Ja, het is echt waar. Ook paarden kunnen last hebben van hoofdpijn. Sterker nog, er zijn heel veel paarden die rondlopen met een flinke dosis hoofdpijn waarvan de eigenaar totaal geen benul heeft.

Heel vaak wordt gedacht dat dit iets te maken zou hebben met een bepaalde afstamming, ras of dat het gewoon karakter is.

Ik dacht dat mijn paard altijd knarste omdat hij een Jazz is.
Ik dacht dat dit een typisch dravers trekje was 
Ik heb altijd gedacht dat mijn paard gewoon chagrijnig was.
Typisch merrie gedrag, het niet laten aanraken op haar hoofd!
Dat bijterige zag ik altijd als hengstengedrag!

Wist je dat hoofdpijn voor meer dan 100 uiteenlopende klachten kan zorgen? Op iedere stal waar ik kom kan ik altijd wel een paar paarden aanwijzen met hoofdpijn. 

In heel veel van de gevallen is hoofdpijn bij je paard te voorkomen, maar dan is het wel van belang dat je over de juiste kennis beschikt! Ik wil je hier graag meer over vertellen in mijn gratis online masterclass "Hoofdpijn herkennen bij je paard". 

Leer de signalen van hoofdpijn klachten op tijd te herkennen.
Ontdek hoe je erachter kunt komen of je paard hoofdpijn heeft
Krijg meer inzicht in hoe hoofdpijn een paard kan belemmeren 
Begrijp door welke gebeurtenissen hoofdpijnklachten ontstaan
Ontvang tips om hoofdpijn bij je paard te voorkomen

Meld je gratis aan voor de opname van masterclass 'Hoofdpijn herkennen bij je paard'. Na je aanmelding ontvang je deze direct in je inbox!

Inmiddels 35 jaar in de paarden, maar nooit eerder bij stilgestaan dat een paard last kan hebben van hoofdpijn. Heel interessant en vooral duidelijk uitgelegd!

Marieke

Mijn eigen paard was levensgevaarlijk door hoofdpijn!

Ik had echt al zo’n beetje alles geprobeerd voor het ‘opstapprobleem’ van mijn paard. Allerlei verschillende trainingen, grondwerk. Mezelf tot den treure toe anders opgesteld, geanalyseerd.. Het moest gewoon wel iets fysieks zijn want ik geloofde niet in zijn gemenigheid. Dus besloot ik om hem helemaal binnenstebuiten te keren. Overal zijn we geweest en van alles hebben we geprobeerd. Het begon met een bezoek aan de kliniek en vervolgens probeerde we dingen zoals… Fysio, Chiropractie, Osteopathie, Sportmassage, Acupunctuur maar er kwam helemaal niets uit…

Het is gewoon karakter werd dan geconcludeerd. Na een lange zoektocht stond ik bijna op het punt om het op te geven. Ik raakte in gesprek met een nieuwe stalgenoot en zij hoorde mij aan.. Ik ken iemand, geen idee wat ze precies doet maar mocht dat nu niets zijn.. dan moet je vooraf al besluiten om dan echt te stoppen. Dan heb je echt alles geprobeerd…

Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak onder het mom van … Ik wil mijn paard gewoon even laten checken. De sessie was nog niet begonnen of de vraag werd gesteld: Heb jij een opstapprobleem?

BINGO!!!!! Juist toen ik op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien vond ik de oorzaak en oplossing voor mijn paard!  Wat bleek, mijn paard had last van hoofdpijn!  En daarin vond ik mijn allergrootste passie en missie. Inmiddels ben ik sinds 2015 actief als therapeut voor paarden met hoofdpijn en help ik ze om weer een echte Happy Athlete te worden. Door alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het behandelen van duizenden paarden, kan ik problemen snel herleiden en een passende oplossing vinden!

Daarnaast deel ik graag een stukje kennis met jou als paardenliefhebber om zoveel mogelijk paarden te kunnen helpen!

Deel deze masterclass met je paardenvriendinnen, stalgenoten!

Delen via whatsapp 

WhatsApp

Of via social media

Naar wie mag ik de masterclass toesturen?

Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de link kan toesturen.

We zijn zuinig op je gegevens. Lees hier ons  Privacy beleid. Je kunt je op ieder gewenst moment met één klik uitschrijven onderaan de e-mail.

Close
error: Auteursrecht