Happy Athlete Challenge!

Van 18 t/m 22 april 2022 organiseer ik weer een nieuwe ronde van de Happy Athlete Challenge met als thema: Ontspannen paardrijden!
Kun jij nog wel wat meer ontspanning gebruiken bij je paard doordat je bijvoorbeeld er tegenaan loopt dat je paard...

constant strak en gespannen blijft
zich vast houd in de bovenlijn.
constant op scherp staat
moeite heeft met aanleuning en/of nageven
en jij samen vastzitten in een vicieuze cirkel van spanning

Inschrijven is niet meer mogelijk.


Hoe heerlijk zou het zijn om iedere keer als je op je paard stapt met een grote glimlach alleen maar kan genieten. Je paard loopt als een zonnetje en is soepel en ontspannen. Je ervaart een mooie lichte verbinding met de mond van je paard en je paard staat fijn aan de hulpen. Jullie zijn als het ware helemaal aan elkaar versmolten en voelen elkaar feilloos aan!
Een magisch gevoel!!

Doe ook mee met de Happy Athlete Challenge!

Jouw paard als echte ontspannen Happy Athlete! Samen dat magische gevoel ervaren...  Dat wil toch iedereen?!!

Het klinkt misschien nog wel als een ver van je bed show...

Omdat je nu vast zit in een vicieuze cirkel van spanning waardoor je je voornamelijk afvraagt of het ooit nog wel gaat lukken!

Laat me je op weg helpen met mijn gratis Happy Athlete Challenge, waarin je iedere dag een video met een opdracht krijgt om die ontspanning met je paard te gaan bereiken! Zodat je na de challenge over waardevolle tools en handvatten beschikt om mee aan de slag te gaan! Daarnaast krijg je toegang tot een besloten facebookgroep waarin je samen met andere deelnemers je inzichten kunt delen, elkaar kunt inspireren en motiveren en ook je vragen kunt stellen. Op 22 april sluiten we de challenge gezamelijk af met een masterclass waarin ik je nog veel meer tools en handvatten ga aanreiken om ook mee aan de slag te gaan na de challenge!  

De video's en opdrachten blijven t/m 1 Mei beschikbaar daarna is de challenge echt voorbij!

Na deze challenge:

Weet je hoe je spanning bij je paard kunt laten afvloeien
Merk je dat je paard veel losser en ruimer is gaan bewegen.
Weet je hoe jij ontspanning kunt bereiken met je paard
Kun je spanning bij jezelf doorbreken en af laten vloeien
Is communiceren met je paard ineens stukken eenvoudiger
Jij en jouw paard begrijpen elkaar veel beter
Beschik je over handvatten en tools om te blijven toepassen.
Zit je boordevol inspiratie om mee aan de slag te gaan
Komt er meer harmonie tussen jou en jouw paard

Over mij

In het dagelijkse leven ben ik therapeut gespecialiseerd in hoofdproblematiek bij paarden. Hieronder kun je bijv. verstaan; het headshaking-syndroom, afwijkend gedrag maar dus ook (extreme) spanning!

Veel van deze klachten kunnen voorkomen worden! Maar dan moet er wel iets veranderen in onze mooie paardensport. We moeten anders leren kijken naar onze paarden. Er moet meer kennis komen over biomechanica en ruiters moeten over handvatten beschikken waarmee zij zelf hun paard kunnen ondersteunen. 

Dat is waarom ik graag mijn kennis met je wil delen in deze challenge!

Van 18 t/m 22 April ontvang je iedere dag een e-mail met daarin een video en een opdracht. Daarnaast krijg je ook nog toegang tot een besloten facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en vorderingen kunt delen. We sluiten de week af met het beantwoorden van de vragen en een aanvullende online masterclass.

Alle video's en opdrachten zijn t/m 1 Mei te bekijken.  Daarna sluit ook de groep.

Doe jij mee? 

Reacties op mijn vorige challenge

Leuke en leerzame challenge. We moeten nog even oefenen om de technieken van het masseren goed onder de knie te krijgen, maar het is zeker een aanrader👍🏽

Joke Pannekoek

deelnemer Happy Athlete Challenge

Super mooie challenge, duidelijke uitleg en heel veel geleerd van Janneke maar ook door naar alle geplaatste berichten en video's te kijken van de andere deelnemers. Heel erg bedankt Janneke

Conny Sluis- van der Landen

deelnemer Happy Athlete Challenge

Deze minicursus was een geweldig mooi cadeau van Janneke.
Heel veel bruikbare tips en leuke opdrachten om uit te voeren met je paard. Ik ben super enthousiast!

Jacqueline Visser

deelnemer Happy Athlete Challenge

Het was weer een leerzame challenge. Het bewust kijken naar je paard, meer leren over beweging en met massage je paard steunen is zo interessant en belangrijk. Dank hiervoor.

Conny de Vries

deelnemer Happy Athlete Challenge

Ik heb afgelopen week meegedaan aan de Happy Athlete Challenge. Deze challenge heeft mijn paard (en mij) geholpen om meer te ontspannen, de achterhand te kunnen gebruiken én een nog betere band met mijn paard te krijgen. Super bedankt Janneke!

Maud Simons

deelnemer Happy Athlete Challenge

Wauw, ik heb in geen tijden zo lekker gereden met mijn paard. Ik vond juist de combinatie van de opdrachten voor mezelf best confronterend omdat ik merkte dat ik zelf heel veel spanning had. Zodra ik dan de opdrachten deed gleed deze spanning van me af en zag ik ook gelijk mijn paard ontspannen worden. Daarnaast vond ik het ook mooi dat de oefeningen die we moesten doen met het paard al direct een groot verschil lieten zien. Ik zag de spanning van mijn merrie afvloeien en ze begon gelijk ook beter te lopen, veel ruimer in de bewegingen. De massageopdrachten waren in één woord geweldig. Eerst had mijn merrie nog zoiets van nou, doe maar niet maar toen ik het rustig bleef proberen ging ze uiteindelijk heel mooi ontspannen en bleef ze maar gapen. Daarna is ze languit gaan liggen in de paddock met een heel tevreden blik. Echt mooi om te zien ook wat de impact was op haar. 

Mandy 

deelnemer challenge 'Ontspannen paardrijden'

Je mag het eerlijk weten zondag kreeg ik al de zenuwen voor de Challenge want was het nu wel goed om mij aan te melden. was het niet te hoog gegrepen voor mij en mijn paard. Maar toch doorgezet smaandags begon de challenge met een tweestrijdig gevoel opende ik de mail, want ik wist niet wat ik kon verwachten straks faal ik en dan. Maar toch was ik nieuwsgierig en wilde het ook wel heel graag dus opende we dag 1. Na de uitleg en de eerste uitdaging. Had ik een opluchting want oh zo gelukkig dit was iets wat wij samen al konden en super goed al gaat. Maar na gehoord te hebben dat de 2 dag anders zou gaan en ik echt op het paard aan het werk moest gaan. Werd ik al weer zenuwachtig en gespannen want wat als. De volgende ochtend toch maar meteen de mail weer geopend en de challenge bekeken. Op dat moment haalde ik alles door mijn hoofd en ik zou niet weten wat er zou gebeuren. Ik ben toen al na gaan denk met wat is mijn doel wat wil ik samen met mijn paard bereiken. Dus maar meteen naar stal gegaan de audio aan gedaan opgezadeld en opgestapt dit was voor mij al een hele overwinning want ik was niet aan het na denken wat er ging gebeuren en wie er op stal naar mij konden kijken. Die dag was niet de beste dag om buiten in een bak te rijden zonder omheining en spelende kinderen met windkracht 5. Maar toch ik had de audio in en dacht dit doen we en gaan we doen. We stapten weg en past boem. Wat een gevoel kreeg ik van mijn paard ze gaf me rust ik gaf haar de rust en we hebben toen de beste 30 minuten uit mijn leven ervaren. Wat was ik trots. Ze liep nog helemaal niet waar ze zou moeten zijn. Maar dit was voor ons al zo'n super goed begin. De tips en de opnames die we kregen waren super duidelijk en makkelijk. Dus de andere dagen van de challenge had ik zo'n positieve flow. Dat was in 1 woord geweldig ik heb 4 super dagen gehad met de challenge. 
Voor mij was er moed hoop en ontspanning. en een mooi doel in het vooruitzicht. 

Marlijda Visser

deelnemer challenge "Ontspannen paardrijden"

Helaas was mijn paard ten tijde van de challenge kreupel, dus een aantal dingen heb ik niet kunnen doen met haar. 
De ontspanningsaanrakingen heb ik wel gedaan, daar reageert ze vrij heftig op met schudden van haar hoofd afgewisseld met genietmomentjes (die zijn kort, maar ze zijn er wel!).
De audios heb ik afgeluisterd alsof ik op mijn paard zat. 
Vandaag mijn eerste les weer gehad en ik merkte dat ik wat meer kon ontspannen op haar en daar reageerde zij ook weer op met ontspanning. Zo mooi en fijn! 
Nog steeds is er veel spanning, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij er gaan komen. De challenge en de masterclass hebben me al veel inzicht gegeven in het verhaal dat ik mezelf vertel en de aanloop naar het rijden. Bewustwording is fase 1, dan kun je het veranderen. En dat is wat ik ga doen, met jouw hulp! Ik weet zeker dat ik over een jaar een fantastische combinatie ben met mijn paard, vol wederzijds vertrouwen en met ontspanning!

Mieke Pasman

Deelnemer challenge 'Ontspannen Paardrijden'

Happy Athlete Challenge

Thema: Compenseren

van 18 t/m 22 april 2022

5 dagen begeleiding zodat je meer inzicht en handvatten krijgt om het welzijn van je paard te verbeteren

Video's
Opdrachten
Besloten facebookgroep
Mooie prijzen te winnen!

Veelgestelde vragen over de challenge

Ik ga niet alle dagen naar mijn paard, kan ik dan alsnog meedoen met de challenge? 

Je krijgt gedurende de 5 dagen (18 t/m 22 april) iedere dag een e-mail met video en opdracht toegestuurd. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet alle dagen bij je paard bent. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Je kunt bijvoorbeeld op de eerstvolgende dag dat je wel gaat de opdrachten achter elkaar uitvoeren.  De video's en opdrachten blijven t/m 1 mei beschikbaar. Je hebt dus nog een paar extra dagen om deze te bekijken en uit te voeren. Daarna zullen ze offline gaan.  TIP: Laat de verzorg(st)er van je paard zich ook inschrijven voor deze challenge. Op de dagen dat jij er niet bent, kan je verzorger de opdracht uitvoeren!

Ik heb geen eigen paard, is deze challenge dan wel iets voor mij? 

Deze challenge is voornamelijk bedoeld voor paardeneigenaren en ruiters. Juist ook omdat je als bijvoorbeeld bijrijdster of verzorger vaak weinig zeggenschap hebt over het paard in kwestie. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je daarmee niet alle video's en opdrachten kunt uitvoeren. Je bent dus evenwel van harte welkom, maar houd er rekening mee dat sommige dingen misschien niet helemaal op jouw situatie aansluiten.

Kan ik de video's en opdrachten van de challenge later nog terugkijken?

De video's en opdrachten blijven t/m 1 mei beschikbaar. Daarna gaan ze offline. Waarom? Omdat ik zelf veel tijd en energie steek in deze challenge en dan ook verwacht van de deelnemers dat deze actief meedoen. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat er iets tussenkomt waardoor je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de video of opdracht te bekijken. Hij staat evenwel in je mailbox dus je kunt hem dan bijvoorbeeld de eerstvolgende dag bekijken en uitvoeren. Je hebt na de challenge nog extra dagen om alles te bekijken.

Ik heb me aangemeld maar geen bevestiging gekregen, wat kan ik doen?

Het hele proces waarbij je jezelf aanmeld is geautomatiseerd en getest. Op het moment dat je geen bevestiging krijgt kunnen er drie dingen aan de hand zijn.

Optie één:

De bevestigingsmail is in je spambox terecht gekomen. Dat wil je als eerste controleren 😉 

Optie twee:

De e-mail wordt tegengehouden door je e-mailprovider. In dat geval kun je het beste mijn e-mailadres: info@ruiterbewust.nl toevoegen aan je contacten.

Optie drie:

Je hebt je e-mailadres niet goed ingevoerd. Het gebeurt helaas nog regelmatig dat mensen zich aanmelden met een e-mailadres dat niet helemaal klopt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat je perongeluk .con hebt ingevoerd i.p.v. .com. Meld je opnieuw aan en zorg dat je e-mailadres correct is. 

Waar vind ik de besloten facebookgroep? 

Na je aanmelding krijg je een link doorgestuurd van de facebookgroep die hoort bij deze challenge. Tijdens de challenge vindt je hier ook alle video's, opdrachten en kun je ook je vragen stellen en vorderingen delen!

MELD JE GRATIS AAN 

Deze 5 daagse Happy Athlete Challenge is helemaal gratis. Geen addertjes onder het gras, gewoon een leuke en leerzame challenge waarin ik kennis met je deel zodat jij lekker ontspannen kunt gaan paardrijden!

Heb je nog vragen? Kijk dan eventjes onderaan deze pagina!

Close
error: Auteursrecht