leer je waar je op moet letten, hoe jij dit kunt testen bij jouw paard.

Bewegingsleer
Blokkades herkennen
Compensatiepatroon in beeld
Blueprint van je paard

Module 2: Masseer je paard soepel en ontspannen

Zodra je weet hoe dat jouw paard zich vooruit beweegt, compenseert en of jouw paard last heeft van spanningen en blokkades is het tijd om je paard op een gerichte manier te ondersteunen met massagetechnieken.

Massage technieken leren
Je paard op de juiste manier ondersteunen
Wanneer schakel je welke hulp in?

Module 3: Paardvriendelijk effectief trainen

Nadat je een Blueprint hebt gemaakt waarin je de sterke en minder sterke punten in kaart hebt gebracht en daarnaast bent begonnen met het ondersteunen van je paard is het tijd om gerichter te trainen.

Gerichter trainen voor een optimaal resultaat.
Creëer een soepeler en meer ontspannen paard.
Ontdek hoe jij op een makkelijke manier je paard kunt verbeteren

Vragen die je nu misschien nog hebt...

Kan ik deze online training ook per Module aanschaffen? 

Mijn antwoord daarop is nee. Als ik deze training per deel zou aanbieden dan zou dat het doel van deze online training onderuit halen. Het is mijn doel om jou als ruiter/eigenaar van een paard meer inzicht te geven in het welzijn van je paard en je te helpen om je paard tot een echte Happy Athlete te maken en daarom bevat deze online training de 3 basis ingrediënten voor een echte Happy Athlete!

Ik ben geen dressuurruiter, kan ik deze online training dan wel volgen?

Je hoeft geen dressuurruiter te zijn om deze online training te volgen. Het doel van deze online training is echt om van jouw paard een echte Happy Athlete te maken en daarvoor gebruiken we de basisprincipes. Ongeacht of je nu in het bos rijdt of springt met je paard. Zolang je op je paard zit is deel 3 ook iets voor jou. 

Is deze training ook geschikt voor mij als instructeur/jurylid?

Ja! Ik wil met deze online training structureel iets veranderen in de paardensport en dat is namelijk dat we het welzijn van onze paarden echt voorop gaan stellen. In deze online training leer ik jou hoe je een paard kunt beoordelen, welke oefeningen je paard kunnen verbeteren en hoe jij kunt ontdekken waar de potentie ligt voor je paard. Natuurlijk kun je het geleerde ook echt gaan toepassen in de praktijk, en kun je bijvoorbeeld de ruiters tip geven over hoe ze het beste met de situatie van hun paard om kunnen gaan. Deze kennis geeft een extra dimensie aan de kennis waar je nu al over beschikt en kan potentieel heel veel ruiters en paarden helpen om een blessure of andere vervelende klachten te voorkomen!

Moet ik een bepaald niveau hebben om deze training te volgen? 

Nee, dat is het allermooiste. Of je nu Grandprix rijd of gewoon voor de lol! Het is juist de onmisbare kennis die behoort tot de basis van onze paardensport en die ieder paard nodig heeft ongeacht het niveau waarop je rijdt. 

Ik heb de workshop al gevolgd, is deze online training dan wel iets voor mij? 

Jazeker, deze online training bevat namelijk nog veel meer verdiepende informatie die je nog beter gaat helpen om massage beter in te zetten. Daarnaast bevat deze online training ook iets andere technieken, of zijn de technieken anders uitgelegd en uitgevoerd. Bovendien bestaat deze online training uit veel meer dan enkel massagetechnieken. Zo laat ik je in Module 1 precies zien hoe jij blokkades vroegtijdig kunt herkennen, leer je in module 2 om massage nog effectiever in te zetten en in Module 3 leer ik je ook hoe jij hier rijtechnisch goed mee om kunt gaan op een paardvriendelijke en effectieve manier!

Ik kan mijn paard momenteel niet rijden, is deze online training dan iets voor mij? 

Deze online training is voornamelijk gericht op het voorkomen van blessures of andere vervelende situaties. Maar juist ook als jouw paard momenteel niet te rijden is door bijvoorbeeld een blessure kun je in ieder geval al aan de slag met de eerste twee modules. Zodra je je paard weer oppakt kun je ook de oefeningen en opdrachten van Module 3 uitvoeren. 

Mijn paard is een Headshaker, is deze training dan geschikt?

Headshaking is nooit het enige probleem wat een paard heeft. Ondanks dat de zenuwbeklemming misschien bevind in het hoofd, er zal altijd iets van scheefheid en spanning te vinden zijn in het lichaam. Juist ook dan kan het heel waardevol zijn om je paard extra te ondersteunen in het lichaam en de bewegingen zodanig te optimaliseren dat jouw paard beter in zijn lichaam komt te zitten. Als jouw paard ondanks deze klachten nog wel rijdbaar is kun je ook aan de slag met de 3e module waarin je leert om effectief te gaan trainen op een paardvriendelijke manier.  

Hoelang houd ik toegang tot deze online training? 

Onbeperkt! Je schaft deze online training nu aan en houdt toegang zolang deze online training bestaat. Stel je voor dat je de training nu al eens doorloopt en volgend jaar toch tegen een probleem aan loopt, dan is het super fijn om alle lessen nogmaals te bekijken zodat je de juiste aanpak vindt op dat moment bij jouw paard en precies kunt zien hoe jij jouw paard het allerbest kunt ondersteunen. 

Hoelang duurt een gemiddelde les? 

Het gemiddelde van een les ligt ongeveer rond de 5 tot 10 minuten. Dit hebben we expres zo opgezet zodat je je steeds goed kunt concentreren en de informatie goed in je op kunt nemen. Je kunt de lessen ook altijd opnieuw bekijken of teruglezen in je werkboek als je dit fijner vindt. Daarnaast hebben we rekening gehouden met diverse leermethode en daarom is ook steeds ieder stapje van twee kanten benaderd zodat je dit bijvoorbeeld kunt vertalen van je gevoel tijdens de training of juist hetgeen wat je ziet aan je paard! 

Ik ben een digibeet, kan ik deze online training dan wel volgen? 

Ja, gelukkig wel! Deze online omgeving is heel gebruiksvriendelijk en je hebt echt 0 technische kennis voor nodig. Daarnaast beschikt de online omgeving over een Helpdesk waar je terecht kunt met je vragen. Super handig voor als je ergens niet helemaal uitkomt 😉

Hoe werkt deze online training?  

Je meld je aan en krijgt automatisch een e-mail toegestuurd met een link waarin jij je eigen account kunt aanmaken. Nadat je je account hebt aangemaakt, log je in en kun je direct beginnen. 

Deze online training is heel zorgvuldig opgebouwd in een specifieke volgorde. Je begint gewoon bij de eerste Module en gaat zo één voor één door de lessen. Als je een les hebt voltooid kun je dit aanvinken en zie je de eerstvolgende keer dat je inlogt precies waar je gebleven bent. 

Daarnaast beschikt deze online training ook nog over een Community waarin je samen met andere deelnemers bijvoorbeeld je inzichten kunt delen, je vragen kunt stellen en ook van elkaar kunt leren. Zo kun je de opdrachten delen, video's van je eigen paard en vragen aan deelnemers om even mee te kijken. Zelf kun je ook meekijken met anderen en daardoor leer je dus ook weer 😉 Win Win situatie dus!

Wat als ik een vraag heb?

Je kunt met je vragen terecht bij de Helpdesk in de online omgeving. Daarnaast heb je ook toegang tot de community waarin je kunt sparren met andere deelnemers en is Janneke ook daarin aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Werkt dit ook voor mijn paard?

Jazeker, en deze kennis is ook nog eens essentieel voor jou als eigenaar of ruiter.  Janneke werkt al jarenlang met deze technieken en leert deze daarnaast ook aan haar leerlingen en cursisten. Het is dus een bewezen methode en alles is zodanig uitgedacht en uitgewerkt dat het heel makkelijk uit te voeren is!

Wat zit er allemaal bij deze online training inbegrepen?

Deze online training is zorgvuldig opgebouwd in een specifieke volgorde. We raden je zeker aan om te beginnen bij het begin omdat je op die manier de juiste informatie ontvangt op het juiste moment 😉

Iedere module bestaat uit video's en een werkboek waarin alles stap voor stap staat uitgelegd. Daarnaast vindt je in de online omgeving ook nog een aantal bonussen met extra informatie die perfect aansluiten op de lessen uit de module! 

Daarnaast beschikt de online training nog over een community waarin je kunt sparren met andere deelnemers en ook met elkaar kunt meekijken naar bijvoorbeeld bepaalde opdrachten. Heel handig voor als je vragen hebt! 

Uiteraard kun je je vragen stellen in de groep. Janneke zal regelmatig proberen alle vragen te beantwoorden 😉 

Daarnaast zullen er ook af en toe wat dingen worden uitgebreid en aangevuld. Je krijgt ook automatisch toegang tot deze updates en hoeft hier dus verder niets extra's voor te betalen. 

Wat heb ik nodig om deze online training te kunnen volgen? 


Voornamelijk een goed werkende internetverbinding! Je kunt alle modules en lessen online bekijken. Bij enkele opdrachten wordt je gevraagd om bijvoorbeeld je paard te filmen of een foto te maken. Dit kan heel eenvoudig met je smartphone en met behulp van bijvoorbeeld een stalgenootje!

€447,- 

Online training 'Happy Athlete Plan' 

Een complete online training die bestaat uit 3 modules, 45 lessen, 10 bonus lessen, een helpdesk, community met gelijkgestemden. Inclusief voorbeeldcasussen, video's met uitgebreide uitleg, een uitgebreid werkboek, blueprint, beoordelingsformulieren.  

Module 1 - Breng je paard in kaart
Module 2 - Masseer je paard soepel en ontspannen
Module 3 - Paardvriendelijk effectief trainen 

Ik kon het eerst niet geloven!

Zo top dit, super makkelijk om zelf te doen en met een topresultaat. Mijn paard was kreupel en liep scheef met haar achterbeen. Doordat ik precies wist waar ik moest masseren, ben ik hiermee aan de slag gegaan met deze technieken en mijn paard loopt weer top. Ik kon het eerst niet geloven maar ze loopt nu nog steeds super. 

Marijke Oskam


Deze online training is geschikt voor jou als...

Je hebt het idee dat er ergens iets niet helemaal lekker zit bij je paard maar je kunt je vinger er niet opleggen.
Je preventief aan de slag wilt gaan om te voorkomen dat jouw paard een vervelende blessure oploopt.
Het welzijn van je paard is voor jou het allerbelangrijkst en daarom wil je jouw paard goed kunnen monitoren.
Je het management van jouw paard wilt optimaliseren waar nodig.
Je het welzijn van je paard wilt verbeteren en dit ten alle tijden voorop staat voor je.
Meer inzicht wilt krijgen in het functioneren en gedrag van je paard
Je jouw paard op een vriendelijke manier wilt trainen die ook nog eens heel effectief is.

In dat geval, voel je van harte welkom om meer te leren over jouw paard om om van jouw paard een echte Happy Athlete te maken!

Deze online training is niet voor jou als...

als je niet bereid bent om actief aan de slag te gaan met deze online training.
als je ervan overtuigd bent dat je 'keihard' moet trainen om je paard te verbeteren en dat dit de enige manier is.
als je denkt het allemaal zelf al te weten of uitgevonden te hebben.
als je denkt dat jij overal jouw 'ongevraagde' mening mag ventileren, zowel langs de rand van de baan als op social media.
als je een verzamelaar bent van online trainingen maar niet echt met de training aan de slag gaat.

In bovenstaande gevallen raad ik je aan om jezelf vooral niet aan te melden, want dan gaat deze online training jou echt niet verder helpen. 

€447,- 

Online training 'Happy Athlete Plan' 

Een complete online training die bestaat uit 3 modules, 45 lessen, 10 bonus lessen, een helpdesk, community met gelijkgestemden. Inclusief voorbeeldcasussen, video's met uitgebreide uitleg, een uitgebreid werkboek, blueprint, beoordelingsformulieren.  

Module 1 - Breng je paard in kaart
Module 2 - Masseer je paard soepel en ontspannen
Module 3 - Paardvriendelijk effectief trainen 
error: Auteursrecht