Het headshaken van je paard laten stoppen?!!

Je wordt er helemaal moedeloos van... het hoofdschudden van je paard. Het is zo zielig om te zien en je hebt er alles voor over om je paard te helpen, maar...;


Je hebt al van alles geprobeerd en bent al heel veel euro's kwijt aan zonder dat dat maar iets heeft geholpen!


Je twijfelt of je niet toch moet investeren in iets anders, maar wat als dat ook niet helpt... weer honderden euro's lichter zonder resultaat!


Er is geen peil op te trekken... Is het zonlicht of zijn het toch de pollen of misschien heeft het iets te maken met wind... Geen flauw idee... 


Je vraagt je af wat je (zelf) al kunt doen voor je paard en of je ooit wel tot een oplossing gaat komen! 


Want ja is het wel op te lossen...?  Dat is en blijft nog steeds de grote vraag en ondertussen heeft je paard nog steeds verschrikkelijke zenuwpijn en kun je dat niet langer aanzien! 


Is het nog wel paard waardig dit bestaan van je paard op deze manier?! 

Kom erachter wat het hoofdschudden bij jouw paard veroorzaakt, en ontdek wat jij kunt doen om jouw paard weer schudvrij te krijgen!

* Mijn paard is 5 keer behandeld met neuromodulatie en dit leek even te werken, maar nu zegt mijn dierenarts dat ik maar een zonnebril voor mijn paard moet komen... (€3000,- verder)...
* Mijn paard heeft pollenallergie, maar hij schudt het hele jaar door... Neusdruppels, spray, netje, medicatie, cranio...... NIETS werkt!

* Mijn dierenarts heeft gesuggereerd om mijn paard te euthanaseren.. HELLLUUP! 

Zomaar een greep uit de e-mails die ik dagelijks toegestuurd krijg.  Als eigenaren me vertellen wat de symptomen zijn bij hun paard,  en wat ze allemaal al geprobeerd hebben op advies van hun dierenarts of professional, kan ik me keer op keer blijven verbazen. Er wordt zo gefocust op vage symptomen en symptoombestrijdingen, waardoor vaak alles wat wordt geprobeerd niet of hooguit tijdelijk werkt. De logica ontbreekt vaak compleet!


In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met een headshaker en sindsdien raakte ik gefascineerd door deze aandoening. Omdat er toen eigenlijk nog niet echt iets over bekend was, besloot ik om zelf onderzoek te doen. In de loop der jaren heb ik honderden headshakers onderzocht en behandeld. In deze periode ben ik tot allerlei ontdekkingen gekomen, heb ik verbanden weten te leggen en heb ik me ook helemaal gespecialiseerd in het fenomeen 'Headshaking'.  Naast alle paarden van anderen heb ik ondertussen ook zelf twee paarden gehad met het headshaking-syndroom, welke ik dankzij al mijn opgedane kennis en ervaring weer relatief snel klachtenvrij heb gekregen. Ik weet dus als geen ander hoe het is om een headshaker te hebben, en hoe wanhopig je dat soms kan maken als eigenaar. Dit was voor mij des te meer reden om mijn kennis te delen in een cursus. 

De Headshaking Guide, jouw gids in de wereld van het headshaking-syndroom! 

+

jaar ervaring

meer dan 

 headshakers

onderzocht en behandeld

 %

 met succesvol resultaat!

Omdat het met de gezondheid van mijn eigen paard niet goed ging, ben ik met het paard van mijn dochter gaan rijden. Ze had al even niet zoveel gedaan, dus ben ik rustig aan begonnen. Al snel begon ze heftig met haar hoofd te schudden, iets wat we tijdens buitenritjes ook wel eens zagen maar dan lang niet zo erg. Mijn instructrice vertelde mij over Janneke en ben toen eens gaan kijken op haar website. Het was me al snel duidelijk dat Janneke heel goed weet waar ze het over heeft!!

Ik ben gestart met de cursus, en door de heldere uitleg, het stap voor stap meegenomen te worden aan de hand van het E-book, het dagboek en de video's kreeg ik meer inzicht in het probleem van het paard van mijn dochter maar ook in de problemen die mijn eigen paard had. Alle evt. oorzaken van headshaking herkende ik in hem, terwijl hij geen headshaker was.

Ik ben beide paarden gaan masseren met de technieken die Janneke aan de hand van heel duidelijke video's demonstreert. Ook heb ik een afspraak gemaakt voor het paard van mijn dochter en later in overleg met Janneke ook voor mijn paard. 

En inmiddels heb ik 2 blije paarden op stal. Met Dingly ben ik weer aan het rijden, ze heeft geen last meer, en Welty galoppeert weer vrolijk en fit naar de wei. Zo ontzettend blij dat Janneke op mijn pad kwam!!!

Eindelijk zou iedere paardeneigenaar op de hoogte moeten zijn van de Headshaking Guide!

Xandri Puplichuizen

deelnemer Headshaking Guide / Paard Dingly

Het hoofdschudden van mijn paard is zo erg dat ik niet meer kan rijden.  Gelukkig vond ik de masterclass, en daarna was ik nog meer nieuwsgierig naar alle informatie die Janneke geeft en heb ik me ook aangemeld voor de Headshaking Guide. Met zeer veel interesse heb ik alles bestudeerd en de video uitleg bij de massagetechnieken meerdere keren bekeken zodat ik deze zelf kon toepassen. Het is een waardevolle cursus die veel inzicht geeft rond de problematiek van headshaking. Fijn dat Janneke zich hier zo in heeft verdiept en de informatie met ons op deze manier kan delen.

Meintje Breunesse

deelnemer Headshaking Guide / Paard: Vito

   Mijn paard begon steeds erger te schudden, en later veranderde dat schudden in een ongecontroleerde tic. Dit was rond het voorjaar waardoor ik ervan overtuigd was dat mijn paard pollenallergie had. Ik heb toen al zo'n beetje alles voor pollenallergie geprobeerd, maar helaas zonder resultaat! Toen kwam ik bij de masterclass terecht en zodoende ben ik ook gestart met de Headshaking Guide. De cursus is op een hele fijne manier opgezet, met duidelijke uitleg waardoor het makkelijk te volgen is.  Ook de massagetechnieken zijn een erg fijne aanvulling, dat gaf mijn paard duidelijk verlichting

Sophie Vragender

deelnemer Headshaking Guide / Paard: Bento

Een woord, super interessant! Je kent allicht het gevoel  er is iets met mijn paard, maar wat en hoe kan ik hem helpen. Een lief dier maar vanwaar die bepaalde gedragingen. Oke, ik had reeds mijn twijfels over sommige uitspraken bij verscheidene diagnoses , maar wat nu verder.... Dus gevolg we zijn dus volop het lijstje aan het afvinken.
Wat we reeds wisten bij hem zijn de gevoelige luchtwegen,  maar wat uitblinkt is hoe hij kan genieten van de massage van de kauw spier. Eindelijk dan ontspanning... Intens dompel ik me verder in jouw overzichtelijke uitleg ,want geloof me ,al deze info moet ik eerst verwerken en verteren 🤭 en dan testen we onze kennis.

Reina Wuyts

deelnemer Headshaking Guide / Paard Touch

Als eerste wil ik je bedanken voor de inzichten die je ons hebt gegeven. Door jou zijn we verder gaan kijken dan pollenallergie en hebben we al veel voor onze pony kunnen betekenen. We kunnen haar nu al geen headshaker meer noemen. We zijn nog maar sinds kort begonnen, maar het losmaken van haar hals heeft er al voor gezorgd dat ze niet meer schudt. We zijn nu net begonnen met de massage van haar hoofd. 

Suzanne van der Locht

deelnemer Headshaking Guide / Paard Neya

Hoe zou het voor je zijn om:

Het niet meer alleen te doen, maar een gids te hebben die je helpt om tot een oplossing te komen voor je paard.
Een duidelijk beeld te krijgen van de situatie van je paard waardoor je meer rust en vertrouwen gaat ervaren.
Handvatten een tools ter beschikking om je paard te kunnen gaan helpen om van het hoofdschudden af te komen.
Om niet langer toe te kijken, maar zelf je paard al te kunnen ondersteunen en verlichting te kunnen bieden.
Niet onnodig veel geld uit te geven aan probeersels maar een duidelijk plan van aanpak te maken voor je paard
Een echte oplossing te gaan vinden voor je paard en niet langer tijd te verspillen aan allerlei probeersels.
Eindelijk weer licht zien aan het einde van deze donkere tunnel en toe te werken naar een gezond, blij en schudvrij paard!

Headshaking Guide Headshaking Guide

Jouw gids in de wereld van het headshakingsyndoom waardoor jij erachter komt:

Welke triggers een rol spelen bij jouw paard
Welke zenuw(en) verantwoordelijk zijn voor het hoofdschudden bij je paard.
Welke vorm van headshaking jouw paard nu eigenlijk precies heeft.
Welke onderliggende oorzaak het headshaking van jouw paard heeft
Welke elementen een belangrijke rol spelen in de oplossing
Uit welke stappen de oplossing bestaat voor jouw paard
Hoe jij zelf jouw paard kunt gaan ondersteunen en verlichting kunt gaan bieden.
Hoe jij zelf jouw paard verlichting kunt bieden en de druk op het hoofd kunt verminderen
Wat je volgende stappen zijn en hoe je gaat toewerken naar de oplossing voor je paard!

In drie stappen duidelijkheid over je paard 

Stap 1

Leer alle belangrijke ins en outs over het headshakingsyndroom

Ik neem je aan de hand in de wereld van het headshaking en leg je in Jip en Janneke taal uit wat dit precies inhoudt. 

Stap 2

Krijg duidelijkheid over de vorm van headshaking die jouw paard heeft

Met mijn hulptool ga je ontdekken triggers relevant zijn voor jouw paard en welke vorm van headshaking daarbij hoort.

Stap 3

Ontdek wat je kunt doen voor je paard om klachten op te lossen

Leer hoe jij zelf jouw paard kunt gaan ondersteunen en verlichten. Ontdek alle  onmisbare elementen voor een oplossing.

Headshaking Guide

In deze cursus neem ik je mee in de wereld van het Headshaking-syndroom. Ik leer je alles over deze aandoening. Inclusief welke vormen er zijn, hoe jij erachter komt om welke vorm dit gaat bij jouw paard en hoe jij zelf jouw paard verlichting kunt bieden!


Iedere week toegang tot een nieuw onderdeel van de Headshaking Guide!

E-Book Wat te doen bij Headshaking (waarde: €77,-)
Dagboek: Headshakers Dagboek (waarde: € 47,-)
Video's: Alle ins en outs van het Headshakingsyndroom (waarde: €47,-)
Video's: Headshakers Toolkit(10 technieken) (waarde: € 97,-)
Masterclass: De zin en onzin van symptoombestrijdingen (waarde: €17,-)
Bonus: Het belang van een gebalanceerd paardengebit (waarde € 27,-)

Met een totale waarde van € 312,-

Tijdelijk beschikbaar voor slechts €67,-

Na aanmelding ontvang je iedere week toegang tot een nieuw onderdeel van de cursus.

Dit is wat je kunt verwachten van de Headshaking Guide

Je leert wat het headshakingsyndroom inhoudt zodat je beter begrijpt wat je paard precies doormaakt.

Je krijgt handvatten en tools om de triggers in beeld te brengen zodat je erachter komt om welke vorm het gaat.

Je ontdekt welke elementen deze vorm veroorzaken zodat je ook een helder beeld krijgt over de oplossing voor je paard.

Je leert hoe jij zelf jouw paard verlichting kunt geven en kunt ondersteunen in het herstelproces. 

Onze pony is ergens van de winter begonnen met headshaken. Ik had het eerst niet door maar vooral met longeren werd het steeds erger. Ik ben toen gaan googelen op internet en kwam gelukkig meteen op de site van Janneke terecht.

Ik heb eerst haar Masterclass bekeken en ik vond het fijn hoe Janneke alles uitlegt en benaderd. Ik heb diezelfde avond nog een afspraak gemaakt voor een eerste behandeling. Ook heb ik de Headshaking Guide besteld om in de tussenliggende periode zelf al aan de slag te kunnen gaan. Het voordeel daarvan was dat ik voor de eerste behandeling van Janneke zelf al een veel duidelijker beeld had van de klachten van onze pony en wanneer deze optreden. Ik ben ook de massage technieken gaan toepassen en merkte daar ook verschil. Onze pony ging voor het eerst sinds lange tijd zijn hals weer strekken tijdens het lopen/longeren.

Inmiddels is Janneke bij ons langs geweest en dat was een hele bijzondere ervaring. Onze pony staat altijd “aan”, kijk maar naar de foto. Hij kan niet stil staan, zit overal aan en is altijd bezig met wat er om hem heen gebeurd. Tijdens de behandeling van Janneke zag ik hem voor het eerst helemaal ontspannen. Hij gaf hij zich helemaal aan haar over en hij heeft tijdens zijn hoofdmassage zeker een uur helemaal stil gestaan. Zo bijzonder. Ik kon ook meteen verandering zien in zijn lichaam. En natuurlijk het aller fijnste is dat hij meteen al na die eerste behandeling veel minder tics heeft. Ik ga zeker door voor een vervolg behandeling. Janneke echt super bedankt!

Henriette Tabbers

Pony: Scooter

Mijn paard begon zo’n 3 jaar geleden met headshaking. Hij maakte een ‘rare’ tik met zijn hoofd, een soort snel ‘ja’ knikken. Hij deed dat in de paddock en op een gegeven moment begon hij het ook tijdens het rijden te doen. Via facebook ben ik bij Janneke terecht gekomen. Ik bekeek haar website en begon Janneke te volgen op facebook. Ze schreef interessante stukken en ik heb een webinar gevolgd waaruit ik kon opmaken dat ze heel goed weet waar ze het over heeft. Janneke heeft veel kennis en een enorme liefde voor paarden. Ze wil paarden echt helpen en paardeneigenaren de kans geven om te leren over hun paarden. Immers des te sneller je ongemakken bij je paard herkent des te sneller en vaak effectiever kun je handelen. Ik heb Janneke bij mijn paard Chico gevraagd en zij heeft hem behandeld. Na de eerste keer kon ik direct na de behandeling al verschil merken, tijdens het rijden was zijn tik al aanzienlijk minder. Een paar weken later kreeg hij een tweede behandeling en na deze behandeling was de tik tijdens het rijden nagenoeg over. Alleen in de paddock deed hij het nog wel eens. Hij werd steeds losser in zijn lijf en in de aanleuning werd hij steeds fijner.  Janneke behandelt het hele paard en dat kon ik goed merken. Chico heeft diverse behandelingen van verschillende therapeuten gehad, maar hij heeft nooit heel duidelijk verschil laten merken, maar nu was dat wel anders! Behalve dat zijn tic steeds minder werd, werd hij in het rijden ook steeds fijner. Ik ben hem weer gaan starten en nu rijden we ZZlicht. Dat had ik nooit gedacht. Bovenal ben ik blij dat Janneke mijn Chico van zijn headshaking heeft kunnen afhelpen. Ik heb weer een blij paard, waar ik heel fijn mee kan trainen. Dank je wel Janneke!


Simone Lammers

Paard: Chico

De Headshaking Guide bestaat uit: