Jouw paard als echte ontspannen Happy Athlete!

Hoe heerlijk zou het zijn om iedere keer als je op je paard stapt een grote glimlach echt helemaal aan het genieten bent en jezelf een topruiter voelt. Je paard loopt als een zonnetje en is soepel en ontspannen. Je ervaart een mooie lichte verbinding met de mond van je paard en je paard staat fijn aan de hulpen. Jullie begrijpen elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Samen ervaren jullie de eenvoud van de dressuur en dat is echt een magisch gevoel!

Van strak, stijf en gespannen naar ontspanning, souplesse en samen genieten!

Je paard is ontspannen maar alert en staat fijn aan de hulpen. Je paard kan zich super goed concentreren tijdens de training en pakt moeiteloos nieuwe oefeningen op. Je paard is soepel en beweegt met souplesse en gemak. De training gaat met sprongen vooruit en je krijgt regelmatig complimenten over je paard!

Dat is alleen nu nog een ver van je bed show want nu ervaar je vooral nog...

een rommelige aanleuning..
de tong van je paard om de haverklap buitenboord hangt...
een strakke bovenlijn die maar niet wil ontspannen
je ervaart een hikkeltje alsof je paard op de handrem staat
beenhulpen die niet op de juiste manier doorkomen
dat je paard soms aanvoelt als een betonblok
ondertreden vanuit de achterhand? Hou er maar over op!
veel spanning, die maar niet wil afvloeien
moeite met stelling en/of lengtebuiging
scheefheid waar je niet tegenop kunt met rechtrichten.
je paard heeft de concentratieboog van een ... pinquin

En zo zijn er nog wel een aantal dingen te noemen, die je ervan weerhouden om lekker ontspannen paard te kunnen rijden!

Als dit herkenbaar voor je was, lees dan nog even verder... 

Je bent namelijk niet de enige...

Ik weet als geen ander hoe het is om een gespannen paard te hebben. Zelf heb ik jarenlang te maken gehad met een enorm opstapprobleem. Zodra ik op mijn paard stapte, veranderde hij in één of andere rodeostier en was blijven zitten bijna nooit een optie. Toch geloofde ik ergens niet dat mijn paard echt gemeen was, of mij niet op zijn rug wilde hebben. Er moest iets zijn waardoor hij zo reageerde. Zijn gedrag moest gewoon verklaarbaar zijn. Dus begon mijn zoektocht naar iets wat ons kon helpen. Het maakte me op dat moment niet meer uit wie of wat er moest komen helpen, maar de oorzaak zou hoe dan ook boven water komen, had ik besloten.

Afijn, verschillende professionals verder sloeg de twijfel toe. Inmiddels hoorde ik al ruim anderhalf jaar hoe stom ik wel was om iedere dag weer mijn leven te wagen op ‘dat gekke beest’. Bijna had ik het opgegeven. Tot ik besloot om voor de allerlaatste keer iets te proberen. En je raadt het al; dat werkte dus wel.

Eerlijk gezegd had ik toen nog niet het vertrouwen dat het echt ging werken en vooral bleef werken. In de weken na de tweede behandeling heb ik echt dagelijks verbluft op mijn super relaxte paard gezeten. Hoe kan dit? Daarna begon ik te zien hoeveel paarden er eigenlijk uit balans zijn en dat ze daardoor vaak bepaald gedrag vertonen, wat door mensen wordt bestempelt als  ‘dat hoort erbij’, of ‘zo is mijn paard gewoon!’

Ontdek hoe jij de vicieuze cirkel van spanning nu ook echt kunt gaan doorbreken zodat ook jij eindelijk ontspannen kunt gaan paardrijden!

Één ding weet je heel zeker... hier ben je helemaal klaar mee!

Om steeds bezig te zijn met het voorkomen van explosies
Nooit eens verder komen dat het proberen je paard te laten ontspannen
Je paard er tevergeefs van proberen te overtuigen dat de spoken en bakkabouters helemaal niet echt zijn en dat hij gewoon kan lopen
Van hartverzakkingen die je krijgt als je paard weer eens 'schrikt'.
Die handrem die je er met al het gas van de wereld er nog niet uitgereden krijgt.
Je paard die maar niet echt los door zijn lijf gaat bewegen en steeds meer op een betonblok lijkt. 

Je wilt gewoon weer genieten van je paard

Na een lange dag op werk of school lekker ontspannen bij je paard
Gewoon kunnen opstappen en wegrijden en al je zorgen vergeten
Heerlijk kunnen trainen samen met een ontspannen en werkwillig paard
Een ontspannen en soepel paard dat met gemak door de baan swingt.
Lekker met je paard door het bos kunnen rijden en genieten van de omgeving
Gewoon op wedstrijd kunnen gaan en laten zien wat jullie kunnen
Samenwerken op een manier die voor jullie allebei fijn is
Plezier hebben in de tijd die jullie samen doorbrengen
Onbezorgd door de rijbaan heen komen
Het gevoel ervaren dat jullie samen versmelten
Weer lekker samen deelnemen aan clinics en andere activiteiten

Voor eens en altijd de vicieuze cirkel van spanning doorbreken en eindelijk weer ontspannen kunnen paardrijden met plezier!

Laat me je helpen om weer ontspanning te vinden samen met je paard tijdens een Happy Athlete Scan

Ik kijk met je mee tijdens de training van je paard om te ontdekken waar dat de vicieuze cirkel van spanning bij jou en je paard begint.
Ik analyseer de beweging en lichaamshouding van je paard om te ontdekken of er eventuele blokkades zijn die spanning veroorzaken.
Ik help jou als ruiter aan de juiste handvatten en tools die ervoor gaan zorgen dat jij meer ontspanning ervaart en je paard kunt helpen spanning af te voeren en te ontspannen.
Na de training doe ik ook nog een bewegingsanalyse van je paard aan de hand. Ik let hierbij op hoe jouw paard zich vooruit beweegt, hoe hij/zij compenseert en of dit overeen komt met wat ik in de training gezien heb.
Naast de bewegingsanalyse zal ik je paard testen op balans en zintuigen zodat we dingen uit kunnen sluiten en oorzaken voor gespannen gedrag duidelijk naar voren komen
Tot slot ga ik over op de behandeling van je paard om de blokkades en spanningen in het lichaam aan te pakken zodat je paard weer echt kan ontspannen en spanning gemakkelijk af kan laten vloeien.

Dit is wat het jou gaat opleveren...

Handvatten en tools om de spanning van je paard te kunnen laten afvloeien.
Oefeningen die jou als ruiter gaan helpen te ontspannen en de leiding over je paard te nemen
Een duidelijk beeld over hoe de vicieuze cirkel van spanning tussen jou en je paard ontstaat en in stand gehouden word. 
Je begrijpt nu waarom je paard zich zo gespannen gedraagt en hebt meer inzicht over hoe dit allemaal is veroorzaakt.
Je paard is na de Happy Athlete Scan al weer een stuk meer ontspannen en zichtbaar blijer.
Je weet nu precies welke stappen jij en je paard moeten ondernemen om totale ontspanning te bereiken
Je voelt jezelf opgelucht omdat eindelijk het licht in de tunnel zichtbaar is geworden!
Je hebt er weer vertrouwen in dat het jou en jouw paard gaat lukken om ontspanning te vinden en te behouden.

Na eindeloze teleurstellingen weer toekomstperspectief!

Na iedere keer weer teleurgesteld te worden met rijden, was ik er klaar mee. Het werd meer een must dan een ontspannen bezigheid.

Het is nu precies een jaar geleden dat ik Candy kreeg. Mijn eigen paard was geblesseerd en moest voor lange tijd stil staan, ik had niks om te rijden en was opzoek naar een paard dat ik in de tussen tijd kon rijden. Na een lange zoektocht kwam ik bij Candy uit, een witte merrie, maar dan ook echt een merrie met al haar streken erbij.

In het begin verliep alles goed, Candy moest wel nog veel wennen omdat alles voor haar nieuw was. Ik volgde met Candy dressuur- en springles en was van plan om eind november, begin december mijn debuut in het B springen te maken. Helaas pakte deze planning niet zo uit. Candy ging steeds meer tegen werken, en kon ineens uit het niets 180 graden omslaan. Mijn eigen paard was daarentegen heel makkelijk dus ik was dit niet gewend. Ik stak er veel tijd en werk in, omdat Candy op dat moment het enige was wat ik had. We hadden die tijd veel ups en down. De weken verliepen steeds anders. Maar begin februari ging het helemaal mis. Ik moest me echt bij elkaar rapen om in de wintermaanden s ’avonds te gaan rijden. Ik kreeg het gevoel dat ik het voor niks deed, ik stak mijn energie in Candy maar kreeg er totaal niks voor terug. Voordat ik Candy kon rijden, deed ik haar eerst longeren zodat ze goed moe was. Ik dacht dat dit de oplossing was, maar toch bleef Candy volkomen losgeslagen. Soms was er een dag dat het super ging, dan was ik blij en dacht ik ja het werk. Echter was het de dag erna dan weer feest. Ik was bang op Candy en dat voelde ze ook. Ze wist precies hoe ze mij kon pakken. Als ik Candy reed, zat ik er best verkrampt op. De 30 minuten van het rijden waren voor mij aftellen. Wanneer zou ze wegschieten, wanneer schrikt ze, moet ik echt galopperen? Deze vragen dwaalde allemaal door mijn hoofd. Ik was totaal niet bij het rijden maar met allemaal andere dingen bezig. Als Candy schrok, schrok ze niet echt als een normaal paard. Candy vloog van de ene naar de andere kant van de bak zonder dat daar aanleiding voor was. Ze was er onrustig en dit werd alleen maar erger. Ik stond op het punt er een einde aan te maken, ik vond het goed geweest. Totdat ik de naam van Janneke in de wandelgang hoorde.

Stalgenoten hadden ook problemen met hun paard en hadden de hulp van Janneke in geschakeld. Toen ik hoorde wat Janneke deed, dacht ik eerst dat het niet waar kon zijn. Na overleggen hebben mijn vader en ik besloten dat dit de laatste kans was, die we Candy gaven. Toen Janneke voor de eerste keer kwam merkte ze al direct Candy haar lichaam vol spanning zat. Met mijn spanning er ook nog eens bij was het een tikkende tijdbom die ieder moment af kon gaan. Na de observatie van het rijden, werd al snel duidelijk dat er veel spanning in het lichaam van Candy zat. Ook stond haar rechteroog niet goed naar voren, waardoor ze een heel ander zicht had. Dit verklaarde een hoop. Na de eerste behandeling van Janneke zijn we rustig aan begonnen. Candy moest meer rust in haar lichaam en gang krijgen en naar verloop van tijd zagen we dat ook positief terug. Het ging steeds beter en er kwam veel meer rust. Ook ik zelf werd rustiger en zat ontspannen op het paard. Tijdens de tweede behandeling heeft Janneke, Candy op verschillende plaatsen gemasseerd zodat alles losser werd.

Stapje bij stapje gaat het de goede kant op. We zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar door Janneke heb ik wel een positief beeld over de toekomst gekregen. Ik ben Janneke onwijs dankbaar voor de hulp en zou haar iedereen aanraden!

Nina Mennen

Candy 

Als ik het kan, dan kan jij het zeker!!

Ales wat jij nu meemaakt, heb ik zelf ook meegemaakt. En ik ben eruit gekomen en heb er uiteindelijk zelfs mijn werk van gemaakt. Inmiddels heb ik al honderden ruiters en paarden geholpen om de ontspanning te vinden. 
En weet je wat nu zo mooi is? Jij hoeft niet nog jarenlang te zoeken of allerhande opleidingen te volgen om tot een oplossing te komen. Dat is wat ik heb gedaan en waardoor ik ruiters zoals jij nu op dagelijkse basis mee help. Ik weet hoe moeilijk het is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Indertijd heb ik zo'n beetje iedere coach en instructeur uitgeprobeerd voor mezelf en is mijn paard helemaal binnenstebuiten gekeerd door dierenartsen, fysiotherapeuten, osteopaten, chiropractors, masseurs en dergelijke. Steeds weer kreeg ik te horen dat mijn paard 'gewoon zo was', gestoord, levensgevaarlijk'. Maar later bleek hij gewoon hoofdpijn te hebben en bleek alle spanning te verklaren en ook nog eens op te lossen. Dat is nu precies waarin ik mij heb gespecialiseerd. Dus laat dat aan mij over.

Van onhandelbaar naar M dressuur!

Wij hebben Missy gekocht toen zij 4 jaar oud was voor mijn dochter. Zadelmak zou zij zijn maar blijkbaar had er iemand 10x opgezeten, en was deze er ook 10x afgevallen. Het is een echte merrie, moeilijk in de omgang en ook eenkennig.

Rustig aan zijn wij begonnen met inrijden. Mijn dochter heeft echt wel leren zitten/rijden op haar. Veel bokken en overal het verkeerde antwoord opgeven. Ik deed het grondwerk en longeren. Langzaamaan werd het steeds beter maar je moest ook nog op je hoede blijven. Een keer knipperen met je ogen en het ging weer fout. De spanning en het ontploffen vanuit het niets bleef wel.

Op een gegeven moment is mijn dochter met Missy over de kop geslagen na het springen van een hindernis. Missy struikelde en daar lagen ze met zijn tweeën. Hierna ging het bergafwaarts met Missy. Zij werd onhandelbaar zover dat ik eigenlijk besloot om haar weg te doen.

Janneke kwam eind augustus 2019 voor het eerst voor mijn paard Action. Die zat niet lekker in zijn vel en ik hoorde van mijn staleigenaresse dat Janneke daar de aangewezen persoon voor was. Action was na 1 behandeling al een ander paard. Daardoor wilde ik Missy ook nog een kans geven en liet Janneke in oktober 2019 voor het eerst voor Missy komen.

Daar kwam uit dat Missy heel veel hoofdpijn had, haar atlas stond scheef en zij had een paar haken op haar tanden terwijl ik 3 maanden daarvoor een tandarts had laten komen en dus in de veronderstelling was dat het gebit goed zou zijn. Zodra mijn dochter  haar teugels aannam ontplofte Missy. Ik heb een andere tandarts laten komen, ze is verder behandeld en na de 3e behandeling hadden wij een totaal andere pony. Missy kijkt veel vriendelijker uit haar ogen, is veel toegankelijker/gemoedelijker. Het is en blijft natuurlijk wel een merie, maar dat is prima!

Mijn dochter heeft haar nu in nog geen jaar tijd naar de M dressuur gereden. Springen, crossen, buitenrijden (zelfs alleen) Alles doen ze met elkaar en ze zijn nu dikke maatjes!

 

Heel blij met Janneke, Dankjewel !

Sandra en Tatum Kloeth

Action & Missy

Veelgestelde vragen over de Happy Athlete Scan

Hoe weet ik of de Happy Athlete Scan geschikt is voor mij? 

Deze Happy Athlete Scan is speciaal bedoeld voor ruiters die vastlopen in de training met hun paard door bijvoorbeeld spanning, omdat je paard staakt en je geen idee hebt waarom. Of omdat je paard niet los en soepel door zijn lijf beweegt en bijvoorbeeld moeite heeft met nageven, ondertreden of stelling en buiging.  Tijdens de Happy Athlete Scan kijken we of er een verklaring is voor het probleem dat je ervaart en welke oplossing daar het beste bij past. 

Hoe gaat het verder na de Happy Athlete Scan?

Tijdens deze afspraak kijken we naar wat er voor jouw paard nodig is om weer een goede basis te creëren en op basis daarvan maken we een plan van aanpak. Ik zal je een passend vervolgaanbod doen welke je toegestuurd krijgt per e-mail. Je kunt deze rustig doorlezen om vervolgens te beslissen of je hiermee verder wilt gaan. 

Moet ik nog ergens rekening mee houden voor een Happy Athlete Scan?

Ja zeker, het is belangrijk dat je voorafgaand aan de afspraak niet al uren bezig bent om je paard te poetsen, wassen of dergelijke. Omdat de afspraak zelf al 3 uur duurt vergt dat al behoorlijk wat geduld en focus van je paard. Natuurlijk is het fijn als een paard schoon is, maar zorg dat je dat vooraf geen uren kost anders gaat dit ten koste van de behandeling.

Het laatste deel van deze afspraak bestaat uit de behandeling. Omdat deze behandeling een grote impact heeft op het lichaam van je paard en met name het zenuwstelsel heeft je paard even wat hersteltijd nodig.  In de meeste gevallen adviseer ik 3-5 dagen rust na de behandeling voordat een paard op een rustige manier weer mag worden opgepakt. Plan dus in de eerste 1,5 week na deze sessie even geen les of wedstrijden in en je paard mag ook niet springen. 

Mijn paard staat buiten je werkgebied, wat nu? 

Helaas moet ik je teleurstellen en betekend dit dat ik niet bij je langs kom voor een afspraak.  Wat wel een mogelijkheid zou zijn is dat je naar één van mijn behandellocaties toe komt. Deze staan aangegeven in mijn online agenda als 'Behandellocatie (Plaats). 

Gedurende de restricties rondom Covid 19 en Rhino heeft dit dus ook invloed op mijn behandellocaties en kan het zijn dat er minder datums beschikbaar zijn of dat de locaties zijn gesloten voor een bepaalde tijd. 

Kan ik ook op een andere manier betalen?

Om je afspraak te bevestigen is betaling een vereiste. Je kunt dit op twee manieren doen namelijk via IDeal of met je creditcard. Er zijn geen andere manieren mogelijk om deze afspraak te voldoen. Wij hanteren geen contant of andere betaalmethoden dan de twee bovenstaande opties. 

Waarom duurt deze afspraak zo lang, en is dat bij iedere afspraak zo? 

Nee, niet iedere afspraak duurt drie uur. De Happy Athlete Scan is eigenlijk een hele uitgebreide intake afspraak waarbij het onderzoek en het opstarten van de behandeling in één afspraak zit verwerkt. We starten deze afspraak met het meekijken in de training, en vervolgens zal ik je paard onderzoeken. Omdat er op verschillende gebieden gekeken word naar je paard, diverse test en analyses worden uitgevoerd en je paard aansluitend wordt behandeld duurt dit ongeveer drie uur. Maar daarna heb je wel een concreet beeld van je paard. 

Zit ik ergens aan vast na deze Happy Athlete Scan? 

Nee, zeker niet. Op het moment dat ik je ergens mee kan helpen en afhankelijk van wat jouw paard nodig heeft doe ik je een voorstel voor een passend traject. Je krijgt dit per e-mail toegestuurd en kunt dit even rustig doorlezen. Je kunt daarna opnieuw besluiten of dat je verder gaat ja of nee. 

Waar moet ik naartoe voor deze Happy Athlete Scan?

In principe vind deze gewoon plaats bij jou op stal mits je binnen mijn werkgebied woont. De volgende gebieden vallen onder mijn werkgebied: Zuidelijke deel van Noord Holland (Onder Alkmaar), Zuid Holland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant). Deze provincies zijn opgesplitst in verschillende regio's om de reistijd/kosten minimaal te houden en zodat ik op tijd op afspraken kan verschijnen. Check daarom eerst onder welke regio jou stal valt en of dit binnen mijn werkgebied is. 

 

Hoe zit dat met eventuele vervolgafspraken?

Je zou deze Happy Athlete Scan kunnen zien als de eerste stap. Ik kan voorafgaand namelijk niet zeggen wat jouw paard nodig heeft, daarvoor moet ik eerst zelf een onderzoek doen. Tijdens de Happy Athlete Scan kijk ik een stukje met je mee in de training, voer ik een bewegingsanalyse uit, test ik de balans en zintuigen en palpeer ik het lichaam. Om die manier komen we er achter wat al wel of nog niet goed werkt en waar de oorzaak van de problemen zich bevind. Het laatste deel van de Happy Athlete Scan is een behandeling. Door deze behandeling krijgt je paard niet alleen verlichting en meer ontspanning maar kan ik ook nog eventueel meer diepliggende blokkades traceren,  weten we hoe het lichaam van je paard reageert en daarna weten we dus ook wat er nog nodig is voor je paard om een goede basis te creëren. Je ontvangt daarna dus een vervolgaanbod wat echt bij jou en je paard past. Daarnaast ontvang je wanneer je kiest voor een vervolg ook een account voor de online klantomgeving. Door in te loggen in de online klantomgeving kun je eenvoudig je vervolgafspraken inplannen.

PLAN EENVOUDIG ONLINE JE AFSPRAAK IN!

Bewaar je inloggegevens op een veilige plek zodat je deze de volgende keer kunt gebruiken. 

Twijfel je over de regio waarin jouw afspraak thuishoort? Klik hier om te kijkenClose
error: Auteursrecht