Let op: Vanwege een verandering in de bedrijfsvoering neem ik per januari '24 geen nieuwe klanten meer aan buiten de deelnemers van het nieuwe programma 'de Headshaking Guide'. 

En gelukkig, gezond en schudvrij paard!

Ik help jouw headshaker van het hoofdschudden af naar een pijnvrij leven!

Je bent er inmiddels al even zoet mee...

Sinds je paard is begonnen met schudden is jullie situatie compleet veranderd. Je paard is nu vooral je zorgenkindje...

Je hebt al van alles geprobeerd... van onderzoeken bij de dierenarts, tot het uitproberen van allerlei supplementen. Daarnaast heb je ook allerlei pollennetjes, UV maskers geprobeerd...

Dan hebben we het nog niet over de behandelingen van de osteopaat, cranio, masseur of fysio.

Inmiddels heb je dingen uitgesloten, en je paard grondig geobserveerd. 

Maar je paard schudt nog steeds...  En ondertussen spoken er allerlei vragen rond in je hoofd zoals;

Komt het ooit nog wel goed bij mijn paard? 
Zou mijn paard veel (hoofd)pijn hebben?
Wat kan ik nu nog doen voor mijn paard?
Waar doe ik goed aan?
Is het wel op te lossen?
Is dit leven nog wel paardwaardig?

Je had je leven met je paard zo anders voorgesteld. Nog veel liever had je je bezig gehouden met bosritten, wedstrijden, meedoen met leuke clinics... gewoon samen genieten! 

Maar dat kun je je nu al niet eens echt meer voorstellen. Laat staan of dat ooit nog wel gaat gebeuren...

Één ding weet je zeker, dit kan zo niet langer!

Je wilt gewoon weer een gezond en blij paard!

Laat mij je helpen om jouw paard weer schudvrij te krijgen!

Het was 2015 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met een headshaker en daar raakte ik gefascineerd door deze aandoening. Er was toen eigenlijk nog helemaal niet zoveel over bekend. Het werd zelfs nog regelmatig voor stalgebrek aangezien. Een oplossing of behandeling was er ook nog niet echt. Dat was het moment waarop ik besloot om dat te gaan onderzoeken. 

Ik had al snel uitgeplozen wat er aan de hand moest zijn. Maar met de behandelmethode die ik toen had, kwam ik niet verder. Het voelde een beetje alsof ik tegen de chinese en berlijnse muur op aan het behandelen was. 

Ik besloot om het verder te gaan onderzoeken en zodoende ging ik ook mijn behandelmethode uitbreiden. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met een Amerikaanse methode voor lichaamsprocessen bij mensen. Er was niets concreets aan, het was allemaal vaag maar mijn gevoel zei: DOEN! 

Ik had ergens het idee, dat dit wel eens de oplossing kon zijn voor de headshaker van mijn klant. Ik vroeg haar na het volgen van de cursus of ik dit op haar paard uit mocht proberen. Wat heel bijzonder was, dat ze zich nu wel liet behandelen en sterker nog... ze kwam in volledige overgave. 

Dat alleen was al een mooi gegeven. Maar had het dan ook echt geholpen? In de eerste dagen na de sessie veranderde er niets. Maar na de derde dag was het schudden ineens verdwenen. Heel bijzonder, want we wisten nog steeds niets behalve dat het had geholpen... Dus besloot ik om dit verder te gaan onderzoeken.

In de loop der jaren heb ik honderden headshakers onderzocht en behandeld. In deze periode ben ik tot allerlei ontdekkingen gekomen, heb ik verbanden weten te leggen en heb ik me ook helemaal gespecialiseerd in het fenomeen 'Headshaking'.  Naast alle paarden van anderen heb ik ondertussen ook zelf twee paarden gehad met het headshaking-syndroom, welke ik dankzij al mijn opgedane kennis en ervaring weer relatief snel klachtenvrij heb gekregen. Ik weet dus als geen ander hoe het is om een headshaker te hebben, en hoe wanhopig je dat soms kan maken als eigenaar.  Maar tegelijkertijd gaf dat me wel een enorme drive en passie om anderen te helpen om dit probleem op te lossen!

al meer dan

+

headshakers behandeld

een percentage van

%

werd weer klachtenvrij

Mijn lieve merrie maar bleef schudden met haar hoofd. Het was soms heel zielig om te zien. De dierenarts had mijn merrie al bekeken. Er bleek een kies in haar kaak te zitten welke aan het irriteren was, en deze is er toen uitgehaald.  Ook daarna bleef mijn merrie schudden. Ik heb zelf nog pollennetjes ect. geprobeerd maar niets hielp bij haar.

Janneke is toen bij ons gekomen en heeft mijn merrie behandeld. Mijn merrie had veel spanning in haar lijf en had veel druk op haar hoofd. Eerst vond ze de behandeling helemaal niks en gaande weg zag je dat Janneke haar vertrouwen won en dat ze rustiger werd. 

Janneke is echt een topper, neemt de tijd en werkt met veel rust en liefde voor het paard. Ze heeft mijn merrie volledig klachten vrij gekregen en ben haar daar ook eeuwig dankbaar voor. 

Pamela Linschoten

Paard: Trea

Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef maar schudden.

Meteen na de eerste afspraak zag ik al verschil! En ik was niet de enige, ook stalgenoten zagen het! Janneke is nu 3 keer geweest en mijn merrie is helemaal van het hoofdschudden af. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan haar gewoon rijden en ze staat weer heerlijk rustig buiten zonder met haar hoofd te schudden. Ik merk echt een onwijs verschil. Ze is minder stram en zit gewoon super in haar vel!

Ik ben Janneke onwijs dankbaar en zou haar ook echt aan iedereen aanraden!

Sascha

Paard: Silver

Weer zorgeloos kunnen genieten van je paard!

Leuke dingen doen, en vooral weer genieten samen met je paard. Dat is wat je graag wilt... maar je weet alleen nog niet helemaal hoe je daar gaat komen...  Eerst je paard nog maar weer eens op de rit krijgen... 

Gelukkig, hoef je dat allemaal niet in je eentje te doen! Sterker nog, dat gaat je niet lukken... niet in je eentje! Je hebt er hulp bij nodig, maar dan wel de juiste!

Iedere headshaker is net weer anders en daarom kijk ik graag met je mee wat er nodig is voor je paard om weer helemaal schudvrij te worden!  

Tijdens de Headshaking Scan, combineer ik onderzoek en behandeling om zo een compleet beeld te krijgen van je headshaker en wat er nodig is om jouw paard weer klachtenvrij te krijgen!

Lees hieronder nog even verder en plan direct een afspraak in!

Samen aan de slag voor een gezond paard? 

Headshaking Scan

Voor de Headshaking Scan kom ik bij je langs om je paard te onderzoeken en vervolgens te behandelen. 

Deze intake afspraak duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats bij jou op stal. Mits je binnen mijn werkgebied woont/staat met je paard. (werkgebied: Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland)

De investering van de Headshaking Scan bedraagt € 222,- excl. gedeelde reiskosten
EXTRA:  Headshaking Scan Rapport 

Dit kun je verwachten van de Headshaking Scan

Intake

Voorafgaand aan de Headshaking Scan ontvang je een e-mail met daarin de link naar het intake formulier. Door deze zo concreet mogelijk in te vullen, kan ik me voorafgaand aan onze afspraak al inlezen in je paard en me zo optimaal mogelijk voorbereiden

Een duidelijk startpunt
Kan ik gerichter je paard onderzoeken
Zodat ik vervolgens effectiever te werk gaan gaan

Onderzoek

Op basis van de door jou aangeleverde informatie ga ik kijken of het beeld dat jouw paard laat zien, klopt met wat er in het hoofd en lichaam van je paard te vinden is.

Dit doe ik door het uitvoeren van diverse testen, palpatie, een kauwonderzoek, het beoordelen van de symmetrie, en een bewegingsanalyse. 

Ik kijk nauwkeurig naar het hoofd, maar ook zeker naar de rest van het lichaam zodat we een totaalbeeld krijgen van wat er speelt bij je paard.

Een totaalbeeld van je paard, en duidelijkheid over de klachten. 
Komen we achter de oorzaak van het hoofdschudden.
Brengen we de elementen van oplossing in beeld!

Behandeling

Na het onderzoek ga ik over tot de behandeling van je paard. Op basis van hoe je paard reageert en de veranderingen in het lichaam kan ik een inschatting maken van wat jouw paard precies nodig heeft.

Vermindering van klachten en verlichting van pijn 
Meer ontspanning en bewegingsvrijheid voor je paard
Het herstelproces wordt in gang gezet!

Stappenplan

Na de behandeling kan ik op basis van alle informatie, de bevindingen en reacties van het lichaam een stappenplan opstellen specifiek voor jouw paard met als doel: Een klachtenvrij paard! 

Rust in je hoofd omdat je een duidelijk plan hebt voor je paard.
Weer hoop voor een mooie toekomst voor jou en jouw paard
Niet machteloos toekijken maar zelf bijdragen aan het herstel.
Zicht op een pijnvrij paard!

EXTRA: Headshaking Scan Rapport

Je ontvangt binnen enkele werkdagen na de Headshaking Scan een samenvattend rapport in je inbox.  Ik weet uit ervaring dat er nogal veel op je afkomt en dat je mogelijk niet alles onthoud. Dat is geen enkel probleem want je kunt dit  op een later moment nog eens rustig doorlezen.

Precies weten wat er aan de hand is bij je paard
Alle bevindingen samengevat in begrijpelijke taal
Duidelijke vervolgstappen, helemaal voor je uitgewerkt

De Headshaking Scan in een notendop!

Tijdens de Headshaking Scan kijk ik met je mee naar jouw headshaker. Ik zal je paard uitgebreid onderzoeken, diverse tests uitvoeren en aansluitend behandelen zodat we tot een compleet beeld en plan van aanpak komen. Vervolgens ontvang je na afloop een samenvattend rapport inclusief stappenplan om jouw paard weer schudvrij te gaan krijgen!
Deze intake afspraak duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats bij jou op stal, mits je natuurlijk binnen mijn werkgebied woont. (Zuid Holland, Utrecht, Noord Brabant en Gelderland) 

De investering voor deze afspraak bedraagt €222,-

Extra: Ontvang een uitgebreid Headshaking Scan Rapport waar je alle bevindingen kunt teruglezen, en inclusief een stappenplan voor je paard!

Dit is wat deze Headshaking Scan jouw oplevert...

Je ontdekt wat het hoofdschudden bij jouw paard veroorzaakt.
Je krijgt de oplossing aangereikt in duidelijke stappen.
Je ontvangt handvatten om je paard zelf extra te ondersteunen
Je krijgt weer zicht op een pijnvrij en vooral gelukkig paard!
Je begint weer een hoopvolle toekomst te zien voor jullie! 
Je ervaart weer rust in je hoofd omdat je weet waar je aan toe bent

Janneke heeft ongelooflijk veel kennis en werkt op een hele rustige manier, waarbij ze allerlei behandelwijzen combineert tot wat het beste past bij jouw paard/pony, met hele mooie resultaten. Daarom wil ik haar van harte bij jou aanbevelen.

Norma van Rijswijk

klant


Ik kocht Farao (Canturano x Mary-Lyn) in 2016, hij was toen 6 jaar en sinds die tijd weet ik niet anders dat hij met z’n hoofd schudde. In het begin had hij ook last van z’n rug, dus ik heb dit bij dierenartsen, osteopaten en later ook door alternatieve geneeswijzen na laten kijken. Dit hielp, maar het schudden bleef. In de winter ging het beter dan in de zomer. Een neusnetje hielp ook niet altijd en soms was het zo erg, dat ik wel moest afstappen. 

Nageeflijk rijden lukte haast niet en ik had geaccepteerd, mijn paard kan dat niet. Desondanks hebben we soms ook gewoon springwedstrijden kunnen rijden, dan was zijn focus zo op de hindernis, dat ik bijna geen last had van het schudden. Een vriendinnetje zag op FB dat Janneke een webinar organiseerde over hoofdschuddende paarden. Mijn interesse was gewekt en na duidelijke uitleg begon het allemaal op z’n plek te vallen... ik moest Janneke ns uitnodigen! 

Ik stond er redelijk nuchter in, maar we zijn zo’n 4 behandelingen verder en wat een verbetering! Farao loopt makkelijk nageeflijk en ontspannen. We hebben zelfs een dressuurwedstrijd gewonnen! Iets wat ik voorheen nooit had gedacht. Zijn hele lijf is veel losser, hij is super wendbaar en krijgt eindelijk bespiering op de juiste plekken. Hoewel Farao de behandelingen van Janneke altijd een beetje ‘uittest’ (happen, jeuken en rekken) merk ik dat hij er zoveel gelukkiger van geworden is! Ik heb eindelijk een blij paard en ik ben blij baasje :)!

Kirsten Jacobs

Paard: Farao

Mijn paard begon zo’n 3 jaar geleden met headshaking. Hij maakte een ‘rare’ tik met zijn hoofd, een soort snel ‘ja’ knikken. Hij deed dat in de paddock en op een gegeven moment begon hij het ook tijdens het rijden te doen. Via facebook ben ik bij Janneke terecht gekomen. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te sneller en vaak effectiever kun je handelen. Ik heb Janneke bij mijn paard Chico gevraagd en zij heeft hem behandeld. Na de eerste keer kon ik direct na de behandeling al verschil merken, tijdens het rijden was zijn tik al aanzienlijk minder. 

Een paar weken later kreeg hij een tweede behandeling en na deze behandeling was de tik tijdens het rijden nagenoeg over.  Chico werd steeds losser in zijn lijf en in de aanleuning werd hij steeds fijner. Chico is nu in onderhoud en het gaat echt super goed met hem. Janneke behandelt het hele paard en dat kon ik goed merken. Chico heeft diverse behandelingen van verschillende therapeuten gehad, maar hij heeft nooit heel duidelijk verschil laten merken, maar nu was dat wel anders. 

Behalve dat zijn tik steeds minder werd, werd hij in het rijden ook steeds fijner. Ik ben hem weer gaan starten en nu rijden we ZZlicht. Dat had ik nooit gedacht. Bovenal ben ik blij dat Janneke mijn Chico van zijn headshaking heeft kunnen afhelpen. Ik heb weer een blij paard, waar ik heel fijn mee kan trainen. Dank je wel Janneke!

Simone Lammers

Paard: Chico

Sinds een aantal jaren stond mijn paard Crocus in de wei steeds meer te schudden met zijn hoofd. Ook met rijden ging hij s zomers steeds meer proesten en kriebelen met zijn neus. Als ik hem uit de wei haalde stond hij bij de drinkbak te headbangen zoals ik het noemde. Ik vond het zielig voor hem en wilde het graag voor hem oplossen. Ik wilde geen medicijnen of zenuw stilleggen maar zoeken naar een andere oplossing. Toen kwam ik via facebook de masterclass van Janneke tegen en heb daarna een afspraak gemaakt.

Na die eerste sessie zag ik maar ook mijn stalgenoten, dat de blik ban mijn paard veranderde. Hij keek daarvoor wat zorgelijk en gesloten.  Ik ben dus door gegaan met het traject. Na een aantal behandelingen kreeg ik al filmpjes van de stalhouder dat Crocus heel rustig in de wei stond, nog wel bij de waterbak maar hij stond met zijn neus in de wind te ruiken naar wat er voorbij kwam. Daarna vond ik hem steeds meer gewoon gras etend met zijn vrienden.  Nu heb ik een vrolijk, blij paard wat super in zijn vel zit. Lichamelijk is hij erg veranderd en zijn blik is veel opener geworden. Ik ben blij dat ik bij Janneke terecht ben gekomen, want van een blij paard zonder pijn en zorgen word ik als eigenaar ook erg blij!

Lieselot Lauwaars

Paard: Crocus

Mijn merrie had last van een  extreme vorm van headshaken tijdens rijden en longeren of wandelen. Daarnaast kon ze vliegen op en rondom haar hoofd niet verdragen en werd het te gevaarlijk om met haar te rijden. Je gaat verschillende manieren bedenken om het probleem te verminderen, (lavendel, vliegenspray, supplementen, ander bit, ander hoofdstel, in het donker rijden, osteopaat enz) helaas werkte dit allemaal niet. Toen kwam ik de masterclass van Janneke tegen, en ben ik enthousiast geworden over haar benadering ook al was ik wel nog wat sceptisch.

Toch besloot ik om een sessie te boeken, en wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Janneke is een vriendelijke rustige meid die echt je paard wil helpen. Ze heeft mijn merrie bekeken in zowel stilstand als beweging, testen gedaan, foto's gemaakt en ging vervolgens aan de slag met mijn merrie! 

De rust en kunde van Janneke kwam langzaam binnen ik zag mijn merrie onder de handen van Janneke veranderen en ontspannen. Na de eerste behandeling zag ik al verschil in het aangezicht en de blik van de ogen. Tijdens het rijden was er minder paniek en minder shaken. Ik besloot om door te gaan met deze behandelingen en nu is mijn merrie een totaal ander paard en bovendien.. geen Headshaker meer!  

Kimberly Hulsbergen

Paard: Duke

Al meer dan 500 mensen gingen je voor...

Meest gestelde vragen over de Headshaking Scan

Is er nog iets wat ik voorafgaand aan de afspraak kan doen voor mijn paard?

Jazeker! Ik verwacht zelfs van je dat je eerst een aantal stappen doorloopt met je paard. Zo wil ik dat je voor het maken van een afspraak eerst mijn masterclass 'Eerste hulp bij headshaking' volgt. Je kunt je daar gratis voor aanmelden en deze direct bekijken. In deze masterclass deel ik 5 belangrijke stappen voor je die je eerst ondernomen moet hebben voordat je een afspraak maak. Klik hier>

Mijn paard staat niet binnen je werkgebied. Wat nu?

Balen! Ik snap heel goed dat dit frustrerend kan zijn, zeker wanneer je paard een headshaker is.  Het is helaas niet zo dat ik nog een blik met collega's met dit specialisme kan opentrekken dus doorverwijzen kan ik je helaas niet. Wel werk ik toe naar een eigen locatie zodat straks een behandeling voor iedereen mogelijk is. 

Ik weet niet goed wat de triggers zijn voor mijn paard, hoe kom ik daarachter?

Daar kom je achter door voor langere periode (minstens 30 dagen) een dagboek bij te houden waarin je steeds per dag bekijkt hoe heftig de klachten zijn, en welke triggers er aanwezig zijn. Je kunt niet na één dag heftige klachten al een conclusie trekken. Daarom is het belangrijk dat je objectief en nauwkeurig iedere dag het dagboek invult. Om je hierbij te helpen heb ik een hele online cursus ontwikkeld waarin alles voor je is uitgewerkt. Zo vind je daarin een e-book, het dagboek, uitleg video's over de verschillende vormen, massagetechnieken om je paard verlichting te bieden en nog wat extra bonussen. Alles is voor je uitgewerkt, je kunt er zo mee aan de slag! Hier vind je alle info over de Headshaking Guide>

Mijn paard schudt niet iedere dag met zijn hoofd, is deze afspraak dan wel geschikt?

Headshaking betekend niet dat een paar iedere dag heel erg met zijn hoofd hoeft te schudden. Dit is afhankelijk voor de triggers die op dat moment aanwezig zijn. Tuurlijk zijn er paarden die iedere dag, de hele dag door schudden. Maar er zijn ook andere vormen waarbij een paard enkel schud in het voorjaar, of bijv. alleen tijdens de training. Dus zolang jij weet, dit is een tic en niet een irritante vlieg van zich af willen schudden oftewel het is echt headshaking. Dan is deze afspraak echt goed voor jou.

Ik heb al zoveel geprobeerd, wat pak jij anders aan?

Je bent echt niet de enige, en ooit stond ik ook in jouw schoenen. Ook ik heb jaren geleden van alles geprobeerd om het probleem dat ik ervaarde met mijn paard te kunnen verklaren en op te lossen. De meeste mensen die bij me komen zijn ten einde raad en ik ben dan zo’n beetje hun laatste redmiddel. I know that feeling  Ik heb dus ook aan de andere kant gestaan. Het grootste verschil zit hem in de oorzaakgerichte aanpak. Het probleem zit nooit op één plek maar is een compleet patroon. In de praktijk zie en hoor ik veel verhalen waaruit blijkt dat een stuk anatomische en biomechanische kennis mist. Als je niet weet hoe een paard hoort te functioneren, dan kun je een paard ook niet echt goed helpen. Ik heb veel kennis op gedaan, niet alleen in alle opleidingen maar ook doordat ik door de loop der jaren heel veel ‘vage klachten’ heb uitgeplozen, net zo lang heb gedokterd tot ik de oorzaak vond. Inmiddels zelfs duizenden paarden succesvol heb behandeld. En iets wat niet mag ontbreken, het doen van dissecties. Ooit de reden dat ik geen dierenarts ben geworden, maar nu pluis ik achter elkaar hele hoofden uit elkaar. En dat klinkt luguber, maar alleen zo leer je waar je mee werkt en krijg je een veel beter beeld van wat zich binnen het hoofd van een paard afspeelt.

In welke gevallen mag een paard niet behandeld worden?

Met de diverse behandelmethodes die ik hanteer kan ik heel veel problemen oplossen. Echter er zijn een paar gevallen waarin ik een paard niet behandel:

 1. Een paard met een recente (schedelbasis) fractuur. Pas na 6-8 weken na de breuk kan je paard worden behandeld. Als jouw paard een schedelbasisfractuur heeft is het raadzaam om eerst een CT Scan te laten maken. 

2. Paarden met (vermoedelijk)  Aneurysma, toevallen, TIA (Transient Ischemic Attack) worden enkel in overleg behandeld. 

3. Wanneer een paard tumoren in de schedel heeft wordt dit paard niet behandeld.


Hoeveel behandelingen heeft mijn paard nodig na de Headshaking Scan?

Dat is vooraf natuurlijk lastig te zeggen. Ieder paard is anders een ook al zet je bij wijze van 10 headshakers op een rij met dezelfde klachten dan kan de aanpak voor ieder paard anders zijn. Het is ontzettend belangrijk om je te realiseren dat we met de Headshaking Scan vooral gaan kijken, wat is er aan de hand en hoe kan dit opgelost worden voor jouw paard. In principe krijg je dus na deze afspraak het antwoord op deze vraag.  Als de klachten bij jouw paard te verklaren zijn, de mogelijke triggers en oorzaken zijn vastgesteld dan bedenken we een plan van aanpak. Voor de één houd dit in dat zijn/haar paard eerst naar een speciale tandarts moet voor een ander paard kan dit betekenen dat de focus ligt bij het weer gezond maken van het lichaam door bijvoorbeeld te beginnen met een detoxkuur. Bij weer een ander paard kan het zo zijn dat er beter direct overgegaan kan worden op de behandeling en bij een volgend paard zelfs dat er nader onderzoek gedaan moet worden middels bijvoorbeeld een CT Scan. Afhankelijk van wat er bij jouw paard van belang is zal ik je een passend vervolgtraject adviseren. In de meeste gevallen zijn de klachten met nog een aantal vervolgbehandelingen op te lossen. 

Duurt iedere afspraak zo lang?

De Headshaking Scan is een intake-afspraak dus een combinatie van onderzoek en behandeling. Daarom duurt deze afspraak +/- 2 uur. Bij een vervolgbehandeling hoeft er geen heel onderzoek te worden uitgevoerd. Daarom duurt een vervolgbehandeling iets korter. Ik reserveer voor een vervolgbehandeling 90 minuten in mijn agenda. We bespreken dan de vorderingen/veranderingen, ik loop je paard eerst even na en dan zal ik overgaan tot de behandeling van ongeveer 60 minuten. Na afloop is er dan nog tijd om wat vragen te beantwoorden en om je van advies te voorzien voor de periode die volgt. 

Ik kan pas over een x aantal weken terecht, kun je niet eerder?

Mijn online agenda geeft automatisch de eerst beschikbare data's en tijden aan. Ik werk per regio om mijn reistijd, en de reiskosten van mijn klanten zo laag mogelijk te houden. Er zijn dus geen verborgen plekken in mijn agenda 😉 Wel kun je aangeven, dat je eerder zou willen en mocht er dan een plekje vrijkomen, dan zullen we je benaderen en je afspraak verzetten.  Verder geldt: VOL = VOL

Doe je ook aan spoedgevallen?

Ondanks dat het hebben van een headshaker heftig kan zijn, wil dat niet altijd zeggen dat jouw paard meteen een spoedgeval is. Zo'n beetje iedere eigenaar komt op een punt waarbij je het gewoon niet langer kan aanzien. Ik zal altijd proberen om je zo goed en snel mogelijk te helpen, maar het is niet zo dat dit betekend dat je altijd binnen een week terecht kunt. Daarvoor heb ik teveel 'spoed' gevallen om het maar even zo te zeggen. 

Kan ik je eerst even bellen?

Nee, helaas.  Dit is simpelweg niet te combineren is met mijn werkzaamheden. Kwaliteit staat bij mij voorop en ik wil mijn werk daarom ongestoord en met volle focus kunnen uitvoeren. Ik vindt het belangrijk om mijn klanten op de best mogelijke manier te helpen en hun vragen te beantwoorden. Daarnaast heb ik met al mijn kennis en ervaring in het behandelen van honderden headshakers een handleiding gemaakt waarin alle mogelijke vragen al worden beantwoord. De Headshaking Guide! Op die manier kan ik je toch begeleiden, maar zonder dat dit ten koste gaat van mijn werk. 

Wat kan ik zelf doen om mijn paard te ondersteunen?

Je kunt ontzettend veel doen om je paard uiteindelijk van deze aandoening af te krijgen. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je allereerst aan de slag gaat met het herleiden van de triggers door het bijhouden van een dagboek voor minstens 30 dagen. Zodat je ten tijden van bijv. de Headshaking Scan al relevante informatie kan aanleveren en je paard sneller geholpen kan worden. Daarnaast kun je jouw paard ook ondersteunen en de pijn verlichten door het toepassen van bepaalde massagetechnieken. In de Headshaking Guide vindt je 10 van deze technieken, inclusief video's met uitleg!

Wat als mijn paard niet geholpen kan worden?

Dat weet je niet, totdat je hulp zoekt. Voor 95% van de headshakers bestaat gewoon een oplossing al is dat soms even zoeken. Daarom beginnen we met een Headshaking Scan omdat we kunnen onderzoeken wat er aan de hand is bij jouw paard. Wanneer ik denk dat je paard niet te helpen is, dan zal ik dat eerlijk aan je aangeven 😉 

Geef je garantie? 

Dit vind ik altijd een leuke vraag 😉 Ik garandeer dat ik mijn uiterste best zal doen om de oorzaak te achterhalen en de vorm van headshaking vast te stellen. Maar waar wil je eigenlijk garantie op? Deze Headshaking Scan is een onderzoek + behandeling om nader te bepalen wat er precies nodig is voor je paard. Je ontvangt daarom achteraf ook een heel adviesrapport met vervolgstappen. Na deze afspraak weet je pas of je paard te helpen is en daarom kan ik je die garantie niet met 100% geven! 

Ben je klaar voor een oplossing van jouw headshaker?

Niets doen is in ieder geval ook geen optie!  

De oplossing komt niet aangewaaid...

Het schudden van je paard gaat ook niet vanzelf over!

Dus wat ga je doen?

Eerst nog weer van alles uitproberen?

Veel geld investeren in probeersels?

Nee toch zeker?! Kies voor duidelijkheid en een bewezen strategie! 


Helaas... het plannen van een afspraak is niet langer mogelijk...

Na jarenlang fulltime onderweg te zijn geweest, heel veel uren te hebben gemaakt bleef mijn to do lijst alleen nog maar groeien, tot op het punt dat ik genoodzaakt wat om het roer om te gooien. Dat houd in dat ik mijn hele bedrijf inclusief mijn aanbod helemaal heb omgegooid.

In plaats van alles zelf uitvoeren, kies ik nu bewust voor het begeleiden. Dat helpt jou als eigenaar aan duidelijkheid, bewustzijn en een goede voorbereiding, evenals tools om jouw paard zelf te gaan ondersteunen. Dit zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook dat het aantal professionele behandelingen dat jouw paard nodig heeft flink omlaag gaat.

Close
error: Auteursrecht