Jouw dressuurpaard als Happy Athlete!

Tijdens een Happy Athlete Scan ga ik je helpen om te ontdekken wat jij en jouw paard nodig hebben om een onverslaanbaar team te vormen. Zodat jij jezelf echt een topruiter voelt en met een grote glimlach op je paard zit. Je paard loopt als een zonnetje en is soepel en ontspannen. Je ervaart een mooie lichte verbinding met de mond van je paard en je paard staat fijn aan de hulpen. Jij en jouw paard begrijpen elkaar en voelen elkaar perfect aan. Samen ervaren jullie de eenvoud van de dressuur. Een magisch gevoel!

Van strak en stijf naar ontspanning en souplesse

Je paard is ontspannen maar alert en staat fijn aan de hulpen. Je paard kan zich super goed concentreren tijdens de training en pakt moeiteloos nieuwe oefeningen op. Je paard is soepel en beweegt met souplesse en gemak. De training gaat met sprongen vooruit en je krijgt regelmatig complimenten over je paard!
18951080_10209854156298066_391845310942786900_n
16105523_10208645531843210_3927668165142551727_n

Een gezond en gelukkig paard

“Success starts with a Happy Athlete”
 • Vrolijk
 • Vriendelijk
 • Geïnteresseerd
 • Ontspannen
 • Werkwillig
 • Soepel
 • Atletisch
 • Krachtig
 • Expressie
 • Recht
 • Focus

Happy Athlete Scan

Eindelijk van het hoofdschudden af!

Mijn merrie had ongeveer 1,5 jaar last van hoofdschudden. Ik kon niet normaal rijden en in de zomer stond ze heftig te schudden in de paddock. Ik heb echt van alles geprobeerd op aanraden van de dierenarts: neusspray, pollennetjes, allergie pilletjes maar niets hielp. Mijn paard bleef schudden.

Ik werd gewezen op het webinar van Janneke over paarden met hoofdpijn en headshaking en dacht meteen: ‘dit moet ik gaan kijken!’ Toen het webinar afgelopen was maakte ik meteen een afspraak met Janneke.
Meteen na de eerste afspraak zag ik al verschil! En ik was niet de enige, ook stalgenoten zagen het! Janneke is nu 3 keer geweest en mijn merrie is helemaal van het hoofdschudden af. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan haar gewoon rijden en ze staat weer heerlijk rustig buiten zonder met haar hoofd te schudden.
Ook heeft Janneke de rest van haar lichaam behandeld. Ik merk echt een onwijs verschil. Ze is minder stram en zit gewoon super in haar vel!

Ik ben Janneke onwijs dankbaar en zou haar ook echt aan iedereen aanraden!

Sascha

aug 20, 2019

Begeleiding en behandeling

Zo gaat het in z'n werk:

Tijdens de Happy Athlete Scan kijk ik een stukje met je mee in de training om te zien welke houdingen je paard aanneemt, analyseer ik de beweging van je paard om beperkingen in het bewegingsmechanisme op te sporen.
Vervolgens zal ik het lichaam van je paard helemaal navoelen om te ontdekken of mijn eerdere bevindingen kloppen met hetgeen ik vind in het lichaam van je paard.
Je weet dan direct hoe jouw paard er op dit moment voor staat en we kijken dan meteen wat de eerstvolgende logische stappen zijn voor jou en jouw paard.
Vervolgens behandel ik je paard om ervoor te zorgen dat jouw paard meer bewegingsvrijheid krijgt en spanningen en blokkades worden opgeheven.
Dit is voor jou gelijk het uitgelezen moment om te ontdekken wat mijn behandelmethode doet met jouw paard!
DSC_0577
DSC_0472

Behandelmethoden

De behandelmethodes die ik hanteer is een combinatie van diverse zachte behandelmethodes en lichaamsprocessen. Door deze zachte inwerking kan ik doorwerken tot op alle lagen van het lichaam en kan ik invloed uitoefenen op:
 • het zenuwstelsel
 • organen
 • bindweefsel
 • spieren
 • pezen
 • botten
 • lichaamssystemen.
Het hele lichaam van een paard is opgebouwd uit diverse lagen en systemen waarin allerlei informatie bestaande uit spanningen, blokkades en trauma’s worden opgeslagen. Tijdens een behandeling help ik je paard om al die opgeslagen spanningen, blokkades en trauma’s los te maken zodat jouw paard zich weer kan gaan herstellen.

Rust, respect en welzijn staan centraal

Ik vind het heel belangrijk om een paard op een rustige en respectvolle manier te benaderen. Daarom hanteer ik een rustige, vriendelijke aanpak waarbij ik eerst even contact maak met het paard voordat ik met het paard aan de slag ga. De manier van benaderen geeft het paard de gelegenheid om te wennen aan mij en zich voor te bereiden op aanraking. Omdat ik tijdens de palpatie of behandeling veelal  gespannen en pijnlijke punten aanraak wil ik in ieder geval het paard zoveel mogelijk comfort geven in vertrouwen. ‘Vertrouwen is uiteindelijk de beste basis om een paard te helpen loslaten’.
DSC_0539
IMG_4218

Plan van aanpak

Na afloop van de Happy Athlete Scan krijg je van mij een volledig rapport toegestuurd met al mijn bevindingen tijdens de scan en een advies voor jou en jouw paard met een compleet plan van aanpak!

 

 •  Volledig Happy Athlete Scan Rapport per e-mail toegestuurd
 • Compleet plan van aanpak voor jou en jouw paard
 • Je hoeft alleen nog maar mijn advies op te volgen
 • Het beste voor jouw paard!

.

Praktische info

De Happy Athlete Scan duurt in totaal 3 uur en wordt gehouden bij jouw op stal. Je dient wel in mijn werkgebied te wonen/staan met je paard. (Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland) Buiten mijn werkgebied kom ik niet! Het is in de meeste gevallen wel mogelijk om met je paard naar een locatie binnen mijn werkgebied te komen! Neem contact om de mogelijkheden te bespreken info@ruiterbewust.nl
DSC_0311x

Een paar voorbeelden van resultaten na één sessie.

Babaloe

Na een tijdje dat we Babaloe hadden begon ze vaak weg te rennen onder het zadel en heel hoog te bokken
Ook sloeg ze ontzettend met haar hoofd tijdens het rijden.

Meerdere keren zadel na laten kijken en gebit, dierenarts meerdere malen geweest we hebben d’r rug en benen op de foto laten zetten maar was niks te vinden. Na een tijdje mocht mijn dochtertje haar ook niet meer aanraken met haar been om te drijven zodra ze dat deed begon Babaloe heftig naar Britt d’r been te slaan. Wij weer naar de dierenarts en die vermoede maagzweren dus enige tijd op medicatie gehad maar het hielp niks.

Ik volgde Janneke al enige tijd op Fb en besloot om haar hulp in te schakelen want we wisten het anders ook niet meer als er medisch niks uit kwam. Babaloe is een jonge pony dus regelmatig kregen we te horen dat er eens iemand op moest die haar wel even aan zal pakken maar ons gevoel zei dat dat het niet was.  We hebben Janneke laten komen en na de eerste behandeling mocht ze d’r been alweer aanleggen

En nu 5 behandelingen verder kan Britt weer gewoon lekker met haar pony gaan rijden en mag ze ook gewoon d’r been aanleggen zonder dat ze meteen een heftige bok en trap terug krijgt van Babaloe. Wij zijn zeer tevreden over Janneke super lief mens met engelen geduld voor je paardje. Onze behandelingen van 5 x zijn inmiddels afgelopen en we hebben een totaal andere pony terug gekregen. Wij zijn Janneke zeer dankbaar daarvoor.

Angelique van Willigen

jun 11, 2019

Vertrouwd door 250+ ruiters

Met veel liefde en plezier begeleidt ik  tientallen combinaties om een onverslaanbaar team te vormen met hun paard!
Happy Athlete Scan
excl. btw
€ 247,-
Jouw dressuurpaard als echte Happy Athlete!
Omdat dit onze eerste afspraak is neem ik de reiskosten voor mijn rekening!
Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 3 uur
Op jouw eigen locatie (stal)
Bewegingsanalyse onder het zadel
Harnachement Controle
Bewegingsanalyse aan de hand
Uitgebreide Palpatie
Testen van de balans en zintuigen
Behandeling
Happy Athlete Scan Rapport
Advies met plan van aanpak
Mogelijkheid tot trainingsbegeleiding
Klik hier om een Happy Athlete Scan in te plannen!

Bonus

Tijdens een Happy Athlete Scan vertel ik je natuurlijk al al mijn bevindingen en geef ik je adviezen. Uit ervaring weet ik dat dit zoveel nieuwe informatie is die over je wordt uitgespoeld dat ik je daarom een compleet rapport na stuur.
 • Je ontvangt achteraf een volledig rapport van de Happy Athlete Scan met daarin al mijn bevindingen.
 • Daarnaast heb ik al mijn adviezen voor je uitgeschreven zodat je deze even rustig kunt laten bezinken en daarna rustig alle stappen kunt gaan opvolgen.
 • Je ontvangt de voor en na foto’s van het onderdeel behandelen zodat je het verschil niet alleen kunt merken maar ook kunt zien.
DSC_0422

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of de Happy Athlete Scan geschikt is voor mij en mijn paard?

Deze Happy Athlete Scan is geschikt voor jou en jouw paard als jullie tegen een probleem aanlopen of steeds ergens in vast lopen. Dit kunnen uiteenlopende problemen zijn  zoals bijvoorbeeld:
 • Je hebt het idee dat er veel meer in je paard zit dan dat je er nu uit haalt. Op een één of andere manier wil het niet lukken om meer expressie te krijgen vanuit je paard.
 • Je hebt het idee dat je paard nog beter en losser door het lijf kan dan hij nu is. Je hebt het idee dat je paard nog niet helemaal vloeiend vanuit het achterbeen komt.
 • Je hebt het idee dat je paard ergens wordt beperkt in het bewegingsmechanisme en daardoor niet optimaal kan presteren.
 • Je hebt moeite om de achterhand van je paard mee te krijgen, en je paard heeft de neiging om iets traag te blijven in het achterbeen. Dit leidt tot storingen in de oefeningen.
 • Je paard heeft last van spanning en zet zich dan helemaal vast. Je hebt grootse moeite om je paard te laten ontspannen en bent bang dat je zo een blessure aan het kweken bent.
 • Je paard heeft een blessure gehad en wil maar niet terug komen op het oude niveau. Je hebt het idee dat je paard ergens wordt geblokkeerd of nog steeds iets aan het compenseren is.
 • Tijdens de training heb je moeite om je paard een bepaalde stelling en buiging te laten aannemen naar tenminste één zijde of misschien zelfs naar beide zijdes.  Je hebt al van alles geprobeerd maar je paard begint te kantelen of overbuigt zich.
 • Het lukt je maar niet om een rustige aanleuning te creëren bij je paard. Je paard blijft onrustig in de hoofd/hals houding en je hebt hierdoor moeite om verbinding te houden met de mond van je paard.
 • Je hebt grote moeite om tijdens de training de achterhand van je paard te laten ondertreden en je hebt het idee dat dit geen onwil is van je paard, maar het je paard simpelweg niet lijkt te lukken.
 • Het is je opgevallen dat je paard erg strak en ongelijk is in zijn bespiering en dat ondanks alle moeite die je in je trainingen stopt, je paard niet groeit in spiermassa.
 • Tijdens de training loop je aan tegen het feit dat je paard moeite heeft met (aan)galopperen op tenminste één zijde of misschien wel beide zijdes.
 • Wanneer je met je paard bezig bent, valt het je op dat je paard schrikkerig is. Dit kan aan één zijde erger zijn dan aan de andere zijde.
Maak juist ook bij problemen als:
 • Staken
 • Extreme spanning
 • Exploderen
 • Springen (zonder hindernissen)

Wat moet ik doen voor de Happy Athlete Scan?

Niet zo heel veel! Om te beginnen vraag ik je om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.  Vervolgens kom ik op de afgesproken datum en tijd naar je toe voor de Happy Athlete Scan. Allereerst maken we even kennis, en dan mag jij je paard opzadelen en even een stukje rijden. Daarna hoef je niets meer te doen, al is een kopje koffie/thee of warme chocolademelk toch wel lekker 😉

Waar moet ik naartoe voor de Happy Athlete Scan?

Naar je eigen stal, tenminste als je binnen mijn werkgebied staat met je paard want dan kom ik gewoon langs bij jou op stal. Als je buiten mijn werkgebied woont / staat met je paard dan wordt het een iets ander verhaal. Je zou dan naar één van de behandellocaties binnen mijn werkgebied kunnen komen. Daarvoor kun je het beste even contact met me opnemen via info@ruiterbewust.nl want dan kijken we samen naar de beste opties.

 

(Mijn werkgebied: Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht)

Hoe weet ik welke regio ik moet selecteren?

Heel simpel! Selecteer de regio waarin je paard staat! Als je niet helemaal zeker bent kun je altijd nog googlen of me even een berichtje sturen.

 

(Mijn werkgebied: Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht)

Wat is er gemiddeld nodig aan (vervolg) afspraken?

Net als ieder mens is ook ieder paard anders.  Al zou je 10 luchtzuigers naast elkaar zetten met dezelfde klachten, betekend dat niet dat ze alle 10 hetzelfde nodig hebben. Sterker nog, ze zijn eigenlijk altijd verschillend.  Er bestaat GEEN gemiddelde. Na de Happy Athlete Scan weet je hoeveel dat er voor jouw paard zijn maar om je een indicatie te geven, 4 tot 6 behandelingen op jaarbasis.

Hoelang duurt de Happy Athlete Scan?

Tijdens de Happy Athlete Scan ben ik zo’n drie uur met jou en jouw paard bezig! Dat is dus behoorlijk lang, maar wel nodig om je een complete plan van aanpak te kunnen geven.

Duurt iedere afspraak zo lang?

Nee, zeker niet! Het hangt er vanaf wat jij en jouw paard nodig hebben natuurlijk maar normaal gesproken zijn we geen 3 uur bezig!

Kan ik ook gewoon steeds losse afspraken maken?

Nee, daarin moet ik je teleurstellen! De eerste afspraak (Happy Athlete Scan is de enige echte losse afspraak die je met me kunt maken. Dit heeft een hele belangrijke reden: Ik wil voor jou en jouw paard het beste resultaat!
 Er is géén enkel probleem ontstaan in een uur of zelfs in een dag. Het is dus ook onmogelijk om alle schade er binnen één dag helemaal uit te werken. Daarnaast heeft je paard ook tijd nodig om alle veranderingen te integreren in het lichaam en is het belangrijk om het management rondom jouw paard zo goed mogelijk te optimaliseren.
Tijdens de Happy Athlete Scan kijk ik wat jouw paard nodig heeft. Hoe hij/zij op de behandeling reageert en vanuit daar maken we een plan van aanpak. Het kan zomaar zijn dat we de hulp moeten inschakelen van een specifieke tandarts, iets moeten veranderen aan de voeding of bepaalde supplementen moeten toevoegen.  Ik vind het belangrijk dat we jouw paard ook de tijd geven om alle veranderingen te integreren. Mijn manier van werken is namelijk geen Quick Fix maar zet een genezingsproces in gang.
Daarom ga ik niet voor losse sessies waarin de oorzaak steeds net niet wordt aangepakt en het probleem steeds door suddert maar een behandelplan waarin we de oorzaak van de problemen grondig aanpakken en een goede basis creëren voor ruiter en paard. Als de basis goed staat dan staat het!
De termijn van het behandelplan hangt helemaal af van het paard. In mijn afspraken systeem wordt een speciaal behandelplan opgesteld en je betaald de behandelingen per keer met een iDeallink.

Als ik de Happy Athlete Scan boek, zit ik dan gelijk aan een traject vast?

Geen zorgen, je zit dan niet gelijk aan een traject vast! Je zou de Happy Athlete Scan kunnen zien als een kennismakingsafspraak waarbij ik kennis kom maken met jou en jouw paard en kom kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Je kunt ook direct kennismaken met mijn behandelmethodes en met eigen ogen zien wat ze doen met je paard. Natuurlijk kom ik met een advies, maar uiteindelijk is het aan jou of je daarmee verder gaat.

Ik heb al zo'n beetje alles geprobeerd. Wat pak jij anders aan?

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je al zo’n beetje alles hebt geprobeerd en als dat maar een klein beetje heeft geholpen om misschien zelfs wel helemaal niet. Het verschil in wat ik doe, en de reguliere behandelingen zoals van de fysio, osteopaat, chiropractor, sportmasseur ect. zit hem in de oorzaakgerichte aanpak. Iedere blokkade ontstaat in het bindweefsel en zal zich verloop gaan uiten in de spieren en botten van het paard. Bij de reguliere behandelmethoden zoals hierboven genoemd wordt dus niet de oorzaak aangepakt en kunnen ze maar tot een beperkt niveau werken. Ik kan daarentegen met de combinatie van mijn eigen behandelmethodes doorwerken op alle lagen van het lichaam. Ik ga echt oorzaakgericht te werk zodat de oorzaak wordt aangepakt en de klachten verdwijnen.  Dat is het verschil 😉

Twijfel je of een Happy Athlete Scan geschikt is voor jou?

Vul dan deze vragenlijst in en ik neem telefonisch contact met je op.
Dit gesprek is voor ruiters die bereid zijn te investeren in een Happy Athlete Scan maar nog een vraag hebben.
Bijvoorbeeld: Maandag tussen 9:00 en 12:00 uur.

Volg Ruiterbewust op facebook

"Gratis online training met video's en opdrachten voor ambitieuze dressuurruiters die alles uit hun dressuurpaard willen halen"
 • Ontdek hoe jouw paard nog veel beter kan gaan bewegen dan dat hij/zij nu doet

 • Leer hoe jij effectiever kunt trainen samen met je paard zodat jullie sneller ontwikkelen

 • Ontvang de meest waardevolle en tegelijkertijd onmisbare achtergrond kennis die jouw prestaties verbeteren

 • Begrijp je paard beter dan ooit te voren en versterk jullie samenwerking

 • Kom erachter hoe jij het management van jouw dressuurpaard als Happy Athlete kunt optimaliseren

Ja, ik wil meedoen!