Grote kans dat ook jouw headshaker, klachtenvrij door het leven kan!

Jij wil het liefst zo snel mogelijk een gezond paard zonder tics!

En ik heb alles al voor je uitgedokterd zodat jij dit gemakkelijk kunt bereiken.

+

jaar ervaring

meer dan 

 headshakers

onderzocht en behandeld

+ 

 %

 met succesvol resultaat!

Loop jij ook tegen een muur aan in het aanpakken van het headshaking-syndroom bij je paard? 

Je paard heeft regelmatig last van tics en lijdt daar duidelijk onder. Het lijkt af en toe net alsof hij/zij flinke elektrische schokken toegediend krijgt.  
Er spoken tientallen vragen in je hoofd, zou het iets met pollen te maken hebben, zonlicht, wind of toch iets anders?
Je paard voelt zich echt niet lekker en de moed zakt je steeds meer in de schoenen. Alles wat je tot nu toe geprobeerd hebt, heeft nog te weinig resultaat. 
Het blijft lastig om je vinger op de zere plek te leggen, en er zijn zoveel meningen en ervaringen waardoor het lastig te bepalen is waar je nu goed aan doet voor je paard. 
Je hebt al zo'n beetje alles geprobeerd om dit op te lossen, variërend van een neusnetje,  cranio behandeling of dierenarts consult maar helaas nog steeds niet met het gewenste resultaat. 

Er zijn zoveel vragen die blijven rondspoken in je hoofd...

Komt het ooit nog wel goed? 

Je vraagt je af of er nog wel een toekomst bestaat voor je paard zonder tics, proestaanvallen, jeuk of andere klachten. 

Wat kan ik doen voor mijn paard?

Als er maar iets was, wat je kon doen voor je paard dan zou je dat zonder te twijfelen doen om je paard comfortabeler te maken. 

Hoe kan ik het dragelijker en meer comfortabeler maken? 

Je ziet heel duidelijk dat jouw paard lijdt aan deze aandoening, en hebt er alles voor over om het leed van je paard te verzachten. 

Kan ik mijn paard gewoon doortrainen? 

Is het verstandig om je paard helemaal te ontzien of kun je jouw paard niet beter gewoon blijven doortrainen? 

Waar doe ik goed aan? 

Er zijn zoveel opties dat je niet weet waar je moet beginnen? Want wat als dat niet werkt? Waar doe ik goed aan? 

Hoe weet ik op welke triggers mijn paard reageert? 

Er lijkt geen pijl op te trekken wat de mogelijke triggers zijn voor je paard. Hoe kom je daar nu eigenlijk achter? 

Welke stappen kan ik ondernemen voor mijn paard?  

Dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk, maar wat kun je nu het beste doen en in welke volgorde is dat het meest bevordelijk? 

Kan mijn paard hier nog vanaf komen?  

Je weet al bijna niet meer hoe het is om een gezond paard te hebben zonder klachten, gaat dat ooit nog gebeuren? 

Al die twijfels en vragen over 'Wat nu?' kosten je veel tijd en energie

En het op eigen houtje alles uitdokteren levert je alleen maar meer stress op!

Zal ik jou daarom helpen met mijn bewezen aanpak? 

* Mijn paard is 5 keer behandeld met neuromodulatie en dit leek even te werken, maar nu zegt mijn dierenarts dat ik maar een zonnebril voor mijn paard moet komen... (€3000,- verder)...
* Mijn paard heeft pollenallergie, maar hij schudt het hele jaar door... Neusdruppels, spray, netje, medicatie, cranio...... NIETS werkt!

* Mijn dierenarts heeft gesuggereerd om mijn paard te euthanaseren.. HELLLUUP! 

Zomaar een greep uit de e-mails die ik bijna dagelijks toegestuurd krijg.  Als eigenaren me vertellen wat de symptomen zijn bij hun paard,  en wat ze allemaal al geprobeerd hebben op advies van hun dierenarts of professional, kan ik me keer op keer blijven verbazen. Er wordt zo gefocust op vage symptomen en symptoombestrijdingen, waardoor vaak alles wat wordt geprobeerd niet of hooguit tijdelijk werkt. De logica ontbreekt vaak compleet!

In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met een headshaker en sindsdien raakte ik gefascineerd door deze aandoening. Omdat er toen eigenlijk nog niet echt iets over bekend was, besloot ik om zelf onderzoek te doen. In de loop der jaren heb ik honderden headshakers onderzocht en behandeld. In deze periode ben ik tot allerlei ontdekkingen gekomen, heb ik verbanden weten te leggen en heb ik me ook helemaal gespecialiseerd in het fenomeen 'Headshaking'.  Naast alle paarden van anderen heb ik ondertussen ook zelf twee paarden gehad met het headshaking-syndroom, welke ik dankzij al mijn opgedane kennis en ervaring weer relatief snel klachtenvrij heb gekregen. Ik weet dus als geen ander hoe het is om een headshaker te hebben, en hoe wanhopig je dat soms kan maken als eigenaar.  

Maar gelukkig is er nu de Headshaking Guide, zodat jij er niet alleen voorstaat! 

Je hoeft mij niet op mijn blauwe ogen te geloven,
lees hieronder een aantal ervaringen van deelnemers!

Dit zijn een aantal reacties van deelnemers die pas net met de Headshaking Guide gestart zijn!

Zoek je een blijvende oplossing voor jouw headshaker? 

In 12 weken tot de kern van het probleem en de oplossing voor jouw paard!

In dit programma:

Leer ik je wat het headshakings-syndroom nu eigenlijk is, behalve hetgeen wat je natuurlijk al ziet aan je paard of de informatie die je op internet leest.  

Geef ik je mijn specifieke kijk op dit probleem, en deel ik mijn strategie voor een echte oplossing waar ik al meer dan 700 headshakers en hun baasjes mee heb geholpen en waarvan meer dan 95% helemaal klachtenvrij werd.

Ontvang je geen urenlange studies, maar concrete video's en teksten die vooral to the point zijn zodat je geen tijd hoeft te besteden aan langdradige theorieën die je paard niet verder gaan helpen maar actief aan de slag kunt.

Krijg je de mogelijkheid om hele waardevolle technieken te leren toepassen op je eigen paard zodat jij jouw paard al enorm kunt helpen door de pijn te verlichten, en het herstelproces van het lichaam te bevorderen.  (Voor sommige gevallen zal het mogelijk zijn om de klachten hiermee zelfs te verhelpen, leert de ervaring.)

Kun je aanschuiven met je vragen bij één van de live Q&A sessies die om de week gepland staan. 


Module 1:
Uitsluiten en onderzoek

We starten met het uitsluiten van bepaalde factoren, en het onderzoeken van mogelijke triggers die een rol spelen in het klachtenbeeld van jouw paard zodat we de juiste informatie verzamelen.

Module 2:
Resultaten verwerken

Vervolgens gaan we de informatie die we hebben verzameld, verder uitfilteren tot er alleen nog maar relevante feiten over blijven zodat je je straks echt kunt gaan focussen op een echte oplossing. 

Module 3: 
Stappenplan opstellen

In deze module gaan we aan de slag om de feiten die je hebt verzameld over het klachtenbeeld van jouw paard, om te zetten naar een praktische stappenplan in de juiste volgorde en tijdsbestek.  

Module 4:
Technieken voor je paard

In deze module vind je zo'n 25 hele waardevolle massagetechnieken om jouw paard volledig te kunnen ondersteunen en behandelen. Daarnaast vind je hier ook diverse protocollen die je helpen om het effect op je paard te vergroten.

Module 5:  
Do en Don'ts 

Ik neem je mee in hoe je bepaalde afwegingen kunt maken voor jouw paard, in de herstelperiode. Wat kun je bij jouw paard bijvoorbeeld wel doen? Wat wil je absoluut niet? Of welke opties zijn er voor de tussenperiode? 

Begeleiding
door live Q&A 's 

Wanneer je ergens niet helemaal zeker van bent, of ergens tegenaan loopt dan kun je met jouw vragen aanschuiven tijdens één van de live Q&A sessies die om de week worden georganiseerd tijdens de 12 weken begeleiding. (22-04 t/m 15-07)

Toen mijn paard tics begon te vertonen, sloeg de schrik om mijn oren. Ik had nog geen flauw benul waar ik mee te maken had, maar ik wist wel... dit is niet goed. Via Google kwam ik bij Janneke terecht, en ik ben direct haar masterclass gaan bekijken. Door haar heldere uitleg, de sterke onderbouwing en alle handvatten die ze daarin geeft, had ik in één klap overzichtelijk wat ik het beste kon doen. Ik wilde het vooral goed aanpakken en niet zomaar wat aanmodderen en omdat daar best veel bij komt kijken ben ik gestart met de Headshaking Guide.  Dat zou ik ook zeker iedere eigenaar van een headshaker willen aanbevelen. De cursus is zo opgezet dat je echt helemaal stap voor stap wordt meegenomen en begeleid in het proces om de klachten van je paard echt op te gaan lossen. Dankzij het volgen van deze stappen, een paar kleine aanpassingen in het  management en de technieken van Janneke is mijn paard gewoon helemaal klachtenvrij.  Dit had ik van te voren niet durven dromen. Bedankt Janneke. 

Stella H. 

deelnemster Headshaking Guide

Live Q&A sessies

Ik verwacht niet van jou als paardeneigenaar dat je naast je drukke bestaan op eigen houtje alles zelf gaat zitten uitdokteren in de hoop dat je de gouden pil tegenkomt die de tics bij jouw paard als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. 

Juist daarom heb ik een online programma ontwikkeld, waarvoor je nog niets hoeft te weten of kunnen. Maar waarin ik je stap voor stap meeneem in de wereld van het headshaking-syndroom en alles wat daarbij komt kijken. Ik laat je zien hoe jij deze aandoening effectief aanpakt voor een blijvende oplossing en een klachtenvrij paard.

Na je aanmelding ontvang je direct een account met toegang tot een schatkist met alleen maar relevante informatie, tips en tricks voor jouw paard.  Lekker aan de slag op de tijdstippen die voor jou het beste uitkomen, en lekker in je eigen tempo. 

Het enige wat je hoeft te doen is, meedoen. 

Het hele proces is al helemaal voor je uitgewerkt in overzichtelijke en praktische actiepunten waar je direct mee kunt starten.  En als je ergens tegenaan loopt dan schuif je aan bij één van de live Q&A sessies die staan gepland. 

Ontvang direct al mijn tips en tricks voor een klachtenvrij paard!

Omdat het met de gezondheid van mijn eigen paard niet goed ging, ben ik met het paard van mijn dochter gaan rijden. Ze had al even niet zoveel gedaan, dus ben ik rustig aan begonnen. Al snel begon ze heftig met haar hoofd te schudden, iets wat we tijdens buitenritjes ook wel eens zagen maar dan lang niet zo erg. Mijn instructrice vertelde mij over Janneke en ben toen eens gaan kijken op haar website. Het was me al snel duidelijk dat Janneke heel goed weet waar ze het over heeft!! Ik ben gestart met de cursus, en door de heldere uitleg, het stap voor stap meegenomen te worden aan de hand van het E-book, het dagboek en de video's kreeg ik meer inzicht in het probleem van het paard van mijn dochter maar ook in de problemen die mijn eigen paard had. Alle evt. oorzaken van headshaking herkende ik in hem, terwijl hij geen headshaker was. Ik ben beide paarden gaan masseren met de technieken die Janneke aan de hand van heel duidelijke video's demonstreert. Ook heb ik een afspraak gemaakt voor het paard van mijn dochter en later in overleg met Janneke ook voor mijn paard. En inmiddels heb ik 2 blije paarden op stal. Met Dingly ben ik weer aan het rijden, ze heeft geen last meer, en Welty galoppeert weer vrolijk en fit naar de wei. Zo ontzettend blij dat Janneke op mijn pad kwam!!! Eindelijk zou iedere paardeneigenaar op de hoogte moeten zijn van de Headshaking Guide!

Xandri Puplichuizen

deelneemster Headshaking Guide

Een woord, super interessant! Je kent allicht het gevoel er is iets met mijn paard, maar wat en hoe kan ik hem helpen. Een lief dier maar vanwaar die bepaalde gedragingen. Oke, ik had reeds mijn twijfels over sommige uitspraken bij verscheidene diagnoses , maar wat nu verder.... Dus gevolg we zijn dus volop het lijstje aan het afvinken. Wat we reeds wisten bij hem zijn de gevoelige luchtwegen, maar wat uitblinkt is hoe hij kan genieten van de massage van de kauw spier. Eindelijk dan ontspanning... Intens dompel ik me verder in jouw overzichtelijke uitleg ,want geloof me ,al deze info moet ik eerst verwerken en verteren en dan testen we onze kennis.

Reina Wuyts

deelneemster Headshaking Guide

Het hoofdschudden van mijn paard is zo erg dat ik niet meer kan rijden. Gelukkig vond ik de masterclass, en daarna was ik nog meer nieuwsgierig naar alle informatie die Janneke geeft en heb ik me ook aangemeld voor de Headshaking Guide. Met zeer veel interesse heb ik alles bestudeerd en de video uitleg bij de massagetechnieken meerdere keren bekeken zodat ik deze zelf kon toepassen. Het is een waardevolle cursus die veel inzicht geeft rond de problematiek van headshaking. Fijn dat Janneke zich hier zo in heeft verdiept en de informatie met ons op deze manier kan delen.

Meintje Breunesse

deelneemster Headshaking Guide

Mijn paard begon steeds erger te schudden, en later veranderde dat schudden in een ongecontroleerde tic. Dit was rond het voorjaar waardoor ik ervan overtuigd was dat mijn paard pollenallergie had. Ik heb toen al zo'n beetje alles voor pollenallergie geprobeerd, maar helaas zonder resultaat!

 Toen kwam ik bij de masterclass terecht en zodoende ben ik ook gestart met de Headshaking Guide. De cursus is op een hele fijne manier opgezet, met duidelijke uitleg waardoor het makkelijk te volgen is. Ook de massagetechnieken zijn een erg fijne aanvulling, dat gaf mijn paard duidelijk verlichting!

Sophie Vragender

Deelneemster Headshaking Guide

Als eerste wil ik je bedanken voor de inzichten die je ons hebt gegeven. Door jou zijn we verder gaan kijken dan pollenallergie en hebben we al veel voor onze pony kunnen betekenen. 

We kunnen haar nu al geen headshaker meer noemen. We zijn nog maar sinds kort begonnen, maar het losmaken van haar hals heeft er al voor gezorgd dat ze niet meer schudt. We zijn nu net begonnen met de massage van haar hoofd.


Suzanne van der Locht

deelneemster Headshaking Guide

Van oorzaak tot oplossing!

"In mijn onderzoek naar het headshaking-syndroom, kwam ik er al snel achter dat er meerdere vormen bestaan van deze aandoening. Dat maakt het vinden van een oplossing niet persé eenvoudiger. In de loop der jaren heb ik honderden paarden met het headshaking-syndroom onderzocht en heb ik een methode ontwikkeld om tot de kern van de klachten te komen. De oorzaak is bij veel paarden net iets anders opgebouwd. Maar als je die opbouw inzichtelijk krijgt, dan is de oplossing ineens niet meer zo ingewikkeld. Mijn ervaring is dat voor ruim 95% van de gevallen een oplossing bestaat, mits de eigenaar bereid is om alle veranderingen te maken."

Janneke Zijderveld | Ontwikkelaar van de Headshaking Guide. 

Headshaking Guide

Van oorzaak tot oplossing in 12 weken

Jouw gids in de wereld van het headshaking-syndroom!

Online video's vol tips, tricks en inclusief de Jip en Janneke uitleg over het onderzoeken en oplossen van het headshaking-syndroom bij je paard.  (€ 397,)
Headshakers Dagboek om precies te kunnen achterhalen, welke vorm van headshaking jouw paard precies heeft ( € 97,-)
Werkboek met opdrachtjes om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelen van je paard, maar ook de te nemen stappen meer inzichtelijk te krijgen.  (€ 89,-)
E-book 'Wat te doen bij headshaking' (€ 77,-)
Alle ins en outs van het headshaking-syndroom op video ( € 479,-)
Meer dan 25 massagetechnieken op video, inclusief uitleg en verschillende massageprotocollen voor een optimaal pijnstillend, en klachten verminderend effect (€ 297,-)
Videoserie Do & Don'ts bij headshaking (€179,-)
12 weken lang extra begeleiding via live Q&A sessies. (om de week)  ( € 300,- )
Onbeperkt toegang tot het programma + alle toekomstige updates (€ 250,-) 
BONUS' Masterclasses 'De zin en onzin van symptoombestrijdingen'.  Zodat je niet onnodig veel tijd en geld verspeelt aan dingen die je paard niet verder gaan helpen, maar wel je paard zo comfortabel mogelijk maakt in de tussentijd. (€  57,-)
BONUS les: 'Het belang van een gebalanceerd gebit' met Neuromuscular Horse Dentist Jolien de Rechter. (€37,50) 
Bonus les: 'De rol van voeding in het herstelproces' door Larissa Vermeulen van Voedingscentrum voor paarden. (€27,95)

Met een totale waarde van € 2287,45,-

Jouw normale investering:  € 697,- 

met tijdelijke korting  € 497,- 

of in drie maandelijkse termijnen van € 177,-

Je krijgt direct toegang tot mijn volledige aanpak!

De meest gestelde vragen

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit nu wel werken?

Geloof me, als ik zeg dat je helaas niet de enige bent. In de meeste gevallen heeft dit er mee te maken dat je je hoogstwaarschijnlijk hebt gefocust op de symptomen en vooral die hebt geprobeerd te bestrijden. Dat geeft een beetje hetzelfde effect als wanneer je probeert een kurk onder water te duwen. Zodra je die loslaat, dan komt hij meteen weer boven drijven. 

Het kan ook zijn dat je je op de verkeerde dingen hebt gefocust of in ieder geval niet volledig tot de onderliggende oorzaak van het probleem bent gekomen.  Juist wanneer je al zoveel hebt geprobeerd, zou het zonde zijn als je het opgeeft. Dan is al je moeite voor niets geweest. 

Ik weet zeker, dat je er binnen no time achter bent waarom je tot nu toe nog geen oplossing hebt gevonden. Als je besluit om mee te doen. De tools en technieken die ik je geef zijn in het verleden al zo ontzettend waardevol gebleken. Je paard gaat er zoiezo baat bij hebben en zal je echt dankbaar zijn. 

Ik heb weinig tijd en zin om veel te moeten studeren. 

Dan heb jij geluk, want ik verwacht niet dat jij het allemaal zelf uit gaat zitten dokteren. Dat is ook totaal onnodig, want dat heb ik de afgelopen 9 jaar al gedaan en dat is ook precies waarom ik dit programma heb ontwikkeld. Hierin deel ik echt alleen de meest relevante informatie met je op een manier die lekker to the point is en waarbij we vooral focussen op de actiepunten. 

Het is bij mij niet mogelijk om aanpassingen te maken in het management van mijn paard?

Wanneer je dat bij voorbaat al roept, dan is dat waarschijnlijk ook precies de reden dat je dit nog niet hebt opgelost. Dus als je dat echt zo ziet, laat dit programma dan vooral aan je voorbij gaan.  

Het is vooraf nog niet te zeggen welke aanpassingen of veranderingen jouw paard nodig heeft, daar ga je in dit programma achter komen. Heel vaak is dit nog niet eens heel groot, maar ik denk dat alleen de wil om te veranderen en aan te passen waar nodig al een belangrijke basis voorwaarde is om jouw paard echt weer klachtenvrij te kunnen krijgen. Dit programma is bij uitstek voor de paardeneigenaar die echt bereid is om all in te gaan om zijn/haar paard te helpen van deze aandoening af te komen.

De klachten van mijn paard zijn al echt heel heftig, ik denk niet dat een online programma mijn paard gaat helpen.

Ik begrijp je zorg, zeker omdat ik in der loop der jaren heel wat heftige gevallen onder behandeling heb gehad.  Ik denk dat voor minstens 80% van de deelnemers mogelijk is om zelf hun paard klachtenvrij te krijgen, voor een kleine groep zal het inderdaad zo zijn dat er extra professionele hulp bij betrokken wordt. Maar zelfs wanneer je professionele hulp nodig blijkt te hebben, dan is het goed om je te realiseren dat jij degene bent die jouw paard op de meeste dagen in handen heeft. Een professional ziet jouw paard misschien 3 of 4 keer, jij iedere dag. Dus jij hebt als eigenaar echt veel invloed, en hoe fijn is het dan om te weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan en om je paard tussentijds zelf te kunnen helpen. 

Mijn paard staat op medicatie, kan ik dit programma dan wel meedoen?

Dit hoeft niet persé een probleem te zijn, afhankelijk om welke reden jouw paard op medicatie staat. Medicatie is namelijk altijd een belasting op het immuunsysteem van een paard. In sommige gevallen is medicatie echt noodzakelijk, zeker wanneer je te maken hebt met ontstekingen e.d. 

In heel veel gevallen wordt het gegeven om klachten te onderdrukken. In dat geval is het vooral goed om je af te vragen, in hoeverre deze medicatie echt werkzaam zijn en helpend voor je paard.

Het is altijd een afweging die je maakt tussen de belastbaarheid van het immuunsysteem en het onderdrukken van de klachten. 

Je wilt uiteindelijk toch dat ze pijnvrij, gezond en medicatievrij door het leven kunnen gaan. Dus vertoond jouw paard nog steeds klachten? Dan kun je waarschijnlijk beter af bouwen. Doe dit in overleg met de dierenarts die je deze medicatie heeft voorgeschreven. 

Hoelang houd ik toegang tot het programma? 

Je krijgt onbeperkt toegang tot de onderdelen van dit online programma. Dat wil zeggen, zolang dit programma bestaat. Zul je ook toegang krijgen tot nieuwe updates. 

Wat wel verloopt is de begeleiding via de live Q&A sessies. Op 11 September start het online programma en dan heb je de mogelijkheid om je vragen voor te leggen tijdens een live Q&A sessie. Mocht je er niet bij kunnen zijn, kun je deze vraag ook vooraf insturen en zal deze tijdens de sessie beantwoord worden en kun je die later nog weer terugkijken. De live Q&A sessies worden om de week georganiseerd in een periode van 12 weken. 

Is dit alleen voor sportpaarden? 

Ieder paard kan te maken krijgen met het headshaking-syndroom.  Dit programma is voor iedere eigenaar van een paard met het headshaking-syndroom. Het is niet relevant of jouw paard al met pensioen is, alleen recreatief gereden wordt of fanatiek in de sport.

Heeft mijn paard niet meer baat bij een behandeling? 

Laten we voorop stellen dat een professionele behandeling of zelf je paard masseren niet hetzelfde is. Maar in de praktijk heb ik nu juist ook bij veel paarden met het headshaking-syndroom gezien, dat het toepassen van een paar simpele technieken per week al voor grote verschillen kunnen zorgen. Niet alleen in de algemene gezondheid,  maar juist ook in het klachtenbeeld. 

Zo zijn er diverse mensen geweest die met slechts 10 simpele technieken, en zonder enige ervaring of begeleiding zelf hun paard klachtenvrij hebben gekregen.  In dit programma heb ik gekozen voor begeleidende protocollen van 3 a 4 technieken per week, inclusief praktische uitleg. 

Uiteindelijk is het voor jou heel waardevol om zelf je paard al verlichting te kunnen bieden op een manier die jou en jouw paard samenbrengt. En daarmee kun je in het ergste geval de klachten van je paard mee verminderen. Dat scheelt op z'n minst al een aantal behandelingen. 


Kan ik ook in termijnen betalen? 

Dat is zeker een mogelijkheid. Je kunt kiezen uit de betaling ineen (dit is voordeliger), of in drie termijnen. Op de betaalpagina kun je klikken op de betaling naar keuze. 


Ik ben een digibeet, kan ik deze cursus dan wel volgen?

Geen zorgen, je hoeft geen computer techneut te zijn om deze online cursus te kunnen volgen. Ons online platform is erg gebruiksvriendelijk en helemaal in het Nederlands.

Zodra je jezelf hebt aangemeld ontvang je een digitale rondleiding waarin ik je laat zien, hoe het praktisch werkt, en waar je alles kunt vinden. Je zult zien dat het heel eenvoudig is.

Ik ben aan de slag gegaan met de Headshaking Guide voor mijn pony Casper. Al een geruime tijd kampt hij met vage klachten zoals; een bedrukte uitdrukking op zijn hoofd, achterhand die niet mee wil komen, moeite met galopperen, moeite met heuvels, het vastzetten op één kant en daarnaast veel spanning. Tijdens bosritten schud hij vaak met zijn hoofd. Genoeg om deze klachten serieus te nemen. Casper is dan ook meerdere keren door een osteopaat en chiropractor behandeld. Zijn klachten worden dan even minder, maar komen wel steeds weer terug. Daarom wilde ik mezelf wat meer in deze klachten gaan verdiepen en zodoende ben ik gestart met de Headshaking Guide, en heb ik ook meteen de Hoofdpijn Routekaart gestart. Ondanks dat ik al ruim 20 jaar met paarden werk als therapeutisch instructrice, heb ik veel nieuwe dingen geleerd. De opzet van de cursussen is logisch, goed te volgen met duidelijke voorbeelden. Vooral de massagetechnieken vind ik erg fijn om toe te passen, en mijn pony Casper heeft er nu al baat bij. Ik zou deze dus zeker aanraden!!!

Ester van de Meer

deelneemster Headshaking Guide

Al op jonge leeftijd, nog geen jaar oud, merkte ik aan mijn paardje, Talisa, dat ze niet helemaal goed in haar vel zat. Ze moest heel dikwijls proesten. Naarmate ze ouder werd kwam daar nog bij dat ze overal met haar neus begon tegenaan te wrijven, neusvloeiing, haar ogen die traanden, schudden met haar hoofd (ja-knikken). Tussendoor stond ze met haar hoofd helemaal laag bij de grond. Ik had echt met haar te doen. Mijn paarden kunnen altijd naar eigen keuze in de stal of op de weide. Heel vaak stond Talisa in de stal terwijl haar vriendjes vrolijk stonden te grazen. Uit bloedonderzoek bleek ze een pollenallergie te hebben.

Ondertussen had ik al heel wat gegoogled en was zo bij Janneke haar website terecht gekomen. Ik was nieuwsgierig en vond het jammer dat ik buiten Janneke haar werkgebied val maar ik wou toch iets doen voor Talisa en besloot om het te proberen met de headshaking Guide. Ik heb de stappen in het programma gevolgd en toegepast, tot nu toe slechts 1 keer (in het voorjaar) en Talisa is de hele zomer ook vrolijk bij haar vriendjes kunnen blijven. Ik heb haar niet meer zien schudden. En merk ook niet meer dat ze meer proest dan een ander paard. Ook alle andere symptomen zijn weg. Ondertussen is ze 4 jaar en heb ik haar rustig kunnen zadelmak maken.

Dit klinkt misschien ongelooflijk maar is echt waar. Ik had zelf nooit durven denken dat ikzelf met deze technieken zo een verschil had kunnen maken. En een gelukkig paard, heeft een gelukkige eigenaar 😊😊😊

Dank je wel Janneke voor het delen van je kennis.

Els Sierens

deelneemster Headshaking Guide

In mei begon mijn paard van het 1 op het andere moment te headshaken. Ik wist niet wat me overkwam. Eerst alles in de kliniek uit laten sluiten of er niets ernstigs aan de hand was met hem. Ondertussen ook op zoek gegaan op internet om te kijken of er nog iets was om mij paard te helpen. Zo kwam Ik bij Janneke terecht. Zij was mijn laatste redding. Wilde alles aanpakken wat ik maar kon zodat mijn paard weer een paard waardig bestaan zou krijgen. Ben begonnen met de Headshaking Guide. Wat een fantastisch programma is dit. Je leert hier zoveel wat headshaking is de verschillende vormen, maar ook hoe je zelf je paard kan helpen dmv massage technieken. Met dit programma is mijn paard nu schudvrij. Het is een duidelijk programma wat voor iedereen te leren valt. Maar wel bij het begin beginnen. Daarnaast krijg ik ook nog extra ondersteuning van Janneke waar ik ontzettend dankbaar voor bent. Ik hoop de komende tijd me alleen maar verder te kunnen ontwikkelen zodat mijn paard zijn mooiste leven kan leiden. Dank je wel Janneke voor al je lessen die je me hebt geleerd.

Natasja van Stuivenberg

deelneemster Headshaking Guide

Wat ben ik blij dat Janneke van Ruiterbewust op mijn pad is gekomen. Ik dacht in het begin waar begin ik aan en kan ik dit wel, want je hebt eigenlijk helemaal geen idee waar je aan begint.

Mijn paard is nu nog niet helemaal klachtenvrij maar is al zoveel verbeterd ten opzichte van het begin. Ze begint zichzelf weer steeds meer te worden en ervaart dus minder pijn.

Dus de laatste stappen moeten we nog nemen en dan kijk ik er met vertrouwen naar dat ik haar weer als sportpaard kan gebruiken en we samen veel plezier nog gaan beleven.

Annemarie Peters

deelneemster Headshaking Guide

Voor dit programma voelde ik me echt een beetje aan mijn lot overgelaten. Moest ik dit echt in m'n eentje gaan doen? 

De Headshaking Guide heb ik als een enorm warm bad ervaren, waarin ik mijn verhaal kon delen, fijne begeleiding kreeg met duidelijke uitleg wat mij enorm veel rust heeft gegeven, maar vooral heeft gezorgd dat er weer hoop is voor mijn paard. 

Zijn klachten zijn van een 9 naar een 4 gegaan doordat ik zelf ben gaan masseren, en ik moet de belangrijkste stappen nog gaan zetten. Ik heb er weer vertrouwen in dat het goedkomt.

Brenda V.

deelneemster Headshaking Guide

Onze pony is ergens van de winter begonnen met headshaken. Ik had het eerst niet door maar vooral met longeren werd het steeds erger. Ik ben toen gaan googelen op internet en kwam gelukkig meteen op de site van Janneke terecht.

Ik heb eerst haar Masterclass bekeken en ik vond het fijn hoe Janneke alles uitlegt en benaderd. Ik heb diezelfde avond nog een afspraak gemaakt voor een eerste behandeling. Ook heb ik de Headshaking Guide besteld om in de tussenliggende periode zelf al aan de slag te kunnen gaan. Het voordeel daarvan was dat ik voor de eerste behandeling van Janneke zelf al een veel duidelijker beeld had van de klachten van onze pony en wanneer deze optreden. Ik ben ook de massage technieken gaan toepassen en merkte daar ook verschil. Onze pony ging voor het eerst sinds lange tijd zijn hals weer strekken tijdens het lopen/longeren.

Inmiddels is Janneke bij ons langs geweest en dat was een hele bijzondere ervaring. Onze pony staat altijd “aan”, kijk maar naar de foto. Hij kan niet stil staan, zit overal aan en is altijd bezig met wat er om hem heen gebeurd. Tijdens de behandeling van Janneke zag ik hem voor het eerst helemaal ontspannen. Hij gaf hij zich helemaal aan haar over en hij heeft tijdens zijn hoofdmassage zeker een uur helemaal stil gestaan. Zo bijzonder. Ik kon ook meteen verandering zien in zijn lichaam. En natuurlijk het aller fijnste is dat hij meteen al na die eerste behandeling veel minder tics heeft. Ik ga zeker door voor een vervolg behandeling. Janneke echt super bedankt!

Henriette Tabbers

deelneemster Headshaking Guide

Mijn paard begon zo’n 3 jaar geleden met headshaking. Hij maakte een ‘rare’ tik met zijn hoofd, een soort snel ‘ja’ knikken. Hij deed dat in de paddock en op een gegeven moment begon hij het ook tijdens het rijden te doen. Via facebook ben ik bij Janneke terecht gekomen. Ik bekeek haar website en begon Janneke te volgen op facebook. Ze schreef interessante stukken en ik heb een webinar gevolgd waaruit ik kon opmaken dat ze heel goed weet waar ze het over heeft. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te sneller en vaak effectiever kun je handelen. Ik heb Janneke bij mijn paard Chico gevraagd en zij heeft hem behandeld. Na de eerste keer kon ik direct na de behandeling al verschil merken, tijdens het rijden was zijn tik al aanzienlijk minder. Een paar weken later kreeg hij een tweede behandeling en na deze behandeling was de tik tijdens het rijden nagenoeg over. Alleen in de paddock deed hij het nog wel eens. Hij werd steeds losser in zijn lijf en in de aanleuning werd hij steeds fijner.  Janneke behandelt het hele paard en dat kon ik goed merken. Chico heeft diverse behandelingen van verschillende therapeuten gehad, maar hij heeft nooit heel duidelijk verschil laten merken, maar nu was dat wel anders! Behalve dat zijn tic steeds minder werd, werd hij in het rijden ook steeds fijner. Ik ben hem weer gaan starten en nu rijden we ZZlicht. Dat had ik nooit gedacht. Bovenal ben ik blij dat Janneke mijn Chico van zijn headshaking heeft kunnen afhelpen. Ik heb weer een blij paard, waar ik heel fijn mee kan trainen. Dank je wel Janneke!


Simone Lammers

deelneemster Headshaking Guide

Er is geen tijd te verliezen, want dit gaat om het welzijn van je paard!

Niet langer zoeken naar die magische pil, waarvan je diep van binnen weet dat hij niet bestaat!

Niet wachten tot er een wonder komt aanwaaien die op magische wijze alle problemen wegwuift!

Iedere dag is weer een nieuwe kans om een stap dichterbij de oplossing te komen! 

Help je paard door te kiezen voor een gerichte aanpak en onderzoek!

Niet eerst alles uitproberen, maar feiten vaststellen!

Dat kan jij zelf, zeker met behulp van deze Headshaking Guide!

Alles is stapje voor stapje voor je uitgewerkt!

Het enige wat jij nog hoeft te doen, is jezelf aan te melden en aan de slag te gaan!

Op naar een klachtenvrij paard!


voor een schudvrije toekomst !

Copyright © Ruiterbewust  2014-2024.  All Rights Reserved

Wie mag ik op de wachtlijst plaatsen?

Ik hou je per e-mail op de hoogte over de nieuwe ronde van het programma, en beloof je om je een seintje te geven zodra de deuren om jezelf aan te melden weer geopend zijn!

dit programma is speciaal ontwikkeld voor de paardeneigenaar van een headshaker en dus niet voor professionele doeleinden. 

Close
error: Auteursrecht