Er zijn nu tijdelijk een paar Scans beschikbaar voor slechts € 47,-
Je verdwaald in alle opties en weet gewoon niet wat werkt en wat niet werkt.
Daar heb ik de oplossing voor.
Samen met mijn klanten heb ik me de afgelopen 7 jaar bezig gehouden het oplossen van allerlei klachten en problemen bij hun paarden. Ik heb honderden paarden behandeld en herken gemakkelijk symptomen aan de hand van symmetrie en lichaamshouding. Juist deze symmetrie en lichaamshouding van jouw paard verteld veel over de oorzaak van de problemen, maar ook in een oplossing hiervoor. En dat zit ook allemaal in deze Horse Photo Scan inbegrepen.
Stel... Je loopt steeds ergens tegenaan met je paard. Bijvoorbeeld in de training, of misschien vertoond jouw paard bepaald gedrag. Of wellicht heb je het gevoel dat jouw paard gewoon niet helemaal lekker in z'n vel zit. Je vindt een Happy Athlete of Revalidatie Scan nog eigenlijk net even een stap te ver of weet gewoon niet waar je nu goed aan doet. In dat geval is deze Horse Photo Scan echt iets voor jou!
Allereerst schaf je de Horse Photo Scan aan. Vervolgens ontvang je per email een link naar een korte vragenlijst. Je vult deze vragen in en je geeft hierbij aan waar je tegenaan loopt en wat je vraag is. Vervolgens kun je twee foto's uploaden. 1 foto van het hoofd van je paard (recht van voren genomen) en 1 standfoto. In de vragenlijst zijn voorbeeldfoto's hiervan weergeven. Onderaan deze vragenlijst klik je op verzenden en dan ontvang je vervolgens binnen 5 werkdagen een rapport in de inbox van je email met daarin mijn bevindingen en de antwoorden op je vraag.
Let op: Dit is géén fotoreading. Ik let puur op de symmetrie, houding, scheefheid, blokkades en spanningen in het lichaam van je paard. Dit is tevens geen vervanging van één van de intakeafspraken maar een verduidelijking voor jou als eigenaar als het gaat om het welzijn van je paard.
Welke vragen kan ik stellen?
Het is belangrijk dat je je realiseert dat je met de Horse Photo Scan geen diagnose krijgt. Een tijdje geleden krijg ik bijvoorbeeld de vraag: Welke vorm van headshaking heeft mijn paard? Deze vraag kan met een Horse Photo Scan niet beantwoord worden. Een zenuwbeklemming is niet vast te stellen vanaf een foto. Dus dit was niet helemaal de juiste vraag. Daarom heb ik hieronder een aantal voorbeeld vragen neergezet, zodat je een idee hebt over de vragen die je wel kunt stellen.
Heeft mijn paard hoofdpijn?
Mijn paard is schrikkerig op één kant, is dat te verklaren?
Waarom is mijn paard altijd meer kijkerig naar één kant?
Is de spanning van mijn paard te verklaren?
Is mijn paard gewoon zenuwachtig of heeft dit een fysieke oorzaak?
Mijn paard lijkt moeite te hebben met het verwerken van prikkels, kan dit?
Ik heb het idee dat mijn paard compenseert, kun je dit terug zien?
Ik heb het idee dat mijn paard veel last heeft van spanning, ook al is hij rustig. Zou dat kunnen?
Voor mij is dat relatief simpel. Ik ben opgeleid om
problemen te herleiden en om spanningen en blokkades op te lossen. In de
afgelopen jaren heb ik honderden paarden behandeld met allerlei verschillende
uiteenlopende klachten. Wat het meest fascinerend is voor mij, dat veel van de
mensen die bij me komen vaak al van alles hebben geprobeerd maar zonder het gewenste resultaat. Terwijl er altijd nog zoveel winst te behalen
valt en vaak de kern van het probleem nog aanwezig is. De Horse Photo Scan is
hieruit ontstaan zodat ik jou als ruiter gericht advies kan geven, mijn
bevindingen met je kan delen en zodat jij echt verder kunt met de oplossing!
Toen ik het formulier van Anita ontving, een tijdje geleden voor de Horse Photo Scan, werd al snel duidelijk wat het probleem veroorzaakte waar zij tegenaan liep. Haar paard Sundance had snel last van spanning en zweette alleen maar aan de linkerkant. Daarnaast vond haar paard het lastig om het linkerachterbeen onder de massa te plaatsen en was ze sommige dagen ineens erg paniekerig.
“Ondanks dat er één oor (rechts) niet helemaal naar voren
staat op de foto is toch te zien dat de oren erg ongelijk zijn. Oorspieren zijn
verweven met de kaakspieren. De kaakspieren, kaak en het kaakgewricht zijn een
enorme trigger voor spanning. De kaak is onderdeel van het stomatognatisch
systeem, een lichaamssysteem dat sterk reageert op spanning. Hierdoor ontstaat
een soort spanningsplafond wat o.a. voor schrikreacties en explosies kan
zorgen. Dus ook het paniekerige zoals je zelf omschrijft. Het kaakgewricht
(TMJ) is ook ongelijk zoals ik met de lijnen heb weergegeven op de foto. Dit
zorgt voor scheefheid in het lichaam maar ook in de aanleuning. Wat ook opvalt
is het rechteroog dat duidelijk lager en meer naar achter staat dan het
linkeroog. Dit beïnvloed het gezichtsveld. Het kan zijn dat ze hierdoor op één
zijde sneller schrikt of meer kijkt naar dingen. Jukbenen erg ongelijk in
lengte en vorm.
Hierdoor wordt onder andere de stand van het oog, deels oogfunctie door bepaald maar ook bijvoorbeeld de bovenkaak. “
Wat opvalt is dat jouw paard Sundance een behoorlijk groot hoofd heeft. Het hoofd blijft altijd doorgroeien zelfs met een gebrek aan voedsel of dergelijke. De hals is echt armbespierd. Paarden zijn de snelst groeiende dieren in bespiering dus wanneer dit niet het geval is, is er meestal sprake van een spanning waarbij door de fysieke stress (dit hoeft zich niet altijd in gedrag te uiten) ervoor zorgt dat een paard schraal blijft in bespiering. Daarnaast is wordt de hals beperkt in beweging. Waarschijnlijk loopt je paard het liefst in één houding tijdens het rijden.?! Je paard heeft veel spanning op de bovenlijn, strakke ribben waardoor er een ‘buikerig’ beeld ontstaat. Je paard kan hierdoor niet los door de bovenlijn bewegen of echt aan elkaar gereden worden. Strakke ribben worden deels veroorzaakt door overcompensatie op de voorhand maar ook doordat het middenrif onderdeel is van het stomatognatisch systeem. (Komen we weer op spanning.) Daarnaast zie je dat er veel spanning is in het lendengebied. Neiging naar karperrug. Dit verteld ook direct iets over het functioneren van het bekkengebied. Het bekkengebied is vrij compact. Het achterbeen wordt stijf/steil gehouden. Het achterbeen kan dus niet op de juiste manier ondertreden. Je paard zal waarschijnlijk het kruis hoog houden, in beweging.
Wat betreft het zweten. Er is nooit één blokkade aanwezig maar altijd een patroon. Niet zweten zegt iets over de doorbloeding op een bepaalde plek maar kan ook door trauma komen. Er zijn aan Sundance verschillende ‘onderliggende’ problemen te zien. Dit is dus eigenlijk een combinatie van verschillende factoren welke deze klachten verklaren.
Ik kon aan de hand van de foto’s heel duidelijk de oorzaak achterhalen en haar adviseren over hoe ze deze problemen het beste kon aanpakken. Dit was haar reactie : “Wauw ik ben hier wel even stil van. Klopt precies wat je zegt. Ik zou graag een keer een afspraak maken met je om te kijken wat we verder kunnen doen.”