Leer hoe jij hoofdpijn kunt herkennen bij jouw paard!

Op een eenvoudige manier, stap-voor-stap, inzicht in de hoofd-gerelateerde klachten van jouw eigen paard.

Wist jij dat heel veel paarden last hebben van hoofdpijn? 

Herken jij dit bij jouw paard?

Concentratieproblemen, de focus van een goudvis
Bijterig, misschien zelfs agressief gedrag
Juist afwezig en geen contact maken
Je paard is net een hoogspanningsmast, een echte ADHD'er
Gespannen, tanden knarsen en schrikkerig
Luchtzuigen, weven of ander stalgebrek
Of op een onverklaarbare wijze kreupel
Je paard wil liever niet aangeraakt worden op het hoofd

Dit zijn allerlei signalen en aanwijzingen die vertellen dat er sprake is van hoofdpijn bij jouw paard. Hoofdpijn bij paarden komt voor in verschillende mate en vormen.  


Met de Hoofdpijn Check leer ik je hoe jij hoofdpijn op een eenvoudige manier kunt herkennen bij jouw paard en wat dit precies zegt over je paard. 

Ontdek of jouw paard last heeft van druk of hoofdpijn!

Als ik toen wist, wat ik nu weet...

Dan zou ik alles anders doen...

Ruim 10 jaar geleden kampte ik met een opstapprobleem bij mijn paard. Iedere keer als ik mijn voet in de beugel zette, dan veranderde zijn ogen van bruin naar zwart, drukte hij zich op en nog voordat ik zat vlogen we in rodeo door de baan.  

Ik had al zo'n beetje alles geprobeerd van horsemanship, andere manieren van opstappen, hem eindeloos longeren maar het hielp niets. Als je die rodeo had overleefd, was het het fijnste paard in de wereld.  Iets zat er niet goed, dat was duidelijk.

Toen begon ik met de medische molen, dure scans, talloze onderzoeken, second opinions en uiteindelijk zo'n beetje alle therapieën in het alternatieve circuit. Maar helaas, er kwam niets uit. Er werd steeds gezegd dat dit zijn karakter zou zijn!

Op een dag ging het goed mis, ik viel tijdens een wilde rodeosessie van mijn paard en het had niet veel gescheeld of ik kon dit bijna niet meer navertellen. 

Het opstapprobleem dat bleef. Ik zat met mijn handen in het haar en kon niet langer verzinnen wat ik nog meer zou kunnen doen voor hem. Ik was eigenlijk op het punt aangekomen waarbij ik met pijn in mijn hart, de handdoek in de ring wilde gooien. 


Bijna had ik de hoop opgegeven...

Toen ik erachter kwam dat mijn paard hoofdpijn had...

Ondanks alle professionals die ik bij mijn paard heb gehad, kwam hoofdpijn nooit ter sprake. 

Al gauw kwam ik erachter dat mijn paard niet de enige was met hoofdpijn. 

Het is geen abracadabra, zodra je op een andere manier leert kijken naar je paard, dan is hoofdpijn vrij makkelijk te herkennen.

En daardoor begrijp je ineens waarom jouw paard altijd moeite blijft houden met die stelling naar die ene zijde.

Of waarom je paard een korte spanningsboog heeft, steeds maar spoken lijkt te zien, schrikt of die spanning maar niet niet kan loslaten.

Hoofdpijn zorgt voor allerlei uiteenlopende klachten, die ineens verklaarbaar worden door eens goed te gaan kijken naar het hoofd van je paard!

Ik vind het ontzettend interessant hoe zij naar een paard kijkt, heel anders als dat ik dat doe. Ik ben gewend vooral te letten op beenstanden, bouw, rug-gebruik, manier van bewegen, balans, scheefheid. Janneke kijkt verder, vertelt dingen waarvan ik niet wist dat het zo belangrijk is.

Marjolein Nieuwenhuis

Grandprix amazone en KNHS Instructeur 5, Examinator.

Ik was verrast door haar complete en deels andere benadering dan hetgeen ik tot dan toe al dacht te weten.  Ik waardeer haar duidelijke benadering over wat ze doet en wat ik kan verwachten. En last but not least is ze ook een heel fijn persoon, zeer betrokken en vol passie. Echt een topper!!!!

Marieke Löters

Dressuuramazone Z 

Janneke is echt een expert. Ze ziet meteen wat er niet goed is aan  de lichaamshouding van het paard en legt snel verbanden. Dit betekend dat je binnen een paar minuten weet wat er aan de hand kan zijn met je paard. Je kunt je paard met een gerust hart aan haar toevertrouwen.

Ilaria Caputo

Recreatieruiter en paardencoach

Zal ik jou dat ook leren? 

Om binnen de kortste tijd, inzicht te krijgen in de hoofd-gerelateerde klachten van jouw paard, 

zodat je deze oorzaakgericht kunt gaan aanpakken voor een klachtenvrij paard.

Stap voor stap leren om hoofdpijn te herkennen met handige demonstratievideo's.

Inclusief checklist om moeiteloos elke stap mee te zetten.

Onbeperkt toegang, ga aan de slag waar en wanneer jij maar wilt

Momenteel geen €47,- maar slechts € 37,-.

Inzichten van cursisten:

Ik had van tevoren geen idee en twijfelde over de toegevoegde waarde. Maar die is enorm!!!

Ik had geen idee dat ik dit allemaal aan het hoofd van mijn paard kon zien. Heel mooi om je passie en werk te zien. 

Inzicht in hoe complex het hoofd is, en de relatie tot het lichaam. Bijzonder wat je kunt bereiken met massage.

Geen paard verdient het om met hoofdpijn te leven!

Dit kun je verwachten van deze mini cursus!

Ik leer je de 8 herkenningspunten voor hoofdpijn.
Ik laat je stap voor stap zien wat je kunt zien bij je paard
Ik vertel bij ieder punt, wat de impact is op je paard
Jij komt erachter of jouw paard hoofdpijn heeft
Video's met duidelijke tekst en uitleg
Ongeveer 60 minuten aan lesmateriaal
Onbeperkt toegang, dus zo vaak terugkijken als je wilt.
Gemakkelijk te bekijken op ieder apparaat

Direct meekijken

Ik doe steeds iedere stap voor in een handige demonstratievideo en jij kunt direct meekijken en meedoen.

Handige checklist

Bespaar zeeën van tijd, door de checklist te gebruiken voor een duidelijk beeld van je paard.

Kijken wanneer je wilt

De demonstratievideo's zijn kort, concreet en vooraf opgenomen om tijd te besparen. Kijk wanneer je wilt.

In je eigen tempo

De cursus duurt 4 uur maar je krijgt onbeperkt toegang. Je kunt deze bekijken waar en wanneer je wilt.

Geen paard verdient het om met hoofdpijn te leven!

Nu even geen tijd? Geen probleem, je krijgt onbeperkt toegang tot deze mini-cursus.

Klaar voor de start?

Stap voor stap leren om hoofdpijn te herkennen met demonstratievideo's.

Inclusief  checklist om moeiteloos elke stap mee te zetten.

Onbeperkt toegang, ga aan de slag waar en wanneer jij maar wilt

Normaal € 47,- nu tijdelijk € 37,-

Momenteel geen €47,- maar slechts € 37,-.

Zij gingen je al voor...

Deze oefeningen vindt mijn paard geweldig! Hij heeft namelijk veel gehangen aan het halster en door de Hoofdpijn Check heb ik geleerd dat hij dat laat zien aan zijn scheve ogen. Echt een hele mooie module. Ik raad iedereen aan om deze ook eens bij Janneke te volgen. Ontzettend nuttig en leerzaam.

Chantal

cursist

Inmiddels 35 jaar in de paarden, maar nooit geweten of bij stilgestaan dat een paard last kan hebben van hoofdpijn. In deze cursus wordt dat heel duidelijk uitgelegd op een begrijpbare manier. De cursus zit erg leuk, in elkaar, is makkelijk te volgen en heel bovenal super leerzaam!

Marieke

cursist 

De Hoofdpijn Routekaart was voor mij een openbaring!  Nooit in al mijn bijna 50 jaar “in de paarden” bedacht dat een paard hoofdpijn zou kunnen hebben. De Routekaart geeft inzicht in het best complexe systeem van het paardenlichaam. Als je dat gaat zien en begrijpen, dan ga je dat ook bij anderen paarden herkennen. 

Saskia

cursist 

Om eerlijk te zijn geloofde ik in eerste instantie niet dat een paard hoofdpijn zou kunnen hebben. Maar nadat Janneke me dit duidelijk kon uitleggen, herkende ik wel wat dingen bij mijn eigen paard. Al dacht ik toen nog dat dit vooral afkomstig was van zijn afstamming. (Jazz, dus dan weet je het wel). Ik was heel sceptisch, maar al snel bleek dat een hoop van die Jazz dingetjes ook hoofdpijn aangaven.  Eerst zien en dan pas geloven dus, maar ik ben om!

Christine

cursist

Deze hoofdpijn cursus van Janneke is er een die ik aan alle paardeneigenaren aan zou willen raden! Je krijgt direct een beter beeld hoe het hoofd van je paard in elkaar zit en het verbaasd mij hoeveel hoofdpijn overeenkomsten ik zie bij mijn eigen paard. 

Zonder deze Routekaart was ik me totaal niet bewust van de herkenningspunten. Mijn paard en ik blijven hier heel lang plezier van beleven!

Michelle

cursist 

Meest gestelde vragen:

Hoe gaat het precies in z'n werk?

Na je aanmelding ontvang je direct toegang tot de cursus. Je ontvangt een e-mail met daarin de praktische uitleg over de online omgeving en de cursus.  Alle onderdelen van de cursus blijven beschikbaar voor je, dus zelfs als je niet gelijk tijd hebt, kun je op en later moment er altijd mee verder gaan of bijvoorbeeld nog eens alle lessen blijven herhalen. 

Heb ik een bepaalde kennis nodig om deze cursus te volgen?

Nee, dat is niet nodig. Ik heb deze cursus zo ontwikkeld dat het voor iedereen te volgen is.  Daarmee bedoel ik dat ik steeds alles stap voor stap uitleg, en gewoon in jip en janneke taal die voor iedereen te begrijpen is.

Heb ik voor deze cursus iets nodig?

Je hebt niet specifiek iets nodig. Zo lang je maar internet hebt op een computer, laptop, ipad of telefoon dan kun je deze cursus al eenvoudig bekijken. Eventueel zou je ook de app kunnen downloaden voor op je telefoon zodat je de opdrachten en video's bij je paard kunt bekijken maar dat is een optie.

Ik ben een digibeet, kan ik de cursus dan wel volgen?

Ons gebruikersplatform is digibeet proof! Heel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en je ziet ook steeds precies waar je gebleven bent. Je hebt dus 0 technische kennis nodig. En nadat je jezelf hebt aangemeld ontvang je direct een mail met uitleg over je account. (Zelfs het aanmaken van je account is met één druk op de knop geregeld). Dus maak je daar geen zorgen over, anders kun je ons altijd een e-mail sturen op; info@ruiterbewust.nl

Heeft mijn paard niet meer baat bij een professionele behandeling?

In sommige gevallen is het zeker zo dat een paard meer gebaat is bij een professionele behandeling. Zeker wanneer het gaat om extreme klachten zoals agressie dan kun je dit waarschijnlijk beter uitbesteden. Maar juist wanneer je nog niet helemaal zeker weet of jouw paard hoofdpijn heeft, hoe dat precies zit en wat je allemaal kunt doen dan kun je gewoon aan de slag met deze online cursus.  Het is juist heel belangrijk om een goed beeld te krijgen van de oorzaak en dan pas naar een oplossing te gaan kijken. En dat is waar deze cursus je bij helpt. Daarnaast bevat deze cursus massagetechnieken waarmee jij jouw paard al verlichting kunt geven en kunt gaan ondersteunen. En daarmee kun je al een heel groot verschil maken voor je paard.

Ik heb nu even geen tijd, is het mogelijk om later te starten met de cursus?

Je kunt de cursus altijd volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Dat is één van de vele voordelen van een online cursus met onbeperkte toegang. Je kunt dit helemaal in je eigen tijd volgen en op je eigen tempo. Dus dat is geen probleem.

Ik heb niet veel tijd, dus hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?

Het bekijken van deze online training duurt in totaal ongeveer een uur. Dan heb je alle onderdelen van de cursus gevolgd. Het voordeel is dat je onbeperkt toegang hebt, en zo kun je de cursus bijv. in etappes volgen. Met de Hoofdpijn Check kom je er binnen een half uurtje al achter of jouw paard wel/geen hoofdpijn heeft. En vervolgens kun je bijv. de masterclass bekijken waarin ik uitleg geef  over herkenbare klachten bij je paard en er zo achter komen wat de oorzaak is, en wat je eraan kunt doen. Op die manier kun je dus ook kiezen voor de korte route! Heel handig, zeker als je het druk hebt!  Je bepaald dus altijd nog zelf hoeveel tijd je eraan besteed.

Hoelang blijf ik toegang houden tot deze cursus?

Je houdt onbeperkt toegang, dat wil zeggen voor altijd! Zelfs als je nu niet direct tijd hebt, dan kun je de cursus op een later moment gewoon bekijken en volgen of nog eens herhalen. 

Leer ik ook wat ik kan doen als mijn paard hoofdpijn blijkt te hebben?

In deze cursus ligt de focus vooral op een stukje bewustzijn van welke signalen je kunt herkennen bij jouw paard. We duiken dus vooral in op wat zie je aan je paard, welke impact heeft het op je paard en uiteraard wordt daarin ook meegenomen hoe je hier invloed op zou kunnen uitoefenen.  Mocht je erachter komen dat jouw paard daadwerkelijk hoofdpijn heeft of een bepaalde vorm van druk en willen leren hoe je dit verder aanpakt dan kun je daarmee aan de slag in het Hoofdpijn Programma. Hierin ontvang je ook technieken om hoofdpijn bij jouw paard daadwerkelijk aan te pakken.

Momenteel geen €47,- maar slechts € 37,-.

error: Auteursrecht